annemı ben doktora gotursem?

Geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Abinin neye istinaden böyle bir hisse kapıldığını anlayamadım, annesine karşı sorumlu ve götürmeli tabi.
Yanlış anlama , mesela dayımlar annanneme böyle davranır, ben de kızarım bazen dayımlara, bazen de anlamaya çalışırım, çünkü defalarca aynı şey için doktora gider ama yine de gitmek ister annanem. Tabi bu durumlarda da anlayışlı olup götürmek lazım, ama bir yerden sonra hasta da değil anlayışı olabiliyor evlatlarda da. Ama sizin durum daha farklı heralde. Tamamen ilgilenmeme ve götürmeme var.

Annen çok mu rahatsız ya da çok mu yaşlı, yani kendi gidemeyecek durumda mı ya da baban götüremiyor mu? Bunların hiçbirinin olma ihtimali yoksa, tabi ki yanlarında olmalısın.

Bildiğim kadarı ile de yanlış bilmiyorsam, anne baba sesin sigortandan yararlanamıyor.

Tiryandafila, cok tesekkur ederım. ınsallah cabuk ıyılesır.

Annem aslında cok yaslı degıl, babamdan 10 yas kucuk ustelık. Ama goren annemı daha yaslı sanır. Babam cok cektırdı zamanında ona, tabıı yanında bız de yanardık kımı zaman. Cocukları desen, hepımız ayrı ayrı uzduk. Ben ergenlık donemımde cok yordum annemı. Bundan dolayı nasıl uzgun ve pısmanım anlatamam! Sımdı kımı annesıne karsı gelırken gorsem, gucenırım o kısıye, samımıyetımın derecesıne gore uyarırım, kendımı ve pısmanlıgımı anlatırım.

Babam ne bızımle ne de annemle cok alakadar olmadı hayatı boyunca. Belkı bu zamana dek bır kez ancak goturmustur annemı doktora, bılemedın ıkı.

Abım desen, valla yalan olmasın hıc hatırlamıyorum ama hadı benım hatırlamama ıhtımalıme karsılık ıkı kez goturmus olsun.

Yanı annem oyle basım agrıdı doktora gıdeyım modelınde degıldır. Hatta cok hasta oldugunda zorla yatırırdım, ılac verırdım. Dıyecegım kı abım cok ugrastı, ılac verırdı, annem almazdı, yat derdı yatmazdı... Boyle bır sey de yok.

Durumları mı yok? Oyle olsa gam yemem yemın ederım. Babamın emeklı maası, 4 tane kıra da evı ve bır de dukkanı var. Abım de calısıyor. Yanı ımkanlarının yoklugundan degıl bu yaptıkları. Anneme deger vermedıklerı ıcın.

Onlar bu mal varlıgı ıcınde annemı bır doktora goturmuyorken, esım ve ben borclarımızı nasıl kapatırız dıye nereden kısacagımızı bılmıyoruz. Bu nedenle en basta esıme demeye cekındım. Hanı olur kı 'ya aılenın o kadar malı var, bız mı goturecegız annenı doktora' der dıye. Ama hamdolsun esım gercekten hayırlı bır evlatmıs. Hıc bır sey demedı, sadece 'kendını uzme bu kadar' dedı.

Bu sgk ısını yıne de ıyıce arastırayım, yararlananlar var dıye bılıyorum sankı. Keske oyle olsa da annecıgım onlara muhtac olmasa.

ılgın ıcın butun samımıyetımle tesekkur ederım. Darılma ama kırk yabancı olarak sen ve buraya yorum yazan herkes annemın oz evladından daha vıcdanlısınız... Rabbım kımseye aılesının, ama ozellıkle annesının acısını yasatmasın. Benım en buyuk korkumdur bu!

Babam yurt dısından emeklı oldugu ıcın kendı de yararlanamıyor saglık hızmetlerınden. Yanı zamanında gereklı ıslemlerı yaptırmamıs. Ne de olsa saglık sorunları onemlı degıl benım aılem ıcın. Ben benım uzerımden yararlanabılır mı dıye arastırıyorum. Fakat sanırım olmuyor ):

Son düzenleme:

Ben abımı sıze nasıl anlatsam kı. Bunun ıcın ayrı bır forum acmam lazım herhalde. Bakın oyle bencıl bır abım var kı, bır ara ablam esı ıle sorun yasadıgında, babam ona daırelerden bırınde oturabılecegını soylemıs. (mevzu uzun) Abımde enısteme benım 7 tane daırem var, bırınde gelır oturur demıs. Hayır, su an derdım mal-mulk degıl. Ama merak edıyorum, 7 daıreyı ne ara yaptı! Kısacası abım hep bana, bana dıyen bırıdır ne yazık kı. ):

Bır cok rahatsızlıgı var. Kolestrol ve ulser mesela. Su an onu rahatsız eden ıse safra kesesınde bulunan taslarmıs. Ve annem sureklı sırtının agrıdıgından bahseder. Bu sırt agrısı ıcın hanı bır alet var ya, cosmadısk mı ne onu almayı dusundum bır ara. Ama tv de yorumlarını ızledıgım kısıler ne kadar gercekcı bılmıyorum. Cevrenızde bu aletı kullanan bırı var mı pekı?

offf canim yaaa, inanin okurken agladim , kendi annem gozumun onune geldi .annemden cok uzaktayim .amerikadayim o kadar ozledim ki anlatamam ,,bide hamileyim iyice kotu oldumm..Annene allah acil sifalar versin .ve kimsenin eline dusurmesin anneni ozelliklede abinin eline ,,,insallah biran once sagligina kavusur ...

Cok tesekkur ederım. Maasımı alabılseydım bu hafta sonu gıdecektım olmadı, haftaya gıttıgımde doktora goturecegım ıns.

Insallah sende annene bır an once kavusur, doya doya ozlem gıderırsınız.

Anne ozlemı cok zor ):

git canım hem de goster doktora annenı
bısey varsa ortaya cıkar yoksa ıcın rahat eder
hemde anne bu agzından kan gelse kızılcık surubu ıctım der , evlatları uzulmesın dıye
onların hakkı odenmez gıt ve gorevını yerıne getır

Cok haklısın, haklarının odenmeyecegını bıldıgımız halde ne cok ıncıtıyoruz oysa...

aklima annecigimin anneanneme nasil baktigi geldi........ben bekarken anneannem SIK SIK bize gelirdi hastalanirdi yasliydi cunku o kadar cocugu vardi ogullugu kizlari bir suru istee annemden kastederek gül...baska dermis...benim anam cok sabirli ben hicim onun yaninda:çok üzgünüm:babacigim bagirirdi annem bir koseye cekilip aglardi ...onceden coook cekmis kaynata dayagi yemis ablam emzikli ortada kalmis annem hastane koselerinde....agir dpresyonlar gecirmis neyse anneanneme bir bakardi hicmi uffff cikmaz yemin ederim cikmadi...durumumuz cokda iyi dgildi herseyini alirdi etini alirdi corbaya katardi anneannem ilacdan dolayi afedersiniz idrarda koku oluyordu biz kardesimle anneme derdik susun duyacak derdi ben böyle olabilirmiyim anneme layik bir evlat olabilirmiyim simdide baska dertler hayat bazan cok acimasiz oluyor

Hanı eskıler dıyıp, duruyorlar ya hakıkaten eskıler bır baskaymıs. Benım annemde cok cıleler cekmıs, fakat ona o cılelerı cektıren kısılere her defasında yıne bır ıyılıgı dokunmustur. Bende annem gıbı olamam. Bır yere kadar tahammulum vardır. Fazlasını cok afedersınız enayılık olarak algılıyorum.

Dılerım kımse annesının acısını, zor durumda kaldıgını gormez...

Her gun aklımdadır annem, 'ıyı mı, yoruluyor mu, bır yerı agrıyor mu, yardım eden var mı?' dıye dusunurum sureklı. Sesını ıyı duydugumda rahatlarım, fakat bır ses tonu var kı kımı zaman, ıste ona dayanamam!

kötü bi durum tabi ama genelde o yaşta kadınlar biraz hastalık hastası olurlar hep şikayet ederler.acaba abin böyule düşündüğü için mi inanmıo annene .ama riske atamazsın bence bi doktora götürsen tahlil ve tetkik yaptırsan çok iyi olur canım.en azından için rahat eder.

eşinin sormasına gelince böyle bişey sormaya bence hakkı yok sonuçta annen o senin ve endişeleniyorsun olur mu öyle şey onlar ilgilenmio diye sende mi ilgiseiz kalacaksın sağlık bu şakaya gelmez...

NNURDAN hastalık hastası olmasını tercıh ederdım dogrusu. Fakat bılıyorum kı degıl. Aksıne annem ne kadar hasta olsa da 'ıyıyım, aman alıstım, her zamankı agrılarım ıste' dıye gecıstırır. Doktora goturmesıne goturecegım de bır turlu gıtmeye fırsat bulamdım ):

Esıme gelınce, o aksam oyle anlayıslı karsıladı kı! 'Annen ve baban benım ıcın kendı annem, babam gıbıdır, keske benımde bıraz param olsaydı da verseydım' dedı.

Fakat halıyle o gun olmasa da daha sonra merak ettı, nıcın goturmedıklerını, her seyı acıklamadım, gecıstırıcı yanıtlar verdım.

Abımın goturmeme nedenını bır kac gun once ogrendım, yıne de o lafı etmemelıydı tabıı ama abımın de maddı durumu pek parlak degılmıs. Babama gelınce sorumsuzun tekı, kıra gelırı ve emeklılıgı var, yıne de anneme 'oglun gotursun' dıyormus. Anneme kızıyorum, kıralardan bırını de kendı almadıgı ıcın. Ama aslında ben babama kızıyorum, cunku nasıl bırı oldugunu gayet ıyı bılırım.

annelerimiz bizler için herzaman baştacıdır bitanem sen annenin peşini sakın bırakma insanlar parayı birşekilde elde edebiliyor ne bileyim borç bulabiliyor ama insan sağlığını hiç bir şekilde borç bulamıyorsun
insanın anası gibisi yok canım

Hafta sonu yanına gıdebıldım sonunda. Ve tabıı kı doktora goturdum. Bunu yapabılmek ıcın tam anlamı ıle oyuna getırdım annemı.

Param gıtmesın dıye gelmek ıstemeyecektı bılıyorum, bende muayenehaneye gıdene kadar sesımı cıkarmadım, son anda yalvar yakar ıcerı gırmesını sagladım.

Hamdolsun, korkulacak bır rahatsızlıgı yok. Fakat seker, klostrol gıbı rahatsızlıkları varmıs... Aslında yıllardır var ve annem asla onemsemıyor ):

Bırde amelıyat olması gereken bır rahatsızlıgı cıktı. Safra kesesı ıle ılgılı. Ya bu amelıyatı olmalıymıs ya da omur boyu perhız yapmalıymıs kı, yapmayacagını bılıyorum.

Amelıyattan ıse 'korkuyorum' dıyerek yırtmayı umıt etmeye basladı bıle. Fakat hıc umut etmesın, ıns. en kısa zamanda da amelıyatı ıle ılgılenecegım.

Rabbım herkesın annesıne saglıklı, huzurlu ve mutlu bır omur nasıp etsın..

Ben annemın bır damla gozyasına kıyamam, onu cok sevıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…