• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bilmem ama benim icime dokundu

Anne ve babanız kaç yaşında? Benimkiler "yemek hazır gel", "ağzını şapırdatma", "horlayıp durdun tüm gün", "anamı dinleseydim de seninle evlenmeseydim" tarzı diyaloglarla hayatlarını geçiriyorlar. Babamı anneme "senin mutlu olmanı" bilmem ne 😀😀😀 derken düşünemiyorum, zaten böyle şeyler konuşmayı da bilmez :confused: Biz ailecek odunuz sanırım.
Yaaa hahaha annem 56 babam 57. Hep böyle değiller zaten bu gün babam böyle bir konuşunca etkilendim ben de bundan :)

keşke deseydi. Bunları demek yerine bana gülüp hee şey güzel ve harikaymış gibi yapıp beni çoook güzel boynuzladı. Tanıştığımız günden evliliğimin 3. Ayında yakalayana kadar. Ve boşandık. Keşke aldatacağına söyleseydi. Gururluyumdur hemen ayrılırdım ama o aldatmayı seçti
Sordugum sorunun altından böyle bir hikaye çıkacağını bilseydim size bu soruyu sormazdım özür dilerim bunun için. Umarım bir gün herkes hak ettiğini yaşar.

Annemle babam bundan bir kaç gün önce kavga etmişlerdi, sonra konu tatliya baglandi bir kac gundur de iyilerdi.Bu gün babam anneme benimle ilgili bir sorun var mi diye sordu, annem de hayır yok dedi gayet gülümseyerek.
Yemek sofrasindayız bu arada, baktim ki konusacak gibiler ben de yedim kalktım.
Sigaramı almak için koridordan gecerken babamın anneme aynen şöyle dediğini duydum
- bazen benden sıkıldığını söylüyorsun Ya, düşünüyorum acaba baskasiyla evlense daha mı mutlu olurdu diye.
Aynen bunu söyledi. Ben de utanarak söylüyorum ki onları dinlemeye başladım.
Annem de nerden çıktı bu simdi dedi, ben mutluyum arada olur öyle dedi. Sonra da annem yine gülerek bu kadar mı sevmiyorsun sen karını başkasıyla mutlu olurum desem git ol diyecek kadar rahat soyledin dedi. (Bunu gulerek soyledi)
Babam da, tam tersine o kadar çok seviyorum ki senin mutluluğun için senden bile vazgeçerdim dedi. Gulustuler, başka konuya geçtiler.
Ama babamin bu söylediği beni yaraladı Sanki, annemi sevmiyormuş gibi hissettim. Başkasıyla annemi düşünebilmek ona hiç acı vermedi gibi. Ama ben sevdiğim birini başkasıyla dusunsem üzülürüm, başkasıyla olmasın benle olsun derim. Benimle mutsuzsa başkasıyla mutlu olsun diyemem.
Tabi ki de annem başkasıyla mutlu olurum diyip gidecek değil, ama ben bir etkilendim.
Şunu düşündüm; gerçekten seven biri sevdiği insanın mutluluğu için ondan vazgeçer mi? Sevmek bu mu? Ya da sevdiği insanı başkasıyla düşünmez mi?
Ya onlar kaç yıllık evliler, bu muhabbet onlar arasında çekirdek citlemek gibi bir şeydir
Boşuna uzmussunuz kendinizi

Eğer birini egolarindan üstün tutup seversen o mutlu olsun ben acı çekmeye razıyım diyebilirsin.ki bu çoğumuzun sevgi anlayışına sigmaz 😁bence babanın sevgisi gerçek sevgi .o soruyu sorarken bile ödü patlamistir emin ol o kadar sevenin.ibrahim Tatlıses şarkısı geldi aklıma "bir tek dileğim var mutlu ol yeterrr" 😁

Belki de. Ben aslında bu konuşmadan sonra kendimi sorguladım biraz da. Sonrasında annemi gozlemledim üzgün mü bu lafa takıldı mi diye, hayır gayet iyiydi. Ama ben onun yerinde olsam bu beni derin etkilerdi. Düşünce yapım mi yanlış, bağımlı bir sevgi mi besliyorum insanlara diye düşündüm
Yo, neden yanlış olsun?
Siz de böyle seviyor, bu şekilde sevilmeyi bekliyorsunuz demek.
Maşallah anne ve babaniza.

Ya onlar kaç yıllık evliler, bu muhabbet onlar arasında çekirdek citlemek gibi bir şeydir
Boşuna uzmussunuz kendinizi
Olabilir belki de. Ama ben bu sorunun cevabını aramak için ciktim yola :) sevmek hangisidir
A- ne olursa olsun benimle olsun demek mi?
B- ne olursa olsun mutlu olsun benimle olmasa da mutlu olsun demek mi?
Valla anket açıcam simdi ahahah

Sordugum sorunun altından böyle bir hikaye çıkacağını bilseydim size bu soruyu sormazdım özür dilerim bunun için. Umarım bir gün herkes hak ettiğini yaşar.
Yok özür dilemeyin. Şimdi mutlu bir ilişkim var. Her şey geride kaldı. Ara ara beddua kataloğumdan seçip seçip yolluyorum ona. Umarım bir gün tutar. Ama anne babanızın diyaloğundaki aşklar son demlerini onlarla yaşıyor. Günümüzde çok nadir böyle aşklar.

Sevmenin biçimleri, çeşitleri vardır.
Bir insanı severken, genellikle o insan bize kendimizi iyi hissettiriyor diye severiz, biz onu beğendiğimiz için severiz, bizi sevme biçimini severiz, varlığı kendi varlığımızı kendi gözümüzde daha önemli, anlamlı yapıyor diye severiz, onun yanında kendimizi iyi hissettiğimiz için severiz ve bunu, yani sevgimizin "ben" odaklı olduğunu farketmeyiz bile çoğu zaman. Ve farkında bile olmadan koşullu severiz. Falan.

Babanız annenizi çok güzel seviyor.
Umarım, bir gün sizi de, kendi mutluluğuna odaklanmadan seven biri olur.
Ben olsam da olmasam da, sen sevilesi ve kıymetli bir insansın ve mutluluğu hak ediyorsun demek bu.
Ha bir de, senin mutluluğunu kendi mutluluğumun önüne koyabilecek kadar güzel ve aslanlar gibi sevebilen bir adamım demek bu.
Allah ikisine de sağlıklı huzurlu uzun bir ömür nasip etsin.

Eğer birini egolarindan üstün tutup seversen o mutlu olsun ben acı çekmeye razıyım diyebilirsin.ki bu çoğumuzun sevgi anlayışına sigmaz 😁bence babanın sevgisi gerçek sevgi .o soruyu sorarken bile ödü patlamistir emin ol o kadar sevenin.ibrahim Tatlıses şarkısı geldi aklıma "bir tek dileğim var mutlu ol yeterrr" 😁
Valla bu nuhabbet gectiginden beri evde bu sarkiyi dinleyip dusundum güldüm kendi kendime :)))) benim de sevgi anlayisima çok ters işte babamın dediği kendi kendime ya babam annemi sevmiyor ya ben bu zamana kadar kimseyi sevmedim diye düşündüm. Hic derdim yokmuşcasına bunu dert ettim, sanki hayatımda başka takacak hic bir şey yokmus gibi bunu dert etmeyi hak gördüm kendimde bir an :)) buna gelene kadar daha neler var oysaki :) yorumunuz için teşekkür ederim :KK200:

Olabilir belki de. Ama ben bu sorunun cevabını aramak için ciktim yola :) sevmek hangisidir
A- ne olursa olsun benimle olsun demek mi?
B- ne olursa olsun mutlu olsun benimle olmasa da mutlu olsun demek mi?
Valla anket açıcam simdi ahahah
İnsan bencildir tabii ki a seçeneğini secer. Kendi mutluluğu için...
Ben duygusunu aşmış çok nadir bir tipse b seçeneği.
Tabii bunlar ilk yıllarda. Evliliğin üzerinden zaman geçince "amaaaan seninle mi ugrasacagim, kimin başını yersen ye" :)
Ne diyor Ferhat Göçer:
"Gençliğimi geri verseler, bu kez en çok kendimi severim.
Veririm o yari de kimi guldururse güldürsün..." Böyle bir şeydi tam hatirlamadim

Yok özür dilemeyin. Şimdi mutlu bir ilişkim var. Her şey geride kaldı. Ara ara beddua kataloğumdan seçip seçip yolluyorum ona. Umarım bir gün tutar. Ama anne babanızın diyaloğundaki aşklar son demlerini onlarla yaşıyor. Günümüzde çok nadir böyle aşklar.
Yani diyorsunuz ki bu gerçek bir sevgi.. Ben de eski eşinizi kataloguma ekliyorum benim eskiye beddua ederken sizinki de nasiplensin, hak geçmesin.
Yeni ilişkinizde çok mutlu olun, umarım her şey hayal ettiğinizden bile daha güzel olur. Bu nadir aşklar dediginiz aşklar gibii

İnsan bencildir tabii ki a seçeneğini secer. Kendi mutluluğu için...
Ben duygusunu aşmış çok nadir bir tipse b seçeneği.
Tabii bunlar ilk yıllarda. Evliliğin üzerinden zaman geçince "amaaaan seninle mi ugrasacagim, kimin başını yersen ye" :)
Ne diyor Ferhat Göçer:
"Gençliğimi geri verseler, bu kez en çok kendimi severim.
Veririm o yari de kimi guldururse güldürsün..." Böyle bir şeydi tam hatirlamadim
:)) Bana b şıkkını yaşatacak insani bulursam kaçırmam artık ben :) açayim biraz da bu şarkıyı dinleyeyim, teşekkür ederim cevabınız için

Babanızın ellerinden öpüyorum. “Ya benimsin ya kara toprağın”, “gelinlikle geldin kefenle gidersin” zihniyetindeki gözü dönmüş erkeklerden değilmiş demek ki. Keşke herkese böylesi nasip olsa.

İnsan kendi mutluluğunu düşünür elbette. Ama kendinden önce sevdiğinin mutluluğunu düşünebilmek çok büyük bir erdemdir.

Sevmenin biçimleri, çeşitleri vardır.
Bir insanı severken, genellikle o insan bize kendimizi iyi hissettiriyor diye severiz, biz onu beğendiğimiz için severiz, bizi sevme biçimini severiz, varlığı kendi varlığımızı kendi gözümüzde daha önemli, anlamlı yapıyor diye severiz, onun yanında kendimizi iyi hissettiğimiz için severiz ve bunu, yani sevgimizin "ben" odaklı olduğunu farketmeyiz bile çoğu zaman. Ve farkında bile olmadan koşullu severiz. Falan.

Babanız annenizi çok güzel seviyor.
Umarım, bir gün sizi de, kendi mutluluğuna odaklanmadan seven biri olur.
Ben olsam da olmasam da, sen sevilesi ve kıymetli bir insansın ve mutluluğu hak ediyorsun demek bu.
Ha bir de, senin mutluluğunu kendi mutluluğumun önüne koyabilecek kadar güzel ve aslanlar gibi sevebilen bir adamım demek bu.
Allah ikisine de sağlıklı huzurlu uzun bir ömür nasip etsin.
Gözlerim doldu. Allah hepimizin annesine babasına güzel ömürler nasip etsin, annesine babasına kavuşmayı bekleyen herkese de bolca sabır versin. Çok çok teşekkür ederim ya kalbinizin güzelliği mesaja yansımış, içim çok rahatladı.
Bu siteyi çok seviyorum ya.

Babanızın ellerinden öpüyorum. “Ya benimsin ya kara toprağın”, “gelinlikle geldin kefenle gidersin” zihniyetindeki gözü dönmüş erkeklerden değilmiş demek ki. Keşke herkese böylesi nasip olsa.

İnsan kendi mutluluğunu düşünür elbette. Ama kendinden önce sevdiğinin mutluluğunu düşünebilmek çok büyük bir erdemdir.
Icimi açan cevaplar aldım çok teşekkür ederim. Ben de insanları boyle sevmeye çalışacağım. Benlik duygusunu biraz gerilere iterek..

Değil aslında ya. Sevme şeklimi sorguladım, birilerinden de fikir almak istedim. Ya benimsin ya kara toprağın sendromu mu yaşıyorum, sağlıksız bir sevgi mi benimkisi ya da babam mi annemi o kadar sevmiyor diye düşündüm. Ne biliyim işte bunu dert edindim Öyle. Derdimi beğenmediniz olur peki:))
Bence babanin saglikli yurekten sevmek keske her erkek onun gibi olsa türkiyede kadin cinayeti kalmazdi

Back
X