Annemin çirkin kadınların evliliğinde mutlu Olmasını kıskanması ve bunu yapma deyişimde benle kavga

Merhabalar, dün de konu açmıştım ama dertler bitmiyor işte. Başlıkta da belirttiğim gibi annem çirkin ve kariyeri, parası eşlerine denk olmayan kadınların mutluluğunu kıskanıyor. Tabi kendisi çirkin diye niteliyor bu insanları ben kesinlikle çirkin demiyorum. Geçen gün yeni bir komşu taşınmıştı onun evine gitmiş Bi görsen kadın Zayıf kara kuru liste mezunu, Kocası öğretmen, öğretmen adam niye almış bunu vs. Başımın etini yedi. Ben evde pek durmuyorum zaten kursa gidiyorum, avukatın yanında çalışıyorum ama eve ne zaman gelsem facede geziyor buluyorum, şuna bak beden eğitimi, resim öğretmeni olmuş gitmiş doktorla evlenmiş adam nasıl değer veriyor gezdiriyor kadını deyip facedeki fotoğraflarını bana gösteriyor. Şimdi yine kursa gitmek için evden çıkıyordum ki yine facede gezinip insanların fotoğraflarına bakarken gördüm annecik yapma etme mutluluk kıskanma senin beş tane evladın var Çocuklarının geleceğini düşün bunlara bakacağına dedim, demez olaydım defol git bu evden, sen kariyerli birini bulamayacaksın diye böyle konuşuyorsun, şu çirkin kadınlar Mutluluğu mu hak ediyor? Diye Saldırmaya başladı. Annem bana küstü boş bir şey için mi onun kalbini kırdım acaba, yarın da evden gidiyorum okulum başlayacağı için, gitmeden annemin kalbini kırmasa mıyım, o da çok acı çekmiş. Babam anneme hiç gün yüzü göstermemiş, hep dövmüş. Hayatta yaşadığı Acılar mı onu böyle kıskanç biri haline getirdi anlamıyorum.
annen babanla mutlu olmamis mi? bunun ofkesi mi var ki icinde?

Dedenin yediği eksi erik, torununun dişini kamastirirmis..

Annenin dediği sözler inşallah 5 evladının birinden çıkmaz..

Canını sıkma, o düşüncesini söylemiş sende düşünceni söylemişsin. Bu uzatilacak bir konu değil. Akşam eve giderken al eline annenin sevdiği birseylerden gitmeden bu gece keyif yapalım de..

Annen cok hayalkirikligina ugramis, onlara bakip benim neyim eksikti diye dusunuyor olabilir, hele o yaslarda ben bunu cok normal buldum, umutlari bitmistir, geriye.bakip pismanliklar yasiyordur, kendince belki icten ice.isyan ediyor. Bir de siz ustune gitmeyin. Bu cok kotu bir.psikoloji. insan.evlenip coluk cocuga karisinca daha.iyi anliyor. Yine.bile tam anladigimi sanmiyorum.

Annen cok hayalkirikligina ugramis, onlara bakip benim neyim eksikti diye dusunuyor olabilir, hele o yaslarda ben bunu cok normal buldum, umutlari bitmistir, geriye.bakip pismanliklar yasiyordur, kendince belki icten ice.isyan ediyor. Bir de siz ustune gitmeyin. Bu cok kotu bir.psikoloji. insan.evlenip coluk cocuga karisinca daha.iyi anliyor. Yine.bile tam anladigimi sanmiyorum.
aynen bende arkadaş gibi des düşünüyorum.ben onlardan daha güzel olduğum halde veya başka nedenlerden dolayı onlar neden benden daha iyi durumda diye düşünüyordur.Seninde kendisi gibi olmaman için beklentinleri vardır.Söyleyiş tarzı yanlış tabii.Çok üstüne gitme

Merhabalar, dün de konu açmıştım ama dertler bitmiyor işte. Başlıkta da belirttiğim gibi annem çirkin ve kariyeri, parası eşlerine denk olmayan kadınların mutluluğunu kıskanıyor. Tabi kendisi çirkin diye niteliyor bu insanları ben kesinlikle çirkin demiyorum. Geçen gün yeni bir komşu taşınmıştı onun evine gitmiş Bi görsen kadın Zayıf kara kuru liste mezunu, Kocası öğretmen, öğretmen adam niye almış bunu vs. Başımın etini yedi. Ben evde pek durmuyorum zaten kursa gidiyorum, avukatın yanında çalışıyorum ama eve ne zaman gelsem facede geziyor buluyorum, şuna bak beden eğitimi, resim öğretmeni olmuş gitmiş doktorla evlenmiş adam nasıl değer veriyor gezdiriyor kadını deyip facedeki fotoğraflarını bana gösteriyor. Şimdi yine kursa gitmek için evden çıkıyordum ki yine facede gezinip insanların fotoğraflarına bakarken gördüm annecik yapma etme mutluluk kıskanma senin beş tane evladın var Çocuklarının geleceğini düşün bunlara bakacağına dedim, demez olaydım defol git bu evden, sen kariyerli birini bulamayacaksın diye böyle konuşuyorsun, şu çirkin kadınlar Mutluluğu mu hak ediyor? Diye Saldırmaya başladı. Annem bana küstü boş bir şey için mi onun kalbini kırdım acaba, yarın da evden gidiyorum okulum başlayacağı için, gitmeden annemin kalbini kırmasa mıyım, o da çok acı çekmiş. Babam anneme hiç gün yüzü göstermemiş, hep dövmüş. Hayatta yaşadığı Acılar mı onu böyle kıskanç biri haline getirdi anlamıyorum.
Annen güzel bi kadınsa ve hiç mutlu olamamissa onun için böyle yapiyodur bu cirkn bu kötü byle bi evliliği nasl hakediyo benm ne suçum vardı bunları cektm gbi şeyler olablr

yazık kadıncağız çok çektiyse, ben neden çektim bak şunlar bunlar bile mutlu diye bilinçaltıyla yapıyor sanırım. konuşun desem de kocaman kadın değişeceğini düşünmem belki profesyonel bir yardım almayı deneyebilirsiniz. içindekileri biriyle çekinmeden konuşursa daha da rahatlar diye düşünüyorum.

Bazen anneler saçmalayabiliyorlar :27: Tak kulaklığı dinleme arada onların heyheyleri geliyor :27:

Öncelikle ne kadar iyi kalplisin,bunu kendine dert edinmis olman hem şaşırttı hem mutlu oldum :) Annene hak ver.çunku bu dunya da her insan sansli degil malesef,hakli da bence.Kendi belki cok cok iyilerine layikti ama deger gormedi ve kendinden daha (cirkin,beceriksiz,okumamis vs.) kisilerin gordugu degerleri goremeyince isyan ediyor ortada bir haksizlik oldugunu dusunuyor.Hatta cocuklarina.da ayni seyin olmasindam korkuyor.Bence gayet kendince hakli..Herkes kendini en iyi seylere layik olarak dusunur.Sende annene de ki,aman anne demek ki guzellik bir ise yaramiyor Allah cirkin sansi versin hepimize de makaraya vur isi barisin :)

Son düzenleme:
Yazık, annenize üzüldüm, kıymetini bilememiş babanız. Yaşanmamış mutluluklarını içinde kalanları siz yaşayın istiyor mutlu olun istiyor o da size bakıp kendince teselli olacak işte...Bu tepkisi bence ondan. Bence annenize kızmayın varsın kötü huyu bu olsun, allah onun içini biliyordur.Annenizin hiç arkadaşı yok mu? Böyle kınarsa başımıza gelir diye düşünmeyin görmezden gelin.

Gün yüzü görmemiş, çilesi de hala bitmemiş annelere ben çok görmüyorum bunu.

Benim eksiğim neydi, ne hata yaptım, kimden beddua aldım, oysa ne hastalar baktım diye benim
annecim de çok ağlar, rahat yaşamı olan kadınları kıskanır.

O kadarcık hakları olsun diye düşünüyorum ben.

Nasıl rahatlayacak bu kadın?

Çek babam çek ve sus..

Dile kolay, yaşayana sormalı bazı şeyleri..

Anneni anlamaya çalış, kırma arkadaşım.

Biz onların sabrettiklerinin çeyreğine sabredemiyoruz.

Öncelikle ne kadar iyi kalplisin,bunu kendine dert edinmis olman hem şaşırttı hem mutlu oldum :) Annene hak ver.çunku bu dunya da her insan sansli degil malesef,hakli da bence.Kendi belki cok cok iyilerine layikti ama deger gormedi ve kendinden daha (cirkin,beceriksiz,okumamis vs.) kisilerin gordugu degerleri goremeyince isyan ediyor ortada bir haksizlik oldugunu dusunuyor.Hatta cocuklarina.da ayni seyin olmasindam korkuyor.Bence gayet kendince hakli..Herkes kendini en iyi seylere layik olarak dusunur.Sende annene de ki,aman anne demek ki guzellik bir ise yaramiyor Allah cirkin sansi versin hepimize de makaraya vur isi barisin :)
O sizin iyi kalpliliğiniz, annemin birçok hastalığı var böyle konularla içini yiyip bitirmesinden ve hastalığının artmasından korkuyorum. Bugün barışmaya çalışıcam çok Sağolun her şey için.

Yazık, annenize üzüldüm, kıymetini bilememiş babanız. Yaşanmamış mutluluklarını içinde kalanları siz yaşayın istiyor mutlu olun istiyor o da size bakıp kendince teselli olacak işte...Bu tepkisi bence ondan. Bence annenize kızmayın varsın kötü huyu bu olsun, allah onun içini biliyordur.Annenizin hiç arkadaşı yok mu? Böyle kınarsa başımıza gelir diye düşünmeyin görmezden gelin.
Çok Arkadaşı var ama kendini baya soyutlamış Dışarıya her şeyi facebookundan takip ediyor, niye böyle yapıyorsun diyorum, sizi yetiştirmek için uğraşıyorum okulunuzu okuyun ben her gün dışarılara çıkıp gezsem evin düzeni bozulur, siz ders çalışamazsınız diyor.

Ne kadar terbiyesiz, ne kadar sacma bir dusunce ve boyle biseyi nasil yuzune der? Rabbim herkesin gonlune gore versin. Fesat kadin. Sanki onun kizinin hakkini caldin.

arkamdan söylemesindense yüzüme söylemesini tercih ederim. bir de arkadaşım 3 kız kardeşler 2 ablası da kaçarak evlenmiş ve ne yazık ki geçen gün arkadaşım da kaçarak evlendi. bu yüzden biraz psikolojisinin iyi olmadığını düşünüyorum ve annesi de evlenirken karşı çıkmışlar ailesiyle yıllarca küs kalmış falan baya aile bağları kopuk olduğu için böyle bi yapıya sahip olduğunu düşündüğümden umursamadım

Barış annenle hiç düşünme bile,ölümlü dünya da küs kalma boşver.Ne olursa olsun o senin annen.Tamam yanlış şeyler düşünmüş,dile getirmiş ama o da çok çekti diyorsun.Kadın kim bilir neler yaşadıda böyle oldu bilemeyiz.O yüzden gönlünü al hemen.Bir daha da böyle şeyler derse boşver annecim,takma kafana böyle şeyleri bak ben yanındayım halimize şükredelim de.Yine de düzelmezse duymamaya çalış.Eminim annenin dili söylüyordur o lafları.Kalbinden kötü olacağını zannetmiyorum.

1- anladığım kadarıyla annenizin bu saatten sonra kendi kendinin psikolojisini bozmasından endişelisiniz.
2- bazen ne yaparsanız yapın hatalı olduğunu anlatamazsınız.annenizin bu durumunu geçmişin acı hatıralarına borçlu olduğunu varsaysanızda sizin moralinizi bozmasa iyi olur.sonuçta size kızması kendine on kat üzüntü olarak geri dönecek.
3-Dünyanın adaleti konusunda bir yorum yapamayacağım. sonuç ta nasip kısmet diye bir şey var. diyelim sigortasız ağır iş yapan üç kuruşa çalışan bir adamla evlendiniz.mutluysanız kimsenin düşüncesini yuvanıza sokmayın.kaderinizde gün yüzü göstermeyen bir adam varsa. döner dolaşır evlenirsiniz bunu anneniz nasıl engelleyecek?

Belkide yasayamadigi seyleri gördügü icin sitem ediyordur ..

Keske böyle birsey icin Anneni kirmasaydin biraz söylesin baksin ...

Anneniz cok mutsuz. Ustune gitmeyin sertce. Yapma etme demeyle duzelmez, mutlu olabilecegi bir yol bulunmasi lazim.

Kendi haline bırakınca bilgisayardan kalkmıyor farklı bir Uğraş da edinmiyor hep evin içinde. Annem için ne yapmalıyım gerçekten çok şeyin yükünü taşıyorum sırtımda.
Maalesef sizin yapabileceğiniz birşey yok koskoca kadın sonuçta ne dur demekten anlar ne sus demekten.
Keşke her kariyer sahibi erkek adam gibi adam olabilseydi. En yakın arkadaşımın kocası mühendis ve dışarıdan göründüğünde harika bir adam dersiniz arkadaşımı lohusa haliyle döverken burnunu kırdı ve her akşam evde kavga var.
Ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu diye o arkadaşımın annesi çok üzülürdü bana, ama benim eşim sesini bile yükseltmemiştir daha bana karşı. Onun eşi para istediği zaman vermezken benim kocam maaşının tamamını bana verir sen daha iyi yönetirsin diye. Yani annenizin hiç bir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını bilmesi gerekir. Ama bu yaşına gelmiş ve daha facedeki mutluluk pozlarına inanıyorsa yapacak bişey yok.
Bende face 'i bu yüzden kapattım gerçekten, tatillerde mutluluk pozları verip de tatil dönüşü bile ayrılmaya kalkan iki arkadaşım var. Kaldı ki herkes mutlu olsa keşke bundan annenize ne?
Başkalarının hayatını incelemekten kendi hayatını yaşayamıyor ki.
Eğer gerçekten çok büyük bir sorun yapıyorsa bunu doktor desteği alabilir.

Maalesef sizin yapabileceğiniz birşey yok koskoca kadın sonuçta ne dur demekten anlar ne sus demekten.
Keşke her kariyer sahibi erkek adam gibi adam olabilseydi. En yakın arkadaşımın kocası mühendis ve dışarıdan göründüğünde harika bir adam dersiniz arkadaşımı lohusa haliyle döverken burnunu kırdı ve her akşam evde kavga var.
Ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu diye o arkadaşımın annesi çok üzülürdü bana, ama benim eşim sesini bile yükseltmemiştir daha bana karşı. Onun eşi para istediği zaman vermezken benim kocam maaşının tamamını bana verir sen daha iyi yönetirsin diye. Yani annenizin hiç bir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını bilmesi gerekir. Ama bu yaşına gelmiş ve daha facedeki mutluluk pozlarına inanıyorsa yapacak bişey yok.
Bende face 'i bu yüzden kapattım gerçekten, tatillerde mutluluk pozları verip de tatil dönüşü bile ayrılmaya kalkan iki arkadaşım var. Kaldı ki herkes mutlu olsa keşke bundan annenize ne?
Başkalarının hayatını incelemekten kendi hayatını yaşayamıyor ki.
Eğer gerçekten çok büyük bir sorun yapıyorsa bunu doktor desteği alabilir.

Bu söyledikleriniz çok doğru ama acılı insanın mantığı olmuyor pek.. :(

Yani anlatsanız, gözleriyle şahit olsa elbette o da Allah hayırlısını versin.
İyi kötü nerede belli olmaz der elbet.

Ama acılar içinde yaşlanmış ve başkalarının mutluluğunu dışardan bakarak değerlendiriyor.

Evet ve en acısı kendi hayatını yaşayamıyor..

Back
X