bana sorarsan Türk olmak gibisi yok, oyuzden sıcak bakmıyorum vatandaşlık değiştirenlere , yapanda yapsın karışamam ama desteklemem, avantajları için sırf bunu yapan insanı samimi bulmuyorum olay bu yani.. insan hangi millet olarak anılmak istiyosa onu seçer
çifte vatandaşlık yasaklandı artık alman olarak kalıcak seçen , banane tabiki isteyen istediği şeyi seçsin sadece fikrimi söyledim eger Alman vatandaşı yapamk için bu sıkıntılara giriyosa konu sahibi değmez diyorum kendi açımdan , neden orda dogurmak istediğini anlamak istediğimden konu alman vatandaşlıgına geldi bence uzatmayalım konu sapmasın.Vatandaşlık değişmiyor ki. Çifte vatandaşlık oluyor.
Ve eğitimden tut sosyal hak olarak bir çok avantajı var.
Ayrıca bir de serbest dolaşım kolaylığı. Daha ne olsun?
çifte vatandaşlık yasaklandı artık alman olarak kalıcak seçen , banane tabiki isteyen istediği şeyi seçsin sadece fikrimi söyledim eger Alman vatandaşı yapamk için bu sıkıntılara giriyosa konu sahibi değmez diyorum kendi açımdan , neden orda dogurmak istediğini anlamak istediğimden konu alman vatandaşlıgına geldi bence uzatmayalım konu sapmasın.
Seninki daha fenaymis cidden. Ben bana oyle dese hic kaldiramazdim heralde. Allah sabir versin sana canimBenim annemde her telefonda , her gorusmemizde kilo vermemi soyluyor, az Ye, sut olsun deme, halbuki daha hic sut olsun diye bi cumle cikmamistir agzimdan, zayifla, siskoluk Cok pis, bilmem ne... Kiyafetlerimi giyer, bana Dar olanlari secip uzerine deniyormus gibi yapar, ball bana oluyor demeye getirir, Hemen ekler, yeme, kilo alma, sut olmasin gerek Yok sute, iki ablam var benden zayiflar, onlarin yaninda beni hep rezil eder. Hamileligimde 30 kilo aldim. Ama verdim 5 kilosu falan kaldi. 62 kiloyum Su anda. Annem her firsatta kilo ver Cok pis olmussun Su haline bak rezil haldesin Der bana
O zaman deyr katlandikkarina .Ha bide cifte vatandaslik daha yeni izin verildi, burda dogurucam icin biliyorum, kizim cifte vatandas olucak, eger diyelim olmasa bile mavi kart diye bisey var cifte vatandas gibi oluyor. Mesela benim mavi kartim var türkiyede türk vatandasi sayiliyorum, büyük kizim mesela cifte vatandas. Hem alman hem türk pasaportu var. Bilginize...
Bence direkt saldıraya yada silip atmaya geçmeden önce düşünmeniz gereken bazı hususlar var. Birincisi neden elektirik parasını bu kadar düşündü, maddi durumu kötü mü ? İkincisi eski insanlar yeni nesil gibi çocuklarına çok dikkat etmezmiş, bizim kadar pimpirikli değillermiş. Soğuk evlerde doğum yapıp, soğuğun içinde büyütmüşler hep çocuklarını. Zor şartlar içinde annelik yapmışlar. O yüzden sizin pimpirikliliğine bir anlam veremediğinden böyle konuşmuş olabilir. Sizde hamileliğinizden kaynaklı böyle bir tepki vermiş olabilirsiniz. Siz fanınızı alın faturasını da kendiniz ödeyin.. Son olarak diyeceğim bazen annelerin laflarını duymamak gerekir. Genel olarak nasıldır bilmem ama ben bu durumda ilgisiz, şefkatsiz, kötü anne izlenimine kapılmadım. Kuşak farkını unutmamak gerek..Slm kizlar,
Moralim öyle bozulduki uyuyamadim, buraya icimi dökim dedim
Söyle, ben suan 37. haftalik hamileyim. Aslinda türkiyede yasiyorum ama bebegimi dogurmaya almanyaya annemin yanina geldim. Bide kizim var nerdeyse 3 yasinda. Simdi bizim oturdugumuz evde gece 12 den sonra kaloriferleri kapatiyorlar, gece soguk oluyor, bide daha kis tam gelmedi bile, gece uyaniyorum sürekli kizimin üstünü falan örtüyorum yüzü üsümüs oluyor. Bende kac gündür kendi öz annem benim, diyorumki fan almam lazim, bebek dogunca burda hasta olur diyorum gece soguk oluyor, hani kaloriferler kapaniyor ya, annemde hep sey der ay yok gerek yok iste battaniyeyle falan siki siki örteriz falan, emzirmeye battaniyeyle alirsin falan filan iste. Bende diyorum kendi kendime yaw fanin fiyati neki diyorum bebegimden önemlimi. Simdi biraz önce dedimki öz anneme, kardesimle konustum oda diyor fan alman lazim bebek hasta olur falan, ana kendi öz annem bana demezmi yok cok elektrik yakar diye, sen onu bütün gece kapatmassin dedi bana ya. Dedim bebek hasta olur yüzüme bakip dalga gecer gibi olsun doktor surda demezmi...
Ay kizlar soklar icindeyim yani, ben anlamadim acaba benmi abartiyorum diyorum, öyle demek istememistir diyorum. Bide dedim ay merak etme elektrigini öderiz dedim yani. O kadar sinirliyimki, elimde olsa geri evime ucacagim ama daha bu halimle nasil gidim.
Yani sok oldum ben bebegimin hasta olmasin diye düsünüyorum, ben öz annem elektrik faturasini düsünüyormus....
sen fan mı elektirkli sobamı herneyse al hazır et,fatıranı da kendin öde hiç sorun olmaz.Annem aslinda böyle degildir, mesela kizima herseyi alir, bana kizar alma diye ama kendisi dayanamayip kendisi alir mesela, bide cok seviyor torununu biliyorum. Ama iste öyle demesi beni cok sasirtti, simdi evet kazanci falan iyi ama bu aralar hem durumu biraz karisik, maddi durumdanda biraz zor bir durumdan geciyor, yani anliyorum annemide. Ama geldigimden beri hic yük olmamaya calisiyorum. Belki diyorum saka yapmistir, agzindan öyle cikmistir falan filan. Simdi hamilelikte insanin duygulari falan baska isliyor ya, diyorum benmi abarttim. Yani sonucta benim annem , biz aslinda iyi anlasiriz, arada kavga oluyor ama:)
NORMALDİR.BAZI KADINLAR BELLİ BİR YAŞTAN SONRA BU DENLİ DEĞİŞİYOR..SEN TABİKİ BİLDİĞİNİ YAP COCUĞUN İÇİN.ANNENİ ÖYLE KABUL ETMELİSİN ÇÜNKİ ÖNCELİK SIRALAMASI DEĞİŞTİ BÜYÜK İHTİMAL.TARTIŞIRSAN SAVAŞMAK ZORUNDA KALIRSIN Kİ HİÇ GEREK YOK..FATURANI ÖDERSİN SORUN OLMAZ..ANNENE ÜZÜLDÜM..ZOR DURUMDA..Slm kizlar,
Moralim öyle bozulduki uyuyamadim, buraya icimi dökim dedim
Söyle, ben suan 37. haftalik hamileyim. Aslinda türkiyede yasiyorum ama bebegimi dogurmaya almanyaya annemin yanina geldim. Bide kizim var nerdeyse 3 yasinda. Simdi bizim oturdugumuz evde gece 12 den sonra kaloriferleri kapatiyorlar, gece soguk oluyor, bide daha kis tam gelmedi bile, gece uyaniyorum sürekli kizimin üstünü falan örtüyorum yüzü üsümüs oluyor. Bende kac gündür kendi öz annem benim, diyorumki fan almam lazim, bebek dogunca burda hasta olur diyorum gece soguk oluyor, hani kaloriferler kapaniyor ya, annemde hep sey der ay yok gerek yok iste battaniyeyle falan siki siki örteriz falan, emzirmeye battaniyeyle alirsin falan filan iste. Bende diyorum kendi kendime yaw fanin fiyati neki diyorum bebegimden önemlimi. Simdi biraz önce dedimki öz anneme, kardesimle konustum oda diyor fan alman lazim bebek hasta olur falan, ana kendi öz annem bana demezmi yok cok elektrik yakar diye, sen onu bütün gece kapatmassin dedi bana ya. Dedim bebek hasta olur yüzüme bakip dalga gecer gibi olsun doktor surda demezmi...
Ay kizlar soklar icindeyim yani, ben anlamadim acaba benmi abartiyorum diyorum, öyle demek istememistir diyorum. Bide dedim ay merak etme elektrigini öderiz dedim yani. O kadar sinirliyimki, elimde olsa geri evime ucacagim ama daha bu halimle nasil gidim.
Yani sok oldum ben bebegimin hasta olmasin diye düsünüyorum, ben öz annem elektrik faturasini düsünüyormus....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?