- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Aramasın ben arasam yeterli kimse bir şey beklemiyor ki ondan. Artık aramıyorum içimden gelse de, zorlasa da.Evet böyle bir model var. Ben senin aileni arıyorum ama der evlenince. Siz de arama içinden gelmiyorsa dersiniz. Ama nafile. Yine başlar ara, ara, ara........................ Bu böyle sizi delirtene kadar devam eder. Asla bitmez, sonu gelmez.
Bilemiyorum nişanlınızı siz tanıyorsunuz benim eşim bana hiç baskı yapmadı ara diye yapsa evlenmezdim kaynanamın bunu yapması cehaletten ya da belki gelenek bilemiyorum bu şekilde iletişim kuruyor o da fazla üzerime gelmedi cuma ben aramadıysam o arar. Zaten eksiklenip ben arar oldum.B
Bilmiyorum neden beklenti içine girerler ki? Zorla arayınca merak ettiğimden aramıyorum açıkçası. Bu defa uzun süre konuşmamayı düşünüyorum. Kafamı dinlemek istiyorum bir süre. Cuma günleri aranınca Cuma günlerinin hayrımı artıyor nedir ? Zamanla aşabilir miyiz biz bunu.
Düşünmüyor değilim. Bir süre görüşmeyelim sınırımı aşmaması gerektiğini ya bilecek ya bitecek.Asla düzelmez baştan böyle olan evlenince dozunu artırır
Benım esım bastan hep uzak tuttu bende hep öyle olacak sandım
Sımdı bakıyorum nekadar beklentı ıcınde
Senınkı baştan bellı etmıs
Kaç uzaklaş
Bunu söylemedin mi peki?Hayır şuana kadar hiç aramadı.
Uzaklaştım şimdi eğer olmayacağına kesin kanaat getirirsem komple bitirebilirim. Ben dizginlemek uğraşacağımı sanmıyorum "aramam,aramıyorum" der kestirip atarım. Kızı arasın oğlu arasın benden önce.Bak eşimden biliyorum böyleleri çok anneci oluyor .d daçmiiiiiinnnn gooooooşşşşş kaç oradan uzaklaşşşşş.
şimdiden fragmanı göstermiş sana o ince mesajı alamadın mi?
Çok şanslısın. Ah ah ben bilseydim nişanlıyken falan bu kadar anacı atacı olduğunu b...kumu bile fırlatmazdım yüzüne
Gerçi ben biraz dizginledim ama gel bana sor dizginleyene kadar neler çektim.
Söylemedim çünkü susuyor anlatınca haklısın oluyor. Sen küçüksün olur kesin.Bunu söylemedin mi peki?
Annesi beni hiç aramadı mesela. Bir üye yazdığında farkettim beklentim olmadığı için belki de. Alıştırmak çok zor.Bilemiyorum nişanlınızı siz tanıyorsunuz benim eşim bana hiç baskı yapmadı ara diye yapsa evlenmezdim kaynanamın bunu yapması cehaletten ya da belki gelenek bilemiyorum bu şekilde iletişim kuruyor o da fazla üzerime gelmedi cuma ben aramadıysam o arar. Zaten eksiklenip ben arar oldum.
Bu kişiyle evlenmek istediğinize emin misiniz?Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.
O zaman iyi düşün bir ömür böyle geçer mi? Resti çekeceksin baştan beğeniyorlarsa diyeceksin. Ya düzelir ya biterAnnesi beni hiç aramadı mesela. Bir üye yazdığında farkettim beklentim olmadığı için belki de. Alıştırmak çok zor.
Ailem yapmıyor bunu bana. Emretmiyor kaç yaşıma gelmişim onun yönlendirmesiyle sankiBöyle anacı adamlar evlenmesin çok ciddiyim
Siz sanki neyi ne zaman arayacağınızı bilmiyor musunuz böyle emir vermesin.
Sen anneme ne alırsan ben de seninkine onu alırım, sen ne kadar ararsan ben de o kadar ararım, kaç kere ihtiyacını sorarsan ben de o kadar sorarım de. Ve lütfen bunu uygula, bu konuda asla geri adım atma.Aramıyor annem beklemiyor da. Çok nadir benimle ilgili bir şey olursa. Bende ara demedim şimdiye kadar.
Sinir olmakta çok haklısınAilem yapmıyor bunu bana. Emretmiyor kaç yaşıma gelmişim onun yönlendirmesiyle sanki
Bende bulunmuyorum ben rahatsız olduğum bir şeyi ona yapmıyorum. Bende aynı şeyi hissediyorum biliyor musunuz telefonda yapmak zorundaymışım gibi hissettiriliyor. Bende gelemem artık kendi isteğimle de aramayacağım.Ben tabi kendime göre yapıyorum bu yorumları. Bu tarz baskılara gelemem çünkü. Ama herkesin mizacı farklı.
İlk evlendiğimizde denk geliyordu haftada bir falan konuşuyorduk eşimin annesi ile. Ama baktım hep bir memnuniyetsizlik. Benim ailem eşim daha az aramasına rağmen inanılmaz mutlu olurken, eşimin annesinin sesi hep bir sitemli. Artık cenaze, hastalık vs. dışında hiç konuşmuyorum neredeyse. Bazen kendisi istiyor telefona. Çünkü memnun edemeyeceğimi, niyetin iyi olmadığını anladım.
Üstelik benim eşimden sizin nişanlınız gibi talepler de gelmemişti. Ben kendim sitemlerine denk gelmiştim. Eşim de bir iki defa kendi konuşurken konuşmak ister misin falan diye sormuştu tedirgince, üzerinde bir baskı olduğunu anlamıştım. Sizin nişanlınız gibi yapsa eşimden de soğurdum.
Ben kendisine ailemle ilgili hiç bir yönlendirme, talepte bulunmadım. Sanırım bu rahatlıktan dolayı eşim ve benim ailemin ilişkisi çok daha iyi.
Şuan değilim bunlardan sonra. DüşünüyorumBu kişiyle evlenmek istediğinize emin misiniz?
Ben bu ilişkide kısas bile yapmam ararsa nişanlım benim ailemle iletişimi kendi bilir arasa da aramam artık çizgiyi aşmış çünkü.Sen anneme ne alırsan ben de seninkine onu alırım, sen ne kadar ararsan ben de o kadar ararım, kaç kere ihtiyacını sorarsan ben de o kadar sorarım de. Ve lütfen bunu uygula, bu konuda asla geri adım atma.
Normalde böyle hesap kitapları sevmem aşkta, ilişkide, evlilikte ama senin ilişkinde bunu yapmalısın.
Ya böyle alışsın ya da evlenip boşanmaktansa şimdiden bitsin bence. Hiçbirine yanaşmazsan sen sinir hastası olacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?