Anneme laf anlatamıyorum

Aynen bende öyle yapıyorum zaten ben eşime destek olduğum için eşim bu kadar sabrediyor tolerans tanıyor.

Ee kibirliyse eşinin soğukluğunu da hak ediyor o zaman ..ayrıca eşin de niye beklentiye giriyor ki ,kayınpederi aramıyorsa aramasın yani , nedir ?

Eşinizle ailenizi mümkün mertebe az biaraya getirin. Düğün,cenaze ve hastalık hariç ideal görüşme süresi bayramdan bayrama bu tip ilişkilerde.
Anneme laf anlatamıyorum demişsiniz ama anladığım kadarıyla siz açık konuşup annenize duygu ve düşüncelerinizi anlatmıyorsunuz.
Mesela en son davetinde bahane uydurup geçiştirmişsiniz.
İletişimde açık ve net olmazsanız onların sizi anlayıp uygun şekilde davranmalarını bekler durursunuz.
Süreçte beklentiniz karşılanmayacağı için de üzülüp kırılırsınız.
Bir kısır döngünün içinde yıllarınız geçmiş,geçiyor,farkında mısınız?
Artık ipleri elinize almanın vakti gelmiş de geçiyor bile.

Yemeğe gitmezdim ben olsam kocam aç kapıyı derdim Şaka yollu benim eşim çok yemek seçer annem ne yapacağını şaşırır ama yesede yemese de bekleriz

Bence saat bu kadar problem olmamalı 4 te olur 8 de. Eşiniz de gelince yer işte ayak uydursun bence çağırmaları bile adım illa 6 7 de herkes sofrada olacak diye dayatmanın anlamı yok bence. Eşiniz çok haklı değil ayrıca ikinizi birden çağırıyorlar beb eşinize karşı bir olumsuz fikirleri oldupunu düşğnmedim

Anneme laf anlatamıyorum demişsiniz ya,biraz da eşinize laf anlatmaya çalışsanız
Ben ortayı
Haklısınız evet ama annemle açık konuşunca hemen olay tartışmaya dönüyor asla yanlışlarını kabul etmiyorlar ki. Hep biz anne babayız büyüğüz arkasına sığınıyorlar. Tamam doğru büyünsünüz anne babasınız ama ben saygının yaşla ilişkilendirilmesine karşıyım.

O zaman mektupla anlatın duygu ve düşüncelerinizi annenize.
Anne babaya saygılı olmak lazım evet ama eşinizi de ezip üzmelerine izin vermeyin.

Babam eşime karşı kırgın olsa. Biz yemeğe çağırsak onları. Eşim değil bir de ben kalkıp anneme gece msj atsam yarın bize gelin yemeğe desem sizce nasıl olur ? Bir de öyle düşünün isterseniz.

O zaman mektupla anlatın duygu ve düşüncelerinizi annenize.
Anne babaya saygılı olmak lazım evet ama eşinizi de ezip üzmelerine izin vermeyin.
Geçen gün msjlaştık biraz annemle msjda yazayım dedim ne yazdıysam anlatamadm en son duygusala bağladı haksız yere vicdan yaptırdı bana yine ben gönlünü aldım. Ya ben ne yapacağımı şaşırdım artık gerçekten bezdim ya keşke hiç olmasaydım.

Ayrıntılara çok takılıyorsunuz.
Ha anneniz davet etmiş, ha babanız,
aynı evde değiller mi?
Mesajla yemeğe davet edilmez diye bir kural mı var?
Düğüne davet edilmiyorsunuz sonuçta, ana,baba evinde sıradan bir akşam yemeği yiyeceksiniz.
Benim annem de telefonda çok uzun konuşup beni meşgul eder o nedenle çoğu zaman watsaptan yazarım.
Ayrıntılarda boğularak meselenin özünü kaçırıyor olabilirsiniz.

Mesaj yanlış iletişim şekli çünkü aynı anda ona da cevap imkanı doğuyor.
Zaten verdiği cevaplarla sizi manipüle etmeyi başarmış.
Bu konu üzerinde biraz çalışmanız lazım.
Böyle sıkıntılı aile iliskileri akşamdan sabaha çözülmez.

Anenlelere gidince ben yemicem eşimi beklicem de.eşinede onlar yaşlı açlığa dayanamıyorlar de.ay valla ben acıkınca gözüm dönüyor yemeğin pişmesini beklemeden ne bulursam yiyorum.

Bana da buyutulecek bir mesele gelmedi.

Yerinizde olsam iki evde de esimi bekler, kendim ve esime ayri sofra kurarim.

Esim iyi anlasamiyorsa haftasonlarini onlara baglamam haftaici gorusurum daha cok.

Ama esim olmadan ne yapacagim onlarda demissiniz, bu kisim garip geldi acikcasi

Bu arada benim ve essimin ailesi de 2 ogun yer, biz 3 ogun yiyoruz. Ilk zamanlae onlarin duzene uymaya calistik olmadi, simdi ben ogle vakti sofra kurucam yiyecek misiniz diyorum. Mirin kirin ediyorlar ama sofraya da oturuyorlar. Oyle olunca mecburen 3. Ogunu de yiyorlar:)

Haksizsiniz, hem de baya
Yaslilar diyip idare edemiyorsunuz olanlarda elle tutulacak bir sorun yok her sey sizin buyutmeniz
Aileniz ne yapsa batiyor belli ki

Ya aslında olaylar çok fazla olduğu için artık basit şeylerde canımızı sıkmaya başladı açıkçası öyle diyim. Yoksa ben takılmam kolay kolay bişeylere. Ama 5 yıldır alttan alan taraf ara bulan taraf olarak ben yıprandım. Eskiden hep savunurdum ailemi ama artık banada batıyor çoğu durum. Yani eşimle ben çok yıprandık.

Anenlelere gidince ben yemicem eşimi beklicem de.eşinede onlar yaşlı açlığa dayanamıyorlar de.ay valla ben acıkınca gözüm dönüyor yemeğin pişmesini beklemeden ne bulursam yiyorum.
Bende öyleyim acıkmalarına zaten lafım yok ama zaten hergün orda değiliz ayda yılda bi yemekteyiz onlarda. Bari o gün bekleslerdi mesela bi şeyler atıştırsalar yemeğe kadar. Yoksa bende demiyorum ki herşey bizim istediğimiz gibi olsun diye.

Haksizsiniz, hem de baya
Yaslilar diyip idare edemiyorsunuz olanlarda elle tutulacak bir sorun yok her sey sizin buyutmeniz
Aileniz ne yapsa batiyor belli ki
İnşallah sizin ailenizde benim ailemin yaptıklarını yapar. Bilmeden tanımadan yargıladığınıza göre önyargılı birisiniz. Ben zaten belirttim bunlar örnek biz çok sorun yaşadık aileler ile o yüzden bi süre sonra tahammülümüz kalmadı. Aynı şekilde onlarda eşime yapıyor bunu. Valla isterseniz linç edin beni ama eşimin yanında olacağım ben. Ve dediğim gibi inşallah sizin ailenizde eşinize aynı şeyleri yaşatır.

Bence bahane gösterme, bu hafta ailece vakit geçireceğiz planlarımız var de.

Ben öyle bişey yazmadım ki eşim olmadan napacağım diye. Hafta sonu eşimi evde bırakıp napayım orda gibisinden yazdım sadece. Ayrıca evime geldikleri zaman siz yiyin ben eşimi bekleyecem dersem babam hemen tavır yapar. Ayıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…