• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi Bakırköye yatırdılar

Bmgn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Ben kendimi bildim bileli annemin ruh sağlığı hep bozuktu.Dönem dönem depresyon anksiyete teşhisi konup ilaç tedavisiyle iyileşiyordu. Geçmişte daha çok babam ilgilendiği için bizde küçük olduğumuz için çok bişe anlamıyorduk. üç sene önce babamı kaybettik artık annem yalnız kaldı . Şu an 70 yaşında yaklaşık 2 ay önce safra kesesi ameliyatı oldu sonrasında psikolojik olarak bir türlü toparlayamadı . Bu gün kendisini eve kitlemiş ambulans çağırmışlar polis eşliğinde Bakırköy'e yatış yapılmış. Ben uzakta oturduğum için bide engelli küçük çocuğum olduğu için gidemedim.Her ne kadar annemle ilgili çok güzel anılarım olmasada nihayetinde o benim annem . En son ameliyatını ben yaptırdım baktım iyileştirdim ilgilendim . zamanında engelli çocuğumla beni evden kovmuşluğu bile oldu hep sabrettim . Ne olursa olsun ben annemi çok sevdim. Şimdi düşünüyorum belkide yıllardır bana ve çevresine yaptıkları bilinçli değildi belki gerçekten hastaydı ve biz bunu anlayamadık . Doktorlar her defasında depresyon anksiyete teşhisi koyup ilaç tedavisi verdiler toparladı ama hep başa sardık. Gerçekten benim şu an sizin desteğinize çok ihtiyacım var .Şu an onu çok merak ediyorum gerçekten süreç nasıl oluyor ailenizde veya çevrenizde Böyle durum yaşayan oldumu? Bana yardımcı olurmusunuz 🌹

Ben kendimi bildim bileli annemin ruh sağlığı hep bozuktu.Dönem dönem depresyon anksiyete teşhisi konup ilaç tedavisiyle iyileşiyordu. Geçmişte daha çok babam ilgilendiği için bizde küçük olduğumuz için çok bişe anlamıyorduk. üç sene önce babamı kaybettik artık annem yalnız kaldı . Şu an 70 yaşında yaklaşık 2 ay önce safra kesesi ameliyatı oldu sonrasında psikolojik olarak bir türlü toparlayamadı . Bu gün kendisini eve kitlemiş ambulans çağırmışlar polis eşliğinde Bakırköy'e yatış yapılmış. Ben uzakta oturduğum için bide engelli küçük çocuğum olduğu için gidemedim.Her ne kadar annemle ilgili çok güzel anılarım olmasada nihayetinde o benim annem . En son ameliyatını ben yaptırdım baktım iyileştirdim ilgilendim . zamanında engelli çocuğumla beni evden kovmuşluğu bile oldu hep sabrettim . Ne olursa olsun ben annemi çok sevdim. Şimdi düşünüyorum belkide yıllardır bana ve çevresine yaptıkları bilinçli değildi belki gerçekten hastaydı ve biz bunu anlayamadık . Doktorlar her defasında depresyon anksiyete teşhisi koyup ilaç tedavisi verdiler toparladı ama hep başa sardık. Gerçekten benim şu an sizin desteğinize çok ihtiyacım var .Şu an onu çok merak ediyorum gerçekten süreç nasıl oluyor ailenizde veya çevrenizde Böyle durum yaşayan oldumu? Bana yardımcı olurmusunuz 🌹

Allah sana ve evladına güzel, sağlıklı ömür versin. Yaşlılık, sağlık sorunları, insanın annesinin babasının zor dönemlerine tanık olması çok zorlayıcı oluyor. Hem evlatsın hem de onlardan sorumlu, onların annesi babası gibi olman gerekiyor. Duygusal açıdan çok zorluyor. Uzakta olmanız belki daha iyidir, zor zamanlarına yakından tanık olmazsınız.

Çok teşekkür ederim 🙏Allah razı olsun

Çok teşekkür ederim 🙏Allah razı olsun

Yakın zamanda anneannemde demans belirtileri başladı. Annemler teyzemler dayımlar ilk başta hepsi şok oldu belirtiler artınca, karşılarındaki kişi tanıdıkları anneleri değil sanki bambaşka biri oldu. Annelerini öyle gördükçe çok üzülüyorlar, mesela kahvaltıya gidiyorlar 3-4 saat masada oturup hoop bir bahane evden kaçıyorlar, asansörde ağlamaya başlıyorlar. Sağlık özellikle akıl sağlığı çok önemli. Allah kolaylık versin.

Bu yüzden hastanede olması ve sizin uzak olmanız sizler için iyi olabilir, birebir tanık olmak sizi daha çok yıpratabilir.

Sürekli kalmayacaktır diye düşünüyorum hastanede anneniz, ama şimdilik iyi olsun, kendisini toparlasın yeterli. Tedavi olmazsa, kendi başına toparlaması çok zor. Sizin çocuğunuz varken sürekli ilgilenmeniz zor. Bu yüzden hastaneler daha iyi ve güvenli.

Çok doğru söylüyorsunuz bizede demans başlangıcı olabilir demişlerdi . İnşallah bir an önce tanısı ve tedavisi kesinleşir . İnsan söz konusu annesi olunca çok üzülüyor babam da hayatta olmadığı için yalnız ve kimsesiz gibi kalıverdik böyle.

Allah yar ve yardımcınız olsun her konuda

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kesinlikle bilinçli yapmadığını düşünüyorum. Bakırköyde çok iyi doktorlarımız var eminimki sağlığına kavuşarak taburcu edecekler. Psikiyatri hastalıkları insanlar tarafından anlaşılmıyor ve çok ilerlediğinde bilinçsiz olarak davranışlar sergiliyor. Sizin çocuğunuzun engel durumu içinde geçmiş olsun. Acaba başka kardeşiniz var mı annenizle kim ilgileniyor.

Back
X