"Annemi ara" baskısı

Ne yaptınız herhangi bir gelişme var mı konunuzda?
En son konuştuğumda KK kadınlarının sorduğu sorulardan sordum. O kadar rahatsızlandım hiç aradı mı beni diye? Ya da neden ailene yaranmak için beni kullanıyorsun, sen evladısın sen ara. Epey uzun konuşma oldu. Çoğunlukla sustu, çünkü verecek cevap bulamadı. Ayrılmak istiyorum diye de söyledim sonrasında olabilecek şeyleri söyledim. Bundan sonra kesinlikle böyle bir şey talep etmem dedi. Rica bile olsa istemem dedi, merak etmiyorum neden zorla yaptırmaya çalışıyorsun dedim. Ben aramıyorum arıyor ben herhangi bir şey sormayınca kapatıyor. Zaten iş yerinde çok yoğunum bu ara ilgilenmedim, ilgilenmekte istemedim. Annesi hastaneden çıktı mı ne yaptı sormadım. Anneme de aramamasını söyledim, şuan bir şey yok bakalım

Siz nisanlandiniz ya simdi.. sevgilin evcilik oynuyor. Aklinda klasik bir evlilik tablosu var ve onu uygulamaya calisiyor garibim

Cahil biri ile evlenmek istedigine emin misin ?
Bir sacmaligi biter ötekisi baslar cunki

Siz nisanlandiniz ya simdi.. sevgilin evcilik oynuyor. Aklinda klasik bir evlilik tablosu var ve onu uygulamaya calisiyor garibim

Cahil biri ile evlenmek istedigine emin misin ?
Bir sacmaligi biter ötekisi baslar cunki
Bana da ayrılıktan başka çözüm yok gibi geliyor...

Bende de var benzer modeli. Görüntülü ararlar üstüm müsait değil diye ekrana çıkmak istemem emrivaki yapıp telefonu elime tutuşturur. Gün içinde kendisi konuşur akşam sen de ara diye tutturur. E senden alıyorum haberlerini tekrar niye ben arıyorum durduk yere.Üstelik 3 yıldır ailenin içindeyim kayınvalidem bir kez bile beni aramamıştır. Bense hiçbir zaman ailemi ara diye baskı yapmam. Normalde gayet aklı başında, zeki erkeklerin söz konusu aileleri olduğunda aptala dönüşmelerinş anlamıyorum

Aynen öyle birde her alışverişe eltimide çağırdığı için ben artık sinirden nişanlımla sürekli kavga eder oldum şöyle bir diyalog geçmişti 'evet annem bu konuda yapmaması gereken bişey yapmış pelin ama napsın arada kalan o oluyo' yani kabul etmesi bile annesinin masumluğuna bağlandı yine ,yani abisinin eşi sıkıntı çıkarmasın onların iç huzuru bozulmasın diye bizim başlamayan evliliğimizin sıkıntılı temelleri atıldı ama sabrediyorum gün gelince kv ye bir bir söylicem zamanında eltinin gelmesini istemediğimi nişanlım uygun bir dille söyledi kv beni arayıp ikna çabalarına girdi bende daha fazla bunaltmaması için kabul ettim diretemedim karşımda ağlayan biri ,yatak odası örtüsü de yani benim durumum çok şükür var he olmasa bile artık herşey taksitli alınıyor hadi onu da yapamadım bütçeme göre alırım yine de bunu erkek tarafı alsın demem ailemde dedirtmez zaten hem kendi çıkıntılık yapıyo ben alcam diye hem biz beğendiğimin pahalı olduğunu yarı yarıya alalım diye teklif edince kabul etmiyo arkamdan da nişanlıma gülerek bunu söylüyo onlar bunu takılma espri olarak görüyo ama ben görmedim mesela saçma sapan şeyler şimdi tüm alma etme gelme gitme durumları bitti düğünü ertledik bi durgunluk geldi bana içinde yaşarken anlayamıyosun ama şimdi düşündükçe soğudum onlardan nişanlıma da dedim onlar iyi olsun diye biz kötü olduk bu evrelerde ne sıkıntılar ne ayrılıklar tartışmalar çıkıyo ben birini yaşatmadım, kv mde anneme çok şükür dünür güle oynaya yaptık herşeyimizi diyo bide bana sor hepsinin lafı gelcek ilerde diyorum

Aynı hikaye bende de var. Özel bir günde hediye göndermiştim. O arada bana saçma ve gerçekten onu ilgilendirmeyen bir sebepten bozulmuş meğer. Hediye eline ulaşınca “Hem hata yapıyor, hem de hediye mi gönderiyor. Oğlumun kesesine bereket.” demiş. Oğlunun kesesinden de çıkmamıştı ya, neyse. O günden sonra bir daha hediye almadım. Oğlu isterse alabilir, ilgilenmiyorum. Ama sanırım o da almıyor.

Bana da ayrılıktan başka çözüm yok gibi geliyor...
Dün akşam konuştuk , uzaklaştığım için üzüldüğünü söyledi. Ayrıca evli olan abisi ile konuştuklarını söyledi. Kendi yağınızda kavrulun, olabildiğince uzak ol diye söylemiş. Ben senin yaşadıklarının iki katını yaşadım (uzun bir süre ailesiyle aynı evde yaşamış eşiyle) biliyorum Polyannaaaa'nın neye neden kızdığını demiş. Ama değişmeyecekler değiştiremezsin demiş ailesi için. Bende dolduruşa geldiğini düşünüyorum "aramıyor Polyanna" diye dedim haklısın dedi. Bilmiyorum gerçekten çok sağlıklı değilim bu ara psikolojik olarak.

Kendinize ve ilişkinize zaman verin. Hemen resmiyete dökmeyin bu süreci olabildiğince uzatıp gözlemleyin. Sonrasında sizin için en doğru kararı verirsiniz

Bence bir süre böyle devam edin .... Sizin duygularinizi gerçekten anlasın çünkü evlilik cidden zor ve bu olaylar insanın gücünü alıyor. Allah hakkınızda hayırlısını versin

Kendinize ve ilişkinize zaman verin. Hemen resmiyete dökmeyin bu süreci olabildiğince uzatıp gözlemleyin. Sonrasında sizin için en doğru kararı verirsiniz
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için , inşallah hayırlısı diyorum

Bence bir süre böyle devam edin .... Sizin duygularinizi gerçekten anlasın çünkü evlilik cidden zor ve bu olaylar insanın gücünü alıyor. Allah hakkınızda hayırlısını versin
Gerçekten gücüm kalmadı , bir süre böyle olacağım. Amin inşallah çok teşekkür ederimm , hepimizin hakkında Allah hayırlısını versin.

Tanışma Nişan düğün hepsi toplam 7 ay sürdü.Nişanlıyken kayinvademi 2 kere aramisimdir,ailemle 2 kere ailemsizde 2 kere evlerine gitmişimdir.Altlı üstlü oturuyoruz bazen 2-3 gün uğramadigim olur köye giderler ne zaman istersem o zaman arıyorum.Onlarda alıştı bu özelliğime hiç yadirgamiyorlar.Ama dışarı çıktığımda telefon açar ben dışarı cikiyorum bilginiz olsun derim.Bu davranış o insanları adam yerine koymaktir.Çok şükür bir sıkıntımız yok çünkü mesafeli olmak daha sağlıklı iletişim kurmanin en güzel yanı...Rahmetli babannem derdi ki''turpun sıkından ise seyregi daha verimlidir.''Nisanlinin her dediğini yapmak zorunda değilsin.Ama sen arama konusunda değil,zaten bir çok konuda farkında olmadan nişanlıma taviz vermişsin ki,ısrarla seni annesine yaranmaya zorluyor.Surekli annesini aramanı istemesi de karşı tarafın beklenti içinde olduğundan kaynaklabilir.nnesi aramiyor sormuyor diyorsa ,arada kalmıştır kendince seni sevdirmeye çalışıyordur.(kayınvaliden seni seviyor mu?samimiyetine inanıyor musun?)Ama şunu söyleyeyim erkeklerin çoğu bekarken analarini ihmal eder dikkate almazlar.Evlenince pek bir değerli oluyorlar.Artik evlenince ailelerine kendilerini mi ispatliyorlar bilemiyorum.Hayatinizda kim olursa olsun,karşınızdakine nasıl izin verirseniz size öyle davranır.

Ailesinin görüşünü çok önemseyen biri. Ailesi seni istemezse senden ayrilicak olan o tiplerden. Siz de onu sikistirin. Gerçekten sümsük hareketleri bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…