- Konu Sahibi Sukuretmekicinsebepcok
Siz en büyük cocukmusunuz.. genelde en büyük çocuklar annelerin acemi ve acımasız zamanı na denk geliyor ,sana tavsiyem hissettiğin şeyleri söyle ,böyle karışma rahatsız oluyorum de ,çünkü söylemediği mizde de kötü hissediyoruz bari bilsinde belki kendine hakim olur..Benim annemde fiziksel değil ama psikolojik şiddet gösterirdi.babamla anlaşamaz bütün öfkesini bizden çıkarırdı özellikle benden çünkü sessizdim.diger kardeşlerim onun çok fedakar olduğunu söylerdi ama ben öyle düşünmüyorum çünkü ona dair hiç mutlu bı anım yok.bizi çok sevdiğini soylerdi ama hiç hissetmezdim.etrafta çocuklarıni seven biri gibi görünürdü yıllarca hep kendimi suçların ben neden öyle hissetmiyorum diye.icten içe kızdım bana böyle hissettirdiği icin.sonra öfkem bana zarar verdi ona benzemeye başladım.kendime söz verdim onun gibi olmayacam ve onu affedecem.simdi ona karşı sevgiden ziyade merhamet var içimde yaşlandı ona karşı merhamet duyuyorum.diger kardeşlerim ona çok bağlı harika bı anne diyor ben niye öyle değilim bilmiyorum.mesela bize geldiğinde acayip geriliyorum çünkü hep biseye laf ediyor.hem gelsin istiyorum hemde istemiyorum.
Aslında anne babalık evlatta birakilan bir his sonunda.. iyi hisler yada gergin hisler.. bu hisler bizi onlara yaklaştırıyor yada uzaklastiriyor.. hani güvenli bağlanma deniyor ya heh işte güven hissi.. o olmayınca zor oluyor ,ne gidesin geliyor ne göresin . Hep bir zorla ma ile sürüyor ilişki .