• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin hastalığı

sulu damla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21
Puanlar
3
Daha öncede yazmıştım bu konuyu. Annem 1buçuk yıl önce beyne pıhtı atması sonucu kişilik bozukluğu, hayal görme, içe kapanma ,hafıza kaybı gibi ağır durumlarla uzun süre hastanede yattı. Bende yeni evliydim o süreçte. Çok ağır şeyler atlattık. Fiziken gayet iyi fakat arıyorum konuşası yok, telefonu açmıyor, sürekli yatıyor yine. Aklım her gün onda. Her sabah onu düşünerek uyanıyorum. Çok yol katettik tedavide. Ama yinede ben alışamıyorum bu duruma. Hep aklımda hep... hep onun için ağlıyorum.

çok geçmiş olsun
ağır hastalık atlatmış
hemen düzelmesini beklemeyin
bu süreçte mümkün olduğunca yanında olmaya çaba gösterin

Benim annemin de beynine pıhtı attı şükür bayağı toparladı ama dediğiniz gibi asla eski annem değil çok güçten düştü. Yine de şükür ediyoruz bir baska tanıdığımız hayatını kaybetti. Bir de tekrarlama riski var ilaçları düzgün kullandığından emin olun. Çok geçmiş olsun. Aslında aramaktan çok yanına gidebiliyorsaniz gidin sosyallesmesini sağlayın bizde çok işe işe yaradı birlikte birşeyler yapmak

Benim annemin de beynine pıhtı attı şükür bayağı toparladı ama dediğiniz gibi asla eski annem değil çok güçten düştü. Yine de şükür ediyoruz bir baska tanıdığımız hayatını kaybetti. Bir de tekrarlama riski var ilaçları düzgün kullandığından emin olun. Çok geçmiş olsun. Aslında aramaktan çok yanına gidebiliyorsaniz gidin sosyallesmesini sağlayın bizde çok işe işe yaradı birlikte birşeyler yapmak
Sizede çok geçmiş olsun. Hafıza kaybı ya da kişiliğinde değişme vs oldu mu?

Evet özellikle ilk zaman sürekli yanına gidiyorduk sosyalleşmesi için. Şimdi hamileyim ve evim daha uzak. Haftada 1 anca görüşüyoruz. İlaçlar konusunda takipcisiyiz hep kendi bilemiyor unutur ilaçları yoksa. Daha kötülerini görüncede insan şükrediyor beterin beteri var diye.

Sizede çok geçmiş olsun. Hafıza kaybı ya da kişiliğinde değişme vs oldu mu?

Evet özellikle ilk zaman sürekli yanına gidiyorduk sosyalleşmesi için. Şimdi hamileyim ve evim daha uzak. Haftada 1 anca görüşüyoruz. İlaçlar konusunda takipcisiyiz hep kendi bilemiyor unutur ilaçları yoksa. Daha kötülerini görüncede insan şükrediyor beterin beteri var diye.
Oldu ne yazikki hafıza kaybı yavaş yavaş toparladı, son durumda da hastane ve sonraki bir ayı hatırlamıyor. Bizim yaklaşık 7 ay oldu kişilik değişikliği de oldu babam vefat ettiği için tek yaşıyordu gece geçirip düşmüş hiç bilemedik bizde ertesi gün sabah baygın bulduk. Şimdi yanında bir bakıcı var o biraz ona destek ama sürekli tekrar etmesinden korkuyo ve niye benim başıma geldi modunda.

Oldu ne yazikki hafıza kaybı yavaş yavaş toparladı, son durumda da hastane ve sonraki bir ayı hatırlamıyor. Bizim yaklaşık 7 ay oldu kişilik değişikliği de oldu babam vefat ettiği için tek yaşıyordu gece geçirip düşmüş hiç bilemedik bizde ertesi gün sabah baygın bulduk. Şimdi yanında bir bakıcı var o biraz ona destek ama sürekli tekrar etmesinden korkuyo ve niye benim başıma geldi modunda.
Allah şifalar versin tekrar yaşatmasın. Bizde babam yanında o ilgileniyor. Kendi kendini idare ediyor ama eski hali yok hepimiz biliyoruz bunu. Değişik, zor huyları var. Yemek yemeyi opara harcamayı cok seviyor. İnsanlarla samimiyeti muhabbeti yok artık hemen sıkılıyor. Idare ediyoruz bizde.

Back
X