"Annemi ara" baskısı

acaba kv mi pof pofluyor beni aramiyor ediyor diye, esinizde cidden cok gicikmis. Siz evlenince hep artik kiyaslayacakmi, her annenize yaptiginizi kv yapamazsinizki
Evet kendisi yapabilir , ya da anneme hediye alacağım fikir ver dese yine yardımcı olurum. Her ne kadar eşimin annesi olursa olsun, kendi annemle aynı göremiyorum, yapamıyorum.

Nisanliniz çok bencil .Ben, daha evlenmeden bu kadar baskı yapan bir adamın,evlendikten sonra değişeceğine inanmıyorum.Kim ne derse desin ,görünen köy kılavuz istemez.Arkama bile bakmadan kaçarım.

Zor bir süreç yani alışmaları.

Sinir bozucu bir durum ama özellikle evlenmeden önce rutin alışkanlıkları varsa bunları hemen değiştirmek zor oluyor.
Eşim bekarken ailesiyle uzaktaydı, hergün telefonla konuşurlarmış , evlenince de bu bir süre devam etti , benden de aynı beklentiye girdiler. Ben kendi ailemi bu kadar aramam, yediğini içtiğini anlatır sinir ederdi beni eşim, bu tarz şeyler evliliğin ilk zamanları sıkıntı oluyor.
Biraz zamana bırakın ama istemiyorsanız da aramayın, hediye almak istemiyorsanız da almayın, eşinizle de tartışmayın, aramayın sadece, zamanla rayına oturur inş.

Şuan konuşmamamın sebebi de bu. Yanlış mı yapıyorum ilerde ne olur ? Bunları düşünüyorum. Sınırlarımı aşmasına izin veremem.

Taviz verirseniz yanlış yaparsınız. Hediyeyi bile almazdım ben olsam. Çünkü siz yaptıkça dahasını beklerler. Siz de bir yerde patlayacağınız için ailesiyle sağlıklı bir ilişki kalmaz ortada.

En iyisi baştan mesafeli ancak saygılı bir ilişki kurmaktır. Bu da tek taraflı olmaz. Karşı taraf böyleyse emin olun değişmeyecek. Bu yüzden kararınızı gözden geçirin diyorum.

Evet kendisi yapabilir , ya da anneme hediye alacağım fikir ver dese yine yardımcı olurum. Her ne kadar eşimin annesi olursa olsun, kendi annemle aynı göremiyorum, yapamıyorum.
kv tamam basimizin ustune ama insanin kendi annesi gibi olmuyor, insan saygili olacak vs ama esit beklenti olamaz. Cidden sizde nisanliniza ayni muamele yapip biraz bunaltin bence

ayy cok sukur mantıklı akıllı bır konu sahıbı
zaten dogru davranıyor ne yapmanız gerektıgını bılıyorsunuz
kayınvalıde de kendı cocugundan goremedıgını gelınden beklıyor da dolduruyor dolan da sıze yonelıyor bellı kı
pekı boyle bır omur nasıl gecıreceksınız yanı sız oyle konustugunuzda ısrar etmıyor degıl mı basa cıkabılıyorsunuz degıl mı ınsallah laftan anlıyordur da ısrar edıp zehır etmıyordur sıze

Evet böyle bir model var. Ben senin aileni arıyorum ama der evlenince. Siz de arama içinden gelmiyorsa dersiniz. Ama nafile. Yine başlar ara, ara, ara........................ Bu böyle sizi delirtene kadar devam eder. Asla bitmez, sonu gelmez.

B
Bilmiyorum neden beklenti içine girerler ki? Zorla arayınca merak ettiğimden aramıyorum açıkçası. Bu defa uzun süre konuşmamayı düşünüyorum. Kafamı dinlemek istiyorum bir süre. Cuma günleri aranınca Cuma günlerinin hayrımı artıyor nedir ? Zamanla aşabilir miyiz biz bunu.

Asla düzelmez baştan böyle olan evlenince dozunu artırır
Benım esım bastan hep uzak tuttu bende hep öyle olacak sandım
Sımdı bakıyorum nekadar beklentı ıcınde
Senınkı baştan bellı etmıs
Kaç uzaklaş

Bak eşimden biliyorum böyleleri çok anneci oluyor .d daçmiiiiiinnnn gooooooşşşşş kaç oradan uzaklaşşşşş.
şimdiden fragmanı göstermiş sana o ince mesajı alamadın mi?

Çok şanslısın. Ah ah ben bilseydim nişanlıyken falan bu kadar anacı atacı olduğunu b...kumu bile fırlatmazdım yüzüne
Gerçi ben biraz dizginledim ama gel bana sor dizginleyene kadar neler çektim.

Kesinlikle , 4 çocuğu var biri özel günleri kutlamıyor, bu annemi mutlu eder deyip düşünmüyor. Ama benden bekleniyor. Israr edemiyor , haklısın diyor haklı olmak değil tekrarını istemiyorum aslında. Ama anlasa

Ben tabi kendime göre yapıyorum bu yorumları. Bu tarz baskılara gelemem çünkü. Ama herkesin mizacı farklı.

İlk evlendiğimizde denk geliyordu haftada bir falan konuşuyorduk eşimin annesi ile. Ama baktım hep bir memnuniyetsizlik. Benim ailem eşim daha az aramasına rağmen inanılmaz mutlu olurken, eşimin annesinin sesi hep bir sitemli. Artık cenaze, hastalık vs. dışında hiç konuşmuyorum neredeyse. Bazen kendisi istiyor telefona. Çünkü memnun edemeyeceğimi, niyetin iyi olmadığını anladım.

Üstelik benim eşimden sizin nişanlınız gibi talepler de gelmemişti. Ben kendim sitemlerine denk gelmiştim. Eşim de bir iki defa kendi konuşurken konuşmak ister misin falan diye sormuştu tedirgince, üzerinde bir baskı olduğunu anlamıştım. Sizin nişanlınız gibi yapsa eşimden de soğurdum.

Ben kendisine ailemle ilgili hiç bir yönlendirme, talepte bulunmadım. Sanırım bu rahatlıktan dolayı eşim ve benim ailemin ilişkisi çok daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…