Anneme laf anlatamıyorum

Hanim efendi iyi misiniz
Ne yazdiysaniz onu biliyorum, bilmeden tanimadan yargilamakla ne alakasi var muneccim miyim ben yasadiginiz sorunlari bileyim
Yazdiklariniz ortada yazdiklariniza gore de baya baya haksizsiniz
Daha detayli anlatsaydiniz daha detayli yorumlasaydim
Bu da yeni moda cikti evet haklisin oo agasin o pasasin demeyince hemen beddua

Yaa bizim artık düzelemez canım ya ben çok uğraştım çok yıprandım. Eşim kanatsız melek deniyorum ki iki tarafın da haklı haksız olduğu zamanlar geldi. Ben ise hep ara bulmaya çalıştım.ama iki tarafta hep dik gitti ama yinede hep eşim ilk adımı attı o yüzden Ben de yavaş yavaş eşimin yanında olmaya başlayınca eşimle tartışmalarımız azaldı mesela ailevi konularda gelmiyor bana artık. Bana yansıtmamaya çalışıyor. Ya burda çoğu kişi ben sanki ailemi sevmiyorum istemiyorum ailem çok pis kaka gibi gördüğümü sanıyor ama biz 3 kardeşiz en az bana faydaları olmalarına rağmen en zararsız kendi halinde olan yine benim.

Neden beddua die algıladınız ki haksızım ya hani belki iyi bişey dedim :) yazdıklarımı seçmeyin o zaman arada başka sorunlarda oldu eşimle ailemin arası pek yok da yazmışım. Ben sayfa sayfa yazmam lazım ki konulara hakim olabilmeniz için. Bana hak vermenizi istemiyorum ama beni haksız yapmak yerine fikir verebilirsiniz. Neyse teşekkürler güzel fikirleriniz sizin olsun . Linç kampanyasından transfersiniz belli.

Valla genelde bu yazdıklarını erkek tarafı yapar ve erkek de ailesine karşı gelemez ya da karşı gelmek demeyeyim de açık konuşmak anlamında konuşamaz . Bence açık açık rahatsız olduğun şeyleri güzel bi dille anlat güzel bi dille geri çevir yalan söylemektense. Ailen anlayışsızlık ya da görmezden gelmezlik yapıyor. Büyük ihtimal oğulları da var belki de ondan bu davranışlar. Oğlu olan aileler bi acayip sanki krallıkları var da dünyayı onlar yönetiyor, herkes onlar nasıl isterse öyle davranmalı. Kişisel algılama bu konularda biraz doluyum o yüzden.

Eşinize sen haklısın sen haklısın diye peşkeş çekeceğinize,o saate kadar aç bekleyemezler sende onların evladisin o yuzden rahat davranıyorlar sende gelince yersin ne olacak ki büyütülecek şey değil vs deyin.ama asıl büyüten sizsiniz.neymis annesi mesajla yemeğe çağırmış.üzüldüm annenize.yerinde olsam asla çağırmam sizin gibi evladı.sunuda hiç unutmayın,gün gelir eşiniz bunu size karşı kullanır.

Hi hi tamam sağolun.

Bende çok doluyum ama kimse anlamıyor ki herkes bir aileci kesilmiş başımıza. Annedir babadır ne yapsa yeridir mantığı ile kocalarını yada karılarını köle yapmışlar. Nasıl bir mantıktır yaa. Ne kadar sığ görüşlü körü körüne aileci insanlar var. Açıyorum öylelerinin eşlerine. Sizide çok iyi anlıyorum. Teşekkür ederim.

Kendi evinde ailene saat 4 de yemek hazirlayabilirsin ama saat 4 te sen de yemek zorunda değilsin.Esinle 6 da oturur yersin.Kendi ailen zaten eşini davet etmiyor anladığım kadarıyla ,sen onlarda olduğun için senin yanına gelmiş oluyor.Git ailenin evine otur kalk akşam da kendi evinde ol.

Genellikle öyle yapmaya çalışıyorum zaten ne yapayım mecbur alıştım artık. Sadece üzülüyorum ve yıpranıyorum.

Yanlış anlamadıysam sen de ailene net tavrını koymuyorsun eşini ezdirmesen bile. Bi kere tavrını koydun mu bir daha aynı şeyleri yaparken iki kere düşünürler.

Yanlış anlamadıysam sen de ailene net tavrını koymuyorsun eşini ezdirmesen bile. Bi kere tavrını koydun mu bir daha aynı şeyleri yaparken iki kere düşünürler.
Ailem gamsız biraz. Bi kez tavır koyayım dedin annem beni 15 20 gün aramadı. Sebep ise şu. Abim eşimin iş yerinde işe başladı. İşe başlar başlamaz 10 gün içinde 10 tane hata yaptı. Şirkette çıkışını veriyor. Eşimde arayıp babama bilgi veriyor. Babamda abimi arıyor sen nasıl böyle hatalar yaparsın diye ağzına geleni saydırıyor. Abimde kalkıp eşimi arıyor vay sen misin babama konuyu anlatan diyip ana bacı küfrediyor.( Eşimin babamı aramasının sebebi babamın ricası üzerin e eşim aracı olmuştu işe girmesine o yüzden babama bilgi amaçlı arıyor. ) işte eşime şuraya gel seni bilmem napacam diyor. Eşimde hiç küfretmiyor tamam gelecem diyip kapatıp babamı arıyor bak baba durum bu bu ben olay çıksın istemiyorum bana gel diyor gidersem hoş şeyler olmaz napayım diyor babamda beni bekle diyor. Ondan sonra babam eşimin yanına gidior. Abim tam o esnada yine eşimi arıyor babam dio ver ben açayım tabi abim tam gaz küfre devam. Bu kadar emin olmamın sebebi eşimin tlfnda ses kayıt programı var işinden dolayı kullanıyor. Ordan dinledim konuşmaları. Neyse babam tlfnu alıyor eşimde kendi kendine şimdi baba onunla konuşur yola getirir diye düşünürken baba oğul ağız ağıza verip eşime neler diyorlar yok işte ben onun ne olduğunu biliyorum sen boşver ben ona napacağımı bilirim ama o malefizzb ye dua etsin. Ama daha neler neler konuşuyorlar. Tabi bunları eşim babamın yanından ayrıldıktan sonra kaydı dinleyince anlıyor. O olaydan sonra akşam eşim eve geldi ben bizimkileri hiç aramadım çünkü aşır sinirliyim arasam abim için ağır bişey diyecem annemle papaz olacağız. Tabi ben annemin aramasını bekliyorum. O aramayınca bende aramadım ve beni tam 15 gün aramadı 3 4 ayda görüşmedik doğru düzgün.Yani biz böyle çok fazla haksız konuma düştük. Bu arada abim dediğime bakmayın eşimden 6 7 yaş küçük.

Bak burda bile eşine ne kadar ayıp etmişler hiç görüşmese yeridir yine senin için katlanıyordur. Sen tavrını sürdürüp konuşmasaydın elbet kapını çalarlardı eğer benzer durumlarda sonunda yine yelkenleri suya indirdiysen diyorlardır bu kız nasıl olsa gelir kocasını da getirir biz burnumuzdan kıl aldırmayalım.

Canım daha beterinde bile biz adım attık o yüzden babam burnundan kıl aldırmaz. Eşimle ben kavga etmiştik ben küsüp babamlara gittim. Sabah eşim beni almak niyeti ile geldi. Babam sorun ne falan dedi eşimde baba hemen kızma bilmediğin şeyler olabilir biz başbaşa konuşalım dedi (böyle demesinin sebebi annem inanılmaz konuşur susmaz hiç böle durumlarda ve hiç dinlemez babam daha çok dinler. Bu yüzden babamla tek konuşmak istedi.) Annemde arkadan atıldı ne demek bilmediğin şeyler olabilir söylede biz de bilelim çocuk mu var karşında diyince babam gaza geldi eşime tokat attı. Ne oluyor demeye kalmadan abim eşime daldı resmen ben şok oldum hamileyim 8 aylık korkudan doğacaktım nerdeyse eşimin önüne atladım ağlamaya başladım siz kalıyorsunuz yaa dedim eşim o gün yine küsüp gitmedi. Bir de bilip bilmeyenler burda ahkam kesiyor çıldırıyorum.

Anlattığın kadarıyla yorum yapıyor insanlar da kızma. Dediğim gibi çok alttan alıp adım attığın sürece seni ciddiye almazlar. Anne baba da olsalar sen de evlatsın.

Aynı benim ailem sırf kendilerini düşünürler.gecen hafta sonu aradılar et alayım elektriikli ızgarada pişirelim sen iyi yapıyosun diye.ogün biliyor eşim evde gelmek istiiyor.ona herzaman diyorum geleceksen hafta içi aksam gel eşim yok ozaman yada tatil günümde gel diyorum ya işim var diyor yada aksam vakti dışarda ne işim var diyor.eşimin evde oldugu günde aksam vakti gelmek istiyor.ne dedigi ne yaptıgı belli.dedim isterseniz gelinde biz baska bisey yiyecektik dedim benimki yemez dedim.eşim evdeykende ızgara calıstıramam dedim ev duman altı oluyor dedim.isterseniz gelin fırında sizin için yaparım dedim.Hayret bu dediklerimden sonra biz baska sefere gelelim dediler.Bahceli evi var git hergün mangal yap ben bi odadayım ne istiyor benden ya.bide geldimi sürekli beni eleştiiriyor eşimin gözünden düşürmeye calısıyor.eşim bile farketmiş ailen seni kıskanıyor biseyini anlatma diyor.

Mesaja aramamasına falan takılmayın, anneniz sizi isteyerek çağırmış. Yalnız anlamadığım şey neden siparişim yetişmedi yok çocuklar durmuyor falan diye bahane üretiyorsunuz ki? Direkt bu bu bu yüzden gelmek istemiyoruz, siz de düzeninizi bozmuyorsunuz zaten rahatsız etmeyelim deyin? Eğer gitmek zorunda kalırsanız siz onlarla oturup yemeyin eşinizi bekleyin.

Birincisi onlar yemeğini yesin siz bekleyin eşinizle beraber yiyin,madem laftan anlamıyorlar.ikincisi esiniz zaten sizin için ödün vermiş kendinden,hoşlanmasa bile geliyor görüşüyor ailenizle ama artık ezdirmeyin kendinizi de esinizi de tavir alın ki anlasınlar

Allah size de yardim etsin sizi çok iyi anlıyorum. Eşim şehir dışına çıkar geç saatte gelir ararım mesela eşim yok yola gitti istersen gel diye hep bi işi var. Ne zaman ki eşim şehir içinde olur pat çıkar gelirler. Eşim eve erken gelince de vay efendim niye erken geldi olur. Adam evine gelmesin mı? Tövbe yaa.

Esiniz cok sabirli.Kendi huzurunuz icin ailenizle az gorusmelisiniz. Kusura bakmayin ama aileniz bir tuhaf. Sizin mutlulugunuzu dusunmeleri gerekirken ayip ediyorlar.
Ben sirf ilerde bu tarz sorunlar cikar diye evlendikten sonra bizimkilerlei yada esimin ailesiyle ayni sehirde oturmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…