Annemin düğün öncesi huysuzluğu

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Nerden başlasam bilemiyorum. Nişanlımın iyi bir işi geliri var. Birikimini yapmış bugüne kadar her şeyimi eksiksiz yaptı, olması gerekeni fazlasıyla yaptı. Ailesi bu süreçte hiç destek olmadı. Ki destek olmak Zorunda değiller, zaten aile bağı da yok. Babası vurdumduymaz. Ki tüm evlatlarına karşı. düğünüme 10 gün var.

Dün Çarşıya çıktık. İstemediğim halde saat vs aldı nişanlım. Düğünde takıcakmıs. Eve geldik annem açtı ağzını yumdu gözünü. Neymiş gelin diye kulağıma bir küpe almamışlar. Beni hiç gelin hesabına almamışlar.

Tartıştık. Ben zaten kapalı bir bayanım ve gerçekten takı vs sevmiyorum. “ alsa Bile ben aldırtmazdım, ne çıkarsa bizim kesemizden cıkıcak, ben ilerisini de düşünmek zorundayım , nişanlım tek basına debeleniyor, daha bir sürü eksik var, benim derdim küpe mi, biz evlenmek istediysek iki yetişkin karar verdik onlar yapmak zorunda değil “dedim.

Biz senin her şeyini yapıyoruz. Onun ailesi neden yapmıyor dedi. Bende onlar yapmıyorsa nişanlım yapıyor Benim kimseden beklentim yok. Bu yüzden de bu süreçte hiçbir şeye burnunu sokamadılar dedim. Bizde yapmak zorunda değiliz o zaman dedi. Baştan her şeyi ortak alalım diye kararlaştırmıştık. Daha yeni abimi sözlediler ve “ bizden bu kadar biz artık ona yapacağız “ dediler. Ortaklık bozuldu nişanlıma mahcup oldum. Ben çalışmıyorum gelirim yok. Annem bu konuda babamı epey doldurmuş. Babamda annem de bana düşman şimdi. Bu evden bir iğne dahi götürmek istemiyorum. Keşke bu kadar az biz zaman kala her seye güle oynaya geçseydi. Cok üzgünüm ...

10gün kalmış... Hala neyiniz eksik acaba ? tamamlanmadı mı eşyalarınız..
Süpürge ütü küçük ev aletleri ankastre yatak vs yok. Çünkü evi henüz yerleştirmedik inşaattı daha hafta sonu teslim ettiler. Temizledik eşyaların gelmesini bekliyoruz

Onun ailesi yapmak zorunda değilse, sizinki de yapmak zorunda değil. Neden çifte standart uyguluyorsunuz ki?
Onun ailesi yapmıyor ama nişanlım yapıyor. Bizden de babam beni çalıştırmadı benim payıma düşeni de o yapmalı. Her şeyi erkek tarafına yıkamam Ki baştan yapıcam dedi.

Anneniz cok yanlış düşünüyor. Ama bizim annelerimizde ara sira istedikleri olmasa veya istedikleri gibi hareket etmesek böyle zorluk cikartabiliyor. Benim annem belediye nikahi olan günü misafirler gelene kadar yüzüme bakmadı. Günahım neydi? Ben nisanlandiktan sonra benimle ilgisi olmayan bir durum yüzünden bütün süre huzursuz geçti bizim evde. Hicbir hazırlığım güzel geçmedi o evde. Nikah önceki akşam hediyelikleri hazırlıyoruz. Annemde yine söylenip duruyor o durum yüzünden. Benim de sinirlerim bozuldu istemeden ağlamaya başladım,bari o akşam biraz huzur verseydi bende mutluluğumu biraz yaşiyim yani. Tek sucum orda ağlamak. Yani anlatmak istediğim anneniz onu ciddiye almadığınızı düşünüyor ve onun için tepki gösteriyor. Benim gibi yapın. Hiç bozuntuya vermeyin. Elalem ne der derdinden bos yere masraf cikartmak sacmalik. Siz dogru düşünüyorsunuz bence

Bi küpe ne kadar ki yahu dert edilen seye bak
Ayrıca cok kısa zaman kalmıs eksikleriniz de nispeten azdır evlenince tamamlarsınız herşey dört dörtlük olmak zorunda değil napalım

Bi küpe ne kadar ki yahu dert edilen seye bak
Ayrıca cok kısa zaman kalmıs eksikleriniz de nispeten azdır evlenince tamamlarsınız herşey dört dörtlük olmak zorunda değil napalım
Annem işte oraya takılmış sürekli sana değer vermediler gelin gibi hissettirmediler her gün basımın etini yiyor beni nişanlımın ailesi ile vuruyor. Ki nişanlım da ailesinden pek hoşnut değil ama ne yapalım :(

Süpürge ütü küçük ev aletleri ankastre yatak vs yok. Çünkü evi henüz yerleştirmedik inşaattı daha hafta sonu teslim ettiler. Temizledik eşyaların gelmesini bekliyoruz

Yatak odası aldıktan sonra gerisi önemli değil alınır aciliyeti yok ben enson ütümü almıştım evlendikten sonra.. Ailenden bişey bekleme ama yatak odasını kız tarafı alır bizde,sizde de oyleyse, sadece onu iste alsınlar, gerisi için yüzgöz olma..(senin gelirin olmadığına göre almak zorundalar tabi) Her düğünden önce bunlar yaşanıyor malesef. Bu büyükler cocuklarının heyecanını- stresini anlamıyorlar ki :KK43:

Yatak odası aldıktan sonra gerisi önemli değil alınır aciliyeti yok ben enson ütümü almıştım evlendikten sonra.. Ailenden bişey bekleme ama yatak odasını kız tarafı alır bizde,sizde de oyleyse, sadece onu iste alsınlar, gerisi için yüzgöz olma..(senin gelirin olmadığına göre almak zorundalar tabi) Her düğünden önce bunlar yaşanıyor malesef. Bu büyükler cocuklarının heyecanını- stresini anlamıyorlar ki :KK43:
Yatak odası var ama yatak almamıştık. Beklemiyorum ama keşke böyle huysuzluk da yapmasalar. Hala küçük ayrıntılara takılıp beni sinir ediyor annem. Ki ben ondan ayrılacağım die kahrolurken

Burnlarini hic bisiye sokmadilar demeniz ne kadar normalse, onlarinda bizden bu kadar demeleri, nedense garip gelmedi..

Nisanliniz iyi olabilir, zengin olabilir
Demem o ki olabilirde olabilir...
Ne olursa olsun baba kapinizi acik birakar gidin o evden..hayat bu kimin basina ne gelecegi belli olmuyor.

Şu ailelerin son anda cozutması yok mu sinir bozucu..
Ya bırakın her şey olur ya.
Ben evime girdiğimde halım bile yoktu hatta bir çok şeyimde aynı şekilde..
İnsanlar evimize girince ya siz nasıl kalacaksınız bu evde diyorlardı..
Velhasıl oluyor bir şekilde yeter ki aileler anlayışlı olsun.

dunurler yapmiyorsa biz de yapmayiz demisler,
normalde haklilar derim de, dugune on gun kala da resmen mizikcilik yapmak gibi bir sey bu,
ve sizi bu donemde boyle ailesiz birakmalari hic dogru degil.
ki abine yapicaz sana yapmicaz demeleri hepten kabullenilecek bir sey degil.
cok cok uzucu.
Yapamayız deseler baştan bende bu kadar üzülmezdim. Ki bir çok şeyi yaptılar gönlüme göre tamam ama suan abim sanki acelesi varmış gibi birde araya onu sıkıştırdılar. Bana yapacakları masrafı ona kaydırmaya çalışıyorlar. Bende cok üzgünüm

Şu ailelerin son anda cozutması yok mu sinir bozucu..
Ya bırakın her şey olur ya.
Ben evime girdiğimde halım bile yoktu hatta bir çok şeyimde aynı şekilde..
İnsanlar evimize girince ya siz nasıl kalacaksınız bu evde diyorlardı..
Velhasıl oluyor bir şekilde yeter ki aileler anlayışlı olsun.
Evett aynen öyle son anda cozutmak. Bunca seyi yapıp şimdi ufak ayrıntılarla beni nişanlıma mahcup etmeleri.

Back
X