annemi kaybettim..

pmbepntrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
13
1
1
27
15 gün önce kaybettim annemi .. ben tekne kazintisiyim 27 yaşında. annem 66 yaşındaydı ve çocukluğumuzdan beri aramızda hep mesafe hep gerginlik vardı.. mesela aramazdi beni , sarılmazdi ama öldüğünde mektuplarini açtım meğerse bana şiirler yazmış. 27 sene boyunca keşke seninle bir yolumuz olsa benim kimseye ihtiyacım olmaz dedim anneme .annemin önceliği abim idi. bilmiyorum belki onunla ebeveyn çocuk ilişkisi kurmuştu benimle kuramamisti. çünkü abimle aramda 20 yaş var. annem onu gençliği ile büyüttü, beni yaşlılığı ile itti kenara. neyse o gece haber geldi kalp krizi geçirdi kaybettik. kursağımda kaldı herşey. yaşanmışlıklarımız , yaşayamadıklarimiz. ben sağken öpemediğim , duvarlarından gecemedigim annemi, ölüyken koklaya koklaya öptüm son defa.. o tabutun kapağı açıldı ya gömmek için gitti benden bir şeyler arkadaşlar anladınız mı, dedim sırtıma atıp seni kaçsam..7 yaşında da 27 yaşında da sen görmesende beni ben sana aşığım anne seni atsam sırtıma kaçsam buralardan .. verdik toprağa döndük eve.. evde 2 çocuğum var biri 8 aylık..biri 5 yaşında. kimse yok yanımda. yemek yapmak ,temizlik yapmak , işine bakmak ne zormuş. yalnız kalamamak , acını yasayamamak ne zor. herşeyi içime akıttım. kurdeşen döküyorum ben konuşamasam da bedenim konuşuyor artık. siz nasıl atlattiniz? özellikle çocuklu annelere sormak istiyorum. özellikle 5 yaşındaki çocuğum çok sorguladığı için sürekli boğuluyorum.biri söylemiş annemin öldüğünü ve annen öldü mü,neden öldü, insanlar neden ölür, ölünce acıdı mı sorularından boğuldum da boğuldum. ağlamak için tuvalete kaçmaktan boğuldum.. çok yoruldum

Başınız sağ olsun. Kendimi gördüm sizde. Yazmışsınız ya hani aramızda hep bir mesafe, gerginlik vardı diye. Ben annemin ilk çocuğuyum ama biz de böyleyiz. Ve en çok düşündüğüm şey de bir gün ölüm haberini alırsam ne hissederim, ne yaparım olmustu. Çok değişik hissettim o yüzden..
Eşiniz, kayinvalideniz, yakin bir dostunuz.. çocuk konusunda bir süre yardima ihtiyacınız var.

Başınız sağolsun.

Daha güzel bir yerde tüm yaşamadıklarınızı doya doya yaşarsınız inşallah.

Burda eşinize çok iş düşüyor, destek oluyor mu size?
mezara götürüp getirmekse evet. onun dışında büyük olan çocuğumuzu kreşe gönderelim diyorum dinlemiyor. aslında destek nasıl olunur onu bile bilmiyorum. 15 gün oldu hâlâ yemek bekliyor hâlâ çocuklara bakmamı hâlâ temizlik yapmami oysa ben bağıra bağıra ağlamak bu süreci yaşamak istiyorum. belki normal olan onun dediği gibi hayata devam etmektir bilmiyorum ama ben durmak istiyorum

eşimin ailesi cenazeye bile gelmedi farklı şehirde olduğu için. büyük çocuğumuzu aldılar yalnızca döndüğümüz gibi de geri verdiler ..

Basiniz sagolsun.
Sizin birazcikda olsa anliyorum.
Es destegi cok onemli bu konuda.
Normalde anlayisli biri mi esiniz?
Biz ailecek cok Zoe surecden gectik. Hislerim ayni sizin gibi. Surekli yalniz iken aglayip duruyordum.
1 haftadir aglama krizlerine girmiyor,ölü gibi bos bos yatmiyorum.
Sebebi ufakcik birsey.
O yuzden esiniz anlayisli ise konusun onunla. Son care doktor destegi.

Basiniz saolsun .Annenizin yasi gencmis, ani ölmüş. Ani olum cok aci. Tarifi yok. Aglayin acinizi yasayin . Cocuga olurda gorurse annem cok uzaga gitti, onun icin agliyorum dersiniz.

Ben de babami kaybettim.
Yasim senden daha buyuk ama unutamiyorum.1 yila yakin olacak. Ozellikle geceleri dua ederken cok uzuluyorum. Elimden bir sey gelemedigi icin, yapamadiklarim icin.
Sonra diyorum ki, boyle olmese baska sekilde olecekti. Cunku hepimiz olecegiz. Babam iyi insandi. Onun orada iyi oldugunu hayal ediyorum.

Bir tanidigik anlatti, kizi genc yasta olmus. Onu cok uzaga yolladim diye hayal ediyorum, demis.
Banada babam olmus gibi degil de sanki cok uzaga gitmis gibi geliyor.

Bol bol dua edin. Allah mekanini cennet etsin

öyle bir süreç ki.. annem orada yok oldukça ben burada yok oluyorum .

sanırım boşanacağım şuan bu dönem yüzünden böyle hissetmediğim netlesirse

Allah rahmet eylesin, size de sabırlar versin. Ani olması çok zorlu olmuştur. Ben de yakın vakitte anı şekilde yeğenimi kaybettim. Henüz 5 aylık bir bebekti. Babamı da ikizlerime hamileyken kaybetmistim. Yavrularım dedelerini bilsin diye hep anlatırım. Kuzenlerinin vefatindan da haberdar 4 yaşındaki ikizlerim. Ölümü onlara hepimiz bu hayatta iyi insanlar olmak için çabalıyoruz. Sonrasında hepimiz eğer iyi insanlar olursak cennette kavusagiz, dedeniz de kuzeniniz de sizi şimdi cennette bekliyor. Güzel bir hayat yaşayıp biz de yanlarına bir gün gidecegiz diyorum. Mantiklarina uyuyor. Uzaklara gitti, uyudu vs derseniz uykudan da sizden ayrı kalmaktan da korkabilir. Acinizi nasıl yaşayabilirsiniz bilmiyorum. Babam 55 yaşındaydı vefat ettiğinde. Annemin psikolojisini sağlam tutabilmek ve ikizlerin hamileliği nedeniyle tutamadım yasimi. Hala ara ara ağlama krizlerim olur. Çok çok çok özlüyorum onu. Ama inanıyorum ki o cennette ve kavusacagimiz bir gün gelecek inşallah...

Lütfen içinize atmayın hiçbir duyguyu, yaşadığınız her şey yas sürecinin bir parçası. Çocuklarınıza, evinize, işinize yetişmeye çalışıyorsunuz haklı olarak anlıyorum ancak sağlığınız gittikten sonra ne önemi var? Kendinize biraz zaman ve alan tanıyın.Kolay şeyler değil bunlar. Acınız henüz çok taze. İçinizi dökebileceğiniz birileri yoksa yazıya dökün, biraz daha rahatlarsınız emin olun. İmkanınız varsa psikolojik destek almanız en iyisi olur hem sizin hem ççocuklarınız için.(mutlu anne mutlu çocuk) Ne diyebilirim ki, Allah yardımcınız olsun

Normal olan o değil. Normal diye bir şey yok, herkesin süreci bambaşka. Kimi hayatına olduğu gibi devam ederek baş eder yasıyla, kimi başka şekilde. Vücudunuzu ve kendinizi dinlemeniz lazım. Durmak istiyorsanız durun. Böyle bir eşe ne denir bilmiyorum. Bu konu beni çok yaraladı yahu.

Son düzenleme:
öyle bir süreç ki.. annem orada yok oldukça ben burada yok oluyorum .
Kendinizi bırakmayın ne kadar desek te yastasiniz . bu uzun zaman devam ederse anneniz ile yaşadığıniz şeyler o zaman mutlaka uzmana gidin. Anneniz yok olmadı yeni bir hayat başladı onun için. İnancliysaniz böyle algilamaniz daha da rahatlatır. Bol bol okuyun Yasin evladın duası çok çabuk ulaşır ve anneniz mutlaka haberi olur. Başınız sağolsun

bu arada 2,5 aylık hamileyim. hem yas süreci, desteksiz iki çocuk büyütme, kendi doğduğum büyüdüğüm şehirden uzak farklı bir şehirde yaşıyorum teyzelerim günde 50 defa arayıp bir sorun var mı bir ihtiyacın var mı diye sorarken. nasıl anlatsam bilmiyorum sanki içime doğdu bir şekilde hissettim. annem vefat etmeden bir gün önce kalbimi ağrımaya başladı ama üzerine kondurmadım dedim yoruldum galiba ya da hamilelikten annem vefat ettiği saatlerde burnuma bir çiçek kokusu geldi o çiçek kokusu bana annemle çocukluğumu hatırlattı dedim burada o çiçek Yok kokusu nereden geliyor o koku geldikten sonra kalbimin ağrısı geçti tam annemi anımsadım çiçek kokusunu aldığım kalbimin ağrısı geçti 10 saniye sonra telefon çaldı telefonda bir ses annemi kaybettik..
ne ağlayacak y yerim ne de içimi dökecek o cümleler paylaşamıyorum tam olarak bu kadar anlatabiliyorum. bugün mesela karnim Ağrıdi ilk defa hamileliğimde ve hala devam ediyor sanki regl ağrısının 3 katı gibi bir ağrı sabah eşime mesaj attım karnım ağrıyor diye bana verdiği cevap tam olarak neresi ağrıyor. yani bu soruya cevap vermek istemedim. sonrasında eve geldi sormadı bununla ilgili bir şey. şu an arkadaşlarıyla dışarıda eve geldikten10 dakika sonra çıktı bu arada ben de çıkmasını istedim çünkü yalnız kalmaya ihtiyacım var yani biraz evet çık arkadaşlarınla takıl dedim. bu saate kadar sormadı ağrın geçti mi geçmedi mi ne oldu ne bitti ve şu an kucağımda küçük bebeğim ses kaydıyla yazıyorum o yüzden noktalama işaretleri yok

eve döndüğümüzde eşim iş yerinden bir hafta izin aldı bu arada babasının yanında çalışıyor yani babası patron ama izin alana kadar neler çekti babası aradı ertesi gün ne yap ne et işe gel dedi
baskı kurmaya çalıştı yani adam çok işkolik oğlun da öyle yapmaya çalışıyor. sonra ben de ipler koptu defol git dedim ailen de gelmesin eve dedim. cenazeye gelmeyen insanların evimde ne işi var. ben o tabutun kapağı açıldığında yıkıldım sonra kim yanımda kim değil önemi yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…