Annemin bana bedduası

ben sizin yerinizde olsam bu kadar bedduasından korkkuyorsam annemin gönlünü hoş tutardım annende sende sorunlusunuz bence siz annenize baırıp hakaret edip vurup daha sonra bedduadan korkmak kusura bakmayın ama inançlı birine benziyorsunuz eğer anneniz size beddua etmese siz kavgalarınız hakaretleriniz devam edecekti yani siz anneniz üzüp kalbini kırmaktan korkmayıp beddasından korkuyorsunuz .....

Gercekten bazen ınsanlar kendını kaybedebılıyor ben bunu cok yasadım. Gecen sene bır kız annesı ona afedersın o....pu dedi diye kızında en nefret ettıgı lafmıs kac kere uyarmıs bırgun buyuk bır kavgada anı bı hareketle bıcaklamıs annesını. Bı programda gecmıstı psikiyatrıst dedı kı ınsanlar bırbırlerının hassas yerlerını anlamalı ve ustune gıtmemelı o annedır yapar eder gıbı sozler tamamen sacmalık. Bır anne olsa da cocugu onun kölesı değil o da bır bırey. Tabıkı yaptıgını dogru bulmuyorum cok buyuk hata ve yalnış kötü bir örnek ama bu aslında bır ıbretlık mesele herkes bundan ders cıkarmalı dedi.

Keza yaptıgın yalnıs keske vurmasaydın ama annen de sen hayır dedınmı tamam deseydı. Bu işler tek taraflarla olmuyor malesef. Anlayıs lazım. İkinizde de hata var. Bır de en ıllet oldugum sey cok beddua eden ınsan ozellıkle ben bunu bazı annelerde cok duyuyorum cok cahılce bır davranış. Yıne de senın el hareketı yapmaman gerekırdı. He sunu da soyluyorum tutup el kaldıran anneye ben de karsıyım dovmeye kalkan anneye babaya karsı daıma kendınızı savunun ozellıkle yetıskınsenız. Fakat burada senın annene o hareketı yapman talıhsızlık ama bır ozur dıle gecer bence klasık anne kız kavgası. Bırbırlerınızın hayırlarına karsı saygılı olmayı ogrenmelısınız bence.

Gecen bir sohbette dinledim, annenin degil de babanin bedduasi kabul olurmus.
"annenin duasini al, babanin bedduasini alma" diye de bir soz var.
bence yaptigin davranis cok kirici ve uzucu, anne oldugun icin kendini annenin yerine koyabilmen cok daha kolay..
ne olursa olsun anne diye, dovuyor diye dayagin altina yatacak degiliz tabi ki, ortami terk edebilirdin o vakit.
annenin gonlunu alabilirsin, ve de hakkini helal etmesi icin ugrasmalisin bence.
Allah korusun kirgin kalmasin sana. fazla uzme kendini ayrica. sinirlenince gozumuz donuyor cogumuzun.
seninki talihsiz bir olay olmus ama annen sukur ki hayatta ve hala telafi edebilme sansin var :34::34:

Gerçekten çok kötüyüm. aslında hiç yazacak halim yok kızlar. ama yazmazsam daha çok kafayı yiyicem :43: bugün öğleden sonra annem bana geldi. küstük. barışmaya gelmişti. daha temine kadar bendeydi. 1 saat önce falan gitti eivne. ne yazıkki barışamadık daha çok kavga ettik. beni okadar çok çileden çıkardıki biliyorum yaptığım kötü birşey ama annemin koluna vurdum :14: çok pişmanım ama neyapıyım beni deli etti. bir anlık refleks. oda bana beddua etti :43: allah inşallah bin belanı versin. bana vuran elini .... gerisini duyamadım odaya gitmiştim. kaç kere dedi allah bin belanı versin diye :14: hala ağlıyorum. anne hakkı ödenmez biliyormusun, seni hiç affetmicem falan dedi. gerçekten çok kötüyüm. çok ağladım. keşke vurmasaydım diyorum ama gerçekten beni çok delirtmişti. küçükten beri böğle. annem beni gerçekten deli ediyor. bazen annemi sevmediğimi söğlüyorum onun beni bu deli edişleri onunla benim arasındaki bağı yıpratıyor. sinirlenince gözüm hiç birşeyi görmez. cinayet işleyesim geliyor. annemde sinirlendiğimi bile bile üstüme gidiyor. küçükten beri öğle sevmedim annemi sevemedim. ama ona muhtacım. ondan başka kimsemde yok. yıllarca az şey çekmedik. bugün çok doldum ve patladım kötü şeyler söğledim dayanamadım artık :14: çok üzgünüm. 2 çocuğum var ama dayanamıyorum çok ailevi kavgalar yaşıyoruz. çok sorunlarımız var. çocuklarım olduğu için sabrettim ama yakında intihar edicem gerçekten. sorunların üstesinden gelemiyorum. herşey üstüme üstüme geliyor. daha öncedde allah inşallah bildiği gibi yapsın seni. bana bu yaptıklarını çek fialn demişti. küçükten beride derdi zaten ama beddua çok etmezdi. çok kötüyüm o beddua şimdi tutarsa neolucak? gerçekten intihar planları yapıyorum. dayanamıyorum kızlar. neolur yardım edin. :14: :14: :14:

yanlış anlama ama sorun sende.git annenin ayaklarına kapan cennet o ayakların altında çünkü.ana yüreği bu affeder ama sen kendini bu şekilde asla afetmezsin.ben ne yaptım deme güzel şeyler yap git annene o mübarek ellerini kollarını öp olsun bitsin

Gerçekten çok kötüyüm. aslında hiç yazacak halim yok kızlar. ama yazmazsam daha çok kafayı yiyicem :43: bugün öğleden sonra annem bana geldi. küstük. barışmaya gelmişti. daha temine kadar bendeydi. 1 saat önce falan gitti eivne. ne yazıkki barışamadık daha çok kavga ettik. beni okadar çok çileden çıkardıki biliyorum yaptığım kötü birşey ama annemin koluna vurdum :14: çok pişmanım ama neyapıyım beni deli etti. bir anlık refleks. oda bana beddua etti :43: allah inşallah bin belanı versin. bana vuran elini .... gerisini duyamadım odaya gitmiştim. kaç kere dedi allah bin belanı versin diye :14: hala ağlıyorum. anne hakkı ödenmez biliyormusun, seni hiç affetmicem falan dedi. gerçekten çok kötüyüm. çok ağladım. keşke vurmasaydım diyorum ama gerçekten beni çok delirtmişti. küçükten beri böğle. annem beni gerçekten deli ediyor. bazen annemi sevmediğimi söğlüyorum onun beni bu deli edişleri onunla benim arasındaki bağı yıpratıyor. sinirlenince gözüm hiç birşeyi görmez. cinayet işleyesim geliyor. annemde sinirlendiğimi bile bile üstüme gidiyor. küçükten beri öğle sevmedim annemi sevemedim. ama ona muhtacım. ondan başka kimsemde yok. yıllarca az şey çekmedik. bugün çok doldum ve patladım kötü şeyler söğledim dayanamadım artık :14: çok üzgünüm. 2 çocuğum var ama dayanamıyorum çok ailevi kavgalar yaşıyoruz. çok sorunlarımız var. çocuklarım olduğu için sabrettim ama yakında intihar edicem gerçekten. sorunların üstesinden gelemiyorum. herşey üstüme üstüme geliyor. daha öncedde allah inşallah bildiği gibi yapsın seni. bana bu yaptıklarını çek fialn demişti. küçükten beride derdi zaten ama beddua çok etmezdi. çok kötüyüm o beddua şimdi tutarsa neolucak? gerçekten intihar planları yapıyorum. dayanamıyorum kızlar. neolur yardım edin. :14: :14: :14:

Senin bozuk psikolojinle kimse uğraşmak zorunda değil :31: Eğer psikolojik sorunların varsa gidersin bir doktora. Annene vurarak ne geçti eline. Seni deli ediyormuş, pehhh ...
Senin de çocukların var. Aklıma gelen ilk şey şu. Çocuklar insanı daha tahammülsüz yapar, inşallah onlara karşı da bu kadar acımasız değilsindir. Çocuklarına da el kaldırıyorsan yazık o masumlara :31:
İntihar planları yapacağına düzelmeye çalışsana, asıl mücadele budur :ssz: Herkes yanlış bi sen doğru ...

Son düzenleme:
Dün annemin evine gittim. tavsiyeleriniz doğrultusunda bi gül buketi aldım. içinede kısaca af dilediğim bi not koydum. ısrarla çaldım kapıyı ama evde kimse yoktu bende kapının önüne koydum çiçeği. sonra akşam annemi aradım. neyseki açtı telefonu. konuştuk. af diledim. seni asla affetmiceğim filan dedi. gözlerim doldu. şimdilik barıştık sayılır. bakalım ne zamana kadar sürecek bu barışıklık :31:

Anne yüreği farklı çalışır, kızar, bağırır, döver, her ne kadar tasvip etmesem de beddua da edebilir ancak anne kızgınlığı geçicidir, anneler her şekilde öyle ya da böyle affederler..

Üzmeyin kendinizi hele böyle bir şey için intihar etmeyi düşünmenizi de ben anlamadım, 2 evladınızı annesiz bırakarak bu dünyadan ayrılmak.. Allah korusun!

intiharda hiçbirşeyin kurtuluşu değil.hergünümüz güllük güstanlık gececek hali yok.illaki hepimizin hayatında çıkılmayacak noktalar oluyor ama sabrediyoruz.herşeyi zamana bırakıyoruz.zaman en büyük ilaçtır.bence sizde ikinizin sinirleri yatıştıktan sonra.annenizde aynı konulara girmeden özür dileyin ve konu kapansın üstelemeyin.haklı dahiiiii olsanız.o çünkü anne aklından bunu çıkarma bu gün varsa yarın yok.kıymetini bil zaman gelir çok ararsın anneni [/QUOTE

Hepinzi çok haklısınız. bende biliyorum bunları ama kendimi tutamıyorum. sinirlendiğim zaman ağzıma ne gelirse söğlüyorum. şimdi bunları düşünmek istemiyorum ama ona bişey olursa tabiki kahrolurum. ona söğklediklerimi çocuklarımdan çekiceğim diye çok korkuyorum. hatalarımın hayatımı değiştirmesini istemiyorum. kusura bakmayın şuan çok üzgünüm ve ne söğliyeceğimi bilmiyorum. kafamı dağıtmaya çalışıyorum.

NEVRESTE SENİN BİLGİSAYARDA Y HARFLERİNİ OTOMATİK OLARAK YUMUŞAK G'YE ÇEVİREN BİR PROGRAM MI VAR?

Gerçekten çok kötüyüm. aslında hiç yazacak halim yok kızlar. ama yazmazsam daha çok kafayı yiyicem :KK43: bugün öğleden sonra annem bana geldi. küstük. barışmaya gelmişti. daha temine kadar bendeydi. 1 saat önce falan gitti eivne. ne yazıkki barışamadık daha çok kavga ettik. beni okadar çok çileden çıkardıki biliyorum yaptığım kötü birşey ama annemin koluna vurdum :KK14: çok pişmanım ama neyapıyım beni deli etti. bir anlık refleks. oda bana beddua etti :KK43: allah inşallah bin belanı versin. bana vuran elini .... gerisini duyamadım odaya gitmiştim. kaç kere dedi allah bin belanı versin diye :KK14: hala ağlıyorum. anne hakkı ödenmez biliyormusun, seni hiç affetmicem falan dedi. gerçekten çok kötüyüm. çok ağladım. keşke vurmasaydım diyorum ama gerçekten beni çok delirtmişti. küçükten beri böğle. annem beni gerçekten deli ediyor. bazen annemi sevmediğimi söğlüyorum onun beni bu deli edişleri onunla benim arasındaki bağı yıpratıyor. sinirlenince gözüm hiç birşeyi görmez. cinayet işleyesim geliyor. annemde sinirlendiğimi bile bile üstüme gidiyor. küçükten beri öğle sevmedim annemi sevemedim. ama ona muhtacım. ondan başka kimsemde yok. yıllarca az şey çekmedik. bugün çok doldum ve patladım kötü şeyler söğledim dayanamadım artık :KK14: çok üzgünüm. 2 çocuğum var ama dayanamıyorum çok ailevi kavgalar yaşıyoruz. çok sorunlarımız var. çocuklarım olduğu için sabrettim ama yakında intihar edicem gerçekten. sorunların üstesinden gelemiyorum. herşey üstüme üstüme geliyor. daha öncedde allah inşallah bildiği gibi yapsın seni. bana bu yaptıklarını çek fialn demişti. küçükten beride derdi zaten ama beddua çok etmezdi. çok kötüyüm o beddua şimdi tutarsa neolucak? gerçekten intihar planları yapıyorum. dayanamıyorum kızlar. neolur yardım edin. :KK14: :KK14: :KK14:
Gerçekten çok kötüyüm. aslında hiç yazacak halim yok kızlar. ama yazmazsam daha çok kafayı yiyicem :KK43: bugün öğleden sonra annem bana geldi. küstük. barışmaya gelmişti. daha temine kadar bendeydi. 1 saat önce falan gitti eivne. ne yazıkki barışamadık daha çok kavga ettik. beni okadar çok çileden çıkardıki biliyorum yaptığım kötü birşey ama annemin koluna vurdum :KK14: çok pişmanım ama neyapıyım beni deli etti. bir anlık refleks. oda bana beddua etti :KK43: allah inşallah bin belanı versin. bana vuran elini .... gerisini duyamadım odaya gitmiştim. kaç kere dedi allah bin belanı versin diye :KK14: hala ağlıyorum. anne hakkı ödenmez biliyormusun, seni hiç affetmicem falan dedi. gerçekten çok kötüyüm. çok ağladım. keşke vurmasaydım diyorum ama gerçekten beni çok delirtmişti. küçükten beri böğle. annem beni gerçekten deli ediyor. bazen annemi sevmediğimi söğlüyorum onun beni bu deli edişleri onunla benim arasındaki bağı yıpratıyor. sinirlenince gözüm hiç birşeyi görmez. cinayet işleyesim geliyor. annemde sinirlendiğimi bile bile üstüme gidiyor. küçükten beri öğle sevmedim annemi sevemedim. ama ona muhtacım. ondan başka kimsemde yok. yıllarca az şey çekmedik. bugün çok doldum ve patladım kötü şeyler söğledim dayanamadım artık :KK14: çok üzgünüm. 2 çocuğum var ama dayanamıyorum çok ailevi kavgalar yaşıyoruz. çok sorunlarımız var. çocuklarım olduğu için sabrettim ama yakında intihar edicem gerçekten. sorunların üstesinden gelemiyorum. herşey üstüme üstüme geliyor. daha öncedde allah inşallah bildiği gibi yapsın seni. bana bu yaptıklarını çek fialn demişti. küçükten beride derdi zaten ama beddua çok etmezdi. çok kötüyüm o beddua şimdi tutarsa neolucak? gerçekten intihar planları yapıyorum. dayanamıyorum kızlar. neolur yardım edin. :KK14: :KK14: :KK14:

Annenin pireyi deve yapması ve bundan dolayı ağır laflar ve beddualar etmesi ayrı bir yanlış senin vurman ayrı bir yanlış...
Hele intihar etmeyi düşünmen....
2 çocuğun varmış Allah bağışlasın Fakat sen intihar ettiğinde her anneler gününde,her bayramda yürekleri buruk bir şekilde mezarlarına geldiğini düşünebiliyor musun?
Bir şekilde kafanı dağıt psikologa git,dua et,namaz kıl,kuran oku ama hayatına kıyma...Geride üzgün çocuklar,yetim çocuklar bırakma....Allah sabır versin...

Annenin pireyi deve yapması ve bundan dolayı ağır laflar ve beddualar etmesi ayrı bir yanlış senin vurman ayrı bir yanlış...
Hele intihar etmeyi düşünmen....
2 çocuğun varmış Allah bağışlasın Fakat sen intihar ettiğinde her anneler gününde,her bayramda yürekleri buruk bir şekilde mezarlarına geldiğini düşünebiliyor musun?
Bir şekilde kafanı dağıt psikologa git,dua et,namaz kıl,kuran oku ama hayatına kıyma...Geride üzgün çocuklar,yetim çocuklar bırakma....Allah sabır versin...

Konu cozulmus, zaten 2 senelik konu.
Hortlatmissiniz.

İntihar ne demek sızde bır annesınız pişman olmuşşunuz dusunmeyın .. En kısa zamanda özur dıleyın öpün kolunu annenın bedduası tutmaz.. Hayat kısacık kırgınsanız affedın ve affettırın.

Daha önce de kavgalarınız olduysa ve kavga anında kendimi tutamıyorum diyorsan annenin değil kendini değiştirmeye çalış. Sen haklı olsan da susmaya çalış daha önceki kavgalarinizdan sonra ne kadar üzülüp pişman olduğunu kendine hatırlatacak şeyler yap ve biliyim.eline koluna yaz mesela. Bu tarz tartışmalarda kimin haklı çıktığının hiç bir önemi yoktur bu bir skor savaşı değil. Eğer intihar edersen bu hatalarını düzeltme fırsatını sonsuza dek kaybedeceğini dusun. Yani bundan kötü olamazsın ama yasarsan daha iyi olmak için şansın hep vardır değil mi? Annene cevap verme bırak o haksız olsun sen haklı ol nolacak? Her içinden geçeni her yerde söylemek zorunda değilsin. Bazı kişilerde söylemeden içimde kalır patlarim vs bi düşüncevar ama cçok sakat bi dusunce bu. Bundan vazgecmeni tavsiye ederim annen hala hayattayken bi şekilde düzelt herşeyi :)

Bir de su intihar meselesiyle ilgili de biseyler söylemek isterim. Tamam bazen insanlar intiharı bir kaçış olarak görebilirler ama kullen yanlış bir yol. Hele senin durumunda çok çok daha yanlış çünkü intiharın altında yatan duygu kaçış değil maalesef . intihar etmeyi dusununce rahatliyorsun çünkü bu bi çeşit kendine acimanin ve kalanlara büyük bir pişmanlık yaşatma isteğinin dışa vurumu. Belki farkında değilsin ama bu arabesk düşünceden zevk alıyorsun çünkü böyle bisey olması durumunda annenin çok büyük acı duyacağını biliyorsun, belki otomatikman haklı durumuna geleceksin ama bu doğru değil. Gerçekten bi şeylerin düzelmesini isteyen kişi önce çözüm için bi yol arar hiç doktora, psikologa gittin mi? Annenle tartışıp haklı çıkmayı artık yyanlış bir iletişim şekli olarak görmeli ve bundan vazgecmelisin önce. Bi dene bakalım düzelecek mi herşey? Lütfen hayatın sana hep haksızlık ettiğini düşünmekten vazgeçip gerçekten soruna odaklan çözümün aşırı basit olduğunu goreceksin emin ol. Duygusal düşünme mantıklı dusun gerçekten söylediğin şey sana bile inandırıcı gelmeyecek. Kendini bu kadar önemsemen çok yanlış çoluğunu çocuğunu dış dünyanın insafına bırakıp gitmeni gerektirecek ne var? Dünyadaki en önemli kişi sen misin de kötü hissedince sorumluluklarını unutup gidebileceksin? Biraz daha fedakar olmak için çabala. İnşallah mutluluğu da huzuru da bulursun

Back
X