Annemin aşırı korumacı tavırları

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Merhaba herkese.
Annem üzerime çok titriyor. Onun için üzülüyorum. Ben 26 yaşındayım. Çalışıyorum ve yüksek lisans yapıyorum. İş gereği sık sık seyahat edip küçük ilçe otellerinde kalıyorum. Annemin içine çok sinmese de işim böyle olduğundan bana bir şey olmasın diye bol bol dua etmekten başka bir şey elinden gelmiyor.
Şimdi bu haftasonu için bi kongre var istanbula gidicem. Kuzenimde kalacağım ve avcılarda oturuyor. Kongre de mecidiyeköyde ve akşam geç saatte bitecek. Annem bu akşam diyor ki ben de geleyim istanbula. Seni bekleyeyim akşam tek başına geç saatte metrobüsten inip eve gitme içim rahat etmez. Kuzenim tek yaşıyor o da benim yaşlarımda. Kuzenim biraz evcimendir. Beni metrobüsten alır mısın desem taksiye atla gel der. Zaten taksiyle 5 dk ama o saatte avcılarda tek başıma taksiye binmeme de tereddüt ediyor annem istanbulda. Tek derdi gece geç saatte (11 civarı) eve tek dönecek olmam. Bu arada ben tek yaşıyorum 2 yıldır. Uçakla ya da otobüsle geç gelsem de eve gelince anneme mesaj atıyorum içi rahat ediyor. Ama istanbul olunca 5 sene orda okumama rağmen ben ordayken geç saatte dışarda olacaksam içi rahat etmiyor. Yani her böyle bir durum olduğunda ankaradan istanbula gelemez ki ona da yazık. Ne tepki vereceğimi şaşırdım.

Duraktan taksiye binin durak taksisine

Sizin yaşınızda iken gece 03.30 da bir köprü altı vardı Sabiha Gökçen yolunda

O köprü altında otobüsten iner orada zulada bekleten taksilere biner ve gece karanlığında 20-30 dakika giderdim

O zaman çok mu yürek yemiştim yoksa çok mu olacağı varsa olur modundaydım bilmiyorum da çok gerilmezdim

Aynı dönemde ofisin yarısı haftada bir iki bunu yapardık ve bize olağan gelirdi

Annene haber verirsin yeter o gelip beklese ne fark eder kötü annenize de kötülük yapar ikiniz birlikte olsanız da

Kongrenin kacta bittigine kadar her ayrintiyi soylemeyin mesela...Anneniz artik sizin de buyumenize izin versin artik.
Evlenseniz yaptiginiz yemege kadar anlatacak misiniz?
Kongre kacta bitiyor dediginde bilmiyorum deyin. 26 yasindaki kizi kongre salonunda gece 11 e kadar beklemesi normal mi? Cocuk musunuz siz?

Kuzeninizde kalmayin veya aktarmasiz tam yol taksi ile gidin, annenizin gelip gitme masrafindan fazla tutacagini sanmiyorum.

Duraktan taksiye binin durak taksisine

Sizin yaşınızda iken gece 03.30 da bir köprü altı vardı Sabiha Gökçen yolunda

O köprü altında otobüsten iner orada zulada bekleten taksilere biner ve gece karanlığında 20-30 dakika giderdim

O zaman çok mu yürek yemiştim yoksa çok mu olacağı varsa olur modundaydım bilmiyorum da çok gerilmezdim

Aynı dönemde ofisin yarısı haftada bir iki bunu yapardık ve bize olağan gelirdi

Annene haber verirsin yeter o gelip beklese ne fark eder kötü annenize de kötülük yapar ikiniz birlikte olsanız da
Beni üniversitedeyken 3 kere tek başıma yurtdışına gönderdi. Yani beni kimse almadı. Kalacağım yerleri kendim buldum vs. Ama istanbul ve geç saat olunca tedirgin oluyor. Ben de yok artık anne modunda tepki verince üzülüyor. Ben sadece sağsağlim var istiyorum ne var diyor.

A
Kongrenin kacta bittigine kadar her ayrintiyi soylemeyin mesela...Anneniz artik sizin de buyumenize izin versin artik.
Evlenseniz yaptiginiz yemege kadar anlatacak misiniz?
Kongre kacta bitiyor dediginde bilmiyorum deyin. 26 yasindaki kizi kongre salonunda gece 11 e kadar beklemesi normal mi? Cocuk musunuz siz?
Kongre salonunda beklemek değil de bi yerlerde oyalanıp akşam beraber dönmeyi düşündü. Çok evhamlı. Gerçekten niyeti bana yardımcı olmak. Beni kontrol etmek olsa güvenmese zaten tek yaşamama itiraz ederdi. Ama her zor durumda yanımda olamaz.

Kuzeninizde kalmayin veya aktarmasiz tam yol taksi ile gidin, annenizin gelip gitme masrafindan fazla tutacagini sanmiyorum.
Kongrenin yapılacağı otel 5 yıldızlı bir otel. Geceliği 500 lira kadar. Ben açıkçası 1 gecelik kongre için o kadar vermeyi gereksiz bulduğum için kuzeninde kalacaktım. Aslında kendi işim olduğunda başkasında kalmayı çok sevmem. Ama kuzenim ne zamandır davet ediyordu. Ben de 1 gece kongre, 29 ekim de tatik diye 1 gece de ben kalayım dedim. Ama şimdi kongre geç saatte olup da annem evham yapınca onun masrafına kongrenin yapılacağı otelde kalmaya karar verdim.

A

Kongre salonunda beklemek değil de bi yerlerde oyalanıp akşam beraber dönmeyi düşündü. Çok evhamlı. Gerçekten niyeti bana yardımcı olmak. Beni kontrol etmek olsa güvenmese zaten tek yaşamama itiraz ederdi. Ama her zor durumda yanımda olamaz.
Seni anliyorum ama sonsuza kadar her daim yaninda olamaz. Buyudugunu gormeli

Taksicilerin karşı çıktığı bir uygulama var onu kullanın. Nereye nasıl kimle gideceğiniz uygulamada belli oluyor. Gitmeniz gereken yolu da takip edebiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz miktar da öncesinden belli oluyor. Ben tek başıma taksiye binmeye korkuyorum. Kaç yıldır İstanbul'dayım çok zor durumda da olsam kendimi daha çok tehlikeye atacakmışım gibi geliyor. O yüzden bu diğer uygulamayı kullanıyorum. Bir de turkuaz taksiler varmış daha güvenli diyorlar. Pek bilgim yok ama.

Annen cok hakli.hergun neler duyuyoruz.
Birzamanlar ben de ayni senin gibi annemin cok abarttigini dusunurdum.simdi ben de onun gibi oldum .en guzeli kongrenin yapildigi otelde kalman.

A

Ne güzel bir anneniz var
Lütfen kıymetini bilin ve hiç üzmeyin :)
Gelmek istiyorsa gelsin bence hem siz de vakit geçirmiş olursunuz

Kongrenin yapılacağı otel 5 yıldızlı bir otel. Geceliği 500 lira kadar. Ben açıkçası 1 gecelik kongre için o kadar vermeyi gereksiz bulduğum için kuzeninde kalacaktım. Aslında kendi işim olduğunda başkasında kalmayı çok sevmem. Ama kuzenim ne zamandır davet ediyordu. Ben de 1 gece kongre, 29 ekim de tatik diye 1 gece de ben kalayım dedim. Ama şimdi kongre geç saatte olup da annem evham yapınca onun masrafına kongrenin yapılacağı otelde kalmaya karar verdim.

Hazirlikli gidin havuzundan spasindan yararlanin ne guzel :)

Ben de kolay kolay korkmazdım ama insan korkuyu öğreniyor yaşadıkça. Şimdi bakıyorum ben nasıl o saatte otobüste vs gidip geldim de sağ kaldım diyorum. Gençken olanları duyuyorsun da bana olmaz diyorsun. Anneniz durup dururken gereğinden fazla korktuğu için abartmış olsa da haklı. Gerçi orta yaş hatunlar da nelerine güveniyorsa,o gelse ve iki kadın olsa sanki kötüler duracak. Kara kuşak karateciler mübarekler.
Ya kuzeninizin evine otelden taksiyle dönün, otelin yakınındaki taksiler daha güvenilir olur yoldan çevirmekten ya da otelde kalın. Aslında metrobus her saat çok kalabalık oluyor sadece eve olan 5 dakikalik yolda da taksiyle sorun olacağını sanmıyorum ama rahat etmeyecekseniz olmaz.

11 İstanbul için geç saat değil bence.

Seni hedef alan anneni tek hamlede nakavt eder, ne değiştirecek orada olması?
Hiç değilse ikimiz birden yaralanmayalım diyin.

Of iyice içi köpürür. Şansına yaşıyoruz toprağını sevdiğimin ülkesinde. Ne diyelim Allah korusun

Hiç olmadı o gece otelde kal

Back
X