Annemi kaybettikten sonra. .

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
303
İstanbul
Ne yazıcağımı bile bilmiyorum ki. .

Annemi 1 sene önce kaybettim..16 yaşındayım,hala kendimi buna inandırmış değilken babamın başkasıyla evlencegini düşünmeyi kaldıramyıorm biliyorum olucak elbet. . İnsanların bu konulardaki şakayla karışık imalarından bıktım.. Annem bildim bileli hep hastaydı senelerce babam ona baktı evlenmek onun hakkı ama ya içim ya yüregim cocukca düşünüyorum ama bazı şeyleri kaldıramıyorum. .3 senelik bir ilşkim var,onun bana destek vercegni düşndm hep ama bn uyucam diyip geçiştirmekten bşka hiçbrşey yapmadı. .ayrıldık !. Lise 3 teyim.. üniverste düşünüyorum ama nasıl olur bilmiyorum ne yazdgımın bile farkında değilim çok doluyum şuan. .# yaşım ufak ama yaşadıklarım . . .
Hep annem hasta olduğu için bikere bile onunla gzememiştm bunun sersemligindn kurtulamadan kaybettim onu ben ne yapıyım

canim, oncelikle basin sagolsun, Allah annenin mekanini Cennet eylesin..
Acin daha cok taze ve o yuzden uvey bir anneyi kabul edecek bir psikoloji de degilsin, (sevgilinden de ayrilmisin).
Baban ne zaman evlenir tam olarak bilmiyrm ama bu dusunceye yavas yavas kabul etmen lazim. Bu durumu aliyorsu buda guzel birsey. Annen vefat etse bile herkes hayata devam etmeli cunku herkes olecek bir gun. Babanin da elbette bir gun evlenmesi lazim, omurun sonuna kadar yanliz kalamaz.. Madem bunu anliyorsun, simdilik de kabul etmen lazim ama yavasca, zamanla.. Babanla aran nasil bilmiyrm ama onunla konusmaya da deneyebilirsin. Ondan biraz zaman da isteyebilirsin taki sen bu fikiri kabul edesiye kadar.. duygularinizi fikirlerinizi paylasmaya dene. Daha tecrubeli kadinlar sana daha olgun fikirler verebilirdir ama benden bu kadar..
Benimde halam vefat etti, enistemin de baska bir kadinla evlenmesine kuzenlerim izin vermiyorlardi ama tabi yanlizligin ne demek oldugunu bilmedikleri icin. Simdi kuzenlerimin cogu evlendi cogu da kendi hayati var.. yani enistem yanliz kaldi.. hayat arkadasa herzaman ihtiyac duyar insan.
Unof'e gidecegm diyorsun, bak bu ne kdr gzl birsey, oku okumalisin, annen hayyata olsa bunu ne kdr cok isterdi.. kendi ayaklarinda durmayi ogrenirsin boylece..

kıyamam ya anneni çok erken kaybetmişsin çok üzüldüm.Allah sabır versin.baban ilerdemi evlenmeyi düşünüyor şimdimi cnm.bence üniversiteyede git eğer baban destekçi olacaksa.olmassada kendi ayaklaırn üzerinde durursun zaten inanıyorum ben sana anne acısını kaldırmışsın kendi ayakları stündemi duramıcaksın tatlım.sevgilinide boşver eğer gerçekten sevseydi seni bu şekilde yalnız bırakmazdı sana destek olacağı yerde.dilerim hayatn boyunca mutlu olursun.bşın sağolsun ayrıca.

kendini uzme kardesim.. buda gecer, ama içindeki aciyi ofkeye cevirme. Sabira cevir, eminim seni olgunlastiracaktir. zaten sozlerinden belli yasina gore olgunsun,

Abim var birde. . yknda o evlenicek o evlendikten sonra evlenmeyi düşünyo. . babam benmle abimle arkadaş gibidirr herşeyi tek tek anlatır en ayrıntsına kadar , okumam için elinden geleni yapıyo.. tek istediği bnm okumam. :/ Ben evlenmeyi düşnseydim zmnnda annenze 20 sne bkmazdım diyo bna ilerde bakıcak birsi lazm diyo abim anlıyo ben anlayamıyorm ( yaşım geçiyo benimde diyo. . ama içim yanıyo annemin cenazesi dün gibi gözümde koparıp aldılar sanki yüregimi o gün ardından baka kaldım öylece . .smdi abim evleniyo babam evlenıyo hani bizim yuvamız dagılcaz paramparça okludan gelmemi bekleyen bi annem yok artk dayanamıyorm

ahh canim, babanin ve abinin evlenmesi yuva dagiliyor anlamina gelmez. Onlar mecbur kendi hayatlarini kurmak zorundalar. Bak babani cok sevdim, annen hasta iken ona bakmis ama gidip aldatmamis. Bunu yapan erkekler az olarak var. Baban evleniyor diye anneni unutuyor anlamina gelmez. Annenizin yeri ayridir ama mecbur devam etmek lazim. Abin de demek bir sevdigi var ve onunda yuvasini kurmasi lazim. Onlarinda acilari vardir ama yok etmek imkansiz sadece yureginizde annenizi tutarak yasamaya devam etmelisin canim. Allaha dua et, Allaha sigin, inanki O'na siginmak okadar iyi geliyorki, acilarinin yok olmasa bile hafifliyor..

Bir sevgilim vardı 3 sene . . orta okul mezunu. . cddym diyo ama hç ynımda olmadı acılarımda ben okumak istiyorum derslerme yönelmek istiyorum ama nasll

Canım benim başın sağ olsun seni çok iyi anlıyorum ben de 14 yaşımda annemi kaybettim,o zaman ben de yaşayamam diyordum ama inan hayat devam ediyor.Babam bir yıl sonra evlendi,o zaman babama çok kızdım,çok ağladım,uzun süre kabul edemedim.Ama şimdi düşününce iyi ki evlenmiş diyorum,hepimiz evlendik yuva sahibi olduk,eğer evlenmeseydi şimdi yapayalnız bir başına kalacaktı.Yalnızlık çok zor,şimdi en iyi yapacağın şey her şeyi bir kenara bırakıp dört elle okuluna sarılman,kendi hayatını kurtarman.Sabretmek lazım canım,biliyorum çok zor ama hayat devam ediyor,kendi geleceğini çiz,babana destek ol,mesleğini eline almaya çalış,kendi hayatını kurtar,zaman en iyi ilaçtır derler,gerçekten doğru,acın hiçbir zaman geçmiyor ama hayatta devam ediyor,allah sabır ve kuvvet versin canım

Bir sevgilim vardı 3 sene . . orta okul mezunu. . cddym diyo ama hç ynımda olmadı acılarımda ben okumak istiyorum derslerme yönelmek istiyorum ama nasll

o cocugu unut canim, burdan anlasiliyorki ondan hayir gelmez..
yukaridaki arkadasin dedigi gibi okulluna dort ellerle saril cunku okumaktan, diplomandan baska birsey sana hayat garantisi veremez.. hele bu devirde

Biliyorum biliyorum olması gerkende bu zaten hayat devam ediyo bunlar olucak /olmalı belkide. .
Ama içimdeki o duygular bu mantıklı düşnceyi bastırıyo /..

Ben 21 yaşındayım ama annemi kaybetme düşüncesi bile yüreğimin yerinden sökülmüş gibi hissetmeme neden oluyor.

Senin için gerçekten de çok üzüldüm, başın sağolsun, anneciğinin de mekanı cennet olsun. Zor dönemin erkek arkadaşından ayrılmanla daha da zorlaşmış. :26: Baban aslında kendi adına haklı ama senin psikolojin bunu kaldırmaya hazır değil, henüz değil en azından. Bu açıdan bir profesyonelle görüşmen sana en büyük yardımı sağlayacak yol gibi duruyor. Çünkü o profesyonel kişi seninle görüştükten sonra da babanla konuşursa babanın onun sözünü ciddiye alması daha muhtemeldir. Erkek arkadaşın meselesine de gelince anladığım kadarıyla umursamaz bir insanmış, öyle bir insanla da ömür geçmez, boşluğunu onunla doldurmaktansa ayrılmanız daha hayırlısı gibi duruyor.

İnşallah her şey yoluna girer, bol bol dua et.

Son düzenleme:
içim acıdı çok fena. annemden uzağım ondan galiba. annenin mekanı cennettir inşallah. sana da allah büyük sabır versin. babanı başka bir kadınla düşünememe fikrini anlıyorum ben olsam bende düşünemezdim şuan hayalini bile kuramıyorum. ama illaki evlenecektir. babana abin evlendikten sonra de ki baba ben üni kazanmadan evlenme yabancı bir insana alışamam diyerekten konuş. eminim baban 1 sene daha bekleyecektir anlayışla karşılayacaktır. Daha sonra sende üni kazan ve meslek sahibi bir kadın olarak annene babana kendine en büyük hediyeyi vermiş olursun. Annen de seni meslek sahibi olarak görmek isterdi. Başın sağolsun canım allah büyük sabırlar versin sana zamanı geldiğinde çocuklarınla çok uzun ömürler versin

Biliyorum biliyorum olması gerkende bu zaten hayat devam ediyo bunlar olucak /olmalı belkide. .
Ama içimdeki o duygular bu mantıklı düşnceyi bastırıyo /..

Sabir canim sabir, duygularini yonlendirmen lazim. Mantikli dusuncelerin duygularin ustune gecmeli yoksa dusersin! Bir ise yararmi bilmiyorum ama bir deftere yaz herseyi, her gecen gununu, o deftere icini dok.. ama sakin kuculme, yada yanlis kararlar verme. Okumaktan asla vazgecme ne olursa olsun!

evet onu unutmalıyım Ben onun mutlu olması içn yüzünn gülmesi içn elmdn geleni yapmaya calıştım hep. .ben moralim bozuk diye sorunlarmı anlatrken o bna evlenmez baban güven bana bnm uykum war diyo :'(...
Hediye o bu ,hiç önemli değil ama insan sevdiğinden birşeyler almak ister değilmi , 3 sene boyunca ne doğum günümü hatrladı ne sevgiller günümüzü bense hep hatırladım / babamn verdiği harçlığı hiç harcamadan bütün gün aç gezdim hep ona hediye alıyım mutlu olsun aramz i olsn diye :/ birazcık ilgilense bnle nolurdu

canım henüz 16 yaşındasın
erkek arkadaşınla ilgili olarak oda senin yaşlarındaysa
erkeklerin olgunlaşması zaman alır
önüne okadar fırsatlar çıkacakki sabırlı ol ve bekle
allah tüm kullarına taşıyabileceyinden fazla yük vermez
ben hiç aşık olamaa artık yaşında ilerledi dediğim zaman aşık oldum ve eşimle evlendim
16 yaşındayken tanıştığım kişi ile evlenseydim şimdiki gibi mutlu bir yuvam olmazdı
26 yaşında evlendim
ve inan evlilik sorumluluğu çok ağır
annemi evlendiğimden 3 ay sonra kaybettim
dünya başıma yıkıldı sandım
3 sene depresyonda kaldım
babam daha cenaze kapıya gelmeden evlenicem hayatımı yaşıycam dedi
eve ziyarete gelenlerde buna benzer muhabbetler yapıyorladı
klasik cenaze muhabbetleri
kimse anlayışlı olmaya çalışmaz
ben şu an 33 yaşındayım
annemin evinde başka bir kadın fikrini yeni yeni kabulleniyorum
hem yanlız kabullenmeyen evlatlar olmuyor
gelecek hanımda çoğunlukla cephe almış oluyor
ama nasip allah seni hep iyilerle karşılaştırsın
herşey sona erdi dediğin anda yeni bir umut ışığı doğacak göreceksin buna inan..

Daha çok küçüksün ama acılar insanı çabuk olgunlaştırır. Erkek arkadaşına kızma. Kimseye kızma. Başına gelmeden anlayamaz insan. Çektiğin acıyı bir sen bilirsin. O yüzden anlamasını bekleme. Zaman her şeyin ilacını. Daha yas dönemindesin sen. Zaman ilerledikçe acın da küllenecek.

Tahmin ediyorum babanla ilişkin gayet iyi. Ondan zaman iste. Hiç değilse ben üniversiteye gidene kadar kimseyle evlenme de. Bunu kaldıramam de. Seni anlamasını iste. Zaten üniversiteyi kazanıp gidersen, her şeyden biraz daha uzaklaşmış olursun. Yeni bir hayat, yeni bir çevre... Daha güzel olur. Sen bunca acı içindeyken "otur ders çalış" demek de pek kolay değil ama çalışmalısın. Kendi hayatını kurtarmak için üniversiteye gitmelisin. Derslerine odaklanmaya çalış.

Umarım her şey güzel olur senin için.

Anne-baba kaybı çok beter bi durum. Ama insan zamanla gitgide buna da alışıyor. Ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum bu acının. Nasıl acıttığını, bazen durup dururken saatlerce insanı nasıl ağlattığını. Hayat bazen bize zor şeyler veriyor. Katlanılması gereken durumlar, bazen canımızı çok yaksa da eminimki öldürmeyen her acı insanı güçlendiriyor. Biliyorum o acı senin içinde hep biryerlerde olacak yine, ama acıtmadan sadece bir özlem olarak kalacak. Silinmeyecek belki ama, hani o ilk günkü hali vardı ya hiçbir zaman öyle acıtmayacak. Canım benim. İnsan böyle durumlarda kendini dipten dibe, bataklıktan bataklığa sokuyor. Sen de şu an, "herşey rezalet herşey çok kötü, zaten ben bunları bunları yaşadım, daha ne kadar dayanabilirmki" diyip, kendi canını acıtıyorsundur eminim. Ama bak, o güneş hergün orada doğuyor, her gün bizim için yepyeni bi fırsat, yepyeni bir başlangıç. Önce şu ruh halinden kurtul. Biz hepimiz sana destek oluruz. Yalnız değilsin hiçbir zaman. Hiçbirimiz yalnız değiliz. Kendin için hedefler yaz çiz, yeni kitaplar oku, ve kendi mutlu hisset. Bütün felaketlerin senin başına geldiği hissinden kurtulmazsan, herşey daha kötüye gider. Ama sen en iyisini hakettiğine inandığında, çaba sarfettiğinde herşey o kadar çok kolaylaşacakki. Lütfen üzme kendini. Sen bunu haketmiyorsun. Kurtul şu ruh halinden önce. Mutsuzluğu yasakla kendine.

Canım özel msj atamıyorum . .:26:
Babama ister istemez öfkede duysam,onu yanlız brakmak istemiyor bi yanım . .
Cünkü o benim herşeyim bana cok deger verdiğini biliyorum , bir babdadan daha fazlasını yapmaya calışıyo bunu görüyorum haftasonları annemn yokluğunu aratmamak için ben uyurken kahvaltıhazırlıyo ekmek kızartıyo Ben 16 yşndaym bnları yapabilrm ama o ilgisini hiç eksik etmiyo.okula giderken sabah erken kalkp bna süt bile ısıtıyo onun yaptıklarını gördükçe haksızlık edemiyorum ona off off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…