anneme tahammül edemiyorum

sevalkaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
289
1
26
İstanbul
annem sabah odamıza gelip apartmana koyduğum pekmez çuvalını çalmışlar demesiyle uyandık. onun için çok değerli olan ve fiyatıda onun demesiyle 500 tl olan kendi başına yaptığı 10 kilo pekmezi çaldırdığını söyleyip bizi telaşla kaldırdı. geceden beri uyuyamadım zaten aklıma gelen başıma geldi falan demeye başladı.ben hemen kalktım inelm bi bakalım aşağı dedim . annem birkez inmiş biz uyurken. bnle de indik aşağı tabi. burdaydı valizin üstüne koyduydum dedi.aradık etik onun tarifine göre tabi. annemin canını al malını alma cinsinden biri annem.o kadar üzüldü korktu. bende üzüldüm çünkü annemden çekeceğim i biliyorum. bi de eşime ben sana dediydim apertmanın kapısı örtelim çalınır dediydim demezmi o zmn ben hepten korktum.eşime suç bulcak ve bu hadiseyi 10 sene konuscak sağa sola. çünkü aynı yerde bi de 4 yıl önce taburesi kaybolmuştu ve bunu hala konusur :) eşime dedim kalk hemen cadddedeki kamera kayıtlarına baktır polisi arayalım falan ne yap ne et pekmez çuvalını bul . eşimde ilk defa bu sabh bi kahvaltı yapalım birlikte die elemana açtırmıştı dükkanı işe gitmmemişti yani.anneme diyorum anne köyden getirmedin mi bu çuvalı yoksa diyorum. akşam gelen misafirlerin mi aldı gitti demeye başladı. yoksa apartmandaki komsularınmı falankayınvalidemden bile şüphelendi. anneme diyorum ki anne sen ceviz çuvalını eve çıkardın acaba diğer çuvalların içine mi koydun pekmez çuvalını diyorum yok diyo oraya bırakmıştım o ayrı bi çuvaldaydı tek basına duruyodu eminim diyo.böyle baya bi söylendi.herkes gergin tabi.gitti çaldılar görüyonmu bak falan komsuların misafirlerin demeye başladı ben iice gerildim. çok çabukl millete çamur atmaya başladı. ben üstune basa basa soruyorum anne eminmsn köyden o çuvalı getridiğine diyorum.sen o ceviz çuvalını alırken aşağıdan onu da başka bi çuvala mı soktun falan diyorum yani hala birinn çalacagına ihtimal vermeyıp anneme guvenemıyorum koyup koymadıgına eşim tabi çıktı gitti kamerA kayıtları içn.neyse anne git bi kez daha bak diğer çuvalların içine mi koydun yoksa dememle gitti ki gelişi bi oldu. ben onu diğerlerinin içine sokmusum diyo. ben anneme o sinirle bağırdım ve ağlamaya başladım.az kalsın apartmandakilere sorcaktım burda çuval gördünüzmü die çünkü annemden çekecegim vardı ama sormadım iyiki. çünkü annnme guvenmiyorum. onun ddğine emin olamıyorum bu onun kaçıncı vukuatı. hep böyle yapıyor. evde bişeyı kayboluyo misafirlerden bilio sonra koydugu yerden buluyo falan.anneme bağırdım herseferinde böle yapıyosun dedim kızdım.. ama aradan 6 saat geçti 36 gunluk kızım var o da bna böle bağırcak mı diye korkuyorum üzülüyorum kızımda annmle iyi anlaşamıyorum dicek diye korkuyorum. hep derler ya hani annene nasıl davranırsan çocuklarında aynısını sna yapcak die. bu doğru mu dur. bunu yaşayan var-mı. böyle korkuları olan varmı ??
 
Merhaba,annenizle bir tartışmanız olmuş,sizde çok sinirlenmişsiniz onun tavırlarından dolayı bıktığınızı söylüyorsunuz.Ya her insanda olmaz ama insanlar bir yaştan sonra huyları değişebiliyor yaşlılığa bağlı olarak..anneniz kaç yşnda blmyrm ama yaşlı insanlar bazen farkında olmadan karşısındakni üzeblrler ama bunu bilmeden yaparlar ennihayetinde herkese iftirada atmak hoş birşey değil tabiki.bence annenizn bu tutumuna karşı biraz daha sabırlı olup ,böyle bir olay bir daha yaşandığında sakin olup diğer olayları hatırlatmanız daha iyi bir çözüm olur yani herkesten şüphe ettin ama bak çuvalın burdaymış bu seferde öyledir dersinz ve sizin gerçekten ona bu durumdan dolayı artık inanadğınızı düşndüğünde bence önce kendi heryere bakıp sizede öyle söyler diye düşünüyorum.birde annene nasıl davranırsan kızında sana öyle davranır lafını bende biliyorumda atasözü mü yoksa bu konuda dini bir bilgi varmı önce onu araştırmak lazım bence bağırmanız doğru olmadığı kadar annenizin başkalarını hırsız yerine koyup iftira atmasıda çok günah.saygılar
 
Olur öyle seyler, annene fazla yüklenme, yaslandikca böyle sasiriyorlar bazen. Unutuyorlar, kendilerine göre fikir yürütüyorlar ne olmustur acaba diye.
Mallari kendilerine cok degerli oldugu icin baskalarininda calacak kadar degerli oldugunu saniyorlar. Annene kizmisin tepki vermissin o anda normal, ama tabii abartmamak lazim, yine gönlünü al bir sekilde, küs kalmayin sakin. Insan hali, kaybettim sanarsin, geri bulursun, sadece esine karsi cok ayip oldugunu, onu suclar gibi konustugunu annene karsi söyleki, birdahaki sefere böyle birsey oldugunda sakin öyle seyler söyleme de, aklindan bile gecse söyleme de, ayiptir günahtir vs gibisine konus. Gecmis olsun artik...
 
ben annenizi kaynananız sandım, yani benimde pekmezim calınsa emegi yani bende üzülürüm bunun mal canlısı olmakla da alakası yok.. bence sizin biraz lohusalıktan psikolojiniz bozuk,fazla abartmıısnız
 
Annen,bunu sürekli yapıyorsa,bir rahatsızlığı olabilir.
Alzheimer hastalığının ilk belirtileri arasında,nereye koyduğunu unutmak var.
 
bence haklisiniz cunku yaptigi sey resmen gunah almak ve vebali buyuk o insanlari bulup helallesmesi lazim kimin icin ''o mu aldi'' diye dusunduyse gidip aciklayacak senin icin boyle dusundum hakkini helal et diyecek yoksa maalesef kul hakkina girmis oluyor bunu ona izah edin lutfen belki bir dahaki sefere kimseyi karalamadan durabilir bu arada allah korumus siz birilerine kayinvalidenize falan sorsaydiniz gercekten kotu olurdu .....

davranis meselesine gelince size aciktan haksizlik yapan bir ebeveyne karsi( annenizi kastetmiyorum ornek veriyorum) gereken tutumu gosterip gerekirse sert olmakla evlatlarinizda size bunu yapacak diye birsey yok yani boyle korukorune bir sey olamaz ama nedir ana baba canla basla her turlu fedakarliklarla buyutur evladi hayirsiz cikar iste o kiside evladindan gorecektir yoksa sizin sandiginiz gibi olsa hicbir hatalarini soyleyemeyiz o zaman karmasa olur degil mi?

allah daima yardimciniz olsun
 
bende çoğu zaman annemin burda şimdi anlatamayacağım davranışlarına, hareketlerine, huylarına sinir oluyorum. tahammül edemiyorum. ve evet ne zmn böyle olsa içimde sizinkisi gibi bir sıkıntı korku oluşuyor, ya ilerde benim kızımdada bana tahammül edemezse, ya bizim de kızımla ilişkimiz aynı böyle olursa diye. o zaman daha da çok kızıyorum anneme, hem beni olmucak hareketlerde huylarla çileden çıkarıyor hem de böyle hissetmeme, içimin sıkıntıyla dolmasına sebep oluyor.. offf nerden tutsan nerden baksan çok zor bir durum.
şimdi ne diye tahammül edemiyorsun, ama o anne vs. diyenler olacaktır ama hayat öyle tek kalıp yaşanmıyor işde, bende isterdim çok iyi anlaşabileyim annemle ama olmayınca olmuyor..
 
madem annenin huyunu biliyosun eşini göndermeden niye bakmadın ki çuvallara yada annene bak diye ısrar etmedin
ısrar ettim hatta kendim gittim baktım çuvalları tek tek açamadım çünkü çok çuval vardı. sadece anneme eminmsn annne bu çuvallara koymus olmayasın die hatırlattım hep üstüne basa bsa. ama o ilk koydugu yeri göstererek burdaydı çalındı die ısrar etti. ama bnm tarifim gbi olmuş cevizi alırken başka çuvalla birleştirmş pekmezini.

benm kızdığım nokta çok ısararıma ragmen hala hatırlayamayıp ilk koydugu yerde emin olarak konusmasıydı. yoksa böylşe mi yaptın diğer cuvallara bak diye ısrar etmiştim ki dedğim gbi de oldu buna kızdım iişte ama çoktan barıştık annem kafasına takmıyo bnm bağırmamı , bende küsemem zaten kimseye bi anda parlamama bile çok üğzüldm sonradan.ama elimde olmyo böle durumlarda
 
bu unutma davranısı bir sefere mahsus degilse arkadasın soylediği gibi alzhmer yönünde bir nörolojiye götürmeni cok ciddi tavsiye ederim.. ilerde cok ciddi sorunlar yasamak istemiyorsan eger
 
aynen öyle annem anlaşılması zor bi insan abim ve ablam da benim gbi düşünüyo . annem bi süre bnde kaldı eşimde annemi tnımış oldu. siz çocuklar olarak haklıymışsınız dedi eşim. zor bi kadın dedi..
 
Anneniz birdaha birşey kaybettiğinde emin olmadan ortalığı velveleye vermesin.
Kayınvalidenizden bile şüphelenmiş, eşiniz farketse çok kırılırdı bence.
 
Bende yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim eşime rezil olduğumada sinirimden ağlardım çok kızardım malı kıymetli olan arkadaşlarımın anneleri veya akrabalarımızı gördüğümde anneme şükrediyorum. Mesela yengem yoğurt mayalamış kızıda çalışıyor memur kuzenim elinde ne varsa eve verir hafta sonuda temizlik yapar annesine yardım eder bekar mayalanan yoğurda dokunmuş farkında olmadan amaaan yengem kaç saat söylendi.

Ayy delirdim yaa annem böyle konularda en fazla söyleyeceği şey kızım dikkat etsene der bana o kadar onu bile demez canın sağolsun der onun dışında umrunda olmaz bu konuda annemin huyunu çok seviyorum çok eli açık bonkör saçar yedirde yedirir herkese ama arkadaşımın annesi ben onlarda otururken eskiden unutmuyorum akşam yemek yenecek mesela benim yanımda kızına soruyor makrana yermisin kızıda yerim herhalde diyor ona göre yapıcam söylesene diye bağrıyor. Makarna piişti ben eve gidiyorum dedi yeseydin diyor yok gidicem dedim, annemin tüm arkadaşlarıma sofralara donatıp zorla yedirdiğini görünce şok oluyorum yaa her zaman kazan kazan yapar yemekleri bu örnek yani ama insanlar kolaya birde kıymet verirlerdi kola küçük bardakta misafirlikte zorla koyuyorlardı bardak bittimi sormazlardı bile, bizim evde 3 öğün içilirdi misafire koca bardak konur ayrıca kolayı yanına koyardık tekrar koy yada sormadan doldururduk bunada anlam veremezdim :) çok uzattım ama malın kıymetli olması olayına gıcık oluyorum sonra iftira günah alma geliyor peşine..
 

üzüldüm
ne var annelerimiz biraz daha dikkatli olsa bazı konularda. bekar olsanız hadi neyse ama şimdi eşinizin yanında böyle davranması sizi daha da çok yıpratıyordur. kim ister ki annesi dengesizce davransın, kocası da annesine -haklı bile olsa- laf söylesin.
ne kadar zor duruma düşürüyor sizi eşiniz karşısında da.. yazık ne diyim. Allah biran önce düzeltir inşallah canım..
 

ben anneme o anlık sinirle bağırdım ve yataga gömüldüm böğüre böğüre ağladım eşim yanıma geldi sen niye ağlıyon dedi. üzüldü bna. annmle böle olmama üzülüyo. benim üzülmeme dayanamıyo.. ben anneme alıştım artık huyu öyle diyebiliyorum en azından. ben aslında kendime kızıyorum annemin sözlerine kulak vermemem gerekiyo duymazdan gelmem lazım çileden çıkyorum çünkü bi annenin kızına söyleyemeyeği laflar. çok fazla anlatamıyorum utanıyorum çünkü. dünde misafirlerimin içinde benim oğlum aynı bi terörist gbidir diyo. oğlunu kötülüyo hangi anne evladını teröriste benzetir ya deli olcam.
 
ya annem bağırılmayı hakediyo ee bnde bağırıyorum sinir edince beni ama sonra üzülüyorum niye tutamadın kendini diyorum. kzım da bna böyle yaparsa diyorum inşş bnde annem gbi kızımı delirtmem . en çok korktugum sey bu. kızım beni çok sevsin istiyorum.
 
Anneniz birdaha birşey kaybettiğinde emin olmadan ortalığı velveleye vermesin.
Kayınvalidenizden bile şüphelenmiş, eşiniz farketse çok kırılırdı bence.
emin olmadan velveleye vermesi annemi tanıdıgımdan beri böyle. öğretiyorum anlatıyorum ama değişmiyo bu huyu. anne kimsenin gunah-nı hemen alma iyice bi araştır öğren ondn sonra ne yaparsn yap diyorum.kayınvalidem için söyle dedi. kaynann bna oyun mu yaptı acaba dedi aldı sakladımı dedi . o da çalmıştır olabilir fln demedi. eşimde yoktu bunu söylerken. o dışarı çıkmıştı cadddeki mobese içn kayıtlara bakmak içn çıktı.
sna niye oyun yapsn kadının bşka işimi yok dedim .. hiçte işi olmaz öyle şeylerle kayınvalidemin. köyde bna komşular yapıyodu belki o da öle yapmıştır die düüşündm diyo bide ..
 
Bence üzmeyin kendinizi anne kız arasında olur böyle şeyler ...ayrıca annemin huyu bu demişsiniz bence biraz daha sakin olun ve annenizide anlamaya çalışın bu saatden sonra onu değiştiremezsiniz bari sakin olun...
 

canım benim İNŞALLAH kızın seni çoooooooook sever, üzme kendini. sen eminim kızınla çok güzel bir ilişki kuracaksın, Allah sana kızınla mutlu sağlıklı güzel bir ömür nasip eylesin
 
Köyde insanların malları kıymetlidir ya hiçbirşey ziyan edilmez o ortamla burdaki ortamı bir tutmasından kaynaklanıyor demekki annenin orda yapıyorlardı bana şaka diye. Ama eşin duysa yerin dibine girersin o bişey değil annene için için kinlenir bende anneme babama kızınca çok üzülüyorum. Tövbe de dua et Allah'ım kötülükten yapmadım diye kalbini temiz tut evet annelerimize bişey dememek gerek belki ama nasıl olacakki bu..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…