Annemin dul ayligi durduruldu

Tekrar sormadiniz mi evraklar vardi mi diye? Muhtemelen bir eksik var veya varmadi
Sorcak muhattap bulamıyoruz deyip geçiştirdi bi bulduğumuz kişi bunlarla ilgilenen son kalan parasında annemin çok güzel aldı ama hiçbişey yapmadı

hadi 1 ay beklersin aramazsın anlarım da 6 ay beklemek, hem de çok zor durumdayken ! enteresan.
ya türkiye den yurt disina hic gitmemis insan icin bu isleri buradan yurutmek cok zor.
ben bayanin tedirginliginin acemiliginin sebebini az çok anlayabiliyorum.
annesinin orada bulunan haklarindan da haberlerk yok muhtemelen.
dun ozelde bir mesajda var olmasi gereken bir haklarindan bahsettim mesela onuda ilk kez duydular. gercekten bilmiyorlar yani ne yapacaklarinj

Çok pasif kalmışsınız bu konuda
Aracı olan kişide büyük ihtimal sizin ilgisizliğinizden faydalanmış parayı alıp keyfine bakmış
İnternetten herşeye bakılıyor araştırılıyor fransızca konuşulması gerek diye hiç bir girişimde bulunmamışsınız Türk konsolosluğunda Türkler çalışır bunu bile araştırmamışsınız
Bundan sonra ipin ucundan tutun bırakmayın

yani keşke konu sahibi "fransızca konuşuyorlardır kesin" demek yerine aramayı deneseymiş. 6 ay hiç aramamak da ne biliyim. o da tuhaf.
bazi konularda karsisina ne cikacagini bilemiyo insan.
ben mesela babamin pansiyon kasa islemleri icin elimdeki evraklarla isvicrenin bir kurumuna googleden ceviri yapa yapa yazdim artik ne kadar dogru oldu mullak, adamlarin megerse turkce tercumanlari varmis bana direk kendi dilinizde anlatirmisiniz diye bir mail geldi o zaman 😂😂😂

Evrak ulaşmamış olabilir. Hanfendi çok güzel açıklamış. Fransada'ki türk konsolosluğu yardımcı olacaktır. 6 aylik maaşı da birikmiş olarak alır merak etmeyin.

bazi konularda karsisina ne cikacagini bilemiyo insan.
ben mesela babamin pansiyon kasa islemleri icin elimdeki evraklarla isvicrenin bir kurumuna googleden ceviri yapa yapa yazdim artik ne kadar dogru oldu mullak, adamlarin megerse turkce tercumanlari varmis bana direk kendi dilinizde anlatirmisiniz diye bir mail geldi o zaman 😂😂😂

belki konu sahibi çekingen biridir ama en nihayetinde hayati bir mesele. benimde aklıma google translate ile mail atmak geldi ilk mesela :)

ya türkiye den yurt disina hic gitmemis insan icin bu isleri buradan yurutmek cok zor.
ben bayanin tedirginliginin acemiliginin sebebini az çok anlayabiliyorum.
annesinin orada bulunan haklarindan da haberlerk yok muhtemelen.
dun ozelde bir mesajda var olmasi gereken bir haklarindan bahsettim mesela onuda ilk kez duydular. gercekten bilmiyorlar yani ne yapacaklarinj

ya tabi ne yapacaklarını bilmiyor olabilirler, bu abes değil zaten. sadece bana "fransızca konuşacaklar" diyip 6 ay hiçbirşey yapmadan beklemek enteresan geldi. sanırım o müşavire güvenmişler.

ya tabi ne yapacaklarını bilmiyor olabilirler, bu abes değil zaten. sadece bana "fransızca konuşacaklar" diyip 6 ay hiçbirşey yapmadan beklemek enteresan geldi. sanırım o müşavire güvenmişler.
buyuk ihtimalle oyle oldu

Arkadaşlar annemin eşi fransadan emekliydi vefat edince aylığı anneme bağlandı bir sene aylığı aldı senesi gelince yaşam belgesi evlenmedigine dair belge istediler hepsini yolladık fakat 6 ay oldu parası gelmedi çok madur durumda evi kira elektirik su doğalgaz çok zorlaniyo artık bunları vermekte ne yapılır nereye başvurulur bilen biri var mi dil de bilmediğimiz için direk irtibat da kuramıyoruz bilen biri varsa allah rızası için yardımcı olsun
Sgk nın Yurt Dışı Aylık Alanlar diye bir birimi vardı. Herhalde halen de vardır. Ne yapmanız gerektiğini en doğru oradan öğrenirsiniz diye düşünüyorum. Bu arada gönderdiğiniz belgeler ellerine geçmemiş de olabilir. Umarım zamanında gönderdiğinize dair belgeleriniz vardır.

yok konu sahibi arkadas yabanci dil konusmasi gerektigini dusundugunden tedirgindi sanirim.
Evet kesinlikle oyle anlayan birinin olması ne kadar iyi bisey güzelce anlatılıp neyin ne olduğu izah edilince çok şükür kendim aradım allah razı olsun sizden

Evet kesinlikle oyle anlayan birinin olması ne kadar iyi bisey güzelce anlatılıp neyin ne olduğu izah edilince çok şükür kendim aradım allah razı olsun sizden
sizden de razı olsun ne yaptım ki ❤️ inssallah her sey bir an once yoluna gırsin.

Sgk nın Yurt Dışı Aylık Alanlar diye bir birimi vardı. Herhalde halen de vardır. Ne yapmanız gerektiğini en doğru oradan öğrenirsiniz diye düşünüyorum. Bu arada gönderdiğiniz belgeler ellerine geçmemiş de olabilir. Umarım zamanında gönderdiğinize dair belgeleriniz vardır.
Evet var zaten burdan bi arkadaş yardımcı oldu direk yurt dışında ilgili bölümü aradım istedigi bazı evraklar oldu yolladim çarşamba günü arayın tekrar dedi inşallah çözülür nasipse

Back
X