Annemi psikiyatriste gitmeye nasıl ikna edebilirim?

-medusa-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
49
-9
1
20
Daha önce buraya hep kendim için konu açtım ama şimdi farklı bir konu için açıyorum bu sabah annemin evde tartışmalarıyla uyandığım için.

Annem 50 yaşında, genelde neşeliydi, mesela bazen konuşur susmak bilmez espriler yapar, kahkaha atar vs. böyle bir kadındı. Bazen de durgun ve sinirli özellikle bu hafta olduğu gibi. Bu aralar pek konuşmuyordu ve sabah uyandım babama yine laflar ediyor, ağıza alınmayacak küfürler ediyordu. Yeni olan birşey de değil, annemi bildim bileli bazenleri hep böyle olur. Fiziksel şiddet yok bu arada babam da cevap vermiyor sakinleşmesi için ama annemi yalnız bırakınca bile kendi kendine babama hakaretler ediyor, çok sinirli. Sürekli geçmişten konu açıyor ama babamın ben kötü birşey yaptığına şahit olmadım, ablam ve abim de öyle. Anneme 2 doktor ilaç yazmıştı geçen senelerde ama ilaçlarını kullanmıyor. Babam da sordu ''sen ilaçlarını almıyor musun'' diye ama almadığını söyledi. Kullanmak da istemiyor. İlaç da Lustral, depresyonda kullanılan ilaç ama kullandığında da pek bir değişiklik yoktu neşeli bir kadındı o dönem gülerdi. Babama ''annem eskiden beridir böyle miydi'' diye sorduğumda eskiden beridir böyle dengesizdi dedi. Bende niye hiç psikoloğa götürmediniz dedim ne bileyim kızım akıl edemedik o zaman dedi.

Şiddet vb. şeyler yok, yani bize veya başkasına zararı yok ama çok dengesiz. Ben onun neşeli halini kendi karakteri sanıyorum yani o zamanlar çok iyi bir annem var melek gibi derdim ama bazen de böyle aşırı durgun ve sinirli halleri oluyor. Bunlar dıştan da anlaşılıyor, bazen çok fazla konuşması vs. doktor da söylemişti bunu çok fazla konuşuyor diye o yüzden ilaç yazmıştı. Ama doktora da bir daha gitmedi. Dayımda da şizofreni var bu arada, annemin kardeşinde ama annemde öyle psikotik bir özellik yok.

Ve evde böyle bir durum olunca ister istemez moralim bozuluyor. Sosyal olarak arkadaşım falan yok, geçmişte depresyon tanısı almıştım bende bazı dönemler kötü hissediyordum burada da konu açmıştım önceden. Ama annem giderse ona tanı koyulursa belki bende ne olduğunu anlarım diye düşünüyorum en azından bende daha iyi olurum belki. Eylül ayında staja başlıyorum belki sosyalleşmek adına o bana iyi gelir. Ve ablam da psikolog ama evli ve farklı bir şehirde. Sık sık arar bizi. Onunla mı konuşmalıyım? Babam doktora gidelim dese annem hayatta gitmez. Nasıl ikna edebilirim?

Bipolar gibi geldi siz anlatınca ama tabi kesin tanı için gitmesi şart. Açıkçası bir insan istemezse kolunu kımıldatmaz. Yani kendi değişmeyi istemesi lazım bu da hatrı sayılır bir konuşmayla olabilir. "Anne bizi üzüyorsun bu halinle yapma artık" yada evde küçük kardeş varsa "Senden korkuyor lütfen doktora gidelim" gibi. Damardan girmek lazım.

Bende ondan şüpheleniyorum. Çok belirgin bir dengesizlik çünkü, bildim bileli öyle. Ama aşırı bir hali yok işte geceleri uyuyamama vb. gibi. Geceleri uyur, uykusu normal. Belki de yaşından dolayıdır, 50 yaşında annem. Ama en azından bir problemi falan varsa tanı konulursa bende rahatlarım. Çünkü bende depresyon tanısı almıştım ama iyileştikten sonra tekrar kötü hissettiğim oluyordu destek almak istediğim. Eğer annemden kaynaklıysa belki bende rahatlarım artık. Gidelim deyince kızım ben deli miyim diyordu

sizin depresyon tanınızın annenizin tanısıyla ne alakası var ki annenize konacak tanıdan bişeyler bekliyorsunuz. ben ve kardeşim farklı zamanlar da depresyon tedavisi gördük ama annemin hiç öyle problemleri olmadı.

Tekrarlayan bir depresyon vardı bende. Ve bir psikoloğum bende bipolar belirtileri gordugunu kan testi vermemi istemisti ama vermemistim suan o psikologla gorusmuyorum. Ailede de olup olmadigini sorunca yok demistim ama annemde oldugunu dusunuyorum suan ve babam da diyor zaten annen rahatsiz diye. Distan da sıkıntısı olduğu belli ama götüremiyorum doktora. Sen git diyor bana. Annemin kardeşinde de şizofreni var. Bu hastaliklar genetik.

Ona iyi geleceğini anlatmak lazım. Daha iyi hissedeceğini.

Annenizin burcu ne? İkizler burclarıda dengesiz olur da :) ikizler burçları linçlemeyin lütfen. Buarada geçmiş olsun inşallah ikna olur gitmeye bende bipolar mı acaba diye düşündüm bide dayınız da şizofreni varmış bu hastalıklarda genetik oluyor çünkü

hastalıkların genetik olduğunu biliyorum sadece siz konu başında depresyon demişsiniz ben ona istinaden yazdım dr unuzu bipolardan şüphelendiğini ilk başta yazsaydınız annenizle olan bağlantıyı kurbilirdim. çok geçmiş olsun annenize

burcunu hiç bilmiyorum Teşekkür ederim bu arada. Bende de tekrarlayan depresyon vardı ve bir psikoloğum benden bipolardan şüphelenip kan testi istemişti bir de ailede var mı diye sormuştu ama ailede tanı alan kimse yoktu. Bende o yüzden yok demiştim. Annem var ama işte doktora gitmiyor, bir tanısı yok. Hala sinirli, az önce ne oldu dedim bana bağırdı. Bugün nedense böyle. Doktora git demiştim sen git, pislikler vs. diye bize bağırıyor. Akşam abim gelince onunla konuşurum veya ablamla konuşuyorum bilemiyorum. En azından annemde bir şey varsa bende rahatlarım, bende de çünkü tekrarlayan depresyon vardı ve sık sık psikoloğa gidiyordum. Genetik olduğu için tedirgin oldum.

Ablanız psikolog ona sorsanız yardımcı olmazmı?o ikna edebilir annenizi yada sizdeki durumada yardımcı olabilir. Tedirgin olmayın bipolar tedavisi olan bir hastalık

Ablanız psikolog ona sorsanız yardımcı olmazmı?o ikna edebilir annenizi yada sizdeki durumada yardımcı olabilir. Tedirgin olmayın bipolar tedavisi olan bir hastalık
Evet onu aramayı düşünüyorum bende. ama ikna olur mu bilmiyorum bugünler sinirli çünkü. en azından belki bir konuş derim iyi gelir diye

anneniz yüzde 90 bipolar açın okuyun belirtileri kimi zaman aşırı neşeli olurlar çok para harcarlar kimi zamanda depresif durgun sinirli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…