Annemin gereksiz eşya atma korkusu

likethemovies

nothing lasts forever
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2015
397
294
33
Az önce ev düzeniyle alakalı bi konu gördüm. Birisi "sizde biriktirme hastalığı mı var?" diye sormuş konu sahibine. Sanırım annemde bu var. Büyük temizliğe başladık 3 gün önce. Ablam evlendikten sonra odası boş kalmıştı evde kalabalık yapan her şeyi oraya taşıdık. Ama o oda da tıkış tıkış oldu çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Öyle ki benim gereksiz şeyleri atacağımı bildiği için korkusundan başımdan ayrılmıyor.

Biten veya son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünlerimi, kullanmadığım şeyleri dolduruyorum bi poşete atması için anneme veriyorum. Bi hafta sonra tesadüfen kilerde buluyorum o poşeti. Asla atmıyor kadın evden bir şey. Son kullanma tarihi geçmiş diye anlatıyorum anca öyle kurtulabiliyoruz fazlalıklardan.

Bu seferki temizliğimizde baştan konuştum "bak anne ömrümüz boyunca kullanmayacağımız şeyler var. Atalım bu sefer onları" diye. Kabul etti. Başladık temizliğe, zibilyon tane biblo, milyarlarca gereksiz süs eşyası ve dahası var sonuç olarak hiç birini atmadık sebebi de şu, annemle babam iki yıl önce ayrıldılar. Annem hepsinde anıları olduğunu söylüyor.

Ben artık temizlik, ev düzeni falan yapmaktan sıkıldım çünkü bu kadar eşya varken bi hafta içinde darma duman oluyor ev. Annemin bu halinin çözümü var mı? Yardımcı olur musunuz bana?

Malesef anneniz istifçi. Benimde annemde var biraz bu. Ama biz dinlemiyoruz valla atıyoruz. Biraz söyleniyo ama sonuçta ses etmiyor. Ama üzülüyorum sonradan ben. Yaş ilerledikçe bu istifçilik artıyo malesef. Allah kolaylık versin size de.

Kalıcı çözüm: Psikolog
Geçici çözüm: Annenizi evden dışarı çıkarıp evde kalanları sizin atmanız
Eleştiriyi asssla kabul etmiyor. Bu yaptığın normal değil dediğimde ben önüme gelen her şeyi atmak istemekle suçlanıyorum. Neredeyse tek tartışma konumuz bu. Psikoloğu kabul etmez yani. Geçici çözümünüz mantıklı ama eve geldiğinde annemin kalbi buna dayanır mı bilemiyorum

Çok yerinde bi tespit olmuş. Amin sağolun size de

Bence annenız hasta degıl cok duygusal :)

eskı ınsanlar esyalara ck deger verıp anlam yukluyrlar cunkı onlr bızım gıbı bollukta yetısmemıs kucukken hep yokluk varmıs bu yuzden esyalarının degerını bılıyr nasıl zrlukla alındıgını bılıyr... Kıyamıyr ıste emeklere brde eskıden mektup varmıs hedıyelesmeler hep manevıymıs bu yuzden her esya bır anı onların gzunde ben cok ıyı anlıyrum onu bence hasta degıl sadece ck duygusal ve zamanında yokluk grmus bı jenerasyn bız her ıstedgımuzde kıyafet oyuncak alabıldık hedıyelerımızın degerını emekle degılde ona harcanan parayla olctuk... onlrı anlayamayız :)

Benim eşimde istifçi. Tabi o da asla kabul etmiyor Annem de eşimde ikisinin de bahanesi ''bir gün lazım olur''
Ve ne hikmetse hep onların kehanetleri gerçekleşiyor.
Hahah, allah iki kat kolaylık versin size o halde
Bir gün lazım olacak şeyler olsa yine görmezden gelirim ama öpüşen biblolar, yapay çiçekler, kuru kafalı süs eşyaları nedir? Nasıl bir kafayla alınmıştır? Ne gibi bi anısı olabilir? Hayatımızın hangi alanında lazım olur yani?

Tabi ki işin o kısmı da var ama böyle de olmaz ki ya

Anneni psikologa gotur konussun onunla ama iyi bir psikolog bul hepsi iyi gelmiyor insana arastir ... sonrada tatile gonden 3 4 gunlugune sehir disina bi yerlere ve golu attt evde ne varsa copeeeee o odayi da gonlune gore kullan artik spor odasi mi yaparsin di lenme odasi mi sana kalmis

Sizin anneniz kadar olmasa da benimki de
ben hiç sormuyorum hop atıyorum çöpe
daha az önce neler attım neler

Ben mi izleyeyim anneme mi izleteyim acaba?
Beraber mümkünse izleyin.
Temizlik ve düzen hastaları istifçi ve pis olanların evini düzeltmeye gidiyor ve yardım ediyorlar.
İki taraf da birbirinden bir şey mutlaka öğreniyor.İki taraf da hasta çünkü.

Anneniz sanırım duygusal bi çöküntü yaşıyor. İnsanlar ve tepkileri farklı farklı. Ben birinden ayrılsam, onu hatırlatacak herşeyi evden uzaklaştırırım. Ama kimisi de saklıyor böyle, atmaya kıyamıyor. Sürekli acılarını depreştirir. Gerçekten psikolojik destege ihtiyacı var annenizin.

Evet babamı hala seviyor. Ben de sizin gibi düşünürüm olası bi ayrılık durumunda. Ama olay bundan ibaret değil ne yazık ki, atmamasının tek sebebinin anılar olduğunu düşünmüyorum yani.

yaşlı insanlar onlar ... malzemenin kıymetli olduğu zamanda yaşamış insanlar . öyle alışmışlar öyle gidiyor . onları da anlamak lazım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…