annemi eşime söylemeli miyim

yeniumut84

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
115
0
16
Aydın
başlık garip gelebilir ama ben tükendim artık. sorun annem...
babam yok.ben gurbetteyim eşim şehirdışında.5 aylık hamileyim.eşimde haftaya gelecek buraya. haftaya tekrar evimize gidecez.. ben burda 15 gündür annem burnumdan getiriyor.herşeye bir bahane buluyor. sürekli benimle kavga didişme peşinde.kör topal idare ediyorduk zaten az kalmıştı gitmeme fakat artık bardağı taşırdı.ben şuan ağlıyorsam sebebi annem.kendi kanımdan bir insan ben gebeyken bana bu hakaretleri yapıyorsa artık ben dayanamıyorum..
bebeğimizin ismini modern güzel bir isim koyduk eşimle.kızkardeşim dayım arkadaşlarım anlamını ve teleffuzunuda beğendiler.annem geçtiğimiz haftalarda sabah ben eşim ve onunla kahvaltı yaparken bebeğin ismini ben buldum adı hüsna nur olacak dedi.bende isim koyduk zaten anne dedim.yok benim dediğim isim olacak benimkisi daha güzel.tamam göbek adı o olur dedim.sizin seçtiğiniz ismi beğenmedim dedi ısrarla.bende cok üstelemedim.sonra eşimle başbaşa olduğumuz bir vakit ben çocuğumuza kendi koyduğumuz bir ismi isterim koyarım dedi.bende haklısın canım ama oda anane heveslenmiş işte biz istediğimiz ismi koyarız diyip konuyu kapattım.
bu gecede kardeşim karnımı severken o bebeğin adı hüsna nur olacak dedi.bende hayır diyorum ama yumuşak yine sen öyle seslenirsin tamam falan diyorum.birden demezmi 'o cocugun adı sizin koyduğunuz isim olursa o bebek yaşamaya' ...
ben ve kardeşim şok geçirdik.kardeşimde sen nasıl bir anasın sen nasıl böyle konuşursun, sen o cocugu bu laftan sonra hangi yüzle seveceksin dedi.bende cok tepki verdim .çünkü daha doğmayan bebeğime laf attı..ben susamadım sonra bu başladı bana başka laflar saymaya.hakaretler etmeye.. en son bu lafları damadın duyarsa seni reddeder evinede eşiğinede girmez senide tanımaz dedim..
bir daha gelme bu eve doğuma buraya gelme.bende gelmem zaten dedim.
çok kırıldım, çok hakaretler etti. ok yaydan çıktı artık.bu kadar bir annein hamile kızına söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil.beni gece gece strese soktu.ağlattı.bir anne böyle olmamalı.çok acımasız çok kinli. geçimsiz biri. belki bu lafları söylediğim için bana kızanlar olabilir ama artık dayanamıyorum yaaa ((
eşimin ailesiyle sıkıntılar yaşadık ve görüşmüyorum.annem evli abimle kavga etti zamanında görüşmüyor, bende görüşmüyorum. eşime bu annemin geçimsiz olduğunu söyleyeyimmi, ben evime gittiğim zaman konusmayacam aramayacamda belki doğuma bile gelmeyecem.unutamam bana söylediklerini. şimdiye kadar annemin bir olumsuz davranışını anlatmadım ama şu saatten sonra annemle konuşmazsam eşim bende bir sorun olduğunu benim geçimsiz olduğumu annemle bile anlaşamadıgımı düşünür mü..
gerçeği tüm yaşanılanları, annemin aslında ona melek gibi davrandığı gibi bize öyle olmadığını anlatmalımıyım<<lütfen fikir verin. çaresiz kaldım.yarın annenle neden konuşmuyorsun dese ne diyecem??????

Son düzenleme:
Nekadar annende olsa bu laflari soylememeliydi......
Bu saydiklarini kayinvalideler soyler seninkide tam tersi olmus....

bu anneler neden her defasında beddua ederler insann sevmediği insan için bilee edemiyoo.benim annemde arada kaçırır öylee hiçte sevmem.valla eğer devam ederse eşine uygun dille anlat.annedir kırılmaz ama her defasndada bedduası alınmaz yani duymak bile dehşet bişi

Sakın olayları detayıyla anlatma. Aranızda dargınlık olduğunu sezerse bile, önemli bir şey değil, ana işte naz yapıyor bana filan de. Çünkü erkekler ileride bütün bunları kafana kakmak için kullanıyorlar maalesef. Aran eşinle mükemmel bile olsa annenle aranda geçenlerin hepsini anlatma.

Bana kalsa bu olaydan sonra beraber ayni evde kalmak olmaz.....
En iyisi evinize gidin....
Esinde sorarsa ne oldugunu ya anlatirsin yada aranizin biraz limoni oldugunu soylersin......

Ama uzulme karnindakinide uzme....

size sonuna kadar katılıyorum.... arkadaş kendi evine geçse bile daha rahat ettiği için sıkıldığı içn falan geçtiğini söylesin yada yüzünden anlatsın olayı sonra en ufak bişeyde yol su elektrik olarak geri dönüyor ben elh. böle bişey yaşamadım ama yaşayan çok tanıdığım var yıllarını devirmişler evlilikte hala bazı olayları başa kakıyo adam mesela.... koz vermemek lazım kol kırılır yen içinde kalır....

bana beddua etseydi bu kadar zoruma gitmezdi daha doğmamış bir bebeğe sırf koyacağımız isim yüzünden böyle söylemesi beni çok üzdü.anane olacak ya sözde.böyle olurmu ya (

Annenize tepki vermekte cok haklisiniz.
Esinize tüm olan biteni anlatmayin.
Konusmadiginizi farkederse " bana affedemedigim birsey söyledi, özür dilemedikce konusmayacagim" deyip gecistirin.
Cok zorlarsa " hamileyim tekrar hatirlayip üzülmek istemiyorum" deyin.
Esiniz sizi taniyorsa korkmayin, sizi gecimsiz olarak falan görmez.
Ama konuyu tam olarak anlatmayin simdilik.
Annenizin dogmamis bir bebege verdigi beddua beni gece gece cildirtti.
Yaziklar olsun ona.

ya hep benmi idare edecem annemin kusurunu kapatacam ya.eşim benim limoni olduğumu görse annemden değil benden kaynaklı olduğunu sanacak .annemde sorun olduğunu sanmaz

Bana kalsa bu olaydan sonra beraber ayni evde kalmak olmaz.....
En iyisi evinize gidin....
Esinde sorarsa ne oldugunu ya anlatirsin yada aranizin biraz limoni oldugunu soylersin......

Ama uzulme karnindakinide uzme....

sağol canım kanımdakide üzüldü maalesef gerildim çünkü gece gece. evime gitmek istiyorum ama eşim haftaya geliyor ozaman kadar mecburen burda olcam

kolumda kanadımda kırıldı valla

Son düzenleme:
Etse ne olacak, tutmazki.
Bişey olur mu diye kendini hırpalama sakın. Haksız yere edilen beddua tutmaz.

Kesinlikle eşine anlatma. Annenle küsme ama çokça samimi de olma. Netice olarak o senin annen.

bir anane torununa isim konusu yüzünden bu bedduayı ediyorsa gerçekten yazık ya. benle kardeşim birde çok tepki verince daha ne el kadar bişey dedi bebeğime. anlamadım ben bu neyin kafasıydı.bu kadar kalp kırdı kalktı oruç tuttu bide

ya hep benmi idare edecem annemin kusurunu kapatacam ya.benim limoni olduğumu görse annemden değil benden kaynaklı olduğunu sanacak yine

Vallahi arkadaşım, sen bilirsin. İstersen otur annem böyle kötü şöyle kötü diye anlat. Ben sana çevremde gördüğümü anlatıyorum. Kendi annemde babamda bile gördüm bunu. Ben evli değilim, o yüzden sana kendimden örnek veremem ama ileride eşin senin başına bunları kakmaya başladığında hatırlarsın belki söylediklerimi. O, senin annendir, yaptıkları dünyanın en kötü şeyi olsa bile sen onu bir gün yürekten affedebilirsin, ama eğer eşine bahsedersen bu konudan o asla tam olarak affedemez anneni. Sonra yarın bir gün sen onun ailesiyle bir sorun yaşadığında "asıl senin annen şöyleydi böyleydi" diye canına okur, kaynanan olanları duysa zaten bunun annesi bile buna böyle davranıyormuş diye seni daha da ezmeye kalkarlar... Daha bir sürü şey var yazacak ama, dediğim gibi istersen otur tüm gerçekliğiyle anlat olanları. Yarın bir gün burada bir kaç arkadaş beni uyarmıştı diye hatırlarsan haber verirsin.

Annene yazıklar olsun, daha doğmamış torununa nasıl beddua eder. Bence geri adım atma, hatasını anlasın...

Eşine de detaylı anlatma, dayanamaz tepki gösterir, olay büyür. Sadece annenin seni çok kırdığını söyleyip geçiştirirsin.

Son düzenleme:

evli değilsin ama çok olgun değerlendirmişssin konumu.çok teşekkürler

Etse ne olacak, tutmazki.
Bişey olur mu diye kendini hırpalama sakın. Haksız yere edilen beddua tutmaz.

Kesinlikle eşine anlatma. Annenle küsme ama çokça samimi de olma. Netice olarak o senin annen.
ya zaten hem bu lafı söyledi hemde buraya gelme evime girme diyor.bu laflardan sonra yüzsüz yüzsüz konuşamamki

tamam geçiştireyim fakat eşim nedenini sorar mutlaka.isim konusunda olduğunu söylesemmi. birde o sormadan ben bahsetsemmi annemle kırgın oldugumu

evli değilsin ama çok olgun değerlendirmişssin konumu.çok teşekkürler

Ben teşekkür ederim. Annen kendince sana baskı yapıp istediğini yaptırmak istemiş ama bunun için belki de seçilebilecek en kötü yolu seçmiş. Korkutmak için bile olsa bir anneanne torunu için böyle bir söz söylememeli. Yine de umarım annen yakın zamanda yaptığı hatanın büyüklüğünü anlayıp senden özür diler.

sağol canım ama annem hayatta özür dileyecek bir tip değil.gurbete gidince beni telefondan arama dedi.düşün artık kinini

canım konu aynı olmasada aynı durum bende de mevcüt...

annem eşime karşı melek...arkasından da demediği kalmıyor...

baktım eşim saf durumu anlamıyor birde anneme baya maddi destek çıkmak için uğraşıyor ...

tek tek anlattım olan bitenleri...

annem de olsa haksızlığa ,iki yüzlülüğe gelemem...

ha yarın öbür gün da eşim başıma kakacaksa kaksın

hele bir kaksın...!!!

Son düzenleme:

canım şeytan diyorki zaten herşeyi anlat eşine.fakat benim eşim kakar ben biliyorum. ozaman sinir krizi geçiririm sanırım. susmam yine kendimi düşünmemden.ama artık idare etmekten annemle kavgamızı sorunumumuzu gizlemekten yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…