- 27 Temmuz 2020
- 1.412
- 1.264
- 63
- 34
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Aynen hiç bir zaman içimden gelmediği bişey yapmadım yapamam yani , hani çok samimi olmadığım insanlara nasılsam öyleyim o niye öyle dedi bu niye böyle yaptı diye enerjimi de vaktimi de tüketmiyorum , onlar 5 adım atsa şimdi 1 adım atıyorum o da canım isterseHakkınızda hayırlısı olsun, bu saatten sonra ona göre davranırsın zaten elinde olmadan, kimseye gereğinden fazla hoşgörüde gösteremezsin elinde olmadan yine.
Ben de bu kayınvalidelerdeki her gün aranma sık sık gelip gidilme zorunluluğunu anlamıyorum niye evleniliyor ayrı yuva kuruluyor anne babayla her gün konuşulacak diye mi... Benim kayınvalidem de 1 gün telefonda görüşmesek “gelmediniz, aramadınız, niye sesiniz çıkmıyor...” Çocuktan önce bu kadar değildi, şimdi torun sevdasına düştü bıraksan her gün gelecek, gelemediğinden bizi çağırıp duruyor bazen bıktırıyorlar insanı.Yavuz hırsızlık yapacaksın.Geçenlerde ben de kayınvalidemi (aynı sokaktayız) her gün aramıyorum yazmıyorum diye kayınvalidem mesajla bana fırça attı hızını alamadı eve kadar geldi hatta.Ben de eşimin benim ailemi kaç kere aradığını benim yine eşimin ailesinin halini hatrını daha çok sorduğumdan bahsettim yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali oldu hiç ses edemedi madem eşin laftan anlamıyor annesine yürü direkt ben sizi arıyorum ama işte X aynı özeni göstermiyor falan de
Aslında ben buraya yazınca rahatladım, bende tutamıyorum muhtemelen ailesi beni tam olarak tanıdığında sevmeyecekler (şuanda da beni sevdikleri söylenemez :) ) Kesinlikle sürekli sen yap ama önemi kalmıyor bir süre sonra.Ben şuan kendimce mutluyum huzurluyum, ama hiç bişeyi içinde tutamayan bir insan olduğum için sessiz kalmak bazen öfkelendiriyo onu da burda beni hiç tanımayan insanlarla dertleşerek ya da yakınımdaki birkaç dostumla paylaşarak rahatlatıyorum, onlara karşı neşeli sevecen konuşken hani ortamın biranda havasını değiştiren insan rolünden geçip mesafeli az konuşan bi tavra büründüm ve kafam rahat dönüp baktığımda sürekli verici taraf olduğumu karşılığında da bir saygı bile görmediğimi farkettim iyi oldu yani
Annesi bana söylemiyor ki , oğluna söylüyor. İnanın konuştuğum da ( forumdan bir arkadaş söyledi annesi sizi aradı mı diye) Annen o kadar astımdan rahatsızlandım hastanelere gittim aradı mı dedim verecek cevap bulamadı. İyi yapmışsınız bir daha yapsın annesini arayıp sürekli sizi aramamı istiyor siz mi talep ediyorsunuz diyesim var.Yavuz hırsızlık yapacaksın.Geçenlerde ben de kayınvalidemi (aynı sokaktayız) her gün aramıyorum yazmıyorum diye kayınvalidem mesajla bana fırça attı hızını alamadı eve kadar geldi hatta.Ben de eşimin benim ailemi kaç kere aradığını benim yine eşimin ailesinin halini hatrını daha çok sorduğumdan bahsettim yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali oldu hiç ses edemedi madem eşin laftan anlamıyor annesine yürü direkt ben sizi arıyorum ama işte X aynı özeni göstermiyor falan de
Sevsinler diye başka biri gibi davranmaktansa seni olduğun gibi bilip bırak sevmiceklerse de öyle sevmesinler , ama herkes birbirine saygı duymak zorundaAslında ben buraya yazınca rahatladım, bende tutamıyorum muhtemelen ailesi beni tam olarak tanıdığında sevmeyecekler (şuanda da beni sevdikleri söylenemez :) ) Kesinlikle sürekli sen yap ama önemi kalmıyor bir süre sonra.
Kızacağınızı da biliyor çünkü istediği şeylerin normal olmadığını kendi de biliyorArkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.
Bende böyle düşünmüştüm size bu kadar baskı yapması ve siz kızınca bir ara düzelip sonra tekrar baskılaması onunda baskı altında olduğunu gösterir benim ablamın eşide sürekli der ki annemi ara şunu anneme götürelim evdeki soğanı bile annesine götürüyor ama ablamın bu konuya tutumu nedir onu bilmiyorumEvet geneli oğluna dert yanıp x kızım beni hiç aramıyor diye acıtasyona bağlıyolar ,oğullarıda buna dayanamayıp koruma içgüdüsüyle annelerinin üzülmesine dayanamıyorlar kv de de hep pohpohlanmak istiyor benim ki öyle en azından
Hep öyle oluyor öncesinde melek gibiler gerçekten. Neden mutlu olmaz ki insan bak kızım düşünmüş almış demez ki, yapmayın gerçekten yaranılmıyor etraflarında pervane arıyorlar.Gözünü erken açmışsn takdir ettim. Ben nişanlıyken bir melek sanardım kayınvalidemi. Keza evlendim öyle de gitti. Anneler gününde anneme ne alırsam ona da yollardım. Ömründe ilk kez çiçek yüzü gördü düşün. Sonra bir gün çiçek için telefon açtı eşime. Teşekkür ederim oğlum dedi. Ben saf hala uyanmadım, eşim de x aldı anne onun fikri onun zevki dedi. Kadın bana da teşekkür edeceğine, sen neden düşünmüyorsun dedi. Öyle bozuldum ki anlatamam. Bir daha da çiçek yollamadım zaten.
Oğlunun haftada bir aklına gelir aramak ben üç günde bir arardım. Baktım yine benden bilmiyor hala bana laf sokuyor onu da bıçak gibi kestim. Artık oğluşu unutmazsa 10 günde bir konuşurlar, çoğunda da o arar.
Bilmem fark etti mi hatasını ama çok kırıcı geliyor bana el oğlundan kızından beklenti. Kendi çocuğundan bekle. Gelinin damadın nazikse evladına sitem edeceğine gelinine teşekkür et gönlünü yap. Düzgün davransa teşekkür etse ben zaten devam ederdim aramaya hediye yollamaya. Şimdi içimden gelmiyor.
Yani bekarlıklarında bir dal çiçek vermeyen, hediye almayan çocuğun evlenince evine çiçek yolluyorsa kimden olduğu aşikardır. Kibar bir gelinim var ne güzel diye teşekkür etmek daha kolay aslında ama. Evlilikten ve çocuktan sonra genel anlamda bir şeyler oluyor kayınvalidelereHep öyle oluyor öncesinde melek gibiler gerçekten. Neden mutlu olmaz ki insan bak kızım düşünmüş almış demez ki, yapmayın gerçekten yaranılmıyor etraflarında pervane arıyorlar.
Ne yaptınız herhangi bir gelişme var mı konunuzda?Hep öyle oluyor öncesinde melek gibiler gerçekten. Neden mutlu olmaz ki insan bak kızım düşünmüş almış demez ki, yapmayın gerçekten yaranılmıyor etraflarında pervane arıyorlar.
Evet merak ediyorum bende son durum nedir ?Ne yaptınız herhangi bir gelişme var mı konunuzda?
Hep şey böyle baskı yapıyo ama hep sevdiğinden hep düşündüğünden motifi çiziyo tatlı tatlı baskı yapıyo zaten hep benim dediğim seçtiğim olsun modunda çeyiz için tutturdu mesela yatak örtüsünü ben alcam diye istemedim nişanlım annem üzülüyo diyince tamam dedim onun seçtiği olmadı benimki oldu diye pelinde iyi şey seçiyo ama tuzlu seçiyo demiş, yani kendi istediği olmadı diye eleştri, hep böyle ben yardımcı olayım fikir vereyim gibi takınan biri ee böyle bir insana kimse dayanamaz nişanlımda hep annem iyi niyetli annem öyle annem böyle , düşünüyorum da bizim ki anne değil mi bizim aile aile değil mi ben hiç anlatıp övmem yani herkes herşeyi görür derim ne bileyim sanki bişey pazarlıyomuş gibi tuhaf gelir banaBende böyle düşünmüştüm size bu kadar baskı yapması ve siz kızınca bir ara düzelip sonra tekrar baskılaması onunda baskı altında olduğunu gösterir benim ablamın eşide sürekli der ki annemi ara şunu anneme götürelim evdeki soğanı bile annesine götürüyor ama ablamın bu konuya tutumu nedir onu bilmiyorum
Umarım eşiniz annesinin gerçek yüzünü görür yoksa bu kadın baş ağrıtacağa benziyor zaten kaynana sevmeyen bir insanım bu arada ben bekarım ama çevremde sizin kaynananiz gibi kaynanalar oldukça fazla bu yüzden bende tecrübe sahibi olmuş oluyorumHep şey böyle baskı yapıyo ama hep sevdiğinden hep düşündüğünden motifi çiziyo tatlı tatlı baskı yapıyo zaten hep benim dediğim seçtiğim olsun modunda çeyiz için tutturdu mesela yatak örtüsünü ben alcam diye istemedim nişanlım annem üzülüyo diyince tamam dedim onun seçtiği olmadı benimki oldu diye pelinde iyi şey seçiyo ama tuzlu seçiyo demiş, yani kendi istediği olmadı diye eleştri, hep böyle ben yardımcı olayım fikir vereyim gibi takınan biri ee böyle bir insana kimse dayanamaz nişanlımda hep annem iyi niyetli annem öyle annem böyle , düşünüyorum da bizim ki anne değil mi bizim aile aile değil mi ben hiç anlatıp övmem yani herkes herşeyi görür derim ne bileyim sanki bişey pazarlıyomuş gibi tuhaf gelir bana
Nişanlınız yazacaktım kusura bakmayın ama nişanlı insan problemi değil sizinki resmen evli insan problemiUmarım eşiniz annesinin gerçek yüzünü görür yoksa bu kadın baş ağrıtacağa benziyor zaten kaynana sevmeyen bir insanım bu arada ben bekarım ama çevremde sizin kaynananiz gibi kaynanalar oldukça fazla bu yüzden bende tecrübe sahibi olmuş oluyorum
Herkes zaten içinden gelebı yapar.Bu nedir ki ?Komplekslı bence ?Gercekten çok ucuz şeyler bunlar neden bole ıstemlerı olur kı ?Sankı sız ezıyet eden bı gelınsınız.Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor
basit insanlarin ucuz hesaplari.. oyle yapinca daha da gelini kv den sogutuyor, giciklandiriyor haberi yok.. konu sahibi bence bu sekilde yaklasin bir de. deyin ki boyle istemedigim seylere zorlayinca annenle arama giciklik, sogukluk sokuyorsun. kendim dusunup yapsam daha icten yapiyorum annenle de arami isitiyorum. sen zorlayinca itici oluyor deyin.Herkes zaten içinden gelebı yapar.Bu nedir ki ?Komplekslı bence ?Gercekten çok ucuz şeyler bunlar neden bole ıstemlerı olur kı ?Sankı sız ezıyet eden bı gelınsınız.
herkes her seyi goruyor da senin ki iyi benim ki kotu demiyor. surada acilan es ve aile sebepli dert konularinin sadece yuzde belki besi erkek goremiyor ailesinin niyetini veya sorunun nerede oldugunu diyeyim. geri kalani goruyor ama hanimina evet canim sen haklisin annem de ilgi istiyor bu kadar da olmaz ki, trip yapiyor bizi yonetiyor, para beklentileri var demiyor. farkinda.. ama dile getirmiyor. safa yatip yine sen yanlis anlamissin canim annem oyle soz soylemez, o niyetle soylemez sen yine ozur dile vs diyorlar.Hep şey böyle baskı yapıyo ama hep sevdiğinden hep düşündüğünden motifi çiziyo tatlı tatlı baskı yapıyo zaten hep benim dediğim seçtiğim olsun modunda çeyiz için tutturdu mesela yatak örtüsünü ben alcam diye istemedim nişanlım annem üzülüyo diyince tamam dedim onun seçtiği olmadı benimki oldu diye pelinde iyi şey seçiyo ama tuzlu seçiyo demiş, yani kendi istediği olmadı diye eleştri, hep böyle ben yardımcı olayım fikir vereyim gibi takınan biri ee böyle bir insana kimse dayanamaz nişanlımda hep annem iyi niyetli annem öyle annem böyle , düşünüyorum da bizim ki anne değil mi bizim aile aile değil mi ben hiç anlatıp övmem yani herkes herşeyi görür derim ne bileyim sanki bişey pazarlıyomuş gibi tuhaf gelir bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?