Annemin bana karşı ilgisizliği

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
Merhaba hanımlar
Hastayız eşimle coviid olduk. Sağolun eşimin halası falan bişeyler getiriyor her gün . Annemlede çok yakınız 2 km yok aramızda sağolsun sadece iki akşam çorba getirdi o kadar.
Az önce konuşuyoruz ne yediniz falan diyor işte dışardan yedik dedim ağrılarımız var dedim, ben uzağım benim faydam olmuyor falan dedi. Olsun dedim bende ama ağlamamak için zor tuttum kendimi.insan evladına bişeyler getirmez mi arabalarında var. Eşimin halası teyzesi getiriyor meyve yemek vs. Baya ağır geçiriyorum psikolojim bile bozuldu bu corona yüzünden. Ben mi alınganım her anne böyle mi?
Eşimin teyzesi bile daha ilgili her öğlen arıyor ama aynısını neden annem yapmıyor o kadar üzülüyorum ki...
Kendimi dışlanmış hissediyorum

Hiç üzülme haklısın ama yaz bir kenara geçmiş olsun

herkesten şikayetçisin sen konularında sanki ya, ama bu defa hak verdim, insan bekler.

Ama yakınmış uzak değil ki
Ben olsam kapısına her gün bırakırdım evladımın meyvesini yemeğini ekmeğini.
Annemden de beklerdim siz gibi.
Çok geçmiş olsun, üzülmeyin düşürmeyin iyice modunuzu. İçerlemeniz normal, belki bir gün söylersiniz kırgınlığınızı.. Şimdi toparlanmaya bakın, sağlığınızdan önemli değil.
Akıl edemiyor demekki. Benim kayınvalidem de aynı şeyi yapardı eminim. Kızına karşı da oğluna karşı da. Soğuk tipte bir kadın mesela, böyle soğuk olduğundan beklemezsin ondan birşey.
Anneniz de öyle biriyse ondandır.

Haklısınız ben olsam ben de çok üzülürdüm benim annem çok ilgilidir kaçyaşında kadınım hala yediğimi içtiğimi sorar fedakardır böyle hikayeler duyunca gerçekten üzülüyorum ama herkes bir olmuyor siz bunlardan ders çıkarın ve ilerde kendi çocuklarınıız olursa veya varsa onlara kendi annenizin size olduğundan çok daha ilgili olursunuz

Bende üzüldüm adınıza çook geçmiş olsun ama siz üzülmeyin bağışıklığınızı düşürmeyin modunuzu yüksek tutun acil şifalar

Araba varmis tencereyi kapiya koyup gitse yeter riske girmez çok şaşırdım boyle annenler varmış demek ki .Annem olsa dünyanın obur ucundan gelirdi tavır koyun arayin acikca soyleyin yüzüne hasta hasta aglamayin .

Yaşadım ben de hamileyken yüzüme çarptı bu ilgisizlik. Kayınvalidem bebek olacak diye çok mutlu gün aşırı olsun arar sorardı, annem üç ayda bir sorardı. O kadar sormuyordu ki etraf çocuğun cinsiyetini sorunca sanki biz saklıyoruz algısı bile yarattı. Ne diyecekti ki ben kızımı sevmiyorum mu? Ben kabullendim ama canımı sıkan tek şey el ne diyecek diye iyiymiş gibi davranması. Sanki torununu merak eder gibi davranıyor başkası varsa. Değilse aramaz sormaz. Görürse mecburen sanki. Ben de covid olup bebeğe bakamamaktan korkuyorum dedim de kızım ben varım bakarım demedi neyse canı sağolsun.

Haklısınız geçmiş olsun

Belki anneniz ilgisiz değil ama yaşamdan yorulmuş bir insandır. Sizi seviyordur ama aktiv yardım için, belki şimdiye kadar yaşadığı şeyler onu yormustur.
Ben kızıma haftada 3 ve 4 defa gittim bebeği 1 yaşına basasiya kadar. Haftada 2 gün çalışıyorum, öbür günleri saat 6 da uyandım, kedime köpeğime baktım, kahvaltıdan sonra bisikletime atladım 25 kilometre git, akşama 8 veya 9 da eve geri döndüm. Şimdi artık bir abla geliyor eve temizlik yapmaya ve cocuk için de bir üniversite öğrencisi bulmuş, biraz rahatladım. Ama kızım veya oğlum için kendimi parçalarım. Ama, yaşamdan çok yorulmuş anneler de tanıyorum, çocuklarıni sevdikleri halde, cok pasif bir durumdalar.

Haklısınız çok üzüldüm, ben regl sancısı bile çeksem annem evinden kalkar gelir; böyle annelere çok şaşırıyorum ve üzülüyorum.

Niye bir kenara yazın diyorsunuz anlamadım. Anne bu keşke kapıya yemek bıraksa her gün arasa sorsa ne iyi olurdu ama yapmamış. O öyle yaptı diye siz de yağmurlu günde bir bardak su vermeyecek misiniz? Kişiliğinizi, iyiliginizi hep başkaları mi belirliyor. Allah rızası için de mı yapılmıyor. Yazdım kenara, yazın kenara falan demek...

Hastalıktan dolayı psikolojik olarak çok yıprandım çok şiddetli ağrılarım var. En basitinden bi poğça bile yapsa bana çok iyi gelecekti birde üstüne uzağız sana faydam yok demesi beni çok çok üzdü kendimi değersiz hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…