Annemi Özledim :( :(

Dönmek istemiceksin emin ol

Olur öyle. . Hayırlı olsun bu arada okulun. Zaman tanı biraz daha kendine

aile bağlarınız kuvvetli demek nekadar güzel ilerleyen günlerde derslerden pek vakit bulamayacaksın onları düşünmeye zaman hızla akıp gidior bir bakmışsın okul bitmiş .tatillerde gitmeyi ihmal etme seni rahatlatacaktır ,sık sık telde görüşüp özlem giderirsin.Eğitim hayatında başarılar.

Teşekkür ederim. Zaten şimdiden gidebileceğim tatil günlerini hesap ediyorum her gün telefonda konuşuyoruz :) Ben lisede ailemle aynı yerde olmama rağmen alışamadığım için ağlamıştım ama sonrasında gerçekten dört yıl nasıl geçti anlamadım inşallah bu da öyle olur.

Yazdıklarını okuyunca üzüldüm canım.ben de bu yıl üniversiteye başladım.gayet yüksek puan almama ve daha iyi üniversitelerde okuma şansım olmasına rağmen kendi memleketimdeki orta seviyeli üniversiteyi ilk tercihime yazdım.çünkü uzakta yapamayacağımı biliyordum, çok duygusal bi yapım var, ailemden ayrılmaya dayanamazdım.ve ben de senin gibi kolay arkadaş edinebilen biri değilim.okulumdan pek memnun değilim şuan, acaba şehirdışı yazsamıydım diye düşünüyorum bazen, ama hiçbişeyi aileme ve evimdeki rahatlığıma değişemiyorum.bu arada sevgilim de farklı bir şehirde.onun şehrine gidebilme imkanım da varken gitmedim, buna da için çok yanıyor şimdi burda bana tepki gösterenler ya da "çok dar görüşlüsün, ufkunu geniş tut" diyenler olacak, çevremden diyenler de oldu çünkü.ama ben buyum, kendimi nerde mutlu hissediyorsam orda olmak istiyorum.tamam iyi ünilerden alacağım eğitimlerin bana çok katkısı olacaktı geleceğim için belki, bunu düşündükçe de üzülüyorum bazı fırsatları teptiğim için.Ama bu hayata bir kere geliyoruz ve ben hayatımı sevdiğim insanlarla ailemle, sevdiğim şehirde geçirmek istiyorum.
Neyse ya ne uzun yazdım öyle canım sen de çok üzülme demek böylesi hayırlıymış.daha ilk haftadan umutsuzluğa kapılma.herşey çok güzel olur umarım

Teşekkür ederim. İnşallah dediğin gibi alışırım en kısa sürede yoksa gerçekten geri dönmeyi düşünücem :/
Geri dönmeyi düşünme. Zor olsa da geleceğimiz için okuyoruz sonuçta. Senin için kötü olsaydı zaten gitmezdin ve ailen göndermezdi. Arkadaş edinmeye bak. Üniversite emin ol en son çekingen olman gereken yer.

Alisirsin insanlar nelere alisiyor. Görüntülü konusma yapma sansin varsa ,hergün konus canım iyi gelir ne okuyorsun bu arada bolum olarak ?

Tatlim haziran ayinda bu konuya tekrar yaz olurmu.bizde okuyalim univertiye arkadaslarina alistigini mutlu oldugunu.
Hep diyorum hayatinin en guzel gunleri universite yillari....

Alisirsin insanlar nelere alisiyor. Görüntülü konusma yapma sansin varsa ,hergün konus canım iyi gelir ne okuyorsun bu arada bolum olarak ?
Her gün konuşuyoruz ama onlardan uzakta olduğumu düşününce yine ağlıyorum İslami ilimler okuluyorum ama şimdi ingilzce+arapça hazırlık okuyorum.

Tatlim haziran ayinda bu konuya tekrar yaz olurmu.bizde okuyalim univertiye arkadaslarina alistigini mutlu oldugunu.
Hep diyorum hayatinin en guzel gunleri universite yillari....
İnşallah öyle günler olursa yazarım günler geçmiyor ki haziran nasıl gelecek hiç bilmiyorum

Ahhh ah...
Ben bu konuda o kadar sıkıntı çekmiştim ki zamanında.İlk başlarda şehir dışına gitmek için can atarken sonraları ufaktan pişman olmaya başlamıştım. Ama iş işten geçmişti tercih yapmıştım. Aile ve ev özlemi okul hayatımı da çok etkiledi.Mutlu değildim.Annemi çok özlüyordum
4 sene boyunca ağladım zırladım. Okul bitince eve döndüm. E sonra da evlilik falan olayları başladı. Şimdi de başka şehirdeyim. Ama gerçek ayrılık neymiş şimdi anlıyorum. Okurken " nasıl olsa geri evime dönücem " düşüncesi vardı. Biraz da olsa içimi rahatlatıyordu. Kafama estikçe eve gidebiliyordum.Ama şimdi öyle mi...
Kafana estikçe gidemiyorsun.. Gittiğinde fazla kalamıyorsun.. Keşke zamanında uzakta okumasaydım da ailemle daha fazla zaman geçirseydim diyorum...
Allah sabır versin canım..

Amin. Ben 4 yıl (hatta benimki 5 yıl) hayatta sabredemem böyle ya bu yıl alışamazsam zaten yatay geçiş yapıcam inşallah.

İyi bir üniversite ya da iş imkanı iyi olan bir bölümdeysen sırf ailen için geçiş yapmamanı öneriririm.Ama kpss ile atanırım hangi okulda okudugumun önemi yok diyorsan sen bilirsin tabi.Artık her yerde üniversite var.Ama iyi şartlarda yaşamak için iyi bir eğitim almalısın.Sonradan pişman olmak da var.Maalesef üniversitelerden mezun olup senelerdir iş arayan insanlar da var adı bilinen okullarda okuyup havada kapılan öğrenciler de. Biraz da senin gelişimine bağlı tabi.Ailenin yanında kalmak seni tabi ki ekstra masraflardan korur güvende hissettirir ama geleceğin için sabretmeni öneririm.Naçizane fikrim.Bu arada hangi okuldan nereye geçiş düşünüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…