- 11 Haziran 2025
- 13
- 1
- 1
- 27
- Konu Sahibi pmbepntrrr
-
mezara götürüp getirmekse evet. onun dışında büyük olan çocuğumuzu kreşe gönderelim diyorum dinlemiyor. aslında destek nasıl olunur onu bile bilmiyorum. 15 gün oldu hâlâ yemek bekliyor hâlâ çocuklara bakmamı hâlâ temizlik yapmami oysa ben bağıra bağıra ağlamak bu süreci yaşamak istiyorum. belki normal olan onun dediği gibi hayata devam etmektir bilmiyorum ama ben durmak istiyorumBaşınız sağolsun.
Daha güzel bir yerde tüm yaşamadıklarınızı doya doya yaşarsınız inşallah.
Burda eşinize çok iş düşüyor, destek oluyor mu size?
eşimin ailesi cenazeye bile gelmedi farklı şehirde olduğu için. büyük çocuğumuzu aldılar yalnızca döndüğümüz gibi de geri verdiler ..Başınız sağ olsun. Kendimi gördüm sizde. Yazmışsınız ya hani aramızda hep bir mesafe, gerginlik vardı diye. Ben annemin ilk çocuğuyum ama biz de böyleyiz. Ve en çok düşündüğüm şey de bir gün ölüm haberini alırsam ne hissederim, ne yaparım olmustu. Çok değişik hissettim o yüzden..
Eşiniz, kayinvalideniz, yakin bir dostunuz.. çocuk konusunda bir süre yardima ihtiyacınız var.
öyle bir süreç ki.. annem orada yok oldukça ben burada yok oluyorum .Basiniz saolsun .Annenizin yasi gencmis, ani ölmüş. Ani olum cok aci. Tarifi yok. Aglayin acinizi yasayin . Cocuga olurda gorurse annem cok uzaga gitti, onun icin agliyorum dersiniz.
Ben de babami kaybettim.
Yasim senden daha buyuk ama unutamiyorum.1 yila yakin olacak. Ozellikle geceleri dua ederken cok uzuluyorum. Elimden bir sey gelemedigi icin, yapamadiklarim icin.
Sonra diyorum ki, boyle olmese baska sekilde olecekti. Cunku hepimiz olecegiz. Babam iyi insandi. Onun orada iyi oldugunu hayal ediyorum.
Bir tanidigik anlatti, kizi genc yasta olmus. Onu cok uzaga yolladim diye hayal ediyorum, demis.
Banada babam olmus gibi degil de sanki cok uzaga gitmis gibi geliyor.
Bol bol dua edin. Allah mekanini cennet etsin
sanırım boşanacağım şuan bu dönem yüzünden böyle hissetmediğim netlesirseBasiniz sagolsun.
Sizin birazcikda olsa anliyorum.
Es destegi cok onemli bu konuda.
Normalde anlayisli biri mi esiniz?
Biz ailecek cok Zoe surecden gectik. Hislerim ayni sizin gibi. Surekli yalniz iken aglayip duruyordum.
1 haftadir aglama krizlerine girmiyor,ölü gibi bos bos yatmiyorum.
Sebebi ufakcik birsey.
O yuzden esiniz anlayisli ise konusun onunla. Son care doktor destegi.
Boğazım düğümleniyor böyle şeyler okudukça. Başınız sağ olsun, Allah bol sabırlar versin, yüzünüzü hafifletsin, göğsünüzü genişletsin inşallah. Anneciğinizin de mekanı cennet olsun, nurlar içinde uyusunöyle bir süreç ki.. annem orada yok oldukça ben burada yok oluyorum .
Başınız sağolsun ne diyim ölüm herkez için var Allahim merhamet versin onlaraeşimin ailesi cenazeye bile gelmedi farklı şehirde olduğu için. büyük çocuğumuzu aldılar yalnızca döndüğümüz gibi de geri verdiler ..
Lütfen içinize atmayın hiçbir duyguyu, yaşadığınız her şey yas sürecinin bir parçası. Çocuklarınıza, evinize, işinize yetişmeye çalışıyorsunuz haklı olarak anlıyorum ancak sağlığınız gittikten sonra ne önemi var? Kendinize biraz zaman ve alan tanıyın.Kolay şeyler değil bunlar. Acınız henüz çok taze. İçinizi dökebileceğiniz birileri yoksa yazıya dökün, biraz daha rahatlarsınız emin olun. İmkanınız varsa psikolojik destek almanız en iyisi olur hem sizin hem ççocuklarınız için.(mutlu anne mutlu çocuk) Ne diyebilirim ki, Allah yardımcınız olsun15 gün önce kaybettim annemi .. ben tekne kazintisiyim 27 yaşında. annem 66 yaşındaydı ve çocukluğumuzdan beri aramızda hep mesafe hep gerginlik vardı.. mesela aramazdi beni , sarılmazdi ama öldüğünde mektuplarini açtım meğerse bana şiirler yazmış. 27 sene boyunca keşke seninle bir yolumuz olsa benim kimseye ihtiyacım olmaz dedim anneme .annemin önceliği abim idi. bilmiyorum belki onunla ebeveyn çocuk ilişkisi kurmuştu benimle kuramamisti. çünkü abimle aramda 20 yaş var. annem onu gençliği ile büyüttü, beni yaşlılığı ile itti kenara. neyse o gece haber geldi kalp krizi geçirdi kaybettik. kursağımda kaldı herşey. yaşanmışlıklarımız , yaşayamadıklarimiz. ben sağken öpemediğim , duvarlarından gecemedigim annemi, ölüyken koklaya koklaya öptüm son defa.. o tabutun kapağı açıldı ya gömmek için gitti benden bir şeyler arkadaşlar anladınız mı, dedim sırtıma atıp seni kaçsam..7 yaşında da 27 yaşında da sen görmesende beni ben sana aşığım anne seni atsam sırtıma kaçsam buralardan .. verdik toprağa döndük eve.. evde 2 çocuğum var biri 8 aylık..biri 5 yaşında. kimse yok yanımda. yemek yapmak ,temizlik yapmak , işine bakmak ne zormuş. yalnız kalamamak , acını yasayamamak ne zor. herşeyi içime akıttım. kurdeşen döküyorum ben konuşamasam da bedenim konuşuyor artık. siz nasıl atlattiniz? özellikle çocuklu annelere sormak istiyorum. özellikle 5 yaşındaki çocuğum çok sorguladığı için sürekli boğuluyorum.biri söylemiş annemin öldüğünü ve annen öldü mü,neden öldü, insanlar neden ölür, ölünce acıdı mı sorularından boğuldum da boğuldum. ağlamak için tuvalete kaçmaktan boğuldum.. çok yoruldum
Normal olan o değil. Normal diye bir şey yok, herkesin süreci bambaşka. Kimi hayatına olduğu gibi devam ederek baş eder yasıyla, kimi başka şekilde. Vücudunuzu ve kendinizi dinlemeniz lazım. Durmak istiyorsanız durun. Böyle bir eşe ne denir bilmiyorum. Bu konu beni çok yaraladı yahu.mezara götürüp getirmekse evet. onun dışında büyük olan çocuğumuzu kreşe gönderelim diyorum dinlemiyor. aslında destek nasıl olunur onu bile bilmiyorum. 15 gün oldu hâlâ yemek bekliyor hâlâ çocuklara bakmamı hâlâ temizlik yapmami oysa ben bağıra bağıra ağlamak bu süreci yaşamak istiyorum. belki normal olan onun dediği gibi hayata devam etmektir bilmiyorum ama ben durmak istiyorum
Kendinizi bırakmayın ne kadar desek te yastasiniz . bu uzun zaman devam ederse anneniz ile yaşadığıniz şeyler o zaman mutlaka uzmana gidin. Anneniz yok olmadı yeni bir hayat başladı onun için. İnancliysaniz böyle algilamaniz daha da rahatlatır. Bol bol okuyun Yasin evladın duası çok çabuk ulaşır ve anneniz mutlaka haberi olur. Başınız sağolsunöyle bir süreç ki.. annem orada yok oldukça ben burada yok oluyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?