Annemin hastalığı ve çaresizlik??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.402
3.520
133
Annem 6 aydır hasta diyabeti vardı zaten 6 a önce kalp yetmezliği tehşisi konuldu, akabinde zaten dolaşım bozuklugu çıktı ve damarlar tıkanınca başedemediğimiz diyabet yaraları çıktı. Anjiyo yapılıp dolaşım açıldı 1 ay önce akabinde şifa bulsun diye oksijen tedavisi aldı ama her yeri ödem dolu hiçbir faydasını göremedik. Wc ye girerken, ayaga kalkarken ayak yaraları ve ödemden aşırı derece zorlanıyor ve desteksiz kalkamıyor onu o şekildde bırakıp işe geliyorum. Kim bilir ne yiyip ne içiyor nasııl dayanıyor. 6 aydır aglıyor her gun. Bakım evine başvurduk ama 87. Sırada imişiz. Tam bagımlı raporu vermedi çünkü kurul. Anlayacağınız ölü gibi acılarla yaşıyor. Allah beterinden korusun (iki iyilikten birini ber demeye başlaadık) Yürümen lazım, ödemini atman lazım dedikçe agrılarım var diyip sadece aglayarak yaşıyor. Resmen ölüme terkedildik. Tedavi zor, bide düşmesinden korkuyorum 87 kilo ayaklar kesilir ya da düşerse nasıl kaldırır indiririm. Dualarınızı almaya geldim. Lütfen dua edin annem dğşmesinBana ve kşmseye muhtaç etmesin onu Böyle bir ülkede devlet kolay almıyor Huzurevi ve bakımevi için, bakıcı ve özeller ise çok pahalı bir maaşımız kadar. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen Dipnot :Ozon tedavisi aldı, Refakat izinleri kullandım, pansumanlarını sürekli yapıyorum Müdür idare etti haftalarca ne densiz insanlar var ya bilip bilmede cocuklarım dan annemin baakmaasına kadar. İşe gitmek zorundayım, 6 aydır düzgun gitmedim empati yapmadan yorum yapmayın. Vijdanım hala rajat değil hayatını kurtarmaya çalışıyorum armaya değil, bakımevi de evde yalnız kalmasın die, eşim yok, kardeşim yok. Kimsem yok

Son düzenleme:
Annecigine geçmiş olsun.
Annenin tedavisi hangi hastanede yapiliyor?
Ödem için bir tedavi uygulanmiyor mu?

Dolaşım bozuklugunda, ödem olunca hastaya yatis verilip ödem attirici tedavi uygulaniyor.

Bir de, Süreç nasıl işliyor bilemiyorum ama evde hasta bakimi icin basvuru yapilamiyor mu?

Bunu nerden çıkardın öyle mi demiş eskiden?
Sayfasına girilmiyor
Evet eski konusunu hatırladım ikiz kızlarına baktırmış kızlar büyüyünce bakımevine yolluyor. Bir derdim vara gir yukarda filtre var orada kullanıcı adını yazınca eski konuları çıkıyor akışta göstermişlerdi

Rabbim büyük konuşturmasın ama ne annemi ne babamı başkasına vermem.
Gün içi bakıcı tutun, siz işten gelince o'nu gönderin.

Gecmis olsun nerede oturuyorsunuz? İstanbul da başı belediyelerin hasta bakımı ile destekleri var. Ama tam detayları bilmiyorum. Araştırmak lazım.
Ayrica , komşu falan yarım gün yardimci tutsanız, cok zor durumdaysa nasıl tek kalsın

Refakat izni alamıyor musunuz acaba bir araştırın
annesi yatılı tedavi görmüyor ki refakat izni alsın, kadın evde.
bir yere yatırsa alır aslında refakat izni.

ben zaten anlamadım konu sahibinin yaklaşımını

kadının diyabeti var, ödemi ve kalp problemi var
kilosu var
hareket edemeyip evde yaralarıyla yatıyor

ve yatıyor sadece yani. ne biliyim ödem tedavisi için olsun diyabet yarası için olsun fizik tedavi bari olsun hiç bir serviste mi yer yok bu kadına ?
bakımevi sırası gelene kadar evde öyle hareket etmeden yatacak mı? buradan duayla ne yapılabilir ki ödem dağıtma duası mı var?

normal senelik izin alıp evde yürütüp diyete başlatsın bari hiç olmazsa
özellerde fizik tedavi olan yerlerde ödem için de bişeler vardır (en uyduruk yerlerde bile var) oraya götürüp getirir 15-20 gün (her gün gidiliyor genelde bunlara kür halinde), kadına bi hareketllilk kazandırılır en azından

Hastanede yatılı olması gerekmiyor hayati bir tehlikesi var şeklinde rapor veriyo doktorlar 3 ay + 3 ay daha uzatılabilir en fazla 6 ay veriliyor

Annenizin doktoruyla görüşün, Heyet raporuna benzer şekilde doktorlar imzalıyor bakıma muhtaç ve hayati tehlikesi var şeklinde yazan bir rapor bu en fazla 3 ay süreli veriliyor 3 ay bitince tekrar doktorlardan bir 3 ay daha alınabilir tabi bu süreç psikolojinizi yıpratır hasta bakmak kolay değil ama kendiniz bakmak isterseniz böyle maaşınızdan kesinti de olmaz doktorlar gerekli görür de verirse.. 6 aydan fazla verilmiyor.

Çok üzüldüm Rabbim şifa versin ama anneniz tek evde olmaz, başka kardeş yok mu,hastahanelerin palyatif servisine başvurdunuz mu

Bugün size yarin bize Allah yardım etsin dua ederim tabiki onada zor sizede zor .Ağlaması dokundu ağlıyor yazdınız .Çaresizlik çok kötü Genede araştırın ya Sağlık Bakanlığı bir yerler bir şeyler olmalı bir çare

Devlet memurusun refakatcı izni hakkın var.
Annen yıllarca kızlarına bakmış
Şimdi neden bu anneni yeterince önemsememe halleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…