• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme kırgınım

Bence annen haksız..
Aklı ablanda olabilir ama size ne giderim hesap mı soracaksınız tarzında konuşması yanlış.
Düzgünce anlatabilirdi sizde kalamam şimdi aklım ablanda kalır diyebilirdi.
Sen onu sinir edecek bir şey söylememişsin ki
İlla biri boşandı diye diğer çocuğuna kötü davranması gerekmiyor.
Sana da ona da iyi davranabilir böyle aniden davranış değişikliği kimi olsa şaşırtır.
Ki ablanla eskiden de baya görüşüyormuş uzun sene görüşmemiş değiller.

Diğer aklıma gelense anneni ablan dolduruyor olabilir çünkü aniden bu kadar sana ters davranmazdı gibi geliyor.
Ablanın ısrarla diğer odaya gitmemesi ders muhabbetiyle rahatsızlık hissi vermesini buna yordum.
Sanki annenin onu koruyacağını bildiği için inatla sizin ona birşey demeniz için uğraşmış geliyor.
Ders çalışırken susun odadan çıkmayın gülmeyin hapşırmayın gibi
Yani sen bana bir şey söyle annemde seni haşlasın der gibi
Hem eşiyle mutlu hem annemle çok yakın herkes onu seviyor hissine kapılıp kıskançlığa girmiş olabilir

Ama senin bi suçun yok seninle alakası olmayan bi konudan dolayı annenle aranın açılması saçma.
Annenle görüşme sıklığının değişmesi olsa konu amenna dicem de
Annenin sana davranışı duyguları tavırları da değişmiş
Bu da bana ablanın dolduruğunu düşündürtüyor

Ülke ya da şehir ne fark eder değişen bir düzen var ortada
Benim görüşüm fazla alınganlık gösterdiğin yönünde
Ama tabi senin ailen, sonradan oluşabilecek telafisiz mesafeler seni üzmeyecekse bu minvalde davranabilirsin, umarım tatlılıkla düzelir aranız

Daha yazmayacaktım konuna ama tutamadım kendimi
Ablanın dönüp geldiği yer, senin için ders olmalı
Eşin, yuvan tabi ki çok önemli ama kalbindeki dengeyi kurmalısın
Annem kadir bilmiyor diyorsan bende diyorum ki el oğlu hiç bilmiyor, Allah göstermesin öyle büyük laflar etme, kalbini kirletme, biraz oluruna bırak, doldurma kendini
başka sehirdeydi derken sürekli görüşülüyordu demek istedim.annem kadir kıymet bilmiyor demedim,yeri geliyor annem bile kadir kıymet bilmiyor dedim..ikisi arasında çok fark var.ayrıca eşimle annemi neden kıyas ettiniz ki kadir kıymet konusunda.ben annemle ne zaman tartışsam elimden tutup barışmamızı sağlayan kişi eşimdir.eşimlede aramızda problem olabilir Allah korusun ama anneme dediğim lafla ikisini bağdaştırmam.teşekkürler yorum için

Bence annen haksız..
Aklı ablanda olabilir ama size ne giderim hesap mı soracaksınız tarzında konuşması yanlış.
Düzgünce anlatabilirdi sizde kalamam şimdi aklım ablanda kalır diyebilirdi.
Sen onu sinir edecek bir şey söylememişsin ki
İlla biri boşandı diye diğer çocuğuna kötü davranması gerekmiyor.
Sana da ona da iyi davranabilir böyle aniden davranış değişikliği kimi olsa şaşırtır.
Ki ablanla eskiden de baya görüşüyormuş uzun sene görüşmemiş değiller.

Diğer aklıma gelense anneni ablan dolduruyor olabilir çünkü aniden bu kadar sana ters davranmazdı gibi geliyor.
Ablanın ısrarla diğer odaya gitmemesi ders muhabbetiyle rahatsızlık hissi vermesini buna yordum.
Sanki annenin onu koruyacağını bildiği için inatla sizin ona birşey demeniz için uğraşmış geliyor.
Ders çalışırken susun odadan çıkmayın gülmeyin hapşırmayın gibi
Yani sen bana bir şey söyle annemde seni haşlasın der gibi
Hem eşiyle mutlu hem annemle çok yakın herkes onu seviyor hissine kapılıp kıskançlığa girmiş olabilir

Ama senin bi suçun yok seninle alakası olmayan bi konudan dolayı annenle aranın açılması saçma.
Annenle görüşme sıklığının değişmesi olsa konu amenna dicem de
Annenin sana davranışı duyguları tavırları da değişmiş
Bu da bana ablanın dolduruğunu düşündürtüyor
bilemiyorum canım inanki.herşey olabilir.artık ne düşüneceğimi şaşırdım.çoğu zaman ablam annemi bana çekiştirir boşver sonuçta annemiz der laf ettirmem.eğer dediğin gibi du durum varsa Allaha havale ediyorum.bekleyeceğim bakalım ne olacak.ama akıllandım asla eskisi gibi anneme düşkünlüğümü belli etmicem

Yorumlarin tamamini okumafim ama sizi haddim olkayarak haksiz buldum. Once soyle dusunun. Ablaniz cocuginun dersine ragmen gelmis size birlikte olmak icin. Ustelik esinden ayrilmis. O gelmese etmese sizin onu sık sık cagirmaniz lazim yalniz kalmasin diye . Aslinda denecek seyler var aslinda da soylemislerdir torumlarda zaten
ayrica asil konuda yani annenize kirgin olacaginiz bir durum yok.

Yorumları okumadım ama bence tamamen haksızsınız. Şuan ilgiye ihtiyacı olan siz değilsiniz. Ablanız,hatta anneniz..
onların manevi olarak yanında olmanız gerekirken bir de siz sorun çıkarıyorsunuz. Hemde ortada incir çekirdeğini dolduracak bir şey yokken. Aslında tek cümleyle özetlenebilir bu durum. ANNE OLUNCA ANLARSINIZ..

Anne değilim ama nasıl bir anne olabileceğimi anlamak zor değil kendi adıma.
Çocuğumun onca ödevi varken ASLA bir yere gitmem. Kaldı ki gidilecek yer hem yabancı değil hem uzak değil. Gitsem de bulunduğum süre boyunca hem bilgisayarı ver hem televizyonu kapat durumlarına seyirci kalamaz, yapamazdım. Ne bileyim 1 saat falan hadi neyse de saatlerce olmaz...

Sizin yerinizde olsam bu kadar kısa mesafede oturan annemekal diye diretmem,onu sürekli çağırmam.Gerçekten siz artık yuvanızı kurmuşsunuz, orada ise boşanmış ve çocuğu ciddi ilgiye ihtiyacı olan ablanız var. Anneniz biraz ona odaklanmak durumunda. Hem ablanız atlatmış olsa bile annenizbelki gurbette olmasının özlemini yaşıyor? Onun çocuğuna bakamadığı, ona destek olamadığı zamanların acısını çıkarmak istiyor? 1. sınıf çocuk için de anne için de ciddi travmadır bunu da belirteyim...

Yorumlarin tamamini okumafim ama sizi haddim olkayarak haksiz buldum. Once soyle dusunun. Ablaniz cocuginun dersine ragmen gelmis size birlikte olmak icin. Ustelik esinden ayrilmis. O gelmese etmese sizin onu sık sık cagirmaniz lazim yalniz kalmasin diye . Aslinda denecek seyler var aslinda da soylemislerdir torumlarda zaten
ayrica asil konuda yani annenize kirgin olacaginiz bir durum yok.

Yorumları okumadım ama bence tamamen haksızsınız. Şuan ilgiye ihtiyacı olan siz değilsiniz. Ablanız,hatta anneniz..
onların manevi olarak yanında olmanız gerekirken bir de siz sorun çıkarıyorsunuz. Hemde ortada incir çekirdeğini dolduracak bir şey yokken. Aslında tek cümleyle özetlenebilir bu durum. ANNE OLUNCA ANLARSINIZ..
Ablam her Cumartesi bana gelir kalır pazar günü Akşama doğru döner.1 kerede sormaz müsaitmisiniz diye.4 aydır böyle.eşimle birbirimize vakit ayıramaz olduk.anneme bunu söyledim hafta içi gelemiyor hafta sonu geliyor nolcak dedi.geldiğinde yatılı kalıyor başım üstünde yeri var ama her hafta sonu birlikte olmak biraz sıktı beni.eşimle plan yapamaz olduk.en kötüsüde annemin hiç bana hak vermemesi.ben çok destek oldum.ablam sinirli birisiniz alttan aldım tersler kızar ses çıkarmam ama bi yere kadar.27 yaşındayım ve artık ağrıma gidiyor.annemse hep aman ablan sinirlenip küsmesin tarzında

Çocuğumun onca ödevi varken ASLA bir yere gitmem. Kaldı ki gidilecek yer hem yabancı değil hem uzak değil. Gitsem de bulunduğum süre boyunca hem bilgisayarı ver hem televizyonu kapat durumlarına seyirci kalamaz, yapamazdım. Ne bileyim 1 saat falan hadi neyse de saatlerce olmaz...

Sizin yerinizde olsam bu kadar kısa mesafede oturan annemekal diye diretmem,onu sürekli çağırmam.Gerçekten siz artık yuvanızı kurmuşsunuz, orada ise boşanmış ve çocuğu ciddi ilgiye ihtiyacı olan ablanız var. Anneniz biraz ona odaklanmak durumunda. Hem ablanız atlatmış olsa bile annenizbelki gurbette olmasının özlemini yaşıyor? Onun çocuğuna bakamadığı, ona destek olamadığı zamanların acısını çıkarmak istiyor? 1. sınıf çocuk için de anne için de ciddi travmadır bunu da belirteyim...
Canım ablam zaten annemle hep görülürdü.annem gider 2 ay kalırdı.ablam gelirdi 2-3 ay kalırdı.eski eşinin görevi yüzünden evde duramıyordu sürekli gidip geliyordu annem ve ablam birbirlerine.yeğenim doğduğunda annem aylarca kaldı ama bana kendi evine taşınınca cocuk doğur dedi dün (kendi evim annemin oturduğu apartmanda) ablama hep fedakarlık yaptı Ömrü yollarda geçti gide gele ama bana gelince dediği laf bu.

Diğer yorumları şimdi okudum.
Her ailenin bir günah keçisi olur, belki siz de bu ailenin günah keçisisiniz...
Bu kişiler de genelde hayatını düzgün bir şekilde idame ettirenler olur, diğerlerine tolerans tanınır.
Bence anneyle ara bozmaya gerek yok daha doğrusu ciddi bir durum yok...
Bir gün de siz annenize gidin, alın elinize pastanızı. Oturun konuşun, anlar zannedersem...

Diğer yorumları şimdi okudum.
Her ailenin bir günah keçisi olur, belki siz de bu ailenin günah keçisisiniz...
Bu kişiler de genelde hayatını düzgün bir şekilde idame ettirenler olur, diğerlerine tolerans tanınır.
Bence anneyle ara bozmaya gerek yok daha doğrusu ciddi bir durum yok...
Bir gün de siz annenize gidin, alın elinize pastanızı. Oturun konuşun, anlar zannedersem...
Anneme hergün gidiyorum neredeyse canım.buna rağmen annem Gelmiyor ablamı bahane ediyor.ablamda hafta içi gelemediği için hafta sonu geliyor bundanda ben sıkılıyorum her hafta sonu ablam bizde :( eşimle plan yapamıyoruz.anneme hafta içi Çık gel diyorum yok gelemiyor işte ablamsız. ablama bağlı yaşıyor resmen.çok sıkıldım artık gelen gelir gelmeyene bende gitmicem.günah keçisi olduğum ortada canım :( her zaman gidip öperim annemi ama bu sefer çok kırgınım beklicem

kesinlikle katılıyorum çocuğun ödevi vardıysa getirmeseydi yada gelmeseyi hem çocuğun ev ödevi hafta sonu ta akşama kadar mı kalmış
koskoca evine gittiğin insanları sus pus oturtmak tv açtırtmamak niye ki çocuğun veya ablanızın her dediği yapılmak zorunda değil biraz aman annesi babası boşandı her istediğini yapalım durumu var gibi yeğeniniz için
ama bence sizinde hatanız bu kadar çok yanyana durmaya çalışmanız araya hem annenizle hem ablanızla mesafe koysanız küs olarak değilde pınar her şeyi kabullenir durumundan çıkarsınız belki

Ben eşin durumunu da merak ediyorum.
Yani can ciğer olsa bile her hafta sonu anne, baldız, çocuk falan... Sıkılmıyor mu?

merhaba kızlar..anneme çok kırgınım.olaysa şu;ablam evliyken gurbette yaşıyordu,11 yıllık evliliğini bitirdi ve yanımıza geldi.eşinden ayrılalı 4 ay oldu.annemin yaşadığı apartmanda ablamında evi var.ablamın evi tadilat yapılana kadar annemin yanında yaşadı.annem ablam ve yeğenim yanında yaşadığı için eskisi gibi bana gelemez oldu.evlerimizin arası 15 dakikalık yürüme mesafesinde.annem önceden bana gelir 2-3 gün kalırdı.babamda olmadığı için rahatca kalıyordu.annem "ablanlar evlerine yerleşsin eskisi gibi gelirim" diyordu ama öyle olmadı.cumartesi günü annem ablam yeğenim bana geldiler.yeğenim 1inci sınıfa yeni başladı bu sene.ödevleri oluyor.akşam diken üstünde oturduk hepimiz.televizyonu kapattık ablam yeğenime ders çalıştırdı.birbirimizle muhabbet etsek "susun dikkatim dağılıyor" dedi yeğenim.eşimde bende sıkıldık.abla mutfakta çalışın dedim diye surat astılar.annem izlemeyiver çok mu lazım televizyon dedi.eşiminde bi tek hafta sonu var haliyle keyif yapmak istedi.eşim bilgisayarını aldı oturdu oyun oynuyordu yeğenim istedi bilgisayarı ona verdi.televizyonu açmayın diye bağırıyor çocuk açmadık.öylece oturduk kaldık.sevdiğim bi dizi vardı onu izliyorum diye annem bana sende sıkılmıyorsun şu televizyondan dedi.canım feda yeğenime asla kızmam.o kadar ödevi varken ablamın gelmesi tuhafıma gitti.kendi evimizde diken üstü olduk.gece bende kaldılar.sabah ablamla yeğenim gitti.annem bende kalacaktı.annem konuyu açtı.sen resmen istememişsin bizi dedi.zaten her zaman bana gelirler başları üzerinde yerim var ama çocuğun ödevi varken hafta sonu bana gelip bizide kısıtlamalarına kızdım dedim.bana hiç hakvermedi.yarın giderim bende bugün kalıyımda dedi.salı gününe kadar kalacaktın noldu dedim.baskı yapma istediğim kadar kalırım dedi.nolduki diye ısrar ettim salıya kadar kalcam dediği için.aklım ablanlarda kalıyor dedi.ablam 11 yıl gurbette yaşamışta şimdi mi aklın kalıyor dedim.demez olaydım tartışma çıktı.eşinden boşandığından beri morali bozuk kendine bi zarar vermesinden korkuyormuş başında durması lazımmış.böyle bi korkun varsa haklısın ama ablam böyle bişey yapmaz sen abartıyorsun dedim.fesat dedi bana :KK43: bende ne fesatlığımı gördün diye kızdım.eşimde "zaten hergün onlarla birliktesin burada kalırkende aklın orada kalmasın zaten 15 dakika aramız" dedi.eşimede patladı "tabi hergün onlarla olcam aynı apartmanda yaşıyoruz dedi.eşimin dediği şeyden bunu çıkardı..tartıştık küstük ve gitti.giderkende hatanı anlayıp benden özür dileyinceye kadar beni arama dedi.düşünüyorum bende ne hata var bulamıyorum.çok ağladım moralim çok bozuldu.bundan sonra kendimi ağırdan almayı deneyeyim diyorum.1 gün görmesem koşup giderdim anneme.gitmicem.artık kal diye ısrar etmicem.hatalarım var mı sizce?aynı apartmanda benimde evim var 10 ay sonra bizde oraya taşınacağız.o zamanda böyle sorunlar olmaması için nasıl davranmalıyım? okuyan herkese teşekkür ederim
Hiç bir hatan yok , yazıyı dikkatle okudum . Ablanızın davranışı hoş değil , annenizde size haksızlık yapmış . Aileye küsülmez , konuyu üstelemeyin . Özürdileyin .fakat bundan sonraki davranışlarınızda bu olayı hafızanızda tutun ! Çünkü bu devam edecek bir davranış alışın .sebebini bilmiyorum ama anneler evlat ayrımı yapabiliyor ... Bir taraf mazlum mağdur ilan ediliyor acınan taraf , hep haklı taraf . . Ablanızla mesafeli durun . İçli dışlı olmayın .

Ben eşin durumunu da merak ediyorum.
Yani can ciğer olsa bile her hafta sonu anne, baldız, çocuk falan... Sıkılmıyor mu?
Canım eşim sen mutluysan bende mutluyum diyor hiç laf ettiğini duymadım ama onun yerinde olsam şahsen istemem sürekli.sıkıldığını hiç demedi ama bazı şeylere bozuluyor.mesela Yeğenim eşimle oynamayı boğuşmayı çok seviyor.tepesinden inmez.eşim yeğenimle oynarken ablam ve annem bu cocuk sizi görünce çok şımarıyor huyu Değişiyor diye sitem eder gibi söyleyince bozuluyor eşimde.

Hiç bir hatan yok , yazıyı dikkatle okudum . Ablanızın davranışı hoş değil , annenizde size haksızlık yapmış . Aileye küsülmez , konuyu üstelemeyin . Özürdileyin .fakat bundan sonraki davranışlarınızda bu olayı hafızanızda tutun ! Çünkü bu devam edecek bir davranış alışın .sebebini bilmiyorum ama anneler evlat ayrımı yapabiliyor ... Bir taraf mazlum mağdur ilan ediliyor acınan taraf , hep haklı taraf . . Ablanızla mesafeli durun . İçli dışlı olmayın .
Haklısın canım.söylediklerini dikkate alacağım.sen evlisin kocan var diyor bana.tamam ablamın yanında olsun hep ama benide günah keçisi ilan etmesinden yoruldum.ablam sinirli birisidir.yeri gelir nankörde olur bunu gören annemde "beni bi tek sen düşünüyorsun,ablana Muhtaç olsam yüzüme bakmaz " der.bunu diyen anne genede ablamsız adım atamaz.ben bunu anlayamıyorum

merhaba kızlar..anneme çok kırgınım.olaysa şu;ablam evliyken gurbette yaşıyordu,11 yıllık evliliğini bitirdi ve yanımıza geldi.eşinden ayrılalı 4 ay oldu.annemin yaşadığı apartmanda ablamında evi var.ablamın evi tadilat yapılana kadar annemin yanında yaşadı.annem ablam ve yeğenim yanında yaşadığı için eskisi gibi bana gelemez oldu.evlerimizin arası 15 dakikalık yürüme mesafesinde.annem önceden bana gelir 2-3 gün kalırdı.babamda olmadığı için rahatca kalıyordu.annem "ablanlar evlerine yerleşsin eskisi gibi gelirim" diyordu ama öyle olmadı.cumartesi günü annem ablam yeğenim bana geldiler.yeğenim 1inci sınıfa yeni başladı bu sene.ödevleri oluyor.akşam diken üstünde oturduk hepimiz.televizyonu kapattık ablam yeğenime ders çalıştırdı.birbirimizle muhabbet etsek "susun dikkatim dağılıyor" dedi yeğenim.eşimde bende sıkıldık.abla mutfakta çalışın dedim diye surat astılar.annem izlemeyiver çok mu lazım televizyon dedi.eşiminde bi tek hafta sonu var haliyle keyif yapmak istedi.eşim bilgisayarını aldı oturdu oyun oynuyordu yeğenim istedi bilgisayarı ona verdi.televizyonu açmayın diye bağırıyor çocuk açmadık.öylece oturduk kaldık.sevdiğim bi dizi vardı onu izliyorum diye annem bana sende sıkılmıyorsun şu televizyondan dedi.canım feda yeğenime asla kızmam.o kadar ödevi varken ablamın gelmesi tuhafıma gitti.kendi evimizde diken üstü olduk.gece bende kaldılar.sabah ablamla yeğenim gitti.annem bende kalacaktı.annem konuyu açtı.sen resmen istememişsin bizi dedi.zaten her zaman bana gelirler başları üzerinde yerim var ama çocuğun ödevi varken hafta sonu bana gelip bizide kısıtlamalarına kızdım dedim.bana hiç hakvermedi.yarın giderim bende bugün kalıyımda dedi.salı gününe kadar kalacaktın noldu dedim.baskı yapma istediğim kadar kalırım dedi.nolduki diye ısrar ettim salıya kadar kalcam dediği için.aklım ablanlarda kalıyor dedi.ablam 11 yıl gurbette yaşamışta şimdi mi aklın kalıyor dedim.demez olaydım tartışma çıktı.eşinden boşandığından beri morali bozuk kendine bi zarar vermesinden korkuyormuş başında durması lazımmış.böyle bi korkun varsa haklısın ama ablam böyle bişey yapmaz sen abartıyorsun dedim.fesat dedi bana :KK43: bende ne fesatlığımı gördün diye kızdım.eşimde "zaten hergün onlarla birliktesin burada kalırkende aklın orada kalmasın zaten 15 dakika aramız" dedi.eşimede patladı "tabi hergün onlarla olcam aynı apartmanda yaşıyoruz dedi.eşimin dediği şeyden bunu çıkardı..tartıştık küstük ve gitti.giderkende hatanı anlayıp benden özür dileyinceye kadar beni arama dedi.düşünüyorum bende ne hata var bulamıyorum.çok ağladım moralim çok bozuldu.bundan sonra kendimi ağırdan almayı deneyeyim diyorum.1 gün görmesem koşup giderdim anneme.gitmicem.artık kal diye ısrar etmicem.hatalarım var mı sizce?aynı apartmanda benimde evim var 10 ay sonra bizde oraya taşınacağız.o zamanda böyle sorunlar olmaması için nasıl davranmalıyım? okuyan herkese teşekkür ederim

Ablaniz bosanmis ve bir cocugu var. Artik istesenizde hayatiniz ayni sekilde devam edemez. Bence bunu kabullenin. Anneniz ister istemez kendini onlardan sorumlu bulucaktir kendini, ki su an ablanizin annenize sizden cok daha fazla ihtiyaci var. Birazda ablanizi istememissiniz gercekten, keyfiniz bozuldugu icin. Haklisiniz sonucta muhtemelen cocugunuz olmadigi icin anlamiyorsunuz sorumluluklari, ve hayatinizin baska biri etrafinda donmesine de alisik deyilsiniz dogal olarak. Ama artik hersey deyismis. Ben biraz simariklik yaptiginizi dusunuyorum.

Ve su an ablaniza bozuldugunuz seyleri kendi cocugunuz olunca cok iyi anliyacaksiniz.

Haklısın canım.söylediklerini dikkate alacağım.sen evlisin kocan var diyor bana.tamam ablamın yanında olsun hep ama benide günah keçisi ilan etmesinden yoruldum.ablam sinirli birisidir.yeri gelir nankörde olur bunu gören annemde "beni bi tek sen düşünüyorsun,ablana Muhtaç olsam yüzüme bakmaz " der.bunu diyen anne genede ablamsız adım atamaz.ben bunu anlayamıyorum
Kız kardeşim var , akşama sokaklarda kahve içer , ders çalışmak oldumu ayyy pskljım bozuk hemen evdeki son parayla psikyatri ilaç .. Annem bana çayı koy der ama onun ütüsüne kadar yapar . Ben hiç harçlık görmedim hep çalıştım , üstelik kardeşimede para yolladım okurken , benimki iyilik değil mecburiyet ama o hep acınacak taraf ... Annemi hırpalar , el kaldırır bana şikayet eder ama benden tırtıklayıp ona verdiğini kar beller . Okulu bitirdi biraz çalıştı , çalıştığı parayı yer üstüne evin elk. Fatura parasını alır ! Ama benide goygoylar ! Bişi olursa benden başkasından hayır gelmeceğini söyler .... Ablanız annenize nasıl davranıyorsa , sizde öyle davranın . Anneniz size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın . Kimseye hakettiğinden fazla nezaket ve iyiniyet göstermeyin . Ki anneniz bile olsa . Üzgünüm .

Artık bu duruma alışacaksın
annenin ilgisi ablana kaymış

onun durumundan dolayı

boşanmış ve çocuklu kadın

Ablaniz bosanmis ve bir cocugu var. Artik istesenizde hayatiniz ayni sekilde devam edemez. Bence bunu kabullenin. Anneniz ister istemez kendini onlardan sorumlu bulucaktir kendini, ki su an ablanizin annenize sizden cok daha fazla ihtiyaci var. Birazda ablanizi istememissiniz gercekten, keyfiniz bozuldugu icin. Haklisiniz sonucta muhtemelen cocugunuz olmadigi icin anlamiyorsunuz sorumluluklari, ve hayatinizin baska biri etrafinda donmesine de alisik deyilsiniz dogal olarak. Ama artik hersey deyismis. Ben biraz simariklik yaptiginizi dusunuyorum.

Ve su an ablaniza bozuldugunuz seyleri kendi cocugunuz olunca cok iyi anliyacaksiniz.
Öncelikle herkes kendi hayatından sorumludur . Herkesin anneye ihtiyacı vardır , anne birinin daha çok diğerinin daha az kullanacağı bir meta değildir . Anne evlatlarına daha az veya daha çok ihtimam göstermez . Çocuk sahibi yetişkin kocaman kadın , bu çocuk 24 saat ödevmi yapıyor makul bir zaman diliminde pek tabi ders çalıştırabilir . Konu sahibini ve eşini kısıtlayıcı davranışları şık değil . Çocuk 5 kişinin ortasında ders çalışmak zorunda değildir . Çocuğu 5 kişi ortasında ders çalışınca ablanın mağduriyeti ortadan kalkıyormu ? Herkesin anneye ömür boyu manevi ihtiyacı vardır . Konu sahibininde .

tamam o boşanmış etmiş ama senin de bir kocan var kocana karşıda ailenin bir çok dikkatsizliği var yani
örneğin benim teyzemler bize gelecek misafirliğe akşama hemde hafta sonuyken ne tv açıp izleyebilecek babam ne konuşabilecek put gibi oturacak birde teyzemden yeğenden azar yiyecek oooooouuvvvv
baldız ödevini yapıpta getireydin der hiç çekinmez üstelik sıkılıp bilgisayara giden adamın elinden bilgisayarda alınacak vallahi çok sabırlıymış benim babanda anlayışsız değildir ama kim olsa ses çıkarırdı eşinin yerinde
annenizin biraz sizi de o konuda kollaması lazım ya kocanızdan ablanıza böyle bir tepki gelseydi ya siz onlar gittikten sonra bir kavgaya tutuşsaydınız
ki misafirliğe gideceğini bilen birinin çocuğun ödevini o saate kadar bıraktırması
ben küçükken annem babamda çalışırdı ama hafta sonu gelince ödevler cuma akşamından bitecek diye kural koymuşlardı biz sizin ödevinize göre gidecek yerinmizi ayarlayamayız gezmeye çıkacaz bu akşamdan bitirin derlerdi hem siz huzurlu hem gittiğiniz yerde yapamazsınız diye:KK51:

yani kısacası ablanla annenle kavga edin demiyorum size hatta kavgayla daha beter kötü olursunuz ama araya mesafe koyun konuşmamazlık etmeyin arayın edin ama çok sık gidip gelmeyiverin eşiniz alıp hafta sonu bir avmye gidin sinemaya gidin mesela haftasonu illa annenle takılacaksın gibi bir durum yok
zor zamanlar geçiriyorsunuz annen ablan sen ama aşılacaktır biraz zaman diyorum oturur her şey :KK50:

Back
X