Annemin dedigi

Konu sahibi neden yorum yapanlara patlamış anlayamadım.
Çünkü şehir değiştirmeyi bırak doğum için ülke değiştiriyorsun, bence de yanlış bu.
Vatandaşlık dışında başka gerekçelerin varmış ya, onları sen söylemedin ki biz bilelim bir de fırça atıyorsun
Hoş gerekçe ne olursa olsun yine de saçma ülke değiştirmek çok acil bişey olsa bana kocam vizeyle şunla bunla uğraşmaktan yanıma gelemeyecek.
Ha deyince küçücük bebekle geri dönmeyeceksin en az 2 ay daha Almanya da kalacaksın
Kocan bebeğini nerdeyse 2 3 aylıkken görecek bilmiyorum bana ters geliyor.
Üstüne üstlük annenin dedikleri de var, kusura bakma ama dil yarası unutulmaz
Ne kadar iyi davranırsa davransın ben olsam unutamazdım dediklerini..

Vatandaşlık değişmiyor ki. Çifte vatandaşlık oluyor.
Ve eğitimden tut sosyal hak olarak bir çok avantajı var.
Ayrıca bir de serbest dolaşım kolaylığı. Daha ne olsun?

Vatandaşlık değişmiyor ki. Çifte vatandaşlık oluyor.
Ve eğitimden tut sosyal hak olarak bir çok avantajı var.
Ayrıca bir de serbest dolaşım kolaylığı. Daha ne olsun?
çifte vatandaşlık yasaklandı artık alman olarak kalıcak seçen , banane tabiki isteyen istediği şeyi seçsin sadece fikrimi söyledim eger Alman vatandaşı yapamk için bu sıkıntılara giriyosa konu sahibi değmez diyorum kendi açımdan , neden orda dogurmak istediğini anlamak istediğimden konu alman vatandaşlıgına geldi bence uzatmayalım konu sapmasın.

bence fan alma, o çok sicak ufleyip bogar sanki çocugu
çok sicak iyi deil, ortamin isisni dengede tutaacak baska bisey al
ha bide çocuuk usuduugu için deil etrafdakiler tarafindan çok ellenip opuldugunde hasta olur ( vucut isisi dusunce bagisiklik zayiflar sadece mikroplarin girmesi kolaylasir )

O kanundan haberim yoktu.
Türk olmak bana göre de gurur verici ama tabi ki herkesin kendi kararı.

Ben size sormadim dogrumu yaptim yanlismi yaptim diye yada alman vatandasi icin geldim dogrumu yanlismi diye, böyle bisey sorduguu hatirlamiyorum... Ben bitek dün gece icimi sikan bi durumu paylasmak istedim...

Asil konuma cevap veren arkadaslar cok tsk ederim, artik burdayim ve bu durumu en iyi sekilde gecirmem lazim. Ha bide bilmeyen ama bilmis gibi konusan arkadaslara söylüyorum, bebek bi haftalikken ucaga alina biliyor, ben bebegim 1 aylikken dönüs yapicam, masus söylüyorumki bilmedikleri konuda bilmis gibi insanin aklini karistirmasinlar:)

Ha bide cifte vatandaslik daha yeni izin verildi, burda dogurucam icin biliyorum, kizim cifte vatandas olucak, eger diyelim olmasa bile mavi kart diye bisey var cifte vatandas gibi oluyor. Mesela benim mavi kartim var türkiyede türk vatandasi sayiliyorum, büyük kizim mesela cifte vatandas. Hem alman hem türk pasaportu var. Bilginize...

Seninki daha fenaymis cidden. Ben bana oyle dese hic kaldiramazdim heralde. Allah sabir versin sana canim

O zaman deyr katlandikkarina .

Bence direkt saldıraya yada silip atmaya geçmeden önce düşünmeniz gereken bazı hususlar var. Birincisi neden elektirik parasını bu kadar düşündü, maddi durumu kötü mü ? İkincisi eski insanlar yeni nesil gibi çocuklarına çok dikkat etmezmiş, bizim kadar pimpirikli değillermiş. Soğuk evlerde doğum yapıp, soğuğun içinde büyütmüşler hep çocuklarını. Zor şartlar içinde annelik yapmışlar. O yüzden sizin pimpirikliliğine bir anlam veremediğinden böyle konuşmuş olabilir. Sizde hamileliğinizden kaynaklı böyle bir tepki vermiş olabilirsiniz. Siz fanınızı alın faturasını da kendiniz ödeyin.. Son olarak diyeceğim bazen annelerin laflarını duymamak gerekir. Genel olarak nasıldır bilmem ama ben bu durumda ilgisiz, şefkatsiz, kötü anne izlenimine kapılmadım. Kuşak farkını unutmamak gerek..

Annem aslinda böyle degildir, mesela kizima herseyi alir, bana kizar alma diye ama kendisi dayanamayip kendisi alir mesela, bide cok seviyor torununu biliyorum. Ama iste öyle demesi beni cok sasirtti, simdi evet kazanci falan iyi ama bu aralar hem durumu biraz karisik, maddi durumdanda biraz zor bir durumdan geciyor, yani anliyorum annemide. Ama geldigimden beri hic yük olmamaya calisiyorum. Belki diyorum saka yapmistir, agzindan öyle cikmistir falan filan. Simdi hamilelikte insanin duygulari falan baska isliyor ya, diyorum benmi abarttim. Yani sonucta benim annem , biz aslinda iyi anlasiriz, arada kavga oluyor ama:)

Anneniz cok zorluk cektiyse zamaninda demek ki.
Yine de cok uzulmeyin, guzelce anlatin. Doktora verecegim parayi elektrige veririm hem cocugum da aci cekmemis olur deyin. Eminim anlayisla kabul edecektir.
Cok zorluk ceken insanlarda boyle tutumlar zuhur edebiliyor.

sıkın dişinizi.
yavrunuz için çok güzel bir şey yapmışsınız az kalmış işte. keşke imkanım olsaydı da ben de gideydim acı vatana :)

siz fanınızı alın, elektriğe, suya, mutfağa katkınızı yapın. annenize hediye filan alın. üzmeyin kendinizi. yavrularınızı düşünün.

Allah beraberinizde olsun

Git al neden Annene soruyosunki alalim diye .

Sorun elektirik se odersin.

Katlanacaksiniz onun evi onun kurallari cift vatandas olsun diye cocugu almanyalarda dogurmak kolay degil burada kurulu duzeni birakip gitmissiniz hersey sizin eviniz olmayabilir.ayrica almanyada eski durumlar kalmadi her sey cok pahali o yuzden annenize maddi olarak yardimci olun
ayni seyi kv niz yapsa idi ne tepki verirdiniz acaba

sen fan mı elektirkli sobamı herneyse al hazır et,fatıranı da kendin öde hiç sorun olmaz.
sakın bebeğini soğukta yatırma.vicdansızlık olur bu.
annen de genelinde böyle değilse zaten üzerinde durma.
ama anneme tavır yapacam diye de bebeğini hasta etme sakın.bunun şakası olmaz.
senin içinde çok konforsuz olur buz gibi gecelerde bebek emzirmek.
el insaf yani.

NORMALDİR.BAZI KADINLAR BELLİ BİR YAŞTAN SONRA BU DENLİ DEĞİŞİYOR..SEN TABİKİ BİLDİĞİNİ YAP COCUĞUN İÇİN.ANNENİ ÖYLE KABUL ETMELİSİN ÇÜNKİ ÖNCELİK SIRALAMASI DEĞİŞTİ BÜYÜK İHTİMAL.TARTIŞIRSAN SAVAŞMAK ZORUNDA KALIRSIN Kİ HİÇ GEREK YOK..FATURANI ÖDERSİN SORUN OLMAZ..ANNENE ÜZÜLDÜM..ZOR DURUMDA..

annneeemm !! benım annemde şimdiden ikizlere harıl harıl patık hırka atkı bere oruyor..besıklerını ben alıcam bıle dedi.gidip annemın ayagını opeyım..yemınle şok oldum.ne analar var yaa!! emınsın dımı,öz falan yani.üvey gıbı tavırlar sergılıyor ya

Kizlar herhalde annem saka yapti, ben hamilelik piskolojisiyle yanlis anladim...

Annem bugün gitmis isitici almis:) ya hayir diyorum ya bende cok sasirdim, cünkü battaniyesini ördü, pattikler ördü, havlularini aldi, sonra öyle bisey diyince sasirdim. Ama bugün gitmis almis bitane:) cok sevindim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…