Ben sizi çok iyi anlıyorum anne sevgisi baba sevgisi her insanda vardır sonuçta öyle ya da böyle bir emek görüyosun. İtilip kakılsan da içten içe sevgi görmek istiyosun falan.. Ama anneanne babanne öyle değil. Sevgi görmezsen sen de sevmiyosun, sevemiyosun içinden gelmiyo çünkü. Hele bir de anne ya da babaya yapılan haksızlıkları görünce daha çok bileniyosun. Kötüyken gelip hakkında atıp tutarlar bilendikçe bilenirsin iyice. O ananeler babaneler sağlıklıyken itin şeyine soktukları evlatlarının eline düşerler sonra. Ama yaşlı olunca saygı göstermek zorunda olan da sen olursun. Ama başta yazdığım gibi insan kaç yaşında olursa olsun, geçmişte ne yaşamış olursa olsun hatta annesinin sırf kendisine muhtaç olduğu için yüzüne baktığının farkında olsa bile, insan içindeki o çocuk onu sevgi olarak görmek istiyo. Ben sizin neler hissettiğinizi üç aşağı beş yukarı anlıyorum. Siz belli ki anne sevgisiyle büyümüşsünüz ve onu çok seviyosunuz. Şimdi kendi kendini kandırdığının farkındasınız ve bu sizi üzüyo. Bana çocuğuma vakit ayıramıyo demeniz biraz bahane gibi geldi ki bence en doğal hakkınız. Ben de isterim ki annem çocuğumla kendi çocuğu gibi ilgilensin sevsin çünkü ben annemden öyle gördüm öyle yapcağını da biliyorum. Bu tarz bir sebep buna engel olursa bozulabilirim. Sevgi konusunda bencilim kimin ne düşündüğü de umrumda değil. Başkaları sevgisiz büyüdüyse veya empatiden ölüyolarsa bunun için beni eleştiriyorlarsa bu benim problemim değildir. Ama sizin asıl derdiniz bence annenizin ananenize bu kadar şeye rağmen bakıyo olması. Sevgi gören insan bunu anlayamıyo ne yazık ki. Sizin içinizdeki çocuk da size annenizin ''haketmediğini düşündüğünüz'' insana ayırdığı vakit için haksızlık olduğunu söylüyo. Ama onun açısından da bakmaya çalışmaktan başka yapabilceğiniz bişey yok. Çünkü o da senelerdir aradığı anne sevgisini anca görebilmiş bırakın biraz hevesini alsın sabredin. Ama annenize diyin ki sen her şeyi sineye çekip evine almışsın bakıyosun ananeme, evlatlık görevini yerine getiriyosun madem bana gelip de kötüleme artık onu. Seni dinledikçe daha da bileniyorum kendine haksızlık yaptığını düşünmeye başlıyorum. Daha sonra gelip iyi yönlerini anlatman onu sevmemi sağlamıyo. İçinizdekileri dökün yani. Annenizle de evinde görüşüverin ananenizle konuşmak zorunda değilsiniz ya illa