- Konu Sahibi rapunzelll
-
Bu yastan sonra degistiremezsiniz ki boyle gelmis boyle gider.
Bence birakin kadin nasil rahat ediyosa oyle giyinsin
kızlar çok tatlı ve neşeli bir annem var ve 47 yaşında hiç bir şekilde kendisinden utanıyo ya da rahatsız oluyo diğilim fakat bi sorunumuz var o da giyimi.allaha şükür durumumuz iyi fakat annemle ne zaman alışverişe gitsek kendisine 20 yaş üzeri kıyafetlere bakıyor ve onun için beğendiğimiz yakıştırdığımız şeyleri kendine yakıştıramıyo. bazen biz alıyoruz giysin diye ama bugüne kadar aldığımız şeylerin birini giydiğini görmedim birsürü kıyafeti var ama hiç birini alıp giymiyor. ablamda bizde giyimimize çok dikkat ederiz . annem rahatına çok düşkün çok bol seyler giyiyor burda bi sorun yok ama dışarı çıkarkende evdeki halıyle çıkıyor. babamda bu durumda rahatsız açıkcası en çok buna üzülüyorum babamda tam tersi çok dikkat eder giyimine görünüş çok önemlidir onun için.kapı çalınca bile odasına gider eşofmanını değiştirip kumaş pantalon giyer ayıp sayar bunu. bi kaç kere anneme giyimiyle ilgili eleştirirdi ben çok üzüldüm ama annem hiç ilgilenmiyor üzülmesin diye ''anne neden böyle giyiniyosun'' diyemiyoruz. kendine laf söyletmez temizlik bakım konusunda çok hasasdır ama bir türlü kabul etmiyo kiloş etek hastası düz etek evde asla giymez dışarıdada giymiyo bir sürü düz eteği var bir kere giydiğini görmedim. geçenlerde ailecek dışarı çıktık tam çıkarken farettim evde temizlik yaparken giydiği penye tişortu giymiş inanamadık anne başka bişey giy şakamı yapıyosun dedim küstü bi gün bana. babamda artık bişey demiyo gördü kafa salladı yani napıcamı bilmiyorum bu sadece günlük hayatta değil düğünde nişanda özel günlerdede böyle. valla tavsiyelerinize ihtiyacım var durumu anlamasını nasıl sağlayabilirim ?
sen annenin elbiselerine bak.
güzel kombinasyonlar oluştur.
annenede "anne şunu giysene sana çok yakışacak diye tahmin ediyorum. bunu giysene bak buna babam bayılır bir daha aşık olur sana" gibi gazlayıcı cümleler kur.
niye giyiyorsun bunu git çıkar diye değilde hani böyle alttan alttan gizlice.
güzel giyindiğinde de güzel tepkiler ve hatta biraz abartılı tepkiler verin.
"muhteşem olmuş afet olmuşsun vs gibi"
sizin babanız gibi benim babam da giyimine çok dikkat eder. aslında annem de dikkat eder, evdeki kıyafeti ile dışarı çıkmaz ama babam yine de annemin giyimin beğenmez ve sizin babanız gibi eleştirirdaha özenli ve güzel giyinmesini ister. ama annem de işte zevki de bir yere kadar kadının. bu yaşa gelmiş, pek değişemiyor. bu konuda biz anneme yol gösteriyoruz. mesela eşarplarını ve çantalarını ben alıyorum. elbise alırken biz de yanında gidiyoruz. yaşına göre giyinmesini sağlıyor.
45 yaşından sonra kadınlarda ortak görülen bir durum bu sanırım. yengelerimde mde annemdede gördüm bunu. yaş geçtikçe daha genç işi giyinmeye çalışıyorlarhayır yani tamam giyinsinler ama yakışmıyor. abes duruyor. bu yüzden bu konuda anneme biz izin vermiyoruz açıkçası. 5 ay önce benim düğünüm oldu. annem illede abiye giymek istedi düğünümde. abiyeleri de deniyor ama göbeği olduğu için (haliyle o kadar çocuk yapınca göbek de normal) hoş durmuyor. yok illede giyecem dedi. yahu anne olmaz abes duruyor diyorum dinlemiyor. bu defa kızdım biraz, yaşına göre giyinmen gerekir anne. şu haline bak. düğün sahibi olacaksın abiye elbise nasıl duruyor üstünde. bu genç kızların giydiği birşey, sana takım alalım çok daha iyi. böyle deyince vazgeçti. gidip güzelce hoş bir takım aldık, yaşına uygun hafifte süslü. ne onu utandırdık, ne de biz utandık.
velhasıl kadınlarda belli bir yaştan sonra bu özenti normal. siz ve kardeşiniz ona yol gösterin. beraber alışverişe çıkın. giydiklerinin hoş durmadığını, yaşına uygun olmadığını anlatın güzelce. onu yönlendirmeye çalışın olabildiğince...
benim annem de giyimine pek dikkat etmez,önemsemez öyle.ama hiç karışmam kardeşim deli olur çok karışır,ne gerek var üzmeye kadın öyle rahat...babam da ister çok özenmesini ama sevmiyor kadın öyle alışmış...ölürüm ona ben, istediğini giyinsin bırak...
keşke annemde sizin anneniz gibi olsada ben anne sana olmaz bunlar genc işi desemama malesef hiç özenmiyor aslında çok hoş bi kadın ve yaşından çok daha genc gösteriyo yani cildi çok güzel maşallah ama iş giyinme olunca orda sıkıntı var işte alışverişe beraber gitsekde illla sorun cıkartıyo 'yok bu çok dar yok bana yaşıkmaz yok surasında işleme var' tamam beğendiğini al diyoruz 60 yaş üstü kıyafetlere bakıyo babannem bile annemden daha süslü dar badiler yok kırmızı pembe eşarplar kadın 70 yaşında düşünün ruhu annemden genç
benim annemde eskiden aynı dediğiniz gibi babaannelerin giydiği tarzda kıyafetler giyerdi. hepte aynı tarzlar. uzun savaşlar, babamın bıkıp usanmadan söylemesi sayesinde biraz kendine çeki düzen verdi ama bu defa da işi abarttı genç işi giyinmeye başladıvelhasıl bir türlü orta noktayı bulamadık artık eskisi gibi karışmıyoruz ama, bazen işi abarttığında duruma el koyuyoruz o kadar.
siz de söyleyeceksiniz tekrar tekrar, başka çaresi yok gibi. artık kendisi değişmek isterse değişir yoksa da zor, onu böyle kabul edin fazla da kafanıza takmayın.
Geçenlerde bir mağazaya girdim annneme birşeyler bakıyorum. Bir genç geldi oda annesine birşey bakıyor. Hemen yanımda oldukları için kulak misafiri oldum annesi 42 yaşındaymış. Satıcı hanımda 50-55 yaşlarında olmasına rağmen 42 yaşa ninem kıyafetleri çıkardı.
Hemen çocuğun omuzuna vurdum, sen yürü Mavi'ye yada LCW ye annene doğru dürüst birşey al dedim, senin annen olabilir ama o hala genç. Çocuk gülerek gitti ama satıcı tahmin edersiniz ki gülmedi.
O hesap birlikte gitmeyin, siz alın getirin annenize birşeyler siz tarzını ufaktan değiştirin.
Bu sadece erken ve geç evlilikle yada bekarlıkla ilgili birşey 40 a merdiven dayadım jean pantolan ve spor ayakkabı sanki üniformam. Ama erken evlenip boyumca çocuk yapmış olsam belki ağır takılırdım. Annenizde o hesap boyunca çocukları olunca, ağır takılıyor belli ki.
Ben de babamla annemi tek alışverişe göndermiyorum babam giiyor resmen anneanne tarzı şeyleri beğenip gösteriyor böyle hani içli dışlı trikolar oluyor ya üzeri işlemeli boncuklu felan.Neyseki annem teyzemle takılmaya başladı 3-4 sene evvel alışveriş için tarzı değişti daha düzgün modern şeyler alıyor beğeniyor artık ben de diyorum sakın gidip anneanne işi o trikoları alıp gelme bensiz babamla alışverişe giderseniz.
hani onunda üzmek istemediğimden anne giyimini beğenmiyorum gencsin daha neden yaşlılar giyi giyiniyosun diyemiyoruz. dediğiniz gibi tekrar tekrara söylicez sunu giy yada eskisi gibi biz alıp gelicez giydirmeğe çalışıcaz
kendimi bildim bileli annem böyle kiloş etek ve su pazarda satılan yaşlı işi penyelerden giyiyo yani yaşı geçmiş olsa tamam ama yani fıstık gibi kadıngeçenlerde bu penyeleri toplayıp saklamak istedim bulamasında aldıklarımızdan giysin diye çıldırır diye bişey yapmadım bazen yapasım gelmiyo değil açıkcası
Sen onun çocuğusun,giyiminin onu büyük gösterdiğini söylese üzülür mü yaa...Ben anneme hemen söylerim,dost acı söyler kötülüğünü istemiyoruz ki..
Annemin kilosu fazla tosunum diye seviyorum gülüyordüşündüm de daha neler neler söylüyorum Samimiyeti biz mi abartıyoruz yoksa. :44:
Bence bunu yapmalısın.Belki hepsini birden değil ama mesela,hadi giysi dolabını boşaltalım diyerek belki...
Anne bunlar eski,bu sana bol geliyor,bunlar demode,bu lekeli diye ayırmaya çalışabilirsin.
Özel günlerde veya kendine alışveriş yaptığında,annene hoş bir şey alabilirsin.
Mesela sevmediğin lacivert bluzu varsa,lacivert bluz alırsın.Evdekini artık buna gerek yok diye ayırırsın.
Biraz eve kapanmaktan oluyor sanırım.
Anneni güzel ve şık ortamlara götürün.Veya alışveriş merkezlerine,dışarıda yemeğe vs...Yaşıtı kadınları görsün,özensin.
Hatta babanı övebilirsin çaktırmadan :) Babam ne kadar özenli,kadınların gözü hala babamda,valla kapacaklar gibi...
Bir de ters tepermiş,baban özeniyor diye kızarmış mesela :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?