Annemin davranışları

anneniz affetmiş demek ki bakıyor..
sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.. yok çocuğumla ilgilenmedi falan.. anneannenizi mi kıskanıyorsunuz?
ne diyim Allah bakıma muhtaç hale gelmeden canımızı alsın.. çocuklarımız baksa torunlar laf edecek demek ki..

geçmişle bu kadar kavga halinde yaşamayın size zarar..

Valla ben O kdr işin içindeyim ki annem anneanneme kızsın bana anlatır babama kızsın bana anlatır kardeşime kızsın bana anlatır annem üzülünce üzülen hep ben oldum.şimdide 1saatlik iftar için bizimle gelmiyorsa kırılmakta Hakkı'm onun annesi tabi birşey diyemem ama bize de vakit ayırmalı

ben anladım sizi ama bir yandan da anneyi anlamak gerekir.
siz neden ananenizi kabullenmiyorsunuz? onu da davet etmeniz veya o gelemeyecekse iftar organizasyonunu annenizde düzenlemeniz annenizin de işini kolaylaştıracaktı. ama ananenizi tamamen dışlayınca, o da yalnız bırakamıyorsa vicdanen, mecburen tercihini ondan yana kullanacak ve sizinle ilgilenemeyecektir.

Düşünceleriniz çok yanlış. Ne olursa olsun kötüde davranmış olsada sonuç olarak annesi. Tabikide ilgilenicek bakıcak ayrıca anne torundan önce gelir. Dememkki anneniz size biraz yanlış yapsa siz çok kolay bişekilde annenizi silip atabilirsiniz. Sizi çok bencilce buldum. Anneniz sizin keyfinize göre davranamaz

Önceden Ben çok severdim hani kovsa giderdim anneanneme.
Ama sonra baktım küçücük çocuğa ailesini kötüleyen şımartılmak isteyen,sürekli iş çeviren bir kadın,Soğudum.
Annemi çok ağlatır evlatta ayrımı yapardı ama Annem yine kıyamazdı neyse ki şimdi farkında,hep merhamet etsede boşa çıktığını gördü annemde uzaklaştı.
Ama görüyorum ki anneannem sevgi gösterse koşarak gider,içinde o açlık var işte.Vicdanen bırakamıyorlar,anneannelerde iyi davrandıkça güzel yönlerini görüp seviniyorlar kendilerini beni seviyor diye ikna etmeye çalışıyor aslında,annenizde böyle bence.
Anneanneme bak anne,ama sende çok abartıp kendini bizi ihmal etmeye başladın koca kadınım artık sevgi duyamam ben yeterince tanıyorum bana anlatma ama sende uzak duruyorsun torunundan bunu gör ileride çocuğumun sana uzak sevgisiz büyümesini istemiyorum deyin.

Hayır ben anlamıyorum ki teyzem bıraktı gitti dayıml yengem bi bakıcaz dedi paralarını yedi bakmadı annem aldı vicdanen kabul etti sokakta kalıcak hali yok tabiki ama niye bu kadar zorluğundan biz etkileniyoruz anneannemin en sevmediği torunu bendim beni görünce dışarıda içeri girerdi ben şimdi niye sürekli hayatımda olsun isteyim ki annemde sevmiyorum diyordu bana onu anlatıyordu şimdi hep onun yanında burda bana suç bulanlar siz sanki yıllar sonra bu durumda ah anneannecim Can'ım anneannecim diyeceksiniz ben annemin kendini bu kadar parçalamasına kızıyorum herşey dozunda güzel benim çocuğum bile farkında ilgisiz kaldığının annemin yanından ayrılmıyor bir tarafın gönlünü yapayım derken diğer tarafı ihmal ediyor

Bir çok yaşlı insan gördüm elden ayaktan düşünce sürekli kavga ettiği hor gördüğü çocuğu , gelini , damadı , torunu dışında bakan olmuyor.
Annen en güzelini yapıyor.
Fazla takılma ne olursa olsun annesi onun elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Çocuklarını ihmal ettiğinin farkında bence.
Eğer siz ile iftarda iken bir şey olursa anneannenize anneniz bunu kaldıramaz üzülür. Bu yüzden sizinle gidemez.
Eğer evde anneannenize siz yok iken birkaç saat bakacak biri olursa gelir bence.

Evet sende sorun var
Ne diyelim Allah seni cocuklarinin eline dusurmesin,huzurevine falan git yaslaninca

hayır yani siz gidin nereye istiyorsanız

anladığım kadarı ile ayrı eviniz var zaten

anneniz onu evde yalnız bırakmak istemiyor

yerinden kalkamıyorsa gidin annenize mutfakta oturun annenizi görün

yani evde kalkamayan birini bırakıp gitmek olmaz ki

insanlar bakıcı vs tutuyorlar kalkamayanlara

bir çok haber var evde yatalak hasta vardı üst katta yangın çıktı vs diye

siz sevmeyebilirsiniz ya da ayrımcılık vs hoşunuza gitmeyebilir ama o onun annesi ve o şikayetçi değil

hani deseniz ki annem bunaldı bir saat bir yere gidemiyorum diye ağlıyor o zaman farklı şeyler yazardık ama kadın sizinle iftara gelmiyor diye ona trip yapma hakkınız yok ki

bir de benim çocuğumla ilgilenmedi ne deme

ben sizi suçlu bulmadım ki,
sadece anneniz kararını vermişken, onunla olmak isteyen sizin ananenizi kabul etmeniz gerektiğini söylüyorum.
onu görmezden gelin istemiyorsanız ama annenizle plan yaparken bundan sonra ananenize kimin bakacağını da düşünün.
dediğim gibi iftar planı yapıyorsanız ne kadar sevmeseniz de ananenizi çağırmanız gerekir, yoksa anneniz nasıl evde yalnız bırakıp gelebilir ki, sevmese bile sorumluluğu üstlenmiş artık, bunu anneniz tercih etmiş.

ama işte ayırmalı da neden ille de sizin istediğiniz şekilde

anneniz ille de sizinle dışarıda görüşmek zorunda mı

ne bileyim anneme bana gel desem belki ben çıkamam sen gel der

ne önemi var ki

kadın size küsmemiş ki evin dışına iftara gelmemiş sadece

Anlayışlı yorumunuz için teşekkür ederim

evet mantıken anne toruna göre daha yakın akrabadır.
insanın en yakın akrabası da aslında kendi evladı veya annesi babası değil, kardeşidir bence,
düşünsene ana aynı baba aynı ise bu kadar kiminle kandaş olabilirsin ki...

(neyse çok konu dışı oldu )

çocuk kaç yaşında ne ilgisi eksik

yani ne bileyim oğlum 5 yaşında yılda bir görür anneannesini

ekstra ne ilgisi eksik olabilir ki

anneannesi dışarıda onu lunaparka mı götürmüyor evde anneanneniz var diye

bir de kimse size anneanneyi sevin vs demiyor ki

bu annenizin hayatı müdahale etmeyin

anneniz babanıza ya da ne bileyim ikinci eşi olsa ona baksa nasıl karışamayacaksanız anneannenize ya da komşu Ayşe Hanım ile geçirdiği zamana ilgisine de karışamazsınız

siz niye bu kadar bilendiniz yaşlı kadına?anneniz bile affetmiş,bakıyorken.

benim babacığımda 87 yaşında,hasta değil ama yaşlılıktan artık pek dışarı çıkamıyor.biz bütün planlarımızı ona göre yapıyoruz.mesela iftarda,onlarda toplanacağız,hep beraber.ben babama, anneme bakmak isterken,oğlum,veya gelinim sizin gibi düşünse,çok üzülürüm.b

bence annenizi düşünüyorsanız,haftada 1-2 saat siz bakın,anneniz nefes alsın,dışarıya çıksın,gezsin.

Ben anlatmadım herhalde siz babanıza düşkünsünüzdür seversiniz tabi ki olur ama benim bir sevgim yok çocuğum doğduğunda bile görmeye gelmedi düşünün artık bende isterim çok sevdiğim bir anneannem olsun yanından ayrılmayım ama olmuyor o şu an hasta olduğu için bizimle anneme zaten birşey demiyorum baksın ama hayatını herşeyini ona bağlamak bencillik olur

4 yaşında ve doğduğundan beri hep annemle ona çok düşkün.evde baksın ama torununa çocuğuna kendine vakit ayırsın isterim buda benim doğal Hakkı'm değil mi ama annem memnun kaç kerede söyledim ben sadece çocuğum düşkün olunca ilgisiz kalınca üzülüyorum

ama nasıl bir ilgi bekliyorsunuz yani

anneanne yerinden kıpırdayamıyor zaten evde

çocuk da 4 yaşında

gidin oynasın anneannesinin evinde

o yaş çocuğu zaten her şeyi oyuncak yapar anneannesi de dahil yani

annenize oturmaya gidince size su bile vermiyor mu evinde, ne bileyim gelme anneannenin başı çocuk sesi kaldırmıyor mu dedi de bu kadar kırıldınız

belki de ben algılayamıyorum yani anneannenin çocuğa ilgisiz kalmasının nasıl olduğunu, ne beklendiğini

yani çocuk kucağına çıktı da anneanne kıskanır in kucağımdan mı dedi

Sanırım ben anlatamadım sonuç olarak annemle birbirimize çok düşkünüz eşim ve kızım dahil.anneannemin bu kadar ilgiyi hak ettiğini düşünmüyorum ama annem memnun yapacak birşeyim yok kendisi bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…