ısrar ettim hatta kendim gittim baktım çuvalları tek tek açamadım çünkü çok çuval vardı. sadece anneme eminmsn annne bu çuvallara koymus olmayasın die hatırlattım hep üstüne basa bsa. ama o ilk koydugu yeri göstererek burdaydı çalındı die ısrar etti. ama bnm tarifim gbi olmuş cevizi alırken başka çuvalla birleştirmş pekmezini.madem annenin huyunu biliyosun eşini göndermeden niye bakmadın ki çuvallara yada annene bak diye ısrar etmedin
aynen öyle annem anlaşılması zor bi insan abim ve ablam da benim gbi düşünüyo . annem bi süre bnde kaldı eşimde annemi tnımış oldu. siz çocuklar olarak haklıymışsınız dedi eşim. zor bi kadın dedi..bende çoğu zaman annemin burda şimdi anlatamayacağım davranışlarına, hareketlerine, huylarına sinir oluyorum. tahammül edemiyorum. ve evet ne zmn böyle olsa içimde sizinkisi gibi bir sıkıntı korku oluşuyor, ya ilerde benim kızımdada bana tahammül edemezse, ya bizim de kızımla ilişkimiz aynı böyle olursa diye. o zaman daha da çok kızıyorum anneme, hem beni olmucak hareketlerde huylarla çileden çıkarıyor hem de böyle hissetmeme, içimin sıkıntıyla dolmasına sebep oluyor.. offf nerden tutsan nerden baksan çok zor bir durum.
şimdi ne diye tahammül edemiyorsun, ama o anne vs. diyenler olacaktır ama hayat öyle tek kalıp yaşanmıyor işde, bende isterdim çok iyi anlaşabileyim annemle ama olmayınca olmuyor..
aynen öyle annem anlaşılması zor bi insan abim ve ablam da benim gbi düşünüyo . annem bi süre bnde kaldı eşimde annemi tnımış oldu. siz çocuklar olarak haklıymışsınız dedi eşim. zor bi kadın dedi..
üzüldüm
ne var annelerimiz biraz daha dikkatli olsa bazı konularda. bekar olsanız hadi neyse ama şimdi eşinizin yanında böyle davranması sizi daha da çok yıpratıyordur. kim ister ki annesi dengesizce davransın, kocası da annesine -haklı bile olsa- laf söylesin.
ne kadar zor duruma düşürüyor sizi eşiniz karşısında da.. yazık ne diyim. Allah biran önce düzeltir inşallah canım..
ya annem bağırılmayı hakediyo ee bnde bağırıyorum sinir edince beni ama sonra üzülüyorum niye tutamadın kendini diyorum. kzım da bna böyle yaparsa diyorum inşş bnde annem gbi kızımı delirtmem . en çok korktugum sey bu. kızım beni çok sevsin istiyorum.Bende yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim eşime rezil olduğumada sinirimden ağlardım çok kızardım malı kıymetli olan arkadaşlarımın anneleri veya akrabalarımızı gördüğümde anneme şükrediyorum. Mesela yengem yoğurt mayalamış kızıda çalışıyor memur kuzenim elinde ne varsa eve verir hafta sonuda temizlik yapar annesine yardım eder bekar mayalanan yoğurda dokunmuş farkında olmadan amaaan yengem kaç saat söylendi.
Ayy delirdim yaa annem böyle konularda en fazla söyleyeceği şey kızım dikkat etsene der bana o kadar onu bile demez canın sağolsun der onun dışında umrunda olmaz bu konuda annemin huyunu çok seviyorum çok eli açık bonkör saçar yedirde yedirir herkese ama arkadaşımın annesi ben onlarda otururken eskiden unutmuyorum akşam yemek yenecek mesela benim yanımda kızına soruyor makrana yermisin kızıda yerim herhalde diyor ona göre yapıcam söylesene diye bağrıyor. Makarna piişti ben eve gidiyorum dedi yeseydin diyor yok gidicem dedim, annemin tüm arkadaşlarıma sofralara donatıp zorla yedirdiğini görünce şok oluyorum yaa her zaman kazan kazan yapar yemekleri bu örnek yani ama insanlar kolaya birde kıymet verirlerdi kola küçük bardakta misafirlikte zorla koyuyorlardı bardak bittimi sormazlardı bile, bizim evde 3 öğün içilirdi misafire koca bardak konur ayrıca kolayı yanına koyardık tekrar koy yada sormadan doldururduk bunada anlam veremezdim :) çok uzattım ama malın kıymetli olması olayına gıcık oluyorum sonra iftira günah alma geliyor peşine..
emin olmadan velveleye vermesi annemi tanıdıgımdan beri böyle. öğretiyorum anlatıyorum ama değişmiyo bu huyu. anne kimsenin gunah-nı hemen alma iyice bi araştır öğren ondn sonra ne yaparsn yap diyorum.kayınvalidem için söyle dedi. kaynann bna oyun mu yaptı acaba dedi aldı sakladımı dedi . o da çalmıştır olabilir fln demedi. eşimde yoktu bunu söylerken. o dışarı çıkmıştı cadddeki mobese içn kayıtlara bakmak içn çıktı.Anneniz birdaha birşey kaybettiğinde emin olmadan ortalığı velveleye vermesin.
Kayınvalidenizden bile şüphelenmiş, eşiniz farketse çok kırılırdı bence.
ya annem bağırılmayı hakediyo ee bnde bağırıyorum sinir edince beni ama sonra üzülüyorum niye tutamadın kendini diyorum. kzım da bna böyle yaparsa diyorum inşş bnde annem gbi kızımı delirtmem . en çok korktugum sey bu. kızım beni çok sevsin istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?