annemi tanışmaya ikna edemiyorum

teobebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
304
18
118
Kilis
daha önce de annemin sevgilim konusunda katı olduğunu yazmıştım. babamla ailesi tanıştı diye benle de babamla da konuşmadı. şimdi annem bi hafta kadar babam ve benimle kalacak (memuriyetimden dolayı babamla farklı bir şehirde yaşıyorum). sevglimin ailesi de gelip tanışmak istiyor ama ben anneme daha konuyu net açamadım. önceki konuşmalarda istemediğini söylemişti. ama bizimkisi 3 senelik bir ilişki ve onu her şeyden çok seviyorum. annemin söylediği şu istersen evlen ama benim rızam yok. ben rızası olsun istiyorum. her şey tatlılıkla olsun istiyorum. aslında tanışsa seveceğinden eminim,uzak olduğu için beni vermek istemiyor. ama sorun şu annem tanışmaya yanaşmıyor. dün akşam da hiç tanımadığımız insanlar geldi beni görüp oğullarıyla tanıştırmaya,onlara sert davranmadıysa sevgilime de davranmaz sanırım. yani bi yandan da diyorum habersiz gelseler tepkisi ne olur. napsam annemle konuşup ikna etmeye mi çalışsam ki bunun sonucunda annem bana küs geri dönebilir memlekete ya da haber vermeden çağırsam mı sevdiğimi ve ailesini? haftasonuna kadar karar vermem gerek :(

öncelikle Allah kolaylık versin dilerim sorunsuz atlatırsın bu dönemi..

annen için babanı devreye soksan.. o gördüklerini erkek arkadaşının ailesine olan hissettiklerini annene anlatırsa büyük ihtimalle fikri değişecektir.. veyahut ailesini değil de sadece erkek arkadaşını çat kapı getirebilirsin ama bence büyük risk kaldırır ters bişi der sonrasında ömür boyu eşine de ailesine de başa kakacak malzeme vermiş olursun bence en sağlamı babayı araya katman diye düşünüyorum naçizane.. iyi şanslar şimdiden..

Son düzenleme:
öncelikle Allah kolaylık versin dilerim sorunsuz atlatırsın bu dönemi..

annen için babanı devreye soksan.. o gördüklerini erkek arkadaşının ailesine olan hissettiklerini annene anlatırsa büyük ihtimalle fikri değişecektir.. veyahut ailesini değil de sadece erkek arkadaşını çat kapı getirebilirsin ama bence büyük risk kaldırır ters bişi der sonrasında ömür boyu eşine de ailesine de başa kakacak malzeme vermiş olursun bence en sağlamı babayı araya katman diye düşünüyorum naçizane.. iyi şanslar şimdiden..

aslında babamı da devreye soktum konuştu ama annem ben ilerde mutsuz olacağını düşünüyorum diyormuş. babam da al karşına konuş ne yaptıysam olmadı dedi. sevgilim ve ailesi de illa tanışmak istiyor. napıcam bilemiyorum

peki annenin endişelerini onunla konuşmayı denedin mi? örneğin karşına alsan annecim korkuların neler? daha tanımadan bir kere dahi görmeden nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorsun belki tanısan fikirlerin değişsecek vesaire demeyi denesen?

peki annenin endişelerini onunla konuşmayı denedin mi? örneğin karşına alsan annecim korkuların neler? daha tanımadan bir kere dahi görmeden nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorsun belki tanısan fikirlerin değişsecek vesaire demeyi denesen?

bu akşam hepsini söylemeyi düşünüyorum umarım beni anlar.

sonunda cesaret edip iki gün önce annemle konuşmaya karar verdim. ama annem benden önce davrandı, neyse zaten sevgilimi biliyodu, yakın şehirde olduğunu da. babamla öncesinden konuşmuşlar. babam anlatmış iyi insanlar bak kızımız da istiyo tanış diye yok demiş annem. biz başladık konuşmaya ben anlattım anne seviyorum elimde değil, nolcak tanışsan dedim. dedi daha yaşın genç evlenip napıcaksın evliliğe hazır mısın ki? ya illa şimdi evlencem demiyorum dedim ama tanış. yok dedi ben içimin ısınmadığı insanlarala oturup nasıl muhabbet edicem. dedim bi tanrı misafiri olarak kabul et, düşün ki yeni taşınan komşu gelmiş. neyse biz böyle konuşurken babam güya beni korumak amaçlı lafa karıştı. anneme senin dedi şu kızın düşüncelerine saygın yok,sen sadece kendini düşünüyosun. zaten de bizim değerimiz yok varsa yoksa abinler onların çocukları,onları sevdiğin kadar bizi sevmedin vs. ordan konular eski defterlre kaydı, annem de eskileri döktü ortaya. yani benim konu arada kaynadı en önemlisi de bi aile faciası yaşanıyodu az kalsın. 28yılın verdiği tüm birikmişliği döktüler. iyi mi oldu? şimdi evde 3 kişi birbirimizle gerekmedikçe konuşmuyoruz,herkesin suratı sirke satıyo, annemin yüzü gözü şişmiş ağlamaktan. ben işe erken gidip elimden geldiğince oyalanıyorum geri dönerken. hangimiz daha suçluyuz hakikaten bilmiyorum. ama istediğim bu diildi. sadece sevdiğim insanla ilişkime destek olsunlar beraber mutlu olalım istemiştim.

Back
X