Tekrar merhaba hanımlar,sizlere danışmak istediğim bir derdim var yineAilemin ve özellikle annemin evliliğime pek sıcak bakmadığını diğer konularımda da paylaşmıştım.Annemdeyim bir kaç gündür ve sağolsun yine iki gün geçer geçmez kocam için çok palavracı demeye başladı.Böyle söyleyince hep evliliğimi,kocamı sorgular olurum evet gerçekten atma huyu vardır kocamın ama herkes attığını anlar zaten hani Şener Şen Ziyay'ı oynuyordu ya turşuculardı Adile Naşit ,Minür Özkul işte ordaki Ziya gibi atar ama kendinden başka kimseye bir zararı yoktur.Evet sorunlar çok yaşıyoruz,evliliğimiz tam oturmamış falan ama iyi bir kocadır yani aç,açık bırakmak istemez tembellik yapmaz gece yarılarına kadar bizim için çalışır istediğim kadar annem de kalmama izin verir ses çıkarmaz.İstediğimiz yere gideriz müsait oldumu yani ,artıları da çok.Tabi K.validemlere uzak oturmamız da istediğim gibi yaşamam da büyük neden.Çocuğumuza da çok ilgili bir baba ama annem onun da sahte olduğuna inanıyor içten sevmiyormuş,yağcıymış v.s ((
Aileme ,özellikle anneme çok fazla bu konuda sus diyemiyorum; bir nedeni annem kendine miras kalan bir evi vardı, farklı semte nişanlıyken biz 2 sene oturun toparlayın kendinizi(hatta biriktirin ev alın 2 senede:) )çıkarsınız dedi.Bizde çocuk olunca, 2.5 sene oldu çıkamadık bende bebekle çalışamıyorum annem bebeğime bakmak istemiyor, k.validem eltimin çocuklarına bakıyor; zaten ben onun bakmasını istemiyorum yada ona yakın oturmak istemiyorum.Eşimin işleri sallantı da.Annem'in evinden çıkmaya biraz zor çıkarız bu durum da ama annem de adeta çıkmamız için pusuda bekliyor hep aylığının yetmediğini belirtiyor falan filan.Eşimin ailesinin zaten bir faydası yok zarardan başka.Eşim bir kaç gündür iş yeri açma planlarını benimle paylaştı ama daha önce bir iş yerini ortağı yüzünden kapatmış biz evli değildik çok perişan olmuş.Şimdi yeniden işi anlayan biriyle aynı işi yapmak istiyor tabi maddi açıdan azıcık birikmişimiz var yok gibi hatta eşime kredi vermiyor bankalar bana 5,6 mil verirler sanırım ama böyle bir işe girişmelimiyim bilemiyorum.Eşimi desteklemelimiyim.Annemin evin de yüzümü kızartıp oturmalımıyım bilemiyorum.:26:
Önemli olan eşinizin sizi içten sevmesi, annenizi ya da bir başkasını sevmesi değil. Bunu kendinize tembihlemekle başlayın işe.
Madem anneniz onun evinizde bedava oturmanıza artık sıcak bakmıyor, alın karşınıza konuşun. Bizim şuanda kiraya cıkacak ya da ev alacak paramız yok, dilersen sana üc beş kuruş kira verelim diyin.
İş kurma mevzuuna gelince; ekonomi kötüye gidiyor, iyi veya kötü suanda kurulu bir düzeni, sabit bir işi varsa boş yere kredi işlerine girmesin.
gerçek anlamda sermaye (birikmiş para) yoksa kredi ile iş açmayın. sonra çok ama çok üzülürsünüz.
(tecrübe ile sabittir.)
eğer mümkünse annenize bir miktar kira ödemenizi tavsiye ederim. anneniz adına bankaya hesap açın ve her ay bir miktar yatırın derim...
birde anneniz eşiniz hakkında konuşmaya başlayınca; anne dövüp sövse daha mı iyi olurdu? yada alkolik olsa, dünyada ne kötü adamlar var. tamam atıyor, konuşurken atmayı seviyor. bunu bende biliyorum. biz dört dörtlük insan mıyız? sana saygısızlığı var mı? yok.
kadı kızında da kusur olur deyip annenize fırsat vermeyin.
canım eğer iş kuracaksanız sanayi bakanlığına bağlı KOSGEB diye bir kurum var benim abim çalışıyo girişimcilere düşük faizle hibe ve kredi veriye özellikle kadın girişimcilere daha fazla imkanlar veriyo bence bankaya borçlanmaktansa daha mantıklı bu aralar sınav yapıyolar kazanırsan kursa katılıp sonrada para alıyosun bence bir araştır derim.
Cnm al karsina anneni acikca konus...Yani bize anlattigin gibi..Esini sevdigini, onunda seni sevdigini, herkesin bir kusuru oldugunu esiyinde palavra atmasinin kimseye zarari olmadigini söyle...Ne yapmani istedigini sor annene "bosanayimmi yani" de...Ev konusundada acikca konus "suan ev almamiz imkansiz ama istersen sana kira verelim, biraz daha birikim yapana kadar" de.."Yada baska kiralik ev bulalim cikin diyorsan" de..Sonucta o senin annen gercekleri güzelce konusunca anlar elbet...
Teşekkür ederim,gerçekten annem çok alıngan bir kadın eşimi öven söz söylesem sen onu tutuyorsun der,ben sizden para mı istiyorum der alınır herşeyi çok yanlış anlama ve alınma özelliği var.:26:
Peki cnm ters etki yolunu denesen..Yani söyle;
Annene gittiginde onun hakli oldugunu, esiyin palavraci oldugunu, artik katlanamadigini,
seneye yakindir bir ev parasi biriktiremedigini falan söyle..." sözde 2 senede ev alacaktik para biriktirip ama 3 kurus birikimimiz anca oldu, bosansammi napsam " de..Belki bu sefer yuvani bozmaman icin olumlu davranir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?