annemin dedikleri ve evlilik:(

ehlimana

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
3.416
208
363
istanbul
kızlar bugün annemle bir konu hakkında tartıştık. konu aslında pekte abartılacak birşey değil ama bana artık geldiler. sınavlara hazırlanan biriyim. evdeyim malum 2. dönem başlayacak. kardeşim de üniversiteden geldi bende istanbul dayım. o da düzce de okuyor. tabi geldi ya annem hemen beni onun hizmetçisi moduna soktu beni. 1 dediğini yaptım 2 dediğini yaptım ama en sonunda yemek yiyecek paşa annem onun en sevdiklerini hazırlamış ya masayı hazırladım sildim vs. paşa başladı emirlere masayı bi daha sil güzel sil. normalde de bu kadar şey yapmam. bu arada o masa günde 10 posta silinir çünkü çok yemek yer gün içinde taktı ya masaya o masa parlamadan yemez orada. sonra ben de sildiğimi daha kaç defa silmem gerektiğini sordum.
tabi annem de hemen savunmaya geçti. yarın el oğluna gideceksin. damadı değil el oğlu olacak. erkeklere böyle yapmak lazım, kocan ister paşa paşa yaparsın şimdi mi eriniyorsun diye söylendi. daha doğrusu her defasında başlar el oğlundan çıkar benim evliliğimden daha evlenmeden kocaya boşanma için sebep veriyor. artık korkuyorum bir gün tutar bu bedduaları ya

canım annelerin genelde huyu bu:)ne yapıcan idare etmekten başka çare yok.evlilikte onların söylediği gibi olmuyor inan bana 2 senelik evliyim hiç te öyle el oğlundan masayı şu kadar sildin bu kadar sildin diye bir şey duymuyorsun:)annenin şimdi sana yaptırdığı sıkıcı işler yarın öbür gün seni yani evlilikte kendin yapıcan ister istemez çünkü öyle alışıyosun kocan istedi diye değil senin için rahat etmicek ve duramıcaksın:)acayip bir durum o yüzden şimdi seni bunalıma soksa da evlendiğinde aynılarını sen yapıcaksın sevmesende.farkında bile olamıcaksın:)ama şimdi idare et

valla benim görüşüm şu,
sen yapacağını yapmışsın, kardeşin beğenmiyorsa senin yaptığın işi, kendi eli tutmuyor mu, kendisi silsin.
böyle, erkek evladın kız evlattan üstün tutulmasına aşırı karşıyım.
eğer sen gerçekten evdeki görevlerini yerine getiriyorsan emin ol ki annenin sözleri tutmaz.
canım umarım mükemmel bir ''el oğlu''na rastlarsın da annen de söylediği sözlerin yanlış olduğunu anlar. :))

Annem değilde babaannem çok yapıyor bunu bana.
Bir iş yapmasam vs bir şey olsa el seni kapıya atar, yarın düğürcü gelse senin yüzüne bakmaz bilmem ne...
İstiyorlar ki dört dönelim etraflarında zamanı gelincede evlenelim gidelim başlarından.
Her genç kız evlenmek zorunda diye bakılıyor.
Ve ben bu düşünceden çok rahatsızım. Kendi evimde istenmediğimi gidici gözüyle bakıldığımı düşünüyorum hep.
Babaannemin saçma sapan sözlerini de acaba demekten kendimi de alamıyorum bazen.
Erkekler hep oturur baş köşede kadında etrafında döner durur.
Çok ama çok saçma, eski kadınlar alıştırmış şimdi yapmayan kızlar edepsiz, terbiyesiz oluyor.
Eee hal böyle olunca da "erkek adam" bir bardak suyunu kendisini alıp içemiyor...
Bu işin birde evlendiğinde aldatılma riski var, erkekler hep önde.
Onların elinin kiri, kadın hep affetmek, susmak zorunda.
Sen kendi hayatını kazanmaya bak güzelim, iş sahibi olduğunda sana bu cümleleri söyleyemeyecekler...

atsaydin bezi pasanin yüzüne, annenede deseydin kocamada yapmam , begenen boyle begenir:)

malesef benim annemde böyleydi..asla memnun edemedim onu nezaman bir yere gitsek beni kötüler dururdu artık tak etmişti canımı lisede artık yapmıyorum dedim işine gelirse nede olsa yapsamda yapmıyorum diye etrafa şikayetleniyrosun.annemdende babamdanda çoook çektim.şimdi çok görüşmüyorum.babamla 10 yıla yakın oldu herhalde benim için sanki hiç babam olmadı gibi geliyor.anneme gelince sadece annelik hakkı var işte yoksa salla gitsin.ben doğum yaptığımda bir aramadı bile.eşim arayıp haber vermiş ama çoktaa tın.bu nasıl anneliktirki evladı ölse merak edip sormaz.kaldıki önceden nezaman sezeryan olcamı söylemiştim.birgün önceden söylemiştim.okadar destek çıktığım kardeşlerimde aramadı beni.kalbim çok kırıldı artık umrumda değil hiçbiri....kıssasa kıssas.size tavsiyem derslerinize iyi bakmanızdır.enazından birişiniz olsun hayatınızı herşeyi etkiler bu.evliliğide.

annen cok geri kafali sen ona uyma sen yaptinda yarandin mi de, ben öyle deyince haklisin kizim vallahi derdi

bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye, sahibime demiş

üzülmeyin

en nefret ettiğim şeylerdendir erkek çocuk evin başköşesi muamelesi. çok söylendim, itiraz ettim. ne oldum biliyor musunuz? ARSIZ. anne dedim sen ses etmiyorsun onun her istediğini yapıyorsunda çok mu kıymet biliyo bu tip şeyleri sorun etmemesi lazım o kadar şey yapılmış ellerine sağlık diyeceğine tartışmaya çeviriyor.
sonra annem gibi düşünenlerin beklentisi de gelinin de oğulları için aynı şeyleri yapması. çok beklerler, kimse hizmetçi değil, ayrıca bu şekilde yetiştiren erkeklerle evlenen kadınlara da yazık ya...

canm annene beddua dönmez umarım kötü niyetli yorumlara aldanma

geri kafalı o sadece yaptığı haksızlık kendini ezdirme

ama anne sonuçta beddua ona dönmesin anneler başkadır ne olursa olsun

benım annemde once hep yapmıosun derdi.suankı yaptıklarıma bakınca gercektende eskıden hıc bısey yapmıomusum onu anladım. ben anneme cok deger werırım herkes werır tabi ama kardeslerıme o kadar is yapmam onlar olunca usenıorum wallahı. we benım annem her zaman haklıymıs onu anlıorum artık. bana onun kadar kımse deger wermez bu hayatta onu bılıorum we dedgı hrseyı yapıorm

tabi kardeslerıme hala ıs yapmıorum

Benim annemde aynen böyle ama sen haklıysan tutmaz hemde annen öyle ciddi bir beddua etmemiş.Öyle olmasını istemediğinden söylüyodur

Onun eli ayağı yok mu bir sofra kuramıyor mu kendine bu kız çocuklarını erkek çocuklarının hizmetçisi gibi kullanan ailelere gıcık oluyorum.

Son düzenleme:
senin annen sen evlenip gideceksin gözüyle bakıyor. kendini oğluna adamış.
şimdi üzülüyorsun ama bence sevin. ilerde oğlunun başına ekşiyecek.
evlendirse de bırakmaz peşini. gelinin vay haline.

ne demek yaa erkegi pasa yerine koymak, benim annem de yapar ama kizlarini ayirmaz ona pasa gibiysa bana da prenses gibi davranir. kizmakta haklisin ama kardesin sonucta canim yapsanda kardesime yaptim de. ama ilerde esinle farkli olur. annelerimizin zamani onu gerektiriyomus. simdi biz calisan kadinlariz. evlenince hic kusura bakmasin kocam hizmetci olamam. annenin seni savunmasi gerekir kocana karsi. ama kardesin ya simdi kiyamaz

eskide kaldı, el oğlu istemez, el oğlu seni kapıya koyar lafları. ben de anneannemden duyuyorum.
öyle bişey yok merak etme.

eminim yarın öbür gün evlensin kardeşin masayı kendi elleriyle silecek sen bunları kafana takma canım.eskiden bende annem iş buyurudu üstün körü yapardım.bir sürü laf yerdim.evlenincede böylemi yapçan diye.bende ona yardımcım olcak benim der dururdumm.iyi saatime mi geldi ne

Herkeste aynı sorun..Benim kardeşçiğim de bir bardak suyunu alamaz sanki eli tutmuyna hizmet etmek zorunda bırakılıyorum ben de..etmessen haıyrsız,arsızsın...off off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…