Annemin bitmek bilmeyen telefon bağımlılığı.

sadolinda

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
2.799
2.577
63
31
Arkadaşlar tuhaf bir konuyla karşınızdayım.evet annem bir telefon bağımlısı.kendisi altmışlı yaşlarında emekli bir kadın.son 3-4 yıldır telefonu elinden düşürmüyor.facebook açmıştı babam bilsem açmazdım der hatta.zafen annem teknolojiden pek anlamaz ama Facebook uzmanıdir.bu bağımlılığı size şöyle anlatayım;sabah namazına kalkar sonra alır eline 9-10'lara kadar Facebook'ta takılır.kahvalti molası verir sonra akşama kadar devam...yaptığı şeyler de; memleketim de memleketim içerikli paylaşımlar yapmak, arkadaşlarına güllü güvercinli mesajlar atmak, aynı pozdan 3587434 tane fotoğraf çekmek, herhangi bir arkadaşıyla saatlerce konuşmak.şimdi ne var bunda rahat bırakın kadıncağızı diyebilirsiniz ama inanın normal bir vakit geçirme değil bu durum.yeri gelir yemeğin dibi tutar yeri gelir demliği yakar.pinige dışarıya vs gideriz elinden düşürmez gider ilerde arkadaşı arar hoop 1 saat sohbet.o kadar çok oyalaniyor ki telefonla hep dalgın hiç bizimle değil.bir iş yapacaksa hemen bitirip telefona koşmayı düşünür hep sanki telefon onun hayatı.babamla sürekli tartışırlar bu durumu.babam zamanında belli başlı malî hatalar yapmış, akrabalara hakkını kaptırmış, işyeri ile maaş sıkıntısı yaşamış vs. annemi bayağı üzmüştü.babam bu gibi hatalarından dolayı telefona çok bakmasına pek laf söz söylemek istemiyor.çünkü annem, beni rahat bırak anca böyle kafamı dağıtıyorum der.anneme telefon sende bağımlılık yapmış desek kavga ediyor kabullenmiyor.ne önerirsiniz annem için. Terapiye falan gitmez ben deli miyim bunun için gidilir mi der.korkuyorum dışarda Allah korusun araba çarpar evi yakar bir şey olur diye.

beni rahat bırak anca böyle kafamı dağıtıyorum der.
Koskoca kadın değişmez bu saatten sonra ama ona nasıl yaklaşmanız gerektiğini bir psikoloğa gidip sorabilirsiniz. Pikniğe falan giderken telefonu almaması gerektiğini şart koşabilirsiniz (ailecek bir çekmeceye bırakır gidersiniz yada arabaya) 1 gelmez 2 gelmez daha sonra sizden ayrı olmamak için kabullenir belki.

Şart koşmayı deneyebiliriz aslında ama kesin der ki tamam o zamanben gelmem siz gidin(canına minnet biz yokken daha rahat telefonda takılacağını düşünebilir). Teşekkürler tavsiyeniz için.

Beraber mi yaşıyorsunuz sizin iş güç yoğunluğunuz ne bilemiyorum ama bir müddet telefon bağımlılık filan demeden annenizi sürekli meşgul etmeye çalışsanız. Ne bileyim alışverişe gidin anne kız, değişik tatlı deneyin yüzmeye gidin. Elini oyalayacak şeyler seçmeye özen gösterin biraz. Belki de vaktiyle geçirdiği zor zamanların acısı yemi çıkıyordur bir tür depresyon gibi.

60 yaşı geçen kadınlara otomatik facebook bağımlılığı yükleniyor galiba ya. Benim annem de böyle.
Gerçi yemeği yakacak kadar değil ama, tek eğlencesi telefon nerdeyse. Ha bi de candy crush.
Elleşmeyin takılsın yazık.

60 yaşındaki kadına liseli ergen gibi anne sen telefonu bırak kullanma şu saate kadar denmez. Kadın emekli istediğini yapar. Babanız laf etmiyorsa bence size düşmez bu. Yemek yakma olayı vs telefondan değil bir işe bakarken yastan dolayiunutkanliktan. Teyzem de dantele sardı aynı yaşlarda o da yemek yakmaya basladi

Peki başka biriyle konuşmadığına eminmisiniz?

Yok ben evliyim ama çalışmıyorum evlerimiz yakın.2 yıldan fazla oldu evleneli eskiden bu kadar değildi ben varken son zamanlarda daha da arttı.misal bebeğimi götürüyorum böyle ilk sever eder sonra balkona çıkar telefona verir kendini yine.geçen 2-3 saat gezmeye gittik dediğiniz gibi anne kız oturuyoruz hemen bı fotoğrafımı ceksene demeye başladı tabii ki çektim bir şey dememeye çalışıyorum ama yanındaki insanı bunaltıyor bu durum.cok üzerine düşemiyoruz bu sorunun çünkü dediğim gibi zamanında babamdan dolayı sıkıntı yaşadı.

benzeri benim teyzemde de var torun torba sahibi ama yapacak bişey yok yani vazgeçiremezsin ki size bi zararı yoksa bırakın oylanıyor demekki
Yaa hiç mi yapacak bir şey yok. Annem sanki bizi bırakmış gibi oturup saatlerce arkadaşlarıyla telefondan konuşur ama bizimle pek muhattap olmak istemiyor gibi boynu tutuluyor sağ kolunda kireclenme mi bir şey varmış yani kendine de zarar dikkatsizliği yemek yakmasını falan hiç söylemiyorum bile.

Peki başka biriyle konuşmadığına eminmisiniz?
Evet hep liseyi yatılı okuduğu meslek arkadaşları memleketteki arkadaşları falan.bir ara dolandırırlar, kandirirlar diye de korkuyorduk sık sık kontrol ediyoruz memleketine çok düşkün dernek vs üye olmasını engelledik hatta.

Canım kimi örgü örer kimi tesbih çeker herkes bi oyalanacak bişeyi var o yaşta normal gayet

Kadin cekip dururken iyi, ama kendi istedigini yapsa o zaman problem oluyor. Eminim ki anneniz senelerce hep baskalarina göre yasadi. Simdi birakin istedigini yapsin.
Annem aksine hep özgür bir kadındı gençliğinde de yaşadığı sıkıntıları biz çocukken yaşadı.zaten karışmıyoruz ama bizden kopuk sanal bir alemde yaşaması kendini bu kadar kaptirmasi bizi üzüyor.sağlığı bile bozuldu saatlerce ekrana bakmaktan yakını goremiyordu artık uzağı da göremiyor iki farklı gözlüğü var yazı yazdığı kolunda kireclenme oldu tansiyon hastası çoğu zaman sürekli bakmaktan tansiyonu düşüyor yani oralı olmamayı ben de isterdim ama kendine zarar.

Kadini sık sık kontrol ediyorsunuz, derneklere üye olmasini engellemissiniz. Özgür hali bu mu? Bence anneniz kendine kurdugu dünyada daha mutlu ve saglik sorunlari bile göze almis vaziyette.

yav senelerce sizin kahrinizi cekmis, takilsin kendi kendine. ne guzel arkadaslariyla konusuyormus

Kadini sık sık kontrol ediyorsunuz, derneklere üye olmasini engellemissiniz. Özgür hali bu mu? Bence anneniz kendine kurdugu dünyada daha mutlu ve saglik sorunlari bile göze almis vaziyette.
Dolandırıcı memleket derneklerinden bahsediyorum.kac kere bir yerlere imza atmasına engel olduk.telefonlardan saçma sapan yerlerden arandı TC kimlik numarasini son anda vermeden kapattırdık telefonu.bu yaşta insanlar dolandirilmaya çok müsait oluyor biliyorsunuz değil mi proflar dolandiriliyor bu memlekette... önyargılı yaklaşacaksanız lütfen konumdan uzak durun. Yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…