Annemin ısrarı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kvrckrpz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
11
4
86
26
Herkese merhaba, konuya direkt gireceğim ben 26 yasında yüksek lisans mezunu kendı ayakları üzerinde duran bir kızım, ailem de eğitimci. Annem son 4 aydır görücü usulü beni soran biriyle görüsmem icin ısrar ediyor. Bu ısrarını anlayamıyorum ve bana nasıl uygun gördüğüne de anlam veremiyorum. Aramızda 9 yas var ve kendisi onlisans mezunu , kendi isi olan ticaret yapan birisi. Eğitim seviyesini kucumsemiyorum tabiki ama annem sırf mal mülkü var parası var diye görüsmemi , evlenmemi istiyor. Üstelik adamı tanımıyor sadece cevreden iyi bir aile diye duyduğundan yola cıkıyor. Bugün ben hayır dememe rağmen karsının ailesine umut verdiği icin tartıstım ,anneme bagırdım. Bunun icin sonrasında cok üzüldüm ama bana sanki ben ortada kalmısım gibi muamele yapmasına canım cok sıkıldı. Normalde görücü usulüne karsı değilim ancak bu kisiyi kendime uygun görmedim. Jenerasyon ve kültür farkının olacagını duşunuyorum sorum şu ki annemin bana böyle davranmamasını , destek cıkmasını istiyorum aramı da düzeltmek istiyorum ne yapabilirim, ben birini bulamazmısım gibi tavırlar sergilemesini aşamıyorum.

Önceliklerini anne izah ederek, hayallerinden ve beklentilerinden bahsederek sorunu çözebilirsin bence..

Peki ben bu düşüncemde haklı değil miyim uygun olmadığımızı düşünmekte
Yani uygun olup olmayağınızı birini tanıyarak öğrenebilirsiniz ancak. Sizinki biraz önyargı gibi oluyo. Mesela benim eşimle aramda 9 yaş var, bu benim için sorun olmadı hiçbir zaman. Çünkü benim beklentilerim belliydi, yaşı sorun etmedim.

Ama sizin kafanızda evlilik yoksa, ya da tanımadığınız biri olsun isterseniz durum farklı olur tabiki.He bi de annenizin sizi evlendirme niyeti belirttiğinize göre karşı tarafın maddiyatı. Bu da büyük bi negatiflik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…