- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Bunu anlayabileceğini sanmıyorum aksine bundan güç alıp daha çok üzerime gelecektir.Aynısını sizde ona yapın çok ciddiyim kısasa kısas bıktırin !
Düzelmez hiç bekleme. Evlenince daha çok sorun yaşarsınız. Hatta seni annesiyle beraber yaşatır. Evliliklerin çoğunun yıkımına sebep olan en başlıca konu erkeklerin anneleriyle eşlerini ayrı tutamamaları maalesef. Onun bu hareketleri yüzünden annesinden bile gıcık alıyor insan. Yani kendileri yapıyor bunu. Annelerinin hiç bir suçu yokArkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.
Öyle tahmin ediyorum, evet ben zorla bir şey yapacak biri değilim. Yalandan samimiyet gösterisi de yapamıyorum. Bilmiyorum bıktım bu huyundan defalarca tartıştık aslında.Annesi mutlaka aramıyor diye dert yanıyordur ondan. Tavrınızı bozmayın bencede. Ara dedikçe insan aramadan soğuyo iyice. Ayrıca annesinin moralini sen değil kendisi düzeltmeli saçmalık.
Ayy ben evli sandım sizi siz bide nişanlıymışsınız koşarak uzaklaş canım daha bugünden böyle olan her gün anneme gidelim annemler bize gelsin yatıya kalalım diye baskı yapar huzurunuz kalmazÖyle tahmin ediyorum, evet ben zorla bir şey yapacak biri değilim. Yalandan samimiyet gösterisi de yapamıyorum. Bilmiyorum bıktım bu huyundan defalarca tartıştık aslında.
Valla huy bu can çıkar huy çıkmaz...Kendinizi yormayın boşa hee deyin gecin yapacak bir şey yok konuşmussunuz zatenArkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.
Ay kesinlikle uzak dur bu neArkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Arıyorum ama kendi isteğimle yapmak istiyorum, hediye konusunda kendisi hiç yapmıyor kendi anneme alınca tutturuyor anneme de al demelere. Özel günlerde ayırmıyorum da her defasında beklemesi söylemesi sinir bozucu. Benim ondan beklentim yok zaten tavrımı belli etmek istiyorum. Doğru söylüyorsunuz başka çözümü yok gibi.Herşeyde olduğu gibi bu konuda da ince bir çizgi var çizgiyi aştıysa bunalmanız normal. Evliliğin en başında ya da sonrasında da olabilir eşin annesi, babasının sana ne konuda kırılıp kırılmadığını dolup dolmadığını bilemeyebilirsin o durumda eşin sana annem bugün hassas ararsan mutlu olur sana kırılmaz minvalinde ara diyebilir ben buna da memnun olurum şahsen çünkü çalışıyorum yoğunum kaynanamın ruh halini takip edemem sürekli. Eşim söylerse memnun olurum. Öyle ya da böyle eş ailesiyle ne kadar sağlıklı iletişim kurarsan o kadar rahat edersin ama yazdıklarınız biraz fazla gibi. Kaynanaya hediye ben alayım demeden eşim almaz ama ben de düşünürüm sanki ona da birşey alayım diye. Bilemedim. Çok söylemese daha iyi olacak sanki sizde biraz karşı tarafın beklentisi çok gibi. Yapmayın bir süre yapacağınızı da beklentiyi düşürün sonra yaptıklarınız kıymetli olsun. Rahatsız oluyorsanız çözüm bu.
Zor bir süreç yani alışmaları.İlk evlendiğimiz zamanlar benim ki de buna benzer bir modeldi, biz de ailesi de niye aramıyor diye dert yanıyorlardı.
Onlar öyle yaptıkça ben arayacağım varsa da aramadım, şimdi geçti 10 yıl, herkes alıştı 1ay da aramasam sesleri çıkmıyor, tabi bu zamana gelene kadar çok başka problemler çıktı, görüşmediğimiz zamanlar oldu ama artık kimse kimseye karışmıyor.
Nişanlıymışsın da evlilik arefesi geleneksel kaynana tipinde bu çok sorun olur benim kaynanam da her cuma aranmak isterdi ben de aradım öyle baskı yapmasa haftada 3-5 arayacağım belki ama baskıdan tek cuma aradım. Hediye içten gelen birşey hele nişanlıyken hediye diye nişanlın tabiri caizse dilenemez. Tavrını sert koy beğenmiyorsa ayrılır ben aradım ama annem kaynanam gibi baskı yapmadığından eşim aramadı her cuma ben dert ettim de söylerdim geçti gitti düzeliyor şimdi her cuma aramasam da kaynanamın o kadar taktığını sanmıyorum korkusu kalmadı beni tanıdı temelde bununla alakalı ama sana biraz fazla yapmışlar kaynanan 1 diyosa eş adayın 5 e çıkarmış biraz anneci duruyor.Arıyorum ama kendi isteğimle yapmak istiyorum, hediye konusunda kendisi hiç yapmıyor kendi anneme alınca tutturuyor anneme de al demelere. Özel günlerde ayırmıyorum da her defasında beklemesi söylemesi sinir bozucu. Benim ondan beklentim yok zaten tavrımı belli etmek istiyorum. Doğru söylüyorsunuz başka çözümü yok gibi.
Bir anne onda yok doğru söylüyorsunuz. Kıymetliyse evlat olarak öncelikli olarak iyi hissettirecek şeyleri onun yapması gerekir diye düşünüyorum. Ben yeri geldiğinde düşünüp yapabilirim. Bende bugünlerde çok sinirliyim anlaşılmamaktan , anlatamamaktanAy kesinlikle uzak dur bu neKimse senden, ailenden daha kıymetli değil.Onunki ailede,sen yumurtadan mı çıktın. Madem bu kadar ince düşünceli bu düşüncelerini neden senin ailene de uygulamıyor?Bı onun ailesi ,onun anası ,onun babası yok arkadaş ,neden kendine bunu yapıyorsun?Senin ailene yazık değil mi?Seni bugüne getiren onlar ama el üstünde tutulması gerekenler Paşazadegiller Ay valla ben burda sinirlendim
Şuan konuşmamamın sebebi de bu. Yanlış mı yapıyorum ilerde ne olur ? Bunları düşünüyorum. Sınırlarımı aşmasına izin veremem.Ben ciddi ciddi evlilik kararımı gözden geçirirdim.
Daha aynı eve girmeden, bütçeler birleşmeden, evlilik birliği kurulmadan böyleyse sonrasını düşünemiyorum.
Tahammül edilebilir değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?