"Annemi ara" baskısı

Hakkınızda hayırlısı olsun, bu saatten sonra ona göre davranırsın zaten elinde olmadan, kimseye gereğinden fazla hoşgörüde gösteremezsin elinde olmadan yine.
Aynen hiç bir zaman içimden gelmediği bişey yapmadım yapamam yani , hani çok samimi olmadığım insanlara nasılsam öyleyim o niye öyle dedi bu niye böyle yaptı diye enerjimi de vaktimi de tüketmiyorum , onlar 5 adım atsa şimdi 1 adım atıyorum o da canım isterse

Ben de bu kayınvalidelerdeki her gün aranma sık sık gelip gidilme zorunluluğunu anlamıyorum niye evleniliyor ayrı yuva kuruluyor anne babayla her gün konuşulacak diye mi... Benim kayınvalidem de 1 gün telefonda görüşmesek “gelmediniz, aramadınız, niye sesiniz çıkmıyor...” Çocuktan önce bu kadar değildi, şimdi torun sevdasına düştü bıraksan her gün gelecek, gelemediğinden bizi çağırıp duruyor bazen bıktırıyorlar insanı.

Aslında ben buraya yazınca rahatladım, bende tutamıyorum muhtemelen ailesi beni tam olarak tanıdığında sevmeyecekler (şuanda da beni sevdikleri söylenemez :) ) Kesinlikle sürekli sen yap ama önemi kalmıyor bir süre sonra.

Annesi bana söylemiyor ki , oğluna söylüyor. İnanın konuştuğum da ( forumdan bir arkadaş söyledi annesi sizi aradı mı diye) Annen o kadar astımdan rahatsızlandım hastanelere gittim aradı mı dedim verecek cevap bulamadı. İyi yapmışsınız bir daha yapsın annesini arayıp sürekli sizi aramamı istiyor siz mi talep ediyorsunuz diyesim var.

Sevsinler diye başka biri gibi davranmaktansa seni olduğun gibi bilip bırak sevmiceklerse de öyle sevmesinler , ama herkes birbirine saygı duymak zorunda

Kızacağınızı da biliyor çünkü istediği şeylerin normal olmadığını kendi de biliyor

Bende böyle düşünmüştüm size bu kadar baskı yapması ve siz kızınca bir ara düzelip sonra tekrar baskılaması onunda baskı altında olduğunu gösterir benim ablamın eşide sürekli der ki annemi ara şunu anneme götürelim evdeki soğanı bile annesine götürüyor ama ablamın bu konuya tutumu nedir onu bilmiyorum

Hep öyle oluyor öncesinde melek gibiler gerçekten. Neden mutlu olmaz ki insan bak kızım düşünmüş almış demez ki, yapmayın gerçekten yaranılmıyor etraflarında pervane arıyorlar.

Hep öyle oluyor öncesinde melek gibiler gerçekten. Neden mutlu olmaz ki insan bak kızım düşünmüş almış demez ki, yapmayın gerçekten yaranılmıyor etraflarında pervane arıyorlar.
Yani bekarlıklarında bir dal çiçek vermeyen, hediye almayan çocuğun evlenince evine çiçek yolluyorsa kimden olduğu aşikardır. Kibar bir gelinim var ne güzel diye teşekkür etmek daha kolay aslında ama. Evlilikten ve çocuktan sonra genel anlamda bir şeyler oluyor kayınvalidelere

Ne yaptınız herhangi bir gelişme var mı konunuzda?

Hep şey böyle baskı yapıyo ama hep sevdiğinden hep düşündüğünden motifi çiziyo tatlı tatlı baskı yapıyo zaten hep benim dediğim seçtiğim olsun modunda çeyiz için tutturdu mesela yatak örtüsünü ben alcam diye istemedim nişanlım annem üzülüyo diyince tamam dedim onun seçtiği olmadı benimki oldu diye pelinde iyi şey seçiyo ama tuzlu seçiyo demiş, yani kendi istediği olmadı diye eleştri, hep böyle ben yardımcı olayım fikir vereyim gibi takınan biri ee böyle bir insana kimse dayanamaz nişanlımda hep annem iyi niyetli annem öyle annem böyle , düşünüyorum da bizim ki anne değil mi bizim aile aile değil mi ben hiç anlatıp övmem yani herkes herşeyi görür derim ne bileyim sanki bişey pazarlıyomuş gibi tuhaf gelir bana

Umarım eşiniz annesinin gerçek yüzünü görür yoksa bu kadın baş ağrıtacağa benziyor zaten kaynana sevmeyen bir insanım bu arada ben bekarım ama çevremde sizin kaynananiz gibi kaynanalar oldukça fazla bu yüzden bende tecrübe sahibi olmuş oluyorum

Nişanlınız yazacaktım kusura bakmayın ama nişanlı insan problemi değil sizinki resmen evli insan problemi

Herkes zaten içinden gelebı yapar.Bu nedir ki ?Komplekslı bence ?Gercekten çok ucuz şeyler bunlar neden bole ıstemlerı olur kı ?Sankı sız ezıyet eden bı gelınsınız.

bekar evinde ya da ogrenciyken gunlerce ana baba aramayan tipler, ailesinin yaninda bekarken hediye almayan tipler.. evlendikten sonra bir haller oluyor kiymete biniyor aileler. yapsin yapsin da kendi yapsin.. elin kizina zorla sevdirmek, aratmak, hediye aldirmak nedir..

kadinin kendi ailesini aramasini ya da hediye almasini sidik yarisina ceviriyorlar.. ya da anneleri kiskaniyor bak bak gelin kendi annesine ne almis, aramis vs diyor sanirim o durumu ortadan kaldirmak icin zorluyorlar.

benim esim de ilk baslarda yapti bunu. ama kendi fitraten yapabilecek biri degildi. annesinin tembihiyle yaptigi cok belliydi. ben kavga etmedim sabrettim. o donemi kazasiz atlattik. sansim yurtdisinda yasamamiz. bir zaman sonra birakti yapmadi cunku kendi huyu degil. tasima suyuyla degirmen bu kadar dönüyor.

Herkes zaten içinden gelebı yapar.Bu nedir ki ?Komplekslı bence ?Gercekten çok ucuz şeyler bunlar neden bole ıstemlerı olur kı ?Sankı sız ezıyet eden bı gelınsınız.
basit insanlarin ucuz hesaplari.. oyle yapinca daha da gelini kv den sogutuyor, giciklandiriyor haberi yok.. konu sahibi bence bu sekilde yaklasin bir de. deyin ki boyle istemedigim seylere zorlayinca annenle arama giciklik, sogukluk sokuyorsun. kendim dusunup yapsam daha icten yapiyorum annenle de arami isitiyorum. sen zorlayinca itici oluyor deyin.

ya bu kv lerin bazialri kendilerini pispislatiyor boyle. kâr ettik saniyorlar ama gelinin gozunde degeri yok zorla saydirmanin sevdirmenin.

arkadaslar aktif olarak burada konusuyorum diye size sormak istedim. site gecen aksam bakima alinmisti. ben simdi yeni bir versiyon goruyorum. mesajlarin ust sag kisminda konu sahibinin adi yazardi. simdi yazmiyor. bir de cook eskilerde oldugu gibi sayfa sonunda benzer konu basliklari öneriyor bana.. bu iyi olmus. simdilik kesfettigim farkliliklar bunlar. sizde de oyle mi? Mune Kazen konuyu dagitmak istemem ama su sebeple soruyorum; birinin cevabini okurken bu konu sahibi miydi, ucuncu bir kisi mi cevap verdi anlayamiyorum. sordugum noktaya konusu sahibi mi cevap vermis, farkli bir insanin fikri mi anlasilmiyor. ilk sayfaya donup konu sahibi kimdi diye bakmam gerekiyor. akici olmuyor muhabbet. yorucu oluyor konuyu kimin actigini gorememek. cunku bazen bir kac sayfa acik oluyor farkli konu veya ozel mesajlasma takip ediyorum.

herkes her seyi goruyor da senin ki iyi benim ki kotu demiyor. surada acilan es ve aile sebepli dert konularinin sadece yuzde belki besi erkek goremiyor ailesinin niyetini veya sorunun nerede oldugunu diyeyim. geri kalani goruyor ama hanimina evet canim sen haklisin annem de ilgi istiyor bu kadar da olmaz ki, trip yapiyor bizi yonetiyor, para beklentileri var demiyor. farkinda.. ama dile getirmiyor. safa yatip yine sen yanlis anlamissin canim annem oyle soz soylemez, o niyetle soylemez sen yine ozur dile vs diyorlar.

bir d eyatak ortusu muhabbetiniz de cok ilginc. kendi evin var. ozencin varsa al kendi zevkince ser yataginin ustune.. istersen krem santi sıkılmıs gibi bembeyaz kat kat olsun.. kim ne der.. neden kendi zevkini geline dayatmaya calisiyorsun? sizin evinizin, evlilgiinizin devamini mi yasiyoruz biz? benim evim yurdum ayri zevkim ayri. tabiki benim begendigim olacak.. kv nin zevkinin ne isi var benim evimde.. iyi sabretmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…