Annemin dul ayligi durduruldu

crnenc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
838
391
103
33
Arkadaşlar annemin eşi fransadan emekliydi vefat edince aylığı anneme bağlandı bir sene aylığı aldı senesi gelince yaşam belgesi evlenmedigine dair belge istediler hepsini yolladık fakat 6 ay oldu parası gelmedi çok madur durumda evi kira elektirik su doğalgaz çok zorlaniyo artık bunları vermekte ne yapılır nereye başvurulur bilen biri var mi dil de bilmediğimiz için direk irtibat da kuramıyoruz bilen biri varsa allah rızası için yardımcı olsun

o ülkelerde dul aylığı diye birşey var mı ki ? önce bunları bir araştırın öğrenin hakkınız ne ona göre başvuru yapın tabi buraya sormak ta güzel belki bilen biri çıkar fransada yaşayan birileri

o ülkelerde dul aylığı diye birşey var mı ki ? önce bunları bir araştırın öğrenin hakkınız ne ona göre başvuru yapın tabi buraya sormak ta güzel belki bilen biri çıkar fransada yaşayan birileri
Var zaten bi sene aldı tekrar belge düzenlemek gerekti herşeyi hallettik 6 ay oldu gelmek bilmiyo onun için açtım bilen biri çıkarmı diye

merhaba, annemde isvicreden aliyor maasini ayni belgeyi her sene bizde yollarız.
kagit kaybolmuş olabilir ellerine ulaşmamıs olabilir o ülkedeki konsolosluga mail atin yada arayin size ne yapacaginizi soylerler.
ben baska bir konudan isvicrede ki turk konsolosluguni aramistim saolsunlar kendi isleri gibi ilgilendi yonlendirdiler bizi.
biz her zaman kagidin bir fotokopisini ve yazisma adresini elimizde bulundururuz.
eger boyle bir adres varsa elinizde yeminli teecumanlara gidip ihs numarasini ismini vs verip yasadigina dair tekrar bir kagit alip tercume ettirip ayni adrese tekrar yollayin.

Ataşelik veya müşavirliklere danıştınız mı? Evraklar ulaşmamış olabilir mi? Hic bir donus mu olmadi?
Ataselikler yapancı numara yani dil bilmek gerek diye düşündüm onun için müşavirlik birini bulduk oyaladı durdu kalan parasını da aldı halletcem diye şimdi parasıda kalmadı tekrar bir yere verecek çok çaresiz bi bu durumda

merhaba, annemde isvicreden aliyor maasini ayni belgeyi her sene bizde yollarız.
kagit kaybolmuş olabilir ellerine ulaşmamıs olabilir o ülkedeki konsolosluga mail atin yada arayin size ne yapacaginizi soylerler.
ben baska bir konudan isvicrede ki turk konsolosluguni aramistim saolsunlar kendi isleri gibi ilgilendi yonlendirdiler bizi.
biz her zaman kagidin bir fotokopisini ve yazisma adresini elimizde bulundururuz.
eger boyle bir adres varsa elinizde yeminli teecumanlara gidip ihs numarasini ismini vs verip yasadigina dair tekrar bir kagit alip tercume ettirip ayni adrese tekrar yollayin.

Peki internette ne deyip aratmaliyim ben fransa konsolosluğu irtibat numarası deyip mi sormam lazım yabancı numara çıkıyor bende fransızca bilmediğim için iletişim kuramam diye denememiştim

Peki internette ne deyip aratmaliyim ben fransa konsolosluğu irtibat numarası deyip mi sormam lazım yabancı numara çıkıyor bende fransızca bilmediğim için iletişim kuramam diye denememiştim
bi sn bakip yollayayim.
fransizcaya gerek yok bizde almanca bilmiyoruz zaten orda oturan adamlar turk vatandasi :)

@yrncrn
Screenshot_20210222_000944_com.android.chrome.webp

burdaki numaralari arayin, yabanci dile ihtiyaciniz yok, muhtemelen size yazmasin diye kapattirir onlar sizi ararlar.
bize oyle oldu.

mailde atın siz şimdi onlara durumunuzu mail yoluylada iletin

ama yapacaginiz en iyi şey adres varsa elinizde yeminli tercumana cevirttirip tekrar yollayin hatta özelden bana emekli oldugu sigorta kurumunun adini atarsaniz onuda bulalim direk onlarada mail atabilirsiniz

Fransa’daki turkiye konsoloslugunda calisan personel turk, adi ustunde turkiye konsoluslugu :olamaz: Yardimci olacaklardir

Back
X