anneme kızdım

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
arkadaslar ben ınternetten bır canta aldım kargoyla daha bugun geldı ben kac gundur beklıyorum zaten heyecanla actım canta ıstedıgım gıbı cıktı guzel derken o sırada dayımlar bızdeydı dayımın kızı da vardı onlarda dedıler kaca aldın falan dayımın kızı bende bole bı canta almak ıstıyorum uyguna almıssın bı daha ındırım olursa bana da sole falan derken annem hemen atıldı bana dıyo sen zaten su sıralarda cocukta var bı yere gıdemıyosun ver dayının kzına bı kac gun kullansın ıste
ya o arada ben daha yenı almısım cntayı kendım bıle ellemedım daha yenı aldıgım bıseyı benden once baskası kullansın ıstemem zaten yengem falan da var herkesın ıcınde ole dıyor onlarda zaten yok ne gerek var bız alıcaz zaten ıstemıyoruz dedıler de ben tepkısız kaldım ama sınır de oldum annem benı orda mılletın ıcınde cımrı konumuna dusurdu evet oleyımdır de aslında ıtıraf edıyorum malım kıymetlıdır pek kımseye vermek ıstemem ama ne gerek vardı bana hem emrıvakı yapıyo hemde benı mılletın ıcınde cımrı durumuna dusuruyo severım de dayımın kızını onların gozundede o duruma dusmek ıstemesdım anneme kızsammı yoksa bıse olmamıs gıbı mı davransam bılemedım ona da bıse denmez hemen aglar

olur boyle seyler aile arasında anneninde o anda amacı seni oyle bir konuma dusurmek degildir bazen insanın bos anına gelir soyler

Son düzenleme:
belkı de oledır bu sıralarda cok streslıyım kpds ye gırıcem haftaya sonrada kpss ye hazırlanıyorum cocugumda var ders calısmam cok zor sartlarda oluyor işlerım yolunda gıtmıyor falan fılan cok stres ıcındeyım sinirleniveriyorum herşeye

Benim de malım kıymetlidir :)

Düşünüyorum da annem huyumu bilir ve asla böyle emrivaki yapmazdı.

Neyse,olmuş bir kere...

:34:biraz kullanayım tabiiki veririm anne ne demek deyip geçiştirseydin..:34:
o kadar kafaya takılacak birşey değil sıkma canını bence...

Son düzenleme:
surat yapmaya kırmıya gerek yok ama bence kibar bi dille annene izah et...benim annem yapsa bende sölerdim yanii bi daha saçmalamasın diyee :52::52:

benim de babamın öyle emrivakileri çoktur ve ben illet olurum bu duruma ama zamanla sakinleşirim boşver onlar anne baba kötü niyetle yapmıyorlar onların da kusurları o oluversin napalım=)

ben ergenlik dönemlerimdeyken annemle anlaşamazdım sürekli bir kabahat bulurdum söylediklerine laflarına kulak asmazdım babama daha çok hak verirdim tartıştıklarında, annem çok duygusaldı benle yada baskasıyla kavga edemezdi kırılırdı çünkü ve ben onu 16 yaşımda kaybettigimden beri tek şeyi biliyorum hayatta kimse bana onun kadar değer vermeyecek ve onun kadar anlayısla karsılamayacak, ne alakası var diyebilirsin ama derimki kimse pişman olmasın sevdiklerimizi bir çanta için kırmaya değermiki o çanta olsun yada olmasın isterse kaldırıp çöpe atsın annene kızma derim anneler günü geliyor ben kendimi ağlamamak için zor tutuyorum böyle günlerde öpüp sarılamadığım için kalbini kırdıgım zamanlara geri dönmek isterdim, geri sarmak o anları çünkü kırmanız gereken en son kisi oldugunu sonra anlıyorsunuz onu kaybedince :(

Annene değil de kendine kızmalısın bence sessiz kalıp herhangi bir şey söylemediğin için... Annen öyle bir cümle kurduğunda annecim bu çantayı çok isteyerek aldım ben yine takip ederim indirime girdiğinde ben alırım dayımın kızına ama şimdi ben biraz hevesimi alayım demeliydin :34::34::34:

ben de bu durumdan nefret ederim,benim adıma karar verilmesinden,benim eşyamın paylaştırılmasından,zamanımın bana sormadan plan yapılmasından;

babam çok yapar bunu;
mesela misafir geldi;çocuğu var okula giden,okuldan bahsedilir
babam der;siz gönderin bizim kız ders çalıştırır...

ya da yine babam eve küçük çocuk gelince benim oyuncaklarımın durduğu bir dolap var peluş oyuncaklar ayı köpek bebeklerim duruyo,
direkt o dolaba gider çocuğa o oyuncaklardan birini verir.ki çocuk giderken de bırakmak istemez ben oyuna getirip elinden almak zorunda kalırım çocuğun.(kaç yıldır sakladığım şeyler,kimseye veremem,isterse yeni oyuncak alırım ama kendi oyuncaklarımı vermem)

normalde malım hiç kıymetli değildir ama zamanımın ve eşyamın paylaştırılmasından nefret ederim.
annenin yaptığı da benzer bişey sonuçta sana ait bişey,gerçekten içinden geçtiyse sen verirsin zaten,"al bikaç gün sen kullan sonra ben senden alırım" diye. ama annenin yaptığı yanlış,kızmak değil de normal dille uyarabilirdin...babama bin kere söyledim hala aynı şeyi yapar ama:3:

ben ergenlik dönemlerimdeyken annemle anlaşamazdım sürekli bir kabahat bulurdum söylediklerine laflarına kulak asmazdım babama daha çok hak verirdim tartıştıklarında, annem çok duygusaldı benle yada baskasıyla kavga edemezdi kırılırdı çünkü ve ben onu 16 yaşımda kaybettigimden beri tek şeyi biliyorum hayatta kimse bana onun kadar değer vermeyecek ve onun kadar anlayısla karsılamayacak, ne alakası var diyebilirsin ama derimki kimse pişman olmasın sevdiklerimizi bir çanta için kırmaya değermiki o çanta olsun yada olmasın isterse kaldırıp çöpe atsın annene kızma derim anneler günü geliyor ben kendimi ağlamamak için zor tutuyorum böyle günlerde öpüp sarılamadığım için kalbini kırdıgım zamanlara geri dönmek isterdim, geri sarmak o anları çünkü kırmanız gereken en son kisi oldugunu sonra anlıyorsunuz onu kaybedince :(

Bazen sinirlendiğimizde gerçekten olaya bu yönü ile bakamıyoruz. Bu insanın doğası sanıyorum. Oysa gerçekten bir çanta için ya da annenin yaptığı bir emr-i vaki için kızmaya değmez.
Bence olur bu tarz şeyler, zaman zaman annelerimiz bizler gibi düşünemeyebiliyorlar, ne kadar kızsak da onlara böyle sorunlar için kızmamak gerek diye düşünüyorum.

ayyy kızlar bu kadar gönlünüz dar olmasın yahu :)

ne olacak bi çantadan, oyuncaktan :)))

Bunun dar gönüllükle pek alakası yok bence. İnsan özenerek kendi için aldığı bir şeyi niye başkasına kullandırtmak istesin ki? Benim de malım kıymetlidir. Başkasına vermek için aynı şeyi gidip almaktan gocunmam ama kendi malımı vermekten hoşlanmam. Özellikle kitap ve filmler konusunda.

Konu sahibi, annenizin yaptığı hoş bir şey değil ama anneyi kırmaya değmez bence.

ayyy kızlar bu kadar gönlünüz dar olmasın yahu :)

ne olacak bi çantadan, oyuncaktan :)))

ama canım oyuncaklarım kaç yıldır duruyorlar,çocukları canım kadar severim ama sevmiyorum oyuncaklarımı babamın çocukların ellerine vermesini. hiç kıymetli değildir malım hiç hem de:)ama oyuncaklarımı ilerde evime koymak istiyorum,kısmet ederse Allah,bebeklerimin onlarla oynamasını istiyorum.

dar gönüllülükten değil,insan kendisine ait birşeyin üstünde başkalarının söz sahibi olmasını istemiyor sanırım bu.dediğim gibi şunun çocuğunu ders çalıştır diye emrivaki yaptığında babam deli oluyorum...oysa o demese belki ben kendim diycem gelsin çalıştırayım diye.
bir de yeni paketinden çıkmış çantamı kusura bakmasın kimse birkaç kere kullanmadan veremem sanırım(çok yakınım olan1-2 kişi hariç)

anneniz haksız ama, bir şey diyeceğiniz yada uyaracağınız anlamına gelmez, yani benim annemde öyledir yapar yapar ben kalkıp tek birşey söylerim kıyamet kopar..

neyse canım bir kaç gün geçsin laf arasında güzellikle söylersin..

benimde malım çok kıymetlidir, bütün oyuncaklarım durur =) misafir çocuğu gelince de asla kimse veremez, bir defa küçükken böyle bir durumdan ortalığı yıkmıştım o günden beri korkarlar benden dokunamazlar :52:

Son düzenleme:
arkadaslar ben ınternetten bır canta aldım kargoyla daha bugun geldı ben kac gundur beklıyorum zaten heyecanla actım canta ıstedıgım gıbı cıktı guzel derken o sırada dayımlar bızdeydı dayımın kızı da vardı onlarda dedıler kaca aldın falan dayımın kızı bende bole bı canta almak ıstıyorum uyguna almıssın bı daha ındırım olursa bana da sole falan derken annem hemen atıldı bana dıyo sen zaten su sıralarda cocukta var bı yere gıdemıyosun ver dayının kzına bı kac gun kullansın ıste
ya o arada ben daha yenı almısım cntayı kendım bıle ellemedım daha yenı aldıgım bıseyı benden once baskası kullansın ıstemem zaten yengem falan da var herkesın ıcınde ole dıyor onlarda zaten yok ne gerek var bız alıcaz zaten ıstemıyoruz dedıler de ben tepkısız kaldım ama sınır de oldum annem benı orda mılletın ıcınde cımrı konumuna dusurdu evet oleyımdır de aslında ıtıraf edıyorum malım kıymetlıdır pek kımseye vermek ıstemem ama ne gerek vardı bana hem emrıvakı yapıyo hemde benı mılletın ıcınde cımrı durumuna dusuruyo severım de dayımın kızını onların gozundede o duruma dusmek ıstemesdım anneme kızsammı yoksa bıse olmamıs gıbı mı davransam bılemedım ona da bıse denmez hemen aglar

Haklısın ama annene kızma oda o an bir an öyle diyivermiş düşünememiş olabilir senin bu durumdan hoşnut olmayacağını.Annenle konuş bence bir daha seni aynı duruma düşürmemesi için uygun bir dille söyleyebilirsin.

Bu konuyu okuyunca aklıma hiç giyemediğim eteğim geldi.:47:Bir eteğim vardı çooook beğenerek almıştım.Ben daha hiç üzerime giymeden benden habersiz görümcem izin alma gereği bile duymadan bir nikahta giyinip salınmıştı bir güzel.Oda yetmezmiş gibi bir süre sonra bir arkadaşına vermiş oda düğünde giymiş ve yine benim haberim sonradan oluyor.Sonunda ne oldu eteği çöpe attım.:47:

Keşke yaşıyor olsa da bütün özel eşyalarımı dağıtsa annem, durma üstünde böyle şeylerin, bugün anneler günü, annene sarıl ve tadını çıkar. Hala var olduğu için, sana hala bir adım mesafede olduğu için, hala konuşup her şeye karışabilecek gücü olduğu için, nefes aldığı için binlerce kez şükret ve sarıl ....

herkesın anneler gunu kutlu olsun tesekkurler cevaplar için bende zaten anneme bıse demedım ama sıze anlatmak ise yarıyor hem içim de kalmamıs oluyor paylasmıs oluyorum hemde size anlatınca kocama anlatma geregı duymadım bole daha ıyı oldu

Back
X