Annemin gittiğim her yere benimle gelmek istemesi

Annenizin gidip gexmesi azalmış sizin çoğalmış gibi siz de gitmeyin bence..

Bu organizasyonlar yüzünden sürekli evdeyiz. Bir biz enayi bir biz salağız galiba🤦🏼

Annenizde, sizde gitmeyin lütfen. Arkadaşınıza da pandemi olduğunu hatırlatın galiba unutmuş.

Bu insanlar nasılsa bitmeyecek deyip rahat takılıyorlar. Biz de aileden ötesini bir yıldır görmeyelim. İçimiz kurudu insansızlıktan. Ama bu kalabalık ev oturmaları yapan insafsızlar yüzünden. Ne olur ortalık biraz sakinlese. Ne olur esnaf dükkanı rahat açsa, ne olur öğretmenler öğrenciler okullara gitse.
Yakınların kimse bu hastalığı geçirip vefat etmemiş muhtemelen aşamaları ne kadar vahim olduğunu bilmeden geziyorlar.

Merhabalar annem gezmeyi seven birisi ben işteyken de komşularla ve akrabalarla gider gelirlerdi bazen ama günümüzde pandemi ve hayat koşulları sebebi ile gidip gelmeler azaldı haliyle annemde evde sıkılmaya başladı. Beni de ara sıra arkadaşlarım doğum günü, akşam yemeği, kahvaltı, kahve vs organizasyonlarına çağırıyorlar bazen bu organizasyonlar evlerinde oluyor o gibi durumlarda annemde gelmek istiyor, ne var anneleri de evdedir zaten diye ama anneleri müsait mi, yeni biri ile tanışmak isterler mi orası kafamda soru işaretleri oluşturuyor ve açıkçası arkadaşlarıma karşı mahcup hissediyorum, annemi de kırmak istemiyorum arada kaldım. Bugün yine bir doğum günü organizasyonu var ve ben boş bulunup nezaketen anneme gelmek ister misin diye soruverdim (normalde sormadığımda da gelmekte ısrarcı olduğu olurdu) oda kabul etti ama şimdi düşününce arkadaşlarıma ne diyeceğimi bilemiyorum ayıp olacak gibi geliyor. Annemle konuşsam mı, ne yapsam?
Belki anneleri de olur diye gelir diye dusunmustur, dogum gunlerine bazen cagiriyolar herkesi. O da sıkılıyordur onun icin soylemistir diye dusunuyorum.

Merhabalar annem gezmeyi seven birisi ben işteyken de komşularla ve akrabalarla gider gelirlerdi bazen ama günümüzde pandemi ve hayat koşulları sebebi ile gidip gelmeler azaldı haliyle annemde evde sıkılmaya başladı. Beni de ara sıra arkadaşlarım doğum günü, akşam yemeği, kahvaltı, kahve vs organizasyonlarına çağırıyorlar bazen bu organizasyonlar evlerinde oluyor o gibi durumlarda annemde gelmek istiyor, ne var anneleri de evdedir zaten diye ama anneleri müsait mi, yeni biri ile tanışmak isterler mi orası kafamda soru işaretleri oluşturuyor ve açıkçası arkadaşlarıma karşı mahcup hissediyorum, annemi de kırmak istemiyorum arada kaldım. Bugün yine bir doğum günü organizasyonu var ve ben boş bulunup nezaketen anneme gelmek ister misin diye soruverdim (normalde sormadığımda da gelmekte ısrarcı olduğu olurdu) oda kabul etti ama şimdi düşününce arkadaşlarıma ne diyeceğimi bilemiyorum ayıp olacak gibi geliyor. Annemle konuşsam mı, ne yapsam?
Annenize neden sordunuz ki. Buraya yazdığınız gibi anlatın anneleri yeni biriyle tanışmak isterler mi vs diye. Hem gerçekten annenizin gelmesi saçma yani önceden arkadaşınızın annesini tanısa arkadaş olsalar annenizide çağırırlar zaten. Kızı arkadaşını çağırdı diye anneside misafir ağırlamak zorunda değil. anneniz hiç düşünmüyor. Ayrıca korona var otursun evinde. Kaç yaşındasınız bu arada

Doğum günü organizasyonu mu? Bi oturamadınız evde ya. Normalleşmeye başladık diye virüs bitmedi farkında mısınız?

Annenizin yaptığıda ayıp. Tanışmak istesenilse ailelerde davet edilir değil mi
İnsanlar doğum günü yapsın düğün yapsın nişan yapsın esnaf dükkan açamadı veballeri üstlerine haberleri yok.

Arkadaşınıza ayıp olur tabiiki. Arkadaşınızla samimiyet durumunuz nedir eğer çok yakınsanız bir söyleyin ama en garantisi koronadan olayı iptal ya da erteleme diyip ikinizde gitmeyin. Ben anneme desem siz kız kıza oturun der he annesi arayıp davet ederse o ayrı.

E corona anneye var size yok mu anlamadım? Böyle yapacağınıza annenizle bir parka bahçeye gidin çay kahve çerez alıp. Hiç hoş olmaz annenizi yanınızda götürmeniz.

Gideceğiniz evin annesini arayın annemi de sizinle tanıştırmak istiyorum gelse uygun mu sizin için deyin.Madem siz teklif ettiniz annenize gelmesini.Karşı tarafa sormadan löp diye insanların evine götürmek doğru olmaz

Pandemi ve hayat koşulları sebebi ile sizin gidip gelmeler pek azalmış gibi durmuyor burdan bakınca.

Vallaha gezip duranlarin hicbirine hakkimi helal etmiyorum. Bize bulastiranlarin dikatsizligi ve yalan söylemesinden dolayi hep kurallara uydugumuz halde Corona olduk. Bitmedi su komsulariniz, arkadasiniz ve toplantilariniz. Bi biz salagiz. Bizim kurallara uydugumuz icin baskalara bulastirmadik yoksa siradan tüm sülale ve esimin hastalarina da bulasabilirdi. Artik söyleyecek Sözüm de yok. Bari buraya gelip yazmayin ya!

bıktım sizin gibi insanlardan bıktım. cimere atacağım konunuzu. IP den mi buluyorlar napıyolarsa yapsınlar. kendi ağzınızla itiraf etmişsiniz doğum günü ev oturması kahvaltı diye. arkadaşlarınız gibi sizin gibi insanlar yüzünden yaka silkiyorum artık illalah ettim. sizin gibiler yüzünden hamileliğim evde geçti yetmiyor 8 aylık kızımla evdeyim. nefret ediyorum hepinizden.

Yani insanların dışarda buluşup takılmasını anlayabiliyorum herkes sıkıldı sonuçta. Bu önlemler de iyice baydı kimse eve tıkılı kalmak zorunda değil 1 yılı geçti yakında biteceği de yok. Arada bir özel günlerde de bir iki kişi toplanabilir. Ama siz belli ki sürekli ev ev doğumgünü, kahve, yemek geziyorsunuz. Gerçekten pes bari dışarda buluşun. Normalde insanlara corona hakkında yargı dağıtmayı hiç sevmem, herkes gerekli olduğunu düşündüğü kadar önlem almakta özgür. Ama böyle yarınlar yokmuşçasına gezmek de çok büyük bencillik. Kendiniz gitmeyin annenizi hiç götürmeyin. Sağlığı tehlikeye girer.

Benim annem de gezmeyi sever koyde oldugu icin pandemide bile haftada on gunde bir görüştü komsulariyla ben kiziyorum ama ne olacak modunda! Üstelik benim gibi eve tikili da degil bahcede oyalanabilir ben 2+1 evde 15 ayimi geçirdim genc yasima rağmen :)
Ben olsam oyle davetlere hic katilmam anneniz de siz de sabredin yaa valla boyle davettir düğündur nisandir okudukca delleniyorum!

Back
X