• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bilmem ama benim icime dokundu

barbekusos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2018
679
1.265
113
31
Annemle babam bundan bir kaç gün önce kavga etmişlerdi, sonra konu tatliya baglandi bir kac gundur de iyilerdi.Bu gün babam anneme benimle ilgili bir sorun var mi diye sordu, annem de hayır yok dedi gayet gülümseyerek.
Yemek sofrasindayız bu arada, baktim ki konusacak gibiler ben de yedim kalktım.
Sigaramı almak için koridordan gecerken babamın anneme aynen şöyle dediğini duydum
- bazen benden sıkıldığını söylüyorsun Ya, düşünüyorum acaba baskasiyla evlense daha mı mutlu olurdu diye.
Aynen bunu söyledi. Ben de utanarak söylüyorum ki onları dinlemeye başladım.
Annem de nerden çıktı bu simdi dedi, ben mutluyum arada olur öyle dedi. Sonra da annem yine gülerek bu kadar mı sevmiyorsun sen karını başkasıyla mutlu olurum desem git ol diyecek kadar rahat soyledin dedi. (Bunu gulerek soyledi)
Babam da, tam tersine o kadar çok seviyorum ki senin mutluluğun için senden bile vazgeçerdim dedi. Gulustuler, başka konuya geçtiler.
Ama babamin bu söylediği beni yaraladı Sanki, annemi sevmiyormuş gibi hissettim. Başkasıyla annemi düşünebilmek ona hiç acı vermedi gibi. Ama ben sevdiğim birini başkasıyla dusunsem üzülürüm, başkasıyla olmasın benle olsun derim. Benimle mutsuzsa başkasıyla mutlu olsun diyemem.
Tabi ki de annem başkasıyla mutlu olurum diyip gidecek değil, ama ben bir etkilendim.
Şunu düşündüm; gerçekten seven biri sevdiği insanın mutluluğu için ondan vazgeçer mi? Sevmek bu mu? Ya da sevdiği insanı başkasıyla düşünmez mi?

Annemle babam bundan bir kaç gün önce kavga etmişlerdi, sonra konu tatliya baglandi bir kac gundur de iyilerdi.Bu gün babam anneme benimle ilgili bir sorun var mi diye sordu, annem de hayır yok dedi gayet gülümseyerek.
Sigaramı almak için koridordan gecerken babamın anneme aynen şöyle dediğini duydum
- bazen benden sıkıldığını söylüyorsun Ya, düşünüyorum acaba baskasiyla evlense daha mı mutlu olurdu diye.
Annem de nerden çıktı bu simdi dedi, ben mutluyum arada olur öyle dedi. Sonra da annem yine gülerek bu kadar mı sevmiyorsun sen karını başkasıyla mutlu olurum desem git ol diyecek kadar rahat soyledin dedi. (Bunu gulerek soyledi)
Babam da, tam tersine o kadar çok seviyorum ki senin mutluluğun için senden bile vazgeçerdim dedi. Gulustuler, başka konuya geçtiler.
Ama babamin bu söylediği beni yaraladı Sanki, annemi sevmiyormuş gibi hissettim. Başkasıyla annemi düşünebilmek ona hiç acı vermedi gibi. Ama ben sevdiğim birini başkasıyla dusunsem üzülürüm, başkasıyla olmasın benle olsun derim. Benimle mutsuzsa başkasıyla mutlu olsun diyemem.
Tabi ki de annem başkasıyla mutlu olurum diyip gidecek değil, ama ben bir etkilendim.
Şunu düşündüm; gerçekten seven biri sevdiği insanın mutluluğu için ondan vazgeçer mi? Sevmek bu mu? Ya da sevdiği insanı başkasıyla düşünmez mi?
Şey konusu bu
: canım sıkılacak şey arıyor da, buna sıkılsam olur mu?

Bence biraz abartmışsınız ortadaki konu ciddi bile değil

Şey konusu bu
: canım sıkılacak şey arıyor da, buna sıkılsam olur mu?
Değil aslında ya. Sevme şeklimi sorguladım, birilerinden de fikir almak istedim. Ya benimsin ya kara toprağın sendromu mu yaşıyorum, sağlıksız bir sevgi mi benimkisi ya da babam mi annemi o kadar sevmiyor diye düşündüm. Ne biliyim işte bunu dert edindim Öyle. Derdimi beğenmediniz olur peki:))

Ne güzel konuşmuş, gülüşmüşler.
Bunda sizi üzecek bir durum göremedim ben.
Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Belki de o cümle annenizi mutlu etti. Bilemezsiniz ki.
Belki de. Ben aslında bu konuşmadan sonra kendimi sorguladım biraz da. Sonrasında annemi gozlemledim üzgün mü bu lafa takıldı mi diye, hayır gayet iyiydi. Ama ben onun yerinde olsam bu beni derin etkilerdi. Düşünce yapım mi yanlış, bağımlı bir sevgi mi besliyorum insanlara diye düşündüm

Değil aslında ya. Sevme şeklimi sorguladım, birilerinden de fikir almak istedim. Ya benimsin ya kara toprağın sendromu mu yaşıyorum, sağlıksız bir sevgi mi benimkisi ya da babam mi annemi o kadar sevmiyor diye düşündüm. Ne biliyim işte bunu dert edindim Öyle. Derdimi beğenmediniz olur peki:))
Hayır dert edinmeyin. Anne babanız bile dert etmezken siz hiç etmeyin. Taraflardan biri bile çok şikayetçi olsa boşanırdı. Hayata bu kadar romantik bakmayın :)

Yaaaaa :) diyorsunuz ki bu söylemde bi sıkıntı yok. Peki siz sevdiğiniz biri icin onun mutluluğu için ondan vazgeçer miydiniz?
Yok ya ben daha çok terör estiririm
Sevdiğim adam eşim olur mutluluğu için vazgeçermiyim hayır bizim ilişkimiz baba filmi olur :KK70:
Ama var böyle şirin çiftler
Mutlulukları daim olsun

Anne ve babanız kaç yaşında? Benimkiler "yemek hazır gel", "ağzını şapırdatma", "horlayıp durdun tüm gün", "anamı dinleseydim de seninle evlenmeseydim" tarzı diyaloglarla hayatlarını geçiriyorlar. Babamı anneme "senin mutlu olmanı" bilmem ne 😀😀😀 derken düşünemiyorum, zaten böyle şeyler konuşmayı da bilmez :confused: Biz ailecek odunuz sanırım.

26 yaşındayım. Bugün babam anneme affedersiniz s. git eş..oğlu..ek dedi. Sırtımda yüksün dedi. Ver benim 1100 liramı dedi. Belki gönülden söylemedi ama nebileyim şimdi yazınca iğrenç geliyor.
Elbette içten söylememiştir, sinir anında benim de ağzımdan çok şey çıkar ya. Bakmayın bu benim bahsettiğim konuşma kavga sonrası konuşma olduğu için sakin. Kavga anında neler neler diyorlar birbirlerine ohoo, yalnız değilsiniz yani. Evet küfür olmasa iyi ama oluyor işte bazen.

Değil mi ya birazcık gercekci bakmak gerek, teşekkü
Peki diyelim ki eşiniz mutlu değilim seninle ve sıkıldım bazı huylarından dedi, onun mutluluğu için ondan ayrılır miydiniz? Böyle sorayim o zaman :)
keşke deseydi. Bunları demek yerine bana gülüp hee şey güzel ve harikaymış gibi yapıp beni çoook güzel boynuzladı. Tanıştığımız günden evliliğimin 3. Ayında yakalayana kadar. Ve boşandık. Keşke aldatacağına söyleseydi. Gururluyumdur hemen ayrılırdım ama o aldatmayı seçti

Back
X