Annemi Doğuma Çağırmasammı

çağırın yada çağırmayın kısmına girmiyorum.
ama bence bebeğinize tek başınıza bakabilirsiniz. ona bakmak biz kadınlarda sanırım genetik. benimde 2.5 aylık oğlum var. öncesinde hiç deneyimim olmadı. gündüz yalnız değildim ama gece kendim ilgilendim.
telaşınız oysa telaşlanmayın. oluyor bir şekilde. o sizin canınız kanınız. zaten başkası ilgilenirken bile gözünüz hep onda olacak. acaba iyi yaptı mı.. nasıl yapıyor gibi..
ben öyleyim. :)

kızlar şöyleki annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz ya gelip on gün kalacak yada hiç gelmeyecek öyle gidiş geliş yapılacak mesafe değil yani
bulunduğumuz yerde bi eşim bi ben başka kimsemiz yok
doğumdan sonra eşim yardım eder ama oda bişey bilmiyo mesela yemek yapmayı bilmez
ben kaç günde toparlanırım acaba doğum normal olursa mesela iki üç gün sonra kalkıp yemek yapacak durumda olurmuyum
sezaryenı bılmıyorum ama saglıklı bır normal dogumda rahhatlıkla yemek yapabılecek durumda oluyorsun canım. Ayrıca esın yemek yapamayabılır ama evı cektırıp sılebıır. Benım kocam yapmıyor ama :) yapanı yapıyor bunun ıcın önceden konusabılırsınız. Bırkac cesıt/paket yemek at buzluguna. Varsa mıkrodalgan (yoksa almanı tavsıye ederım) hemen ısıtır yersınız.bıber doldurabılır, et koyabılır tavuk suyu etı haslanıp dıdıklenmıs hazırlayabılırsın. Tavuk suyuna corba dogumdan sonra ınsanı ayakta tutuyor. Bı de kayısı kaynatıp kavanoza koyabılırsın. Dogumdan sonra ısıtır ıcersın. Ilık ıc ama canım. Hem kabızlıgı önler hem gazı gıderır. Cok yetısemedıgınız yerde dısarıdan söylersınız. Dogumdan sonra evınızde yogurt, süt, yesıllık eksık etmeyın yeterlı canım. Allahın ıznıyle günden güne toplarsın kendını zaten.

Ben olsam çağırmazdım.etrafımdaki insanlardan gördüğüm kadarıyla lohusalık dönemi başlı başına zor bir dönem.Duygusal olarakta yıpranmaya normalden çok daha müsait olunuyor bu dönemlerde.O yüzden bu riski almaz kendi başıma idare eder ama kafamıda rahat tutardım.

çağırın yada çağırmayın kısmına girmiyorum.
ama bence bebeğinize tek başınıza bakabilirsiniz. ona bakmak biz kadınlarda sanırım genetik. benimde 2.5 aylık oğlum var. öncesinde hiç deneyimim olmadı. gündüz yalnız değildim ama gece kendim ilgilendim.
telaşınız oysa telaşlanmayın. oluyor bir şekilde. o sizin canınız kanınız. zaten başkası ilgilenirken bile gözünüz hep onda olacak. acaba iyi yaptı mı.. nasıl yapıyor gibi..
ben öyleyim. :)
benım kızım da 8 aylık olacak yakında, ben de hala öyleyım :)

Hiç cağirma...benim annemde öyledir damadina konuşmaz ama yaptiğim bir işi beğenmez.
Bende senin yaşinda ilk çocuğumu doğurdum ve yapa yalniz eşimle beraber baktim.evet zorlaniyorsun , hatalarin oluyor ,uykusuz oluyorsun ,yalnizlik hissediyorsun,hircinlaşiyorsun...
Ama aran bozulmuyor ailenden soğmuyorsun...
Anne veya kv de değilde bir ebbe bir kac günlük arada cağira bilirsin belki.

Gelmesin.. bu karakteriyle sizi iyice strese sokar.. dogumunuza gelecegine bi psikologa gitsin kendisi ve cevresindeki insanlar icin iyilik yapmis olur ciddiyim yani.. bu nedir yahu herseyi ben yoneteyim, kimse benim lafimdan cikmasin.. kizim istedigim okula gidemedi offff icim sisti.. tamam annedir Eyvallah ona sozum yok, ama dogumunuza gelirse olacaklari zaten biliyorsunuz..

bizde evlilikler hep akraba içinden olur canm kuzenler birbiriyle evlenir
annem benimde böyle bi evlilik yapmamı istiyodu
aklında özellikle biri varmıydı bilmiyorum ama bazen diyo ailede adammı kalmamıştı niye onunla evlendin diye
anne benim çok mutlu bi evliliğim var çok mutluyum diyorum ikimizinde mutlu olduğu bi evliliğin olabilirdi diyo
Annenden acayip negatif elektrik aldim.. dunya kendisinin etrafindami donuyormus bir sor bakalim.. seni zorlada evlendirebilirdi bu kadin akrabayla, yapardi yani.. soylediklerine bakarmisin ikimizinde mutlu olacagi bir evlilik ne demek ya... Ay sinirlerim bozuldu su an..

kendisi gelicem demiş yerinde olsam 10 gün sıkardım dişimi çağırmazsan daha çok canını sıkacak gibi geldi bana

Biraz klişe olacak ama ne olursa olsun o sizin anneniz.annenizi,sizde çok yakın bi sürede anne olunca anlayacaksınız.anneler çocuklari icin herseyin en guzelini ister çünkü annenin gözünde cocuklari mükemmeldir.en iyisini en guzelini istemesi annelik güdüsünden geliyor bu ilk anlattiklariniz icin,ikinci kisma gelirsek doğum cok aksiyonlu bir olay(tabi normal dogum düşünüyorsanız) bu kutsal ve nadide anda anneniz size ilaç gibi gelecek inanin bana.annem yanimdan hic ayrilmamisti benimle birlikte tüm sancimi cekti desem yeridir.hastanede de benim yanimda bitanecik annem kaldi ve bebege bakmamda yardimci oldu eve geldigimde de lohusalik suresince bizde kaldi.su an bebegim 8 aylik ve hala her gun sabah bize gelir esimin gelisine kadar bende durur ☺simdi bende oglum icin en guzel eşi en güzel işi ve daha nicelerini düşunmeye basladim bile .belki o da genc bi delikanli oldugunda sizin gibi dusunecek ama benim gözümde en'ri haketmeye layik biri oldugunu o da baba olunca anlayacak.eee napalim hayat döngüsü

kardes normal dogum yapacaksan zaten kimsye gerek kalmiyor

kesinlikle duygusal yaklasma . annenle olmuyorsa cagirma kesin. ben de ilkinde cagirdim cok uzuldum. 2.de de cagirmadim. zaten hormon mormon insan bi tozutuk oluyo.

bi seyleri cok abartmaya gerek yok .iste dogum yaptım illa annem olmali meselesini anlamiyorum :)

ama sevdiğin anlastigin bi akraba olur abla kardes yok mu?

bir de dogumdan önce temizligini yap, buzluga borek , kofte vs doldur . yemek problemin olmaz.

ne yazik ki dogumda birine soyle ihtiyac oluyor bizim millet bebek dogar dogmaz bebek gormeye geldigi icin insanlara ikram vs yapacak biri lazim olur.

eskiden bebek görmeye gelince en fazla yarim saat oturulur lohusa serpeti icilir gidilirmis simdi geliyorlarki yavrum yat desen inanki senle yatacaklar gecmis olsun de bebegi gör git yok anam saatlarca agirlanmak istiyorlar sen yeni bir sürece baslamisin olmadi bebek mevlidi yap gelsin gitsinler her seyi abarmiya bayiliyoruz kanunmu cikarsak hastada yeni bebelide hac görmede en fazla yarim saat oturulsun diyyyee

Normal doğum da sezaryen dogumda kisiden kisiye değişiyor,o yuzden kimsenin soylediklerine kulak asma.kolayda gecebilir zor da...bu senin hikayen olcak ama bi gercek var ki ne olursa olsun her sekilde destege ihtiyacin olacak.

Normal doğum da sezaryen dogumda kisiden kisiye değişiyor,o yuzden kimsenin soylediklerine kulak asma.kolayda gecebilir zor da...bu senin hikayen olcak ama bi gercek var ki ne olursa olsun her sekilde destege ihtiyacin olacak.

Biraz klişe olacak ama ne olursa olsun o sizin anneniz.annenizi,sizde çok yakın bi sürede anne olunca anlayacaksınız.anneler çocuklari icin herseyin en guzelini ister çünkü annenin gözünde cocuklari mükemmeldir.en iyisini en guzelini istemesi annelik güdüsünden geliyor bu ilk anlattiklariniz icin,ikinci kisma gelirsek doğum cok aksiyonlu bir olay(tabi normal dogum düşünüyorsanız) bu kutsal ve nadide anda anneniz size ilaç gibi gelecek inanin bana.annem yanimdan hic ayrilmamisti benimle birlikte tüm sancimi cekti desem yeridir.hastanede de benim yanimda bitanecik annem kaldi ve bebege bakmamda yardimci oldu eve geldigimde de lohusalik suresince bizde kaldi.su an bebegim 8 aylik ve hala her gun sabah bize gelir esimin gelisine kadar bende durur ☺simdi bende oglum icin en guzel eşi en güzel işi ve daha nicelerini düşunmeye basladim bile .belki o da genc bi delikanli oldugunda sizin gibi dusunecek ama benim gözümde en'ri haketmeye layik biri oldugunu o da baba olunca anlayacak.eee napalim hayat döngüsü
mesajın için teşekkür ederim canm
annem benim iyiliğimi istiyo tabiki her anne evladının iyiliğini ister bende daha şimdiden oğlum için güzel bi gelecek hayal ediyorum ama oğluma sen kenara çekil ben ne diyosam onu yap benim dediğim okulu kazan benim seçtiğim insanla evlen yoksa burnundan getiririm demem asla
yeri gelir memnun olmasamda oğlumun kararlarına saygı gösteririm benim dediğim olmalıydı diye tutturmam
anneminki öyle bişeyki aradan aylar yıllarda geçse onun dediği yapılmadıysa söylenmeye devam ediyo
annemi çok seviyorum çokta ihtiyaç duyuyorum varlığına ama gördüğün gibi annecim gel bana destek ol diyemiyorum
çünkü destek olurmu kestiremiyorum

eskiden bebek görmeye gelince en fazla yarim saat oturulur lohusa serpeti icilir gidilirmis simdi geliyorlarki yavrum yat desen inanki senle yatacaklar gecmis olsun de bebegi gör git yok anam saatlarca agirlanmak istiyorlar sen yeni bir sürece baslamisin olmadi bebek mevlidi yap gelsin gitsinler her seyi abarmiya bayiliyoruz kanunmu cikarsak hastada yeni bebelide hac görmede en fazla yarim saat oturulsun diyyyee
haklısın canım gerçekten bebek bakımıyla beraber birde misafir bakımı oluyo lohusalık döneminde
insanlar izzet ikram bekliyo
ama benim burda iki üç komşudan başka hiç kimsem yok o yüzden pek öyle bi telaşım olmaz

Yorumlari okumadim ilk mesajina gore yaziyorum
Birde anneni dinlemek lazim ô ne dusunuyor. Bir Anne cocuguna boyle cephe almaz diye dusunuyorum seninde hâtalarin vardir.
Doguma gelince kocan yaninda madem annene gerek olmaz
Ben 18 yasinda Anne oldum kimsede yoktu yanimda kocam oyle yardimci falanda olmadi
Annen anlattigin gibiyse zaten hos oda gelmek istemeyecektir
Sirf mecburiyetten gelmek isteyebilir istediginden degil

Back
X