Annemin bana yaptıkları?

Babaniz yok mu? Varsa bunlar olurken o ne yapiyordu?

Benim annem de aynı tepkileri verir. O yüzden ben yüzleşmiyorum artık asla kendine laf ettirmez. Yüzleştikçe sinir basıyor beni daha çok canım sıkılıyor. Evlendikten sonra kıymeti binme olayını da şöyle düşünüyorum.
Ben ilk çalışmaya başladım memurum atandım sonra da evlendim. Annem daha yumuşak, anlayışlı, iyi davranmaya başladı eskisine göre. İnsan yerine konmayan ben insan muamelesi görmeye başladım. Sanırım atanıp evlenince annemin gözünde statü atladım toplum önünde kabul edilebilir bir evlat oldum. Hem de yüküm ondan gitmiş oldu benden kurtulmuş oldu. Boşansam ya da işimi kaybetsem eski eziyetlerine geri döneceğine eminim ben.
Etrafımda benden başka bu kadar hastalıklı ailesi olan yaşıtım yok. Kimseye derdimi de anlatamıyorum anlamıyorlar çünkü. Bu kadın senin üvey annen mi böyle anne hiç görmedim diyorlar. Ben annemle mesafe koyamıyorum, çok ezilince sürekli merhamet ediyorsun dengen bozulduğu için mantıklı olamıyorsun. Siz yapabilirseniz mesafe koyun. Birkaç sene annemden uzakta başka ilde yaşadım inanılmaz huzurluydum.

Anneniz duygularına engel olamayıp ne yazık ki kırmis terazisi çok hatalı.Bir anne olarak size tavsiyem eğer sizi eskiye götürüp tekrar tekrar canınızı acıtıyorsa minimum düzeyde görüşün.

Heralde bende çok ezildigim için merhamet ediyorum. Benimki isterse profesör olayım yinede gözünde kıymetli olmazdım evlenmeden. Evliliğe çok önem veriyordu benimki . Ve kendine toz kondurmaz insanlara sanki beni el bebek gül bebek yetiştirmiş gibi konuşur kendini över . İçimden geç bunları diyorum ya

Anneniz duygularına engel olamayıp ne yazık ki kırmis terazisi çok hatalı.Bir anne olarak size tavsiyem eğer sizi eskiye götürüp tekrar tekrar canınızı acıtıyorsa minimum düzeyde görüşün.
Bazen aklıma geliyo ama genelde hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum yok sayıyorum

Benimki de evliliğe çok önem veriyor. Sanırım kız çocuğunun erkek çocuk gibi değerli olabilmesi için illa yanında erkek olması lazım. Erkek olmayınca onların gözünde değerli olmuyoruz. Kendine toz kondurmama kısmı sanırım narsist oldukları için öyle.

Aynen öyle erkeksiz değerimiz yok. Evet narsistler

Kıyamıyorum hala ..bende aşırı şekilde merhamet var vicdan yapıyorum görüşmek zorunda hissediyorum. Zaten ailem olmayınca yalnız hissediyorum. Tüm yaşananlara rağmen
Merhamet değil, stockholm sendromu yaşıyorsunuz.
Terapiye gitmeyi düşündünüz mü hiç?

Geçmişi geçmişte birakın. Gorusmeyi azaltin annenizle hicbir iyilik yapmayin ona. Gecmişin hesabini da sorun icinizi dokun rahatlayın. Sonra da gecmise sunger cekin kendinizi sevin sarıp sarmalayın kendinizle arkadas olun sevin şımartın

O Aşağılanma ortamına alisık oldugunuz için annenizle gorüsüyorsunuz. Alistığinız o kotu hisler de olsa aliskanlik olduğu için bunu devam ettirmeye çalisiyirsunuz. Annenizle görüşmeyin. Ama bir farkındalık oluşturun aksi halde bu kez de ese ya da etrafa sararsınız alinganlik edip degersiz hissedersiniz. Bilincli olmak çok onemli

Çünkü o sevgi açlığını gidermek istiyorsunuz bende öyleyim herkese karşı hatta burda açtığım konularda sagolsun üyeler beni kendime getirdi önce kendini düşün senden değerlisi yok hayatını mahveden annen bile olsa hayatından çıkar birde siz böyle gorustukce o acılar hep aklınıza gelecek hiç unutmayacaksiniz hep taze kalacak ve anneniz sizin hiç bir şeyin farkında olmadığınızı düşünerek rahat. Ben olsam içimdekileri kusardim sonra da bir daha da gorusmezdim

Geçmiş konuları açtığımda deliymişim gibi davranıyor. Yani eskidemi kaldın falan diyor ve en çok sana annelik yaptım diyor. Hastanede yanımda kaldığı günleri söylüyor

Zaten aşırı alıngan bir insanım herkese karşı. Her konuyu kişisel algılıyorum kafama takıyorum

İçimdekileri söylediğimde eskilere takılı kalmış deli bir insan oluyorum ben onların gözünde. Ve her zaman aşırı rahat bana karşı çok iyi bir anne olmuş gibi davranıyor insanların yanında beni şımartmış gibi davranıyor ama burada yazdıklarım yaşadıklarımin çeyreği. Hep onay beklentisi içindeyim zaten insanlara karşı melek gibi olmaya çalışıyorum özellikle eşime, aileme, eşimin ailesine karşı böyleyim

O rahatlığı ona siz veriyorsunuz hele yakın bir gemileri aranıza mesafe koyun sizden kıymetlisi olmayacak o zaman işte neden kendime bu zamana kadar zulmetmisim diyeceksiniz aynı şeyi ben kv yaptım hep iyilik yaptım hep hürmet ettim hiç kötü bir söz söylemedim ama o neler neler söyledi neler yaptı en son kestim bütün iletişimi mi aramadım sormadım evime çağırmadım şimdi benden kıymetlisi yok görseniz gelinim kızım diye etrafımda dolanıyor insanoğlu böyle maalesef iyilikten kıymet bilmekten anlamıyor

Doğru söylüyorsunuz abimle yengem öyle asla konuşmuyorlar annem babam o kadar iyilik yaptığı halde ve onlardan kıymetlisi yok gel deseler gidiyorlar git deseler gidiyorlar ulaşılmaz onlar adeta ama çok değerliler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…