Annemin günlüğü

Ne olursa olsun, annenizin özelini alıp okumanız çok büyük bir yanlış.

İç hesaplaşmanızı günlükle değil, annenizle yapmalıydınız. 35 yaşındayım demişsiniz. Dayağı 14-15 yaşında yemişsiniz. Nasıl 18 sene geçmiş üstünden? 20-21 sene geçmesi lazım.

Ayrıca sizi dövdürmesinin sebebi neydi? Durup dururken mi dövdürdü? Cani olması lazım annenizin.

Ya ne biliyim 14 yasinda yemissin dayagini 10 yildir kinini tutuyorsun.Bu kadinin sana hic mi iyiligi olmadi? Yapmayin boyle kendinize de yazik.

Durup dururken mi dövdürdü derken ? Şiddetin her türlüsü yanlış ..Sebep aramanız doğru değil.

Ya ne biliyim 14 yasinda yemissin dayagini 10 yildir kinini tutuyorsun.Bu kadinin sana hic mi iyiligi olmadi? Yapmayin boyle kendinize de yazik.
Ne kadar kolay çıkıyor ağzınızdan.yemişsin dayagı :) Ben kin tutmuyorum ki aksine çözüm üretmeye çalışıyorum bu duruma.sobbuçta annem.Kıymet vermeseydim umrumda olmazdı!

Valla bende annemn gunlugunu okudum ve hatta keske okumasayıdm dedim cnku aynı babamın ve ailesnn ona yaptıklarndan bahsedip duruyor cocuklarmdan allah razı olan doyor ama bizede ruhsal sıkıntılıarını cok yansıtıyor yalnız deilsin ama seni dovdurtmesi b garip yanş

Ne kadar kolay çıkıyor ağzınızdan.yemişsin dayagı :) Ben kin tutmuyorum ki aksine çözüm üretmeye çalışıyorum bu duruma.sobbuçta annem.Kıymet vermeseydim umrumda olmazdı!

Bende babamdan yemistim zamaninda uzun sure kin guttum.Hatta ona cok seyler soyledim.Kavga gurultu patirdi neler neler yaptim.Suan adami gorsen nasil degisti.Arada iyi yonlerini dusunuyorum.Hatta bazen bazi konularda babami ariyorum.Aramiz acayip duzeldi.Arada sorunlarimiz oluyor ama.Dusunki sozlerime aglamisti bir keresinde.Insanlarin yaptigi dogru degil olan cocuklara oluyor ama insanlar agir depresyona girince ya hiddetleniyor ya iyice geri cekiliyor.Bin pisman hakkinizi helal edin der durmadan.Seni seviyorumla bitirir konusmalarini.Evet gecmis geri gelmiyor ama ne olursa olsun insan ailesine aciyor kiyamiyor.

Ben senin iyiligin icin soyledim anlayacagin.Damdan duseni damdan dusen anlar misali. Umarim annen hatasini anlar ve cok mutlu olursunuz.

Allah razı olsun yorumunuz için teşekkür ederim bi nebze olsun yalnız olmadığımı hissettim

Yüzleştinmi annenle peki ,ben herşeyi haykırırdım heralde öğrendiğimde,olanları hissettiklerimi falan ,sonra silerdim büyük ihtimallede, onun savunmasına göre bir tutum sergileyebilirsin ....

Amin inşallah çok istiyorum çok emek veriyorum onun onay vermediği istemediği hiç bir şeyi yapmıyorum . Ama o gene de beni görmüyor hep diğer çocukları kıymetli bana sen benim evladım değilsin keşke ölsen gibi seyler söyler ağzından güzel bir laf çıkmaz iki gün önce 3 tane tişört aldım kendisine beğenmedim benim tarzım değil dedi babam da bunların hepsi senin giydiğine benziyor tam senlik dedi. Mırın kırın etti tmm dedi. Teşekkür bile beklemiyordum kullansın mutlu olurum . Ertesi günü onları yatagın altına atılmış bi şekilde buldum."çöpe atsaydın görmeseydim daha iyiydi " dedim

Yüzleştinmi annenle peki ,ben herşeyi haykırırdım heralde öğrendiğimde,olanları hissettiklerimi falan ,sonra silerdim büyük ihtimallede, onun savunmasına göre bir tutum sergileyebilirsin ....
Diyorum ki o kadar yıl geçmiş yediğim o feci dayagın nedeni yaşadığı yıkıntı olsun hadi diyelim . Peki onca yıl neden devam etti ve ediyor bana olan nefreti? Keşke büyütüyor olsam keşke abartıyor olsam o kadar yaşanmışlık var ki anlatsam yıllar yetmez... Herkes diyor ki ona bi bu kızın var senin yanında her zaman bu destekçin bu bakıyor sana çok bağırıyorsun diye. Evet diyor gülüyor şakacı bir şekilde..Ama o da bana cevap veriyor değil mi diyo kadınlar yoo diyo bezdirmişsin kızı diyorlar. Annemle aram düzelsin istiyorum ama o kendini bu kadar yükseklerde görürken nasıl olacak bu iş hiç bilmiyorum ?

Vallahi tebrik ederim seni onca şeye rağmen annenle aran düzelsin istiyorsun , ben istemezdim
Çocuklar ailelerin stres topu değil ...

Daha çok yapıcı olmaya çalışmama neden olabilir mesela? Kötü günler geçiren bir anne ve kabağı bana patlayan ben ... En azından beni sevdiğine inanabilirim? (Çok ama çok zor da olsa)

kusura bakmayın.
herkes kötü günler geçiriyor. ve günün sonunda kendimiz yaralıyız diye evlatlarımızı dovdurtmuyoruz kimseye.
annenizin sebepleri vardır, olmasa da siz, size yapılanlar için onu affetmeyi seçebilirsiniz.
güzel bir şey bu.
ama hayatınızı annenize bağlayıp sürekli onun onayını alarak, onun mutluluğu için yaşamak gereksiz. anne baba da olsa, eş de olsa, evlat da olsa gereksiz.
benim de annemden yaralı bir çocukluğum var.
ben de babaannemlerle yaşadığı yılların hıncını çıkarttığını düşünüyorum.
affettim de.
ama bu kadar. bu saatten sonra er memnuniyetsizliğinin, her mutsuzluğunun acısını benden çıkaramaz. yeterince bedel ödemişsiniz siz de. stres topu değilsiniz. iki satır yazıda beni en iyi o anlar yazdı diye her türlü davranışı kabul edilebilir olmaz.
biraz kendinizi toparlayın bence.annenizin yörüngesinden bir çıkın. kocaman kadınsınız. kendinizi kabul ettirmeye çalışmayın. bunu yaparsanız zaten siz kıymetli olursunuz.

Durup dururken mi dövdürdü derken ? Şiddetin her türlüsü yanlış ..Sebep aramanız doğru değil.
Elbette ne olursa olsun, şiddetin her şekli yanlış. Bir anne çocuğunu nasıl olur da bile isteye dövdürür, anlayamıyorum. Sebep aramıyorum, sorguluyorum. Bu arada fark ettiyseniz, cani olması lazım dedim.

Niye boyle yapıyorsun?? Anladigim kadariyla 'sıçan yaranır' ekolunun yilmaz destekcisi bir annen var. Bak, ona kiymet vermeyen, ezen, aldatan herkesin nasil ağzının icine düşüyor.
Hayatında görmediği ilgiyi senden gördüğü için seni zaten elde olan,ilgilenmeye deger verilmeyecek biri zannediyor.
Bence tavrini değiştir. Seni uzen kisiyi sen de üz.
Benim de anne problemim var. Hatta son 1 aydir ayni evin icinde denk bile gelmiyoruz. Yaptigi yemegi de yemiyorum, o bir odadaysa oraya girmiyorum,eve saat 11 olmadan gelmiyorum... iyi birsey mi? Tabii ki hayir.
Ama baslatan ve (benimle alakali olmayan bir konuda) bana satasan, kurmamasi gereken cümleler kuran oydu. Bu saatten sonra ozur cumlesi duymadan konusmayi da düşünmüyorum. Ayrica o benim kalbimi kirip "artik annen yok" vs gibi cumleler kurdugunda (tekrar ediyorum asla benim yaptığım bir davranis veya baska birsey sonrasi degil. Yazmaya utandığım ama benimle asla alakasi olmayan basit bir sebepten) , bağırıp cagirdiginda ben de onun anneligine laf etmistim. "Simdi annem yok tamam da sanki onceden cok mu vardi? Kiz cocugu annesiyle sirdas olur ben sana 28 yilda bir kere en ufak derdim icin akil danistim mi? Cok harika annesin ya, her seferinde anneligi reddetmekle tehdit et. Sanki reddetmeden once cok annelik yaptin" gibi cumleler kurmustum.
Her istedigini soyleyen, istemedigini isitir...
Ha , ben "benim durumum çok iyi,bak boyle yaptim sonra aramiz duzeldi" falan demiyorum tabii ki. Benim durumum da koti. Sadece gül versen dikeni icin sana laf edecek birine çiçek vermeyi kes demek istiyorum. Bosver, sen boyle yaptikca kendi anneligiyle asla yuzlesemeyecek.
Benimki mesela, TV izletmedi,kucukken bize kitap okudu, dovmeden etmeden cocuk büyüttü diye kendisini harika anne sanardi mesela...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…