Annemin herşeye karışması.

Dertli Lahana

Siz bizim delirtemediklerimizden misiniz? :)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
271
220
103
31
Merhaba hanımlar. Konuya hemen gireyim. Eşim araba alicakti bizde abimden para istedik borç tabi ki. Abim kaptan. Abimin bana dediği cevap "dolar olarak veririm." Ben boş bulundum bunu eşime söyledim. İster istemez sinirlendi. Ki bende abime yakıştıramadım. Parası kalmayacakti bizde böyle demesine gerek yoktu. Sırf eşim istemedi diye böyle demis. Şimdi bebeğim hastanede yatıyor bronşitten dolayı. Abimin bildiği bir doktor varmış. Diğer abimin kızını ameliyat etti geniz etinden. Onun konusu açıldı. Annem abin bizi o doktora göturcekmis parayı da ben ustlenirim. Sağlık benim için önemli demiş. Sanki biz bebeğimizi düşünüyoruz. Doktorunuz henüz bişey denediği için başka yere gitmek istemiyorum. Annem aynı lafı söyleyip duruyor. Eşim bunu duysa kıyamet kopacak. Annem bizim ev işimize karışıyor diye. Ki eşim abimle aynı ortamda bulunmamak için elinden geleni yapıyor. Ben annemin emri vakiliginden sıkıldım. Bu olaya karışmamasını sizce nasıl söyleyebilirim?

Abin yine dolar uzerindende olsa verecek olmus benim ablam hic odemedi verdim salak gibi.7 yil oldu tek kurus alamadim geriye ustelik emekli ve evi var.simdide hepten konusmuyorum gitti para.benim annemde karisirdi onunlada kestim ama benim gecerli nedenlerim vardi.bir cocugu en iyi anne babasi dusunur karismasin .esin cok hakli bence

tek sorun eşinizde,
abiniz vermem dememiş ki dolar olarak veririm demiş, adam kaptan muhtemelen maaşını da dolar olarak alıyor, yatırımını da dolar olarak yapıyor, neden tl ye çevirip size versin ki elindeki doları...
araba alma planınız nedeniyle elinizin sıkışık olduğunu düşünüp hastane masraflarını da üstlenmeyi teklif etmiş, daha ne yapsın?

Son düzenleme:
Dolar olarak vermek istemesinde anormal bir durum yok.
Geri ödeyip ödememenizle de alakası yok bunun.
Dolar olarak tutuyorsa parasını kimse ileride parasının değer kaybetmesini istemez.
Ki vermeyeceğim dememiş adam aynı ortama girmeyecek kadar ne kini bu?
Anneniz de, abiniz de ilgili torunlarıyla benim açıkçası hoşuma giderdi bu durum.
Eşiniz buluttan nem kapıyor galiba, ailenizi bu kadar ezdirip, dışlamayın eşinize karşı.

ben sizin bu duruma alonmanıza acıkcası sasırdım adamın elinde dolar birikimi vardır .ve onu bozdurmak istememesi cok dogal.
annemlerde birinde borc alırken adamın eurosu varsa öyle aldılar .
annene söyle ben ve esim düsüenecwgiz hastane konusunu dersin abinede ac tesekkur et bakalım de.

sakın karıstırma esin zaten iyice gıcık olur.

Eşiniz abinizle aynı ortamda durmamak için elinden geleni yapıyor ama iş araba almaya gelince para istenebiliyor yanlış mı anladım ? Ne kadar tutarsız bir davranış ...

Siz de biliyorsunuz ki kaptanlar maaşlarını genellikle dolar üzerinden alıyor ve size bu parayı TL hesabından verirse değerini düşürmek istemiyordur. Olamaz mı ? Olur...

Anneniz kötü bişey söylememiş, üstüne bir de masrafları üstlenmiş.. karı koca yaptığnz haksızlıktan başka bişey değil... Madem bu kadar rahatsızsnz abiden para almayın... Anneye de " ben çocuğumu bir yere götürmek istemiyorum" deyin olsun bitsin...

Geçmiş olsun...

Anneniz kötü bi şey demek istememiş ki, istemiyorsanız da ben memnunum doktorumdan hayır teşekkürler deyip kapatırsın konuyu. Mesele senin eşinde, fazla takıntılı.

Merhaba hanımlar. Konuya hemen gireyim. Eşim araba alicakti bizde abimden para istedik borç tabi ki. Abim kaptan. Abimin bana dediği cevap "dolar olarak veririm." Ben boş bulundum bunu eşime söyledim. İster istemez sinirlendi. Ki bende abime yakıştıramadım. Parası kalmayacakti bizde böyle demesine gerek yoktu. Sırf eşim istemedi diye böyle demis. Şimdi bebeğim hastanede yatıyor bronşitten dolayı. Abimin bildiği bir doktor varmış. Diğer abimin kızını ameliyat etti geniz etinden. Onun konusu açıldı. Annem abin bizi o doktora göturcekmis parayı da ben ustlenirim. Sağlık benim için önemli demiş. Sanki biz bebeğimizi düşünüyoruz. Doktorunuz henüz bişey denediği için başka yere gitmek istemiyorum. Annem aynı lafı söyleyip duruyor. Eşim bunu duysa kıyamet kopacak. Annem bizim ev işimize karışıyor diye. Ki eşim abimle aynı ortamda bulunmamak için elinden geleni yapıyor. Ben annemin emri vakiliginden sıkıldım. Bu olaya karışmamasını sizce nasıl söyleyebilirim?
Gariplik siz kari kocada bence.adam turk lirasi olarak verseydi abim abim diye pesinden ayrilmazdiniz.esin burnundan kil aldirmiyor madem neden araba icin abinden para istyor? Annendede bir gariplik goremedim kadin torununu dusunuyor.istese hic karismaz sonucta para oglunun cebinden cikacak.

İyi de doktorun adını alın siz kendini gidin doktora. Ayrıca insanlar borç isterken sadece kendisini düşünüyor ben bunu anladım. Bankadan çeksen faiz ödeyeceksin ama yokkk akrabaya geçir ki daha az öde. Asıl sizin yaptığınız ayıp bence. Dolar üzerinden verim değer kaybetmek istemiyor ama tl üzerinden verse parası eriyecek siz de faizsiz mis gibi ödeyeceksiniz.

Yaptığım neden ayıp olsun size göre öyle olabilir. Her zaman herseyde yanında olucam diyen abiniz en zor durumunuz da bunu yapıyor. Ben şuan onun zaten parasını istemiyorum. Sanki sadece onlar çalışıyor bizim parami yokmuş gibi davranması acayip geliyor. Sonuçta ben para istemiyorum bunu annemi kırmadan nasıl söyleyeceğimi sordum sadece. Ben kısaca özet gecmistim daha yazmadigim olaylar oldu. Bence abimin yaptığı yanlıştı. En azından vermek istemiyorum diyebilirdi. Kimseyi biseye inandırmak zorunda değilim. Fikir almıştım sadece. Hepinize teşekkürler.

Bence kötü bir niyet yok ama galiba eşinizi istemediler evlenmeden o yüzden çok anormal olmayan bir şey bile olsa hınçlanıyor eşiniz

Yaptığım neden ayıp olsun size göre öyle olabilir. Her zaman herseyde yanında olucam diyen abiniz en zor durumunuz da bunu yapıyor. Ben şuan onun zaten parasını istemiyorum. Sanki sadece onlar çalışıyor bizim parami yokmuş gibi davranması acayip geliyor. Sonuçta ben para istemiyorum bunu annemi kırmadan nasıl söyleyeceğimi sordum sadece. Ben kısaca özet gecmistim daha yazmadigim olaylar oldu. Bence abimin yaptığı yanlıştı. En azından vermek istemiyorum diyebilirdi. Kimseyi biseye inandırmak zorunda değilim. Fikir almıştım sadece. Hepinize teşekkürler.

Abiniz bir şey yapmamış ki borç istemişsiniz dolar veririm demiş

Zor durum olan çocuğun hastalığında da iyi doktora götürelim ben parasını veririm demiş

Bunu kabul etmeyebilirsiniz annenize de bunun aynısını söyleyeceksiniz gerek yok anne

Lakin abinizin dolar veririm sözü sizi neden incitti biz onu algılayamıyoruz muhtemelen o da anlamamıştır

Yıllar önce babam araba yenilirken altın alırdı sağdan soldan anneannemden vs

Altın olarak verirdi şimdi herkes kredi çekiyor yakından borç istenince de döviz vs olması makul

Eşin ailen konusunda seni etkisi altına almış
Olumlu şeylere bile olumsuz bakıyor ve eşin öyle düşündüğü işin bunu normal buluyorsun
Durup üzerine düşünmemişsin bile

Annene ilgisi için teşekkür ettiğini eşinle araştırma yapıp kendinizin çözeceğini söyleyin

Geçmiş olsun

Back
X