Annemin Çok Mutsuz Olması

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
neden sürekli konu açıyorsun diye kızacak insanlar lütfen yorum yapmasın. çok çekinerek açtım konuyu, zaten ağlaya ağlaya yazıyorum. lütfen çok üstüme gelmeyin.
annem çok mutsuz. çok çok mutsuz. her gün sürekli uyuyor. akşam 7'de pat kafayı vurup yatıyor. bugün yemeğe gittik suratı asık gözü dalıp dalıp duruyor "ben mi bir şey yaptım" diyorum hayır diyor üstelersem de hakaret ediyor. her çarşıya indiğimizde ağlayacak gibi geziyor yanımda. bir şey soruyorum cevap vermiyor tekrarlıyorum suratıma bakıyor. bir şeyler olmuş gibi ne olduğunu bilmiyorum. annem üzgün oldukça ben daha çok üzgün oluyorum. babamı kaybettiğim dönemde annem sürekli bayıldı her gün her saat yerden kaldırdım ağlayamadım içime attım 6 ay boyunca annemi teselli ettim o da bana hiç yardımcı olmadı dağıldı da dağıldı sonra da depresyon hastası olduğumu öğrendim. annen psikoloğa gitmedi mi diye soracak olursanız hayır gitmedi gitmiyor muhtemelen de gitmeyecek. lütfen akıl verin.

ekleme: konuyu açmadan önce araştırma da yaptım aslında. yani çok çekindim buraya konu açarken. kusura bakmayın
kanıt:

Eklentiler

• 11.webp
    11.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 187
Son düzenleme:
Anlattığınıza göre burdan akıl verecek kadar basit degil konu. Ciddi bir problem var. Ne yapıp edip ikna etmelisiniz. Eğer kendisi gitmiyorsa bir psikologla durumu görüşün belki kendisi gelebilir. Sebebi bir kayıp mı? Önceden böyle miydi? Ne yaşadı da böyle oldu? Ben durumun vahim olduğunu düşündüm anlattıklarınızdan.

Annenize firsat vermeden( firsattan kastim uyumasi sinirlenmesi gerilmesi) karsisina gecip yuzlesin bunlari konusun ve bu durumun size zarar verdigini soyleyin birlikte cozume ulasabileceginize ikna edin destek icingitmek zorundada degil online destek aldirabilirsiniz.. ve tabi ki sizde almalisiniz

Anlattığınıza göre burdan akıl verecek kadar basit degil konu. Ciddi bir problem var. Ne yapıp edip ikna etmelisiniz. Eğer kendisi gitmiyorsa bir psikologla durumu görüşün belki kendisi gelebilir. Sebebi bir kayıp mı? Önceden böyle miydi? Ne yaşadı da böyle oldu? Ben durumun vahim olduğunu düşündüm anlattıklarınızdan.
Sebebini inanın bilmiyorum. Söylemiyor da zaten. Çok yorucu gerçekten
Annenize firsat vermeden( firsattan kastim uyumasi sinirlenmesi gerilmesi) karsisina gecip yuzlesin bunlari konusun ve bu durumun size zarar verdigini soyleyin birlikte cozume ulasabileceginize ikna edin destek icingitmek zorundada degil online destek aldirabilirsiniz.. ve tabi ki sizde almalisiniz
Şu taşınma işleri bittiği zaman ben de online terapi düşünüyorum. Annem muhtemelen istemez, hep reddeder böyle şeyleri

Psikiyatri için ikna etsen? İlaçlar sana iyi gelecek dertleri düşünmeyeceksin diye.

Bir de tavsiyem sınır çiz. Annen yetişkin bir birey, kendi sorumluluğunu almalı. Onun mutsuzluğu ancak kendi isterse çözülür. Sen öneri sunarsın yaparsa yapar yapmazsa yapmaz. O senden bağımsız bir birey sonuçta. Sen kendini mutlu etmeye bak öncelikle.

Psikiyatri için ikna etsen? İlaçlar sana iyi gelecek dertleri düşünmeyeceksin diye.

Bir de tavsiyem sınır çiz. Annen yetişkin bir birey, kendi sorumluluğunu almalı. Onun mutsuzluğu ancak kendi isterse çözülür. Sen öneri sunarsın yaparsa yapar yapmazsa yapmaz. O senden bağımsız bir birey sonuçta. Sen kendini mutlu etmeye bak öncelikle.
Haklısınız. Ben de sınırlarla alakalı videolar izliyorum kendi hayatıma uyarlayıp ders çıkarmaya çalışıyorum.

Yazıldı mı bilmiyorum ama kendi halinizi anlatın. Ben de çok üzgünüm anne artık beni de gör benim de bir anneye ihtiyacim var artik deyin. Yaşadıklarınızı anlatın. Çok sarsıcı olacaktır ama işe yarayabilir. Sürekli toparlamaya çalışmak bir süre sonra yetersiz kalıyor bir de bu şekilde deneyin. Belki annelik iç güdüsüyle sizi koruma arzusuyla toparlanır. Allah yardimciniz olsun

Acaba siz bir psikiyatriye gidip, anlatsanız, ilaç verir mi? Anneniz de kullanırsa çok iyi olur. Zaten daha iyi hissedince kendisi de gitmek ister belki. Ben bunu yaşadığımda ilkokuldaydım. Çok etkilenmiştim. Hep ölmekten bahsediyordu annem, çok yıkıcı bir durum. Allah yardımcınız olsun. Ama depresyon artık çok kolay tedavi ediliyor ilaç ve terapiyle. Kendim de anneniz gibiydim. Buraya konu bile açmıştım. İkna olsa gerisi gelecektir.

Doktora gitmiyorsa online terapi başvurusu yapmalısınız tabii buna bütçeniz varsa.
Anneniz hasta oldugunu destek alması gerektiğini belki anlar.
Size de Allah güç versin anneniz için çabalarken kendinizi ihmal etmeyin

Merhaba.. Annenizin annesi gibi hissetmek ve bunu yaşamak çok zorlayıcı.. Burada anlattıklarınızla size ışık olmak imkansız, herkes kendi yaşamına göre değerlendirmede bulunacaktır herkes tektir, özeldir, yaşamlar birbirine çok benzese de eşsizdir. hayat kocaman bir bütün, bir sürü etken var yaşamımıza şekil veren. Öncelikle kendinize iyi gelmelisiniz. Yaşadığınız şehri ve yaşınızı bilmiyorum. Hastanelerde psikologla görüşmek, randevu bulabilmek zor oluyor ama yine de devlet hastanesini bi araştırın. Bazı belediyelerin psikologları var, randevu alarak destek alabiliyorsunuz. Yaşadığınız şehrin üniversitesinde psikolojik danışma, psikoloji bölümü varsa üniversite öğrencilerine yönelik danışma hizmeti verebiliyorlar. Bunlar ücretsiz seçenekler. Maddi karşılık vererek hizmet alacaksanız online yerne yüz yüze almanızı öneririm. Ama lütfen önceliğiniz psikolog olsun, gerekirse psikiyatriste yönlendirir zaten. Mutlu bir yaşam diliyorum 🙏🙏🙏

Back
X