Annemin hastalığı

Pusulaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2017
287
65
48
32
Merhaba arkadaşlar. biraz fazla sıkıntıliyim size yazayim dedim. Annem çol fazla sigara içiyor iki sene once dayımı akciğer kanserinden kaybettik. Bende çok takıntılıyim korkuları olan ve pinpirikli biriyim. Gecen sene annemi doktora görürdüm akciğer tomografisi çekildi çok şükür temiz cikti . ama hafif koah denildi . sigarayı mutlaka bırakman gerek dedi tabi annem bırakmadı bugün yine.gittik doktora. Koahinda ilerleme olmamış yine başlangıç seviyesi denildi ama ben akciğer kanserine tatmin olamadim. Doktorda biraz sinir bir kadındı açıkçası. Akciger Röntgeni cekildi bugün birşey gözükmüyor dedi. akciget kanseri rontgenle belli olmuyor zaten tomografi ile.anlıyoruz onunda zararı var ışın.görüyor hasta oda.kanser yapar dedi. Kimse akciğer kanseri değilsin sen kesin diyemez dedi genel.söyledi bunu herhalde sadece tomografide net konuşulur bu dedi. Neden riske atayim ben şüphe görmüyorum gecen sene baktık.çıkmadı dedi. İyi de gecen sene ayrı bu sene ayrı. Yani rontgenlede belli olunmaz.diyor kafami allak bullak etti kadın. Bende çok panik.durumdayim

Röntgende ışın görmüyo muymuş hasta? Başka bi doktora gösterin annenizi..

Annenizi her sene tomografiye sokmak gerçekten çok riskli ve sakıncalı...kanser olmayacaksa da siz bu radyasyonla zarar vereceksiniz annenize.
YoK ısrar etmedim zaten. ama değil diyemem kim derse yalan olur sadece tomografi ile belli olur cümlesiylede hastanın beynine onu sokuyor

YoK ısrar etmedim zaten. ama değil diyemem kim derse yalan olur sadece tomografi ile belli olur cümlesiylede hastanın beynine onu sokuyor
Öncelikle sakin olun.dayınız hangi tür kanserden öldü ve bu kanser türünün genetik geçiş yüzdesi kaç? Bunları bilmeden annenizi sürekli radyasyona maruz bırakmak çok saçma.benim de dayım akciğer kanserinden öldü ama annemize hiç tomografi çektirmedik...bence siz bir onkologla görüşün öncelikle

Öncelikle sakin olun.dayınız hangi tür kanserden öldü ve bu kanser türünün genetik geçiş yüzdesi kaç? Bunları bilmeden annenizi sürekli radyasyona maruz bırakmak çok saçma.benim de dayım akciğer kanserinden öldü ama annemize hiç tomografi çektirmedik...bence siz bir onkologla görüşün öncelikle
Sizin annenizde günde iki uç paket sigara ictimi. akciğer kanseriydi dayım. Annem sigara içmese korkmamki Zaten

Annenizi her sene tomografiye sokmak gerçekten çok riskli ve sakıncalı...kanser olmayacaksa da siz bu radyasyonla zarar vereceksiniz annenize.
Ben de her sene mecburen radyasyon alıyorum :) bazen senede 3 5 kere .. ihtimaller dahilinde değerlendirilmeli ..gerekiyorsa yapılmalı .zaten risk grubunda ,başka nasıl anlaşılacak durum ?

İyi de anneniz iyi de olsa kötü de olsa sizin bu stresli haliniz ne olacak? Bu stres, ne olacak derdi asıl size zarar verir.
Siz elinizden geleni yapsanız bile annenizin fikrini değiştiremezsiniz. İçmek isteyen içiyor, kimseyi dinlemiyor.Umarım bir şey çıkmaz ama içmeye devam ederse bir noktadan sonra onun kendi kararı.

Bence doktor arayışına gireceğinize veya röntgenin 400-500 kat fazla radyasyon yayan tomografi çektirmeyi düşüneceğinize, annenizin sigarayı bırakması için bir çözüm düşünün. Bir de bu kadar çok çağırırsanız hastalığı, olacağı yoksa da olur.
Bence doktorunuzun açıklamaları gayet tatminkar ama içinize sinmediyse bir tane doktora gidin ve artık ona güvenin. Siz elinizden geleni yapıp muayene ve kontrollerinizi yaptırıyorsunuz, gerisi tevekkül. Sağlık dilerim

Sigarayı bırakmıyorsa ne yapabilirsiniz ki .O sizin kadar umursamıyor belliki .
Kanser baslangıcısın sigarayı bırak deseniz belki kurtulur .

Back
X