Ya hiç sorma canım ya inan valla bezdim. Eşim benden 10 yaş büyük benim abimden bile büyük. Babam abime gösterdiği saygıyı eşime göstermiyor. İşi düşünce arar bi tek. Hiç bigün aramazlar eşimi nasılsın durumun nasıl diye.Bırak ne halleri varsa görsünler hayır demeyi ogren ama aynı dert bende de var
Zannedersin padişah torunları burunları dan kıl aldırmaz ka bizim kocalarda köle
Gitme bugün işim vardı de
Bn yavas yavaş alıştım
Sanki ne yaparlarsa yapsınlar hep eşim ayaklarına gitmek zorunda. Bigün bile eşimi arayıp hadi yarın yemeğe gelin dediklerini hatırlamıyorum. Anca işleri düşünce ararlar eşimi. Tamam herkesin hataları yanlışları olur. Ki oldu da eşimin de oldu. Ama eşim her zaman telafi etti gönül aldı ara buldu. Ama babam ve annem asla asla burunlarından kıl aldırmazlar. Dile bile getirsem umursamazlar. Mesela bazen derim işte eşim şundan dolayı kırılmış falan diye annem hemen savunmaya geçer.Bırak ne halleri varsa görsünler hayır demeyi ogren ama aynı dert bende de var
Zannedersin padişah torunları burunları dan kıl aldırmaz ka bizim kocalarda köle
Gitme bugün işim vardı de
Bn yavas yavaş alıştım
Zaten genellikle öyle yapıyoruz ama sorsan anne babalar hak var hukuk var. Yemin ederim ben o kadar fedakarlık yaptım ki onlar için onlar zerresini yapmadı. Anne baba olsala bile saygı yaşla yada maneviyatla ölçülen bişey değil. Eşime saygıları yok. Ve bende eşimi ezmelerini istemiyorum. Eşimin yanında durunca zorlarına gidiyor trip yapıyorlar ama umurumda değil. Anne baba yeri elbet ayrı ama benim artık bi ailem var annem nasıl ki babamın yanında ise bende eşimin yanındayım.Bu saatten sonra anne ve babanı değiştiremeyeceğine göre sıkıntı yapmak yerine ara sıra ziyarete gidip yemek yemez ,çay içer kalkarsınız, yemeğinizi de evinizde yersiniz .
Israr konusuna gelince de bahaneye gerek yok ,haftasonu eşim evde olduğu için ailece vakit geçirmek istiyoruz, haftaiçi görüşelim diyebilirsin.
Yaa zaten sorun değil bu biz zaten hep onlara uyuyoruz. Babam asla bişey atıştırmak istemez yani şöyle atıştırır ama daha yemek yemez. Az yiyemez doyuyurur kendini. Öyle de ayıp oluyor gibi. Annem de babam atıştırsın dediğimde sürat eşkitiyor. Eşiniz de o saatte yesin diyorsunuz orda olsa elbet yer ama eşim o saatte daha işte. Sorun orda olup yememesi değil ki o daha gelmeden sofra kurmaları. Yani sizce bu ayıp değil mı? Ki zaten artık bunada alıştık ama yersiz ısrarlar ve tipleri beni sinirlendiriyor annemin.Ailen garip de eşin de garip
Yani onlar hep erken yiyorsa acıkırlar
Eşin de en azından onların evinde iken o saatte yiyebilir sonra acıkırsa tekrar yesin
Bir insan o saatte ne kadar tok olup ben yiyemem der ki
Bir de hergün aynı saatte yemek yiyen sizin evde de acıkır çözüm size yemeğe gelmemek ya da iki seferde yemek
Bizim evde yemek 6 da yenir annende görümcemde Kv de falan daha geç
Biz evde atıştırır gideriz onlarla da sofraya otururuz ne var bunda
Hatta hiç unutmam yılbaşı Kv X yemek yapacağım gelin dedi eşim dedi ki annemin yemeği geç olur
Biz önce dışarıda bayağı normal yemek yedik sonra orada da yedik zira yemek oluncaya kadar Zaman geçti o kadar aç duramayız
Aileniz size geldiğinde de babanızın acıkma saatine doyurucu bir atıştırmalık börek pizza vs yapıp akşam yemeğinde dw tekrar sofra kurabilirsin
Hatta öğlen de biz saat 1 de yeriz ve yemek gecikecekse mutlaka birşey isterim gittiğim evde yoksa tüm vücut dengem bozuluyor
Ya sizin galiba aileler arasında hiç sorun olmadığı için siz beni yermeye yer arıyorsunuz keşke yazdığım herşeyi okusanız. Madem normal günde aramıyor sormuyor işi düştüğünde de aramasın. Ne kadar saçma. Büyüğü küçüğü mü olur aramanın yapmayın Allah aşkına bu bir sevgi saygı göstergesidir. Hastalıkta mutlulukta özel günde önemli bi durumda bile aramıyorlar anlatabildim mi acaba durumu? Tövbe yarabbimEşinizi arayıp sormalarını neden bekliyorsunuz ki
Yani ülke genelinde küçük büyüğü arar
Kp damatı neden arasın ki durduk yere
Ne babam eşimi ne eşim babamı arar hiç de bunu dert etmek aklıma gelmedi
Bir araya gelince herkes oturur sohbet eder yer içer en iyi şekilde ağırlamaya çalışır gezdirmeye çalışır da kimse durduk yere aramaz
Haklisin , bunları yaparken aileni üzme, sana karşı bir tavırları yok sanırım . Eşinle de dertleri neyse arada sen olduğun için biraz daha ılımlı olabilirler .oturup konuşmuyor musunuz sorun ne diye ? Eşine de helal olsun , ailenin tavrına karşı hala ziyaretlerine gidiyor .ben olsam çoktan kesmiştim selami sabahıZaten genellikle öyle yapıyoruz ama sorsan anne babalar hak var hukuk var. Yemin ederim ben o kadar fedakarlık yaptım ki onlar için onlar zerresini yapmadı. Anne baba olsala bile saygı yaşla yada maneviyatla ölçülen bişey değil. Eşime saygıları yok. Ve bende eşimi ezmelerini istemiyorum. Eşimin yanında durunca zorlarına gidiyor trip yapıyorlar ama umurumda değil. Anne baba yeri elbet ayrı ama benim artık bi ailem var annem nasıl ki babamın yanında ise bende eşimin yanındayım.
Eşimde her defasında artk gitmem gelmem diyor ama bir süre sonra yine benim için geliyor ben hiç zorlamıyorum hep kendi isteği ile. Ben eskiden hiç karışmazdım geçenlerde ordaydık eşim dedi ki kimse beni hiç arayıp sormuyor falan babamda başka bişeyden dem vurdu vs. Sonunda yine eşimi haksız ilan ettiler. Bende babama dedim ki şu şu konudan dolayı eşim sana kırılmış aslında babam bi köpürdü bi sinirlendi iyi iyi içinizde ne varsa kusun kocan susuyor sen konuşuyorsun avukatlık yapıyorsun vs vs ben neye uğradığımı şaşırdım. Halbuki 2 dk öncesinde demişti benimde hatalarım olabilir gelin beni uyarın. Ya kısaca şu benim babam da kibir var biraz.Haklisin , bunları yaparken aileni üzme, sana karşı bir tavırları yok sanırım . Eşinle de dertleri neyse arada sen olduğun için biraz daha ılımlı olabilirler .oturup konuşmuyor musunuz sorun ne diye ? Eşine de helal olsun , ailenin tavrına karşı hala ziyaretlerine gidiyor .ben olsam çoktan kesmiştim selami sabahı
İşte bende artık öyle yapmaya çalışıyorum ama annem hep art niyet arıyor sanki eşim bırakmıyor da aslında ben istiyorum o bizi götürmüyor gibi anlıyor daha doğrusu öyle anlamak istiyorNeden tek yiyen baban değil de eşin oluyor her seferinde? Hadi baban aç, duramıyor, saygıyı adabı da önemsemiyor, annen yada diğer ev halkıda mı aynı? Öyleyse bi daha yemeğe gitmeyin, yemeğe çağırmayın. Eşinizde sizin aileniz ve olayın haklı tarafı.
İnanın ben o kadar fedakarlık yaptım ki halada yapıyorum ama çok da ısrar edersem eşime haksızlık yapmışım gibi geliyor. Yemek saati Sadec e bir örnek. Oraya gittiğimiz zaman pek bi muhabbet sohbet yok babam oturur tv izler annem tlfnda oyun oynar eşimde ister istemez sıkılıyor. Aynı durum bize geldiklerinde de geçerli. Mesela annem hiç şaka kaldırmaz eşimde şakalaşmayı çok sever bişey söyler annem hemen sert cevap verir laf sokar falan.Ailenize haksızlık yapıyorsunuz. Anneniz babanız belli yaşta insanlar yemeği erken yemeleri onlar açısından çok sağlıklı. Kan şekerleri düşük olduğundan dayanamıyor olabilirler.
Eşinizin ailesini benimsemişsiniz bu güzel fakat kendi ailenizi de sarıp sarmalayın.
Ya sizin galiba aileler arasında hiç sorun olmadığı için siz beni yermeye yer arıyorsunuz keşke yazdığım herşeyi okusanız. Madem normal günde aramıyor sormuyor işi düştüğünde de aramasın. Ne kadar saçma. Büyüğü küçüğü mü olur aramanın yapmayın Allah aşkına bu bir sevgi saygı göstergesidir. Hastalıkta mutlulukta özel günde önemli bi durumda bile aramıyorlar anlatabildim mi acaba durumu? Tövbe yarabbim
Söyleyin o zaman. Anne yemek saatlerimiz uyuşmuyor madem, yemek saatinde değil çayda kahvaltıda görüşelim diye. Kimse kimse için yemek saatini değiştirmek zorunda değil. Ama misafir adabı vardır, eve gelen insana göre yemek saati belirlenir. Buna uymuyorlarsa böyle ısrarla eşinize saygısızlık yapılmasına gerek yok. Sizin düşüncenizin bu olduğunu belirtin.İşte bende artık öyle yapmaya çalışıyorum ama annem hep art niyet arıyor sanki eşim bırakmıyor da aslında ben istiyorum o bizi götürmüyor gibi anlıyor daha doğrusu öyle anlamak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?