Annemin benden habersiz evimin fotoğraflarını çekip paylaşması

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Arkadaşlar bir ay önce yeni bir eve taşındık. Ailelerimizden farklı şehirde yaşıyoruz. İl dışı başka yere taşındık ve annemle babam yardıma geldi sağolsunlar. Ev yerleştikten sonra annem banyolar ve yatak odam da dahil evimin her noktasının fotoğrafını çekip kardeşime ve akrabalara göndermiş. Ben bunu başkalarından duydum ve benden izinsiz göndermesinden çok rahatsız oldum. Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız rahatsız olur muydunuz?
Güncelleme: arkadaşlar bir husus yanlış anlaşıldı sanırım. Ben insanlar benim yatak odamı görürse hayal kurarlar filan demiyorum. Ben sadece benim evimin fotoğraflarının bana sormadan çekilip en az 15 kişi olan whatsap grubunda paylaşılmasından rahatsızım. Sizin yatak odanız özel olmayabilir ama benim için özel. Annem de bu düşüncemi biliyor. Bu duruma saygı duyulması gerekirdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Evinizi merak ediyorlardir ve il disi oldugu icin gelemeyeceklerdir hemen ve gormek istemislerdir. Ne olacak ki? Ne yapacaklar sizin evinizin fotografini?
Kuzenim de yurtdisina evlendi evini merak etmistim ve goruntulu aramayla heryerini gezdirmisti...
Şu herseye de ozel, mahrem diyenler evine kimseyi misafir almiyor herhalde, gelenlerde hic tuvalet vs kullanmiyor????

İlk defa bir çocuğu evlendi ve ya ev sahibi olduysa akrablar ev görmeye gelemeyecekse benim kızımın evi yeri yurduda böyle diyip heves edip göstermiştir . Anormal bişey yok bence

Abartmıyorsun arkadaşım, merak eden kalkar gelir. Kardeşini anlayışla karşılayabilirsin. Hem yatak odasını merak etmek nedir?

Annem de bana yatak odasının kapısını aç misafirler gelince merak eder gezmek ister evini dedi. Hayır dedikçe üstüme geliyo, o merak eder, şu merak eder diye. Çok afedersiniz kocamla nerde yattığıma bakıp hayal mi kurcaklar dellendirme beni anne dedim. Sustu. O oldu. Ben böyle saçma adetler yumağı görmedim ya.

Akrabalardan kastım mesela annemin amcasının kızı,gelinleri, annemin halası filan. Whatsap grubundan göndermiş. Çok da sevdiğim kişiler değil çok dwdikoducular

Geçen yaz şöyle bir durum yaşadım. Eltilerden biri kızını evlendirmiş, kız da il dışına evlendi. Evini merak ederler diye annesi resmini çekmiş evin, diğer eltilerine kardeşlerine resimler atmış. Akrabaları ne diyo biliyor musunuz? Gösteriş meraklıları, hıh şurası şöyle burası böyle olmuş.. Aman ne laflar. Velhasılı ne gerek var. Dediğim gibi merak eden gelir ziyarete görür evinizi.

Ama sizin kuzeniniz kendi evini göstermiş onu bende yaparım ama annemin benim evimi benim iznim olmadan göstermesi hoş değil

Bana sorması gerekmez miydi sonuçta benim evim

Kendimi koyuyorum yerinize annemin benden izin alması gerekmez. Benim evim benden izin almalısın da diyemem anneme zira hep derim benim evim sizin eviniz sayılır diye. Kötü niyeti olduğunu sanmıyorum annenizin, söyleyip de kırmayın kadıncağızı kendinizi de doldurmayın bana kalırsa. Yani üç beş kişi evinizi, eşyanızı gördü diye mahremiyetiniz bozulmaz.

Ama sizin kuzeniniz kendi evini göstermiş onu bende yaparım ama annemin benim evimi benim iznim olmadan göstermesi hoş değil

Iyi de 4 duvar ve mobilya sonucta özel dediginiz şey. Evinizden mi memnun degilsiniz ne olacak gorulunce mesela ya da ne oldu?
Neyin ne gibi bir dedikodusu olacak ben anlam veremedim.
Dedikodu yapacak olan eve gelince de yapar. Ben boyle birsey icin anneme "benim evim" tavri çekmezdim.

Arkadaşlar bazılarınızın yazdıklarında fikirlerimin eleştirildiğini gördüm. Ben size saygı duyuyorum lütfen siz de bana saygı duyun. Siz evinize her misafir geldiğinde yatak odanızın kapısını açık mı bırakıyorsunuz? Kimisine daha rahat davranırız kimisine daha mesafeli. Bu akrabalar içinde böyle. Evin heryerini göndermiş sonuçta annesi. Kendini rahatsız hissedebilir. Belki haz etmediği insanlar var arasında, belki yeni mobilya aldı ve paylaşmak istemiyor olabilir. İnsanlara durumum yok demiştir, almıştır, bu sebeple dahi eleştirilebilir. Herşey olabilir. Ayrıca kendi evi, konu sahibesi de bunu düşünebilecek yaşta. Gelsinler evinde görsünler istemiştir. Herneyse dediklerimin arkasındayım.

Akrabalardan kastım mesela annemin amcasının kızı,gelinleri, annemin halası filan. Whatsap grubundan göndermiş. Çok da sevdiğim kişiler değil çok dwdikoducular

Tam yazıyordum konu sahibesi cevabını gördüm. Bence çok haklısın. Annen dahi olsa senin istemediğin şeyi zorla yapamaz. Artık olan olmuş tabi ama rahatsız olduğun şeyi dile getir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…