Annemin babama olan bağlılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

buseke

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2021
29
9
36
24
Direkt konuya girmek istiyorum. Biz 3 kız kardeşiz. Anneme ve Babam çalışıyor durumumuz iyi. Ama gelin görün ki istediğimiz bir şeyi aldırmak için 40 takla atmamız gerekiyor. Babam kıyafete, eğlenceye veya normal herhangi bir şeye verilen parayı gereksiz görüyor. Yılda 1 kez kıyafet alışverişi yapabiliyoruz. Babam almıyor bari sen al anne diyoruz tamam diyor ama ondan da tık yok. İkisininde maaşı yatırıldığı zaman babam annemin maaşını da kendi hesabına aktarıyor. Anne babamla konuş en azından biraz bıraksın senin hesabında para bak bizimde ihtiyaçlarımız var diyoruz tamam diyor yine aynı şey. Türkiye şartlarında pahalılığı biliyorsunuz. Alışveriş 1000 tl tutsa bile babama fazla geliyor. Hep kendi paramı biriktirerek ayakkabı sweat vs aldım ama nereye kadar. Çevremdeki kişiler harçlık niyetine para verirse ancak o şekilde biriktebiliyorum. Anneme babama neden bu kadar bağlı olduğunu soruyoruz geçiştiriyor. Bu sorun yıllardır böyle. Babam bizim kiz çocuğu olduğumuzun farkında değil sanki hiç ihtiyaçlarımız yokmuş gibi davranıyor yiyecek dışında başka bir şeye para harcamayı gereksiz görüyor. Annem her seferinde maaşını babama atıyor. Babamın kartından en ufak bisey alsak hemen dokümanlara bakıp ne aldınız bu kadar diyor. Market alışverişi fazla tutsa ona bile sorun çıkarıyor. Bizde kiz çocuğuyuz süslenmek giyinmek isteriz. Annemin babama karşı olan bağlılığı bizi artik çok yoruyor. Ona demeden kendi parasını harcamıyor bile. Ben kızların ihtiyaçlarını göreceğim bu ay demek bu kadar mı zor ?

Peki şimdiye kadar biriken parayla ne yapıldı, yatırım falan var mı? Belki geleceğiniz için birşeyler yapıyorlardir.

Peki şimdiye kadar biriken parayla ne yapıldı, yatırım falan var mı? Belki geleceğiniz için birşeyler yapıyorlardir.
Fakat genç kız bunlar hep ilersi hep ilersi nereye kadar ikiside yapilnalu iki giysi iki ayakkabı açmaz o kadar gedik bütçede bilmiyorum babanın ekonomisi mi iyi değil huyunu hoyle işte Parana göre ekonomine göre çocuk aile planmasi deyince bide kızarlar .Öyle işte aynen öyle herşeyi değil fakat çocuğun ne boğazından ne eğitiminden nede böyle ihtiyaçlarından kisılmaz sanki araba al diyorlar sanki tatile götür diyorlar .Bir tanidik vardı parası yok pulu yok durumu yok yaptı 4 çocuk zamanında bir maaşa onlarda 4 kız anne habire siz memur kuzisiniz siz memur kuzisiniz alamam yapamam edemem büyük kız sormuş bigun annesine ona yok buna yok madem niye 4 olduk biz kıza demediklerini birakmadilardi bence kız sonuna kadar haklıydı

Ben o soruyu şunun için sordum, açıkçası babanın harcama yaptığı başka bir yer veya kötü bir alışkanlığı mı var diye düşündüm. Ama yekten böyle sormak saygısızlık olur diye farklı şekilde konuşmasını sağlamak istedim.

İnşallah yoktur öyle birşey hiç aklıma gelmemişti üzülüyor insan genç bu kızlar ne zaman giyecek insan kaç yaşında olursa olsun istiyor hayat sadece yemek ye uyu degilki tatil ihtiyaç herşey ihtiyaç

Aynen öyle, biz de geçtik o yaşlardan. Özellikle anne baba çalışıyorsa kızların yaşam standartları biraz daha iyi olmalıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…