- 20 Kasım 2020
- 40
- -31
- 1
- 27
- Konu Sahibi sarjkablosu
-
Annem ikna olmuyor gerçekten en son çaresizlikten yazdım ne derler diyip duruyo. Abiminde ilişkisi olunca onu bekle yaşın daha erken diyo 23 yaşındayım çok erken bir yaş değil benceannenizi ikna edin, bize yazdıklarınızı ona da anlatın, abinizi beklemeniz çok saçma, peki abiniz 40 a yaklaşırken evlenirse benim gibi? bizde ortanca kardeşimiz ilk evlendi, iyi ki evlenmiş, 26 yaşındaydı, büyük ablam 38 ben 37 yaşında evlendim. ablamdan neredeyse 10 sene önce evlendi bir de.
23. Abimle konuşamıyorum canı sıkkın ilişkisi yolunda gitmiyo çünkü ama oda sonuna kadar devam edeceğim diyor bırakmıyor anneme söylesede annem takmış durumda maalesef önce abin diyerek...yasiniz kac? en guzeli abinizle konusmak.. annenizi ikna eder.. kizin nasibini kapatma ben daha evlenmiyorum o hayatini kursun derse anneniz razi olur. insanlar konusa konusa demisler.. abinizle konusun..
sizin icin de erken bence.. maddi olarak sevgiliniz bir evliligin sorumlulugunu alabilecek mi hazir mi? manevi olarak olgun mu?23. Abimle konuşamıyorum canı sıkkın ilişkisi yolunda gitmiyo çünkü ama oda sonuna kadar devam edeceğim diyor bırakmıyor anneme söylesede annem takmış durumda maalesef önce abin diyerek...
Bende tüm bunları söylüyorum ama ne faydaBu tarz sorunlar çok eskide kalmadı mı ya?
Kimin nasibi kimden önce gelecek ailen mi karar verecekmiş? Abilerinin yakın zamanda evleneceği ne malum? Bence anneni ikna et. Annelerin ikna olmayacağı çok az şey vardır çocukları için, kendi annemden biliyorum
Maddi-manevi olgun olduğunu düşünüyorum yıllardırda beraberizsizin icin de erken bence.. maddi olarak sevgiliniz bir evliligin sorumlulugunu alabilecek mi hazir mi? manevi olarak olgun mu?
Bu düşünceyi değiştiremiyorum annem sürekli önce abin ona göre birikim yaptım deyip duruyor yani evlilik değilde nişan yapalım en azından diyorum asla kabul etmiyor kaçıp gidecem en sonundaToplumumuzun büyük çoğunluğu bu evlilik işlerine “sırayla” kafasıyla bakıyor ne yazık ki..Çevremde de çok gördüm böyle “ablan evlenmeden olmaz önce o evlensin laf olur,küçüğü büyüğünden fena çıktı derler” vs. baskısı hep vardı
Bu devirde var mı hâla sırayla evlenilsin adeti çok tuhaf. Annenizin yersiz düşüncesi ama sizin de 23 yaş için erken yaş değil demeniz de tuhaf. En aklı başında kişiyi abinizin sevgilisini buldum. Yüksek lisans doktora yapıcak heralde. bravo kendisine.Annem ikna olmuyor gerçekten en son çaresizlikten yazdım ne derler diyip duruyo. Abiminde ilişkisi olunca onu bekle yaşın daha erken diyo 23 yaşındayım çok erken bir yaş değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?